elti Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2013 Καλημερα σας,θα ηθελα να με βοηθησετε σε ενα προβλημα που μου παρουσιαστηκε με την αλλαγη της καρτας γραφικων μου.Ιστορικο:Η ένδοξη πορεια της 8800GTX μου εληξε πριν μια εβομαδα καθως ξαφνικα μου εμφανισε artifacts (απο το postαρισμα ακομα) και ειπα να την αλλαξω επιτελους. Πηρα την Gigabyte Radeon HD7870 2GB Ultra Durable. Ολος χαρα βγαζω την 8800 και βαζω πανω την 7870 με τα ιδια 6πινα που ειχα και πριν. Μπαινω windows (7 ultimate 64bit) και κανω εγκατασταση τους οδηγους (απο το cd). Μολις τελειωσε η εγκατασταση κολλησε το συμπαν. Παγωσε το pc. Hard reset και επανεκινηση αλλα μολις μου εμφανισε το logo των windows reboot. Ουτε σε safe mode μπορουσα να μπω παλι reboot μου εκανε. Αυτο εγινε 3-4 φορες οταν ξαφνικα μου εριξε την ασφαλεια του σπιτιου (ρευματος). Οποτε και μου εκαψε το τροφοδοτικο 650watt μαρκα δεν θυμαμαι αλλα ηταν πολυ καλο (120€ αγορα πριν 5 χρονια με ολα τα καλουδια πανω).Αλλαζω τροφοδοτικο και βαζω ενα 550 απλα για δοκιμη. Το ιδιο μου κανει μολις εμφανιζει το logo των windows. Αλλαζω καρτα γραφικων και βαζω πανω παλι την 8800 για να δω τι παιζει. Τo pc λειτουργει κανονικα!! Ξαναβαζω την 7870 αλλα εν τω μεταξυ εχω αποσυνδεσει τα παντα σκληρους μνημες καρτες ηχου κτλ. Εχω μονο 1 dimm μνημης. Μου κανει παλι τα ιδια!! Βαζω νεο δισκο πανω για να κανω μια δοκιμαστικη εγκατασταση windows (μηπως και χτυπανε drivers κτλ). Μολις παει να κανει την αντιγραφη (εγκατασταση) κολαει το συμπαν. Το δοκιμασα 5 φορες αλλαζοντας μνημες. Με την 8800 γινετε κανονικα η εγκατασταση (οποτε και δεν υπαρχει αλλο προβληματικο hardware).Δινω την καρτα στον κολλητο μου και σε αυτον ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!!! Οποτε και εχω ξεμεινει απο ιδεες και παρακαλω εαν γνωριζετε κατι η εχετε καμια ιδεα...ριχτε την ρε παιδια γιατι θα σκασω!!Το configuration μου:Asrock P45TSIntel Dual Core Ε8500RAM 6GB 2X2GB / 2X1GB DDR2 800MHZ (TA DIMM ειναι διαφορετικου κατασκευαστη ανα ζευγαρι αλλα δεν ειχα ποτε προβλημα)550watt τροφοδοτικο (ικανο για sli / crossfire λεει.....) μαρκα παλι δεν θυμαμαι αλλα μπορω να δω αργοτερα.Του κολλητουAMD 955 BLACK EDITIONASROCK EXTREME36GB RAM700 WATT LACIEακουω ιδεες
Trexx Μάρτιος 11, 2013 #2 Μάρτιος 11, 2013 Καλησπέρα. Το πρώτο σου τροφοδοτικό δύσκολα να είχε θέμα με την 7870 καθώςέχει ίδιες και μικρότερες ενεργειακές απαιτήσεις από την 8800GTX που είχες. Η συμεριφορά που περιγράφεις περισσότερο σε θέμα drivers μου κάνει, ειδικά αφούαπό την περιγραφή σου φαίνεται ότι πήγες να εγκαταστήσεις τους drivers της 7870χωρίς να έχεις αφαιρέσει πρώτα τους drivers της nvidia. Μπούταρε με την 8880 κανονικά, κάνε unistall τους drivers της nvidia από τον πίνακαελέγχου και της amd επίσης αν υπάρχουν. Μετά κάνε restart και μπες σε sfae mode.Αφού έχεις κατεβάσει το driver sweeper, σβήσε με αυτό ότιδήποτε έχει σχέση με nvidiaκαι amd. Βάλε την 7870 και μπούταρε κανονικά στα win. Κατέβασε τους τελευταίους drivers από το site της amd και εγκατέστησέ τους. Άνοιξε το καπάκι να δεις ποιό είναι το τροφοδοτικό που έχεις τώρα.
elti Μάρτιος 11, 2013 Author #3 Μάρτιος 11, 2013 Λοιπον ναι εχεις δικιο δεν το εγραψα αυτο. Εκανα απεγκατασταση οτι υπηρχε σε nvidia πριν βαλω πανω την 7870.Windows με 7870 ΔΕΝ μπαινει ουτε σε safe mode (reboot) Δεν μπορω να κανω καν εγκατασταση windows με την 7870 πανω καθως κολαει (παγωνει) το pc οταν πας να διαλεξεις δισκο για εγκατασταση.Ποιο καπακι?? χαχαχαχαΠαιδες ειμαι τεχνικος Η/Υ και η σχεση μου γενικα με τους υπολογιστες ξεκινησε το 1987.Ξερω 5 πραγματα δηλαδη.
Trexx Μάρτιος 11, 2013 #4 Μάρτιος 11, 2013 Δοκίμασες μόνο με τα 2x2 ή με τα 2x1? Δλδ μόνο με ζευγάρι του ίδιου κατασκευαστήαλλά ζευγάρι?Η μητρική σου φοράει το τελευταίο bios? Το 1.70 είναι το τελευταίο: ASRock > P45TS
Makam Μάρτιος 11, 2013 #5 Μάρτιος 11, 2013 Σε παρόμοια περίπτωση (μετάβαση από 8800GTX σε 6870) το θέμα λύθηκε με αναβάθμιση του Bios.
HellhammeR Μάρτιος 11, 2013 #6 Μάρτιος 11, 2013 Δοκίμασε αυτό που λέει ο απο πάνω, επίσης και ένα format δεν θα ήταν κακό αν έκανες.
elti Μάρτιος 11, 2013 Author #7 Μάρτιος 11, 2013 Το τελευταιο Bios εχω 1.70Τις μνημες τις δοκιμασα και μια μια και ζευγαρια και οτι θες.Υπαρχει περιπτωση να πρεπει να πειραξω την τροφοδοσια της καρτας μεσα απο το bios?
Trexx Μάρτιος 11, 2013 #8 Μάρτιος 11, 2013 Είσαι σίγουρος ότι ο νέος hdd είναι οκ? Ποιό ακριβώς είναι το 550αρι τροφοδοτικό που έχεις? Άνοιξε το καπάκι και δες λίγο.Δεν υπάρχει σε κανένα bios ρύθμιση για την τροφοδοσία της κάρτας.
elti Μάρτιος 12, 2013 Author #9 Μάρτιος 12, 2013 Λοιπον το προβλημα λυθηκε μολις απενεργοποιησα τον IDE controller το sata link και το hot swap. Δεν μπορω να καταλαβω τι σχεση εχουν αυτα με την καρτα γραφικων.Σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια σας
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.