Aris17n Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12, 2004 Εχουν διαφορα? Χρειαζομαι ένα για να μοιράζει την συνδεση στο internet και να μπορώ να κανω δικτυο με 4-5 pc. To modem αν παιζει ρολο είναι το speedtouch 530. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aris17n Σεπτέμβριος 12, 2004 Author #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2004 Καλησπερα Γιωργο.Λεφτα οσα χρειαζονται γεια να μην πεταξω τελικα αυτο που αγορασω και τρεχω για αλλο. Καλο θα ήταν πάντως να μη φύγω πολύ πάνω απο τα 50euro. Εχω βρει 5πορτο switch απο 21 και hub απο 30. Εχετε να προτείνεται κατι συγκεκριμένο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Σεπτέμβριος 12, 2004 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2004 GreekFragma καμία επαφή. Το hub είναι ένα multiport repeater, ό,τι στέλνει ένας υπολογιστής το επαναλαμβάνει στις υπόλοιπες ενεργές θύρες του. Το bandwidth σε καμία περίπτωση δε μοιράζεται έτσι όπως το λες. Αν έχεις 2 pc σε hub μπορείς να πιάσεις τη μέγιστη δυνατή ταχύτητά του αν παίζει σε full duplex. Αν όμως συνδέσεις και άλλους υπολογιστές ή συσκευές θα αρχίσουν τα collisions και το throughput θα πέσει σημαντικά.Από την άλλη το switch "μαθαίνει" την τοπολογία του δικτύου και δρομολογεί τα πακέτα στο port του υπολογιστή που πρέπει να τα παραλάβει. Έτσι ακόμα και με 8 υπολογιστές συνδεδεμένους σε ένα switch μπορείς να πετύχεις μέγιστο throughput αν η κίνηση γίνεται ανά ζεύγη υπολογιστών. Τέλος το hub θεωρείται αρκετά παρωχημένο και δεν αξίζει μία μπροστά σε ένα switch. 20 πάντως είναι καλή τιμή για 5άρι switch. Κάπου τόσα έχει το dlink που υποστηρίζει και cross καλώδιο.Aris17nΧωρίς να έχω ασχοληθεί με τη dsl νομίζω ότι δε χρειάζεσαι κανένα από τα 2. Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα router για dsl. Το speedtouch φαντάζομαι ότι βγάζει ένα utp για να το συνδέεις στον υπολογιστή σου. Όμως ο provider σου δε σου έχει δώσει αβέρτα-κουβέρτα IPs να έχεις για όλες τις συσκευές στο σπίτι σου, αλλά μόνο μία και αυτή dynamic. Οπότε το router αναλαμβάνει να κάνει το NAT στο σπίτι σου, δηλαδή να φαίνεται το σπίτι σου από το internet ως μία IP (αυτή που σου δίνει ο provider) και εσύ να έχεις όσες χρειάζεσαι από ένα non-routable υποδίκτυο (όπως το 192.168.0.0/16). Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Σεπτέμβριος 12, 2004 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2004 διορθωσα τα προηγουμενα ποστς μου γιατι οντως δεν ειχε καμια σχεση οτι εγραψα............ειχα στο μυαλο μου το ρουτερ που ειπες και εσυ.λυπαμαι για την αθελη πραπληροφορηση...φταιει και το περασμενο της ωρας......σχωρνατε με Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Σεπτέμβριος 12, 2004 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2004 Με πρόλαβε. Ήθελα κι εγώ να το ρωτήσω αυτό αλλά γενικώς για δίκτυο. Εγώ θα βάλω μάλλον ένα 8άρι swich. Βασικά θέλω να παίζω μέσω δικτύου, να μεταφέρω αρχεία από τον ένα στον άλλο κ.τ.λ. Α, και πάνω στο swich θα είναι συνδεδεμένο το router. Σωστά τα λέω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Σεπτέμβριος 12, 2004 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2004 Σωστά αλλά συνήθως τα ρουτεράκια έχουν και μερικές (4 συνήθως) switch πόρτες. Δες για παράδειγμα το LinkSys WRT54G. Αν το συνδυάσεις με ένα 5άρι switch γλυτώνεις τα λεφτά του 8αριού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Σεπτέμβριος 12, 2004 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2004 Συμφωνω με τον Trendy. Τα hub ειναι "χαζα" και απλα επαναλαμβανουν τα δεδομενα στις άλλες πορτες. Τα switches εχουν μικροεπεξεργαστες που κανουν "διορωθωσεις" στα πακετα που στελνονται, τα δρομολογει στις αναλογες πορτες κ τα στελνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Σεπτέμβριος 12, 2004 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2004 Αρχική απάντηση από trendy Σωστά αλλά συνήθως τα ρουτεράκια έχουν και μερικές (4 συνήθως) switch πόρτες. Δες για παράδειγμα το LinkSys WRT54G. Αν το συνδυάσεις με ένα 5άρι switch γλυτώνεις τα λεφτά του 8αριού. Έχω ήδη router (ZyXEL Prestige 650r33) αλλά ενώ νόμιζα πως είχε τέσσερις θύρες και firewall ανακάλυψα οτι είχε μία θύρα και καθόλου firewall. Με μπέρδεψε ο αδερφός μου με το 652. Βασικά εγώ θα συνδέσω τρείς υπολογιστές και το router αλλά επειδή στο σπίτι υπάρχουν 5 πρίζες, το router άλλη μία και πες οτι κάποια στιγμή κοτσάρεις και ένα notebook θα πάρω ένα 8άρι μιας και απ'ότι ξέρω δεν υπάρχει ανδιάμεσο νούμερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Σεπτέμβριος 12, 2004 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2004 Μάκη αν το Zyxel δεν κάνει NAT δε θα μπορείς να βάλεις switch και να έχεις την απαίτηση να επικοινωνήσουν μεταξύ τους τα PC.