Jump to content

Νεο project και λιγη βοηθεια guys and girls

fallen4