Το router τι ΙΡ δίνει στον υπολογιστή σου; Αν είναι μία non-routable (192.168.Χ.Χ ή 10.Χ.Χ.Χ) σημαίνει ότι μπορείς να ρίξεις ένα switch επάνω, αν δίνει μία δυναμική routable σημαίνει ότι χρειάζεται με κάποιον τρόπο να κάνεις NAT για να μπορέσεις να βάλεις και άλλους υπολογιστές στο δίκτυό σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Σεπτέμβριος 12, 2004 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2004 Μπορείς να το συνδέσεις στο switch. Το γράφει στο manual. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Σεπτέμβριος 12, 2004 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2004 Ε άμα το λέει το manual... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaman Σεπτέμβριος 12, 2004 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2004 Kάνει NAT το Zyxel οπότε δε θα έχεις πρόβλημα. Βασικά δεν κοίταξες καλά τα μοντέλα μάλλον..To 650R είναι σκέτο router. Αν ήθελες παραπάνω θύρες έπρεπε να πάρεις το 650Η. Δεν πειράζει..Καλύτερα ξεχωριστό switch που σου μένει και αργότερα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Σεπτέμβριος 12, 2004 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2004 Φτού! Στο συνοδευτικό γράμμα κάναμε λάθος. Πάντως συμφωνώ με το ξεχωριστό switch. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aris17n Σεπτέμβριος 12, 2004 Author #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2004 Αυτα ειναι απο το site της speedtouch High-speed Internet access and regular phone service on the same line Up to 8Mb/s downstream, 832 kb/s upstream Supports Windows 98, 98 SE, 2000, ME and XP on the USB interface, and any Operation system on the Ethernet interface Allows for simultaneous Ethernet and USB connectivity Connects seamlessly to your PC or LAN via Autosensing Ethernet Connects to USB-port on desktop or notebook computer Easy set-up wizard Integrated firewall ADSL standards compliant (ANSI T 1.431 Issue 2, G.dmt, G.lite, G.dmt annex B (incl. UR-2)) Supports PPPoA, PPPoE and LAN functionalityΑπο αυτο να υποθέσω οτι κάνει NAT? Connects seamlessly to your PC or LAN via Autosensing Ethernet Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Σεπτέμβριος 12, 2004 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2004 Ουσιαστικά το NAT ένα firewall είναι. Αλλά αν δεν το αναφέρει ξεκάθαρα δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά. Αυτό θα το καταλάβεις αν δεις την ΙΡ σου όταν είσαι συνδεδεμένος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Σεπτέμβριος 12, 2004 #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2004 πουλανε ακομα hub? Εχω να δω περιπου 4 χρονια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Σεπτέμβριος 12, 2004 #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2004 Ναι και εγώ έχω κάτι χρόνια να δω. Είμαι περίεργος σε ποιο κατάστημα τα πουλάνε 9 πάνω από τα switch. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aris17n Σεπτέμβριος 12, 2004 Author #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2004 Δεν ξερω αν ειναι σωστο που το γραφω. Αν υπαρχει προβλημα σβηστε το. Στο mgmanager tτο φθηνότερο hub 30 και το φθηνοτερο switch 21 Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Σεπτέμβριος 12, 2004 #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2004 To πιο φτηνό hub στην mgm είναι ένα dlink με 27 και το πιο φτηνό switch ένα level one με 21,30. Μάλλον τα έχουν στο ίδιο στυλ που έχουν και τις sdram μνήμες. Εσύ πήγαινε για switch πάντως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aris17n Σεπτέμβριος 13, 2004 Author #20 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2004 Ποιο απο τα δυο Level One FSW-2108TX 30Ε * compliant with IEEE 802.3 and IEEE802.3u * store and forward switching technology * half and full duplex operation * intellingent flow- control protocol * multicast support * broadcast storm protection * 1KB MAC address table * 512KB buffer memory dynamically allocated * CRC filtering * Auto MDI/MDI-X at all ports * no fan- soundless for Soho application * designed with external power supply Level One FSW-2208TX 41Ε * with highest level of silicon integration * on-chip-memory for high speed access * 4KB MAC address table * 256KB buffer memory * auto crossover at each port (auto MDI/MDI-X) * each port offers non-blocking wire-speed forwarding performance * flow-control and back-pressure handshake as standard * very compact design as typical LevelOne plug and play solution * no fan- soundless for Soho application * designed with internal power supply Αξιζει τα 11 επιπλεον ευρο το δευτερο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.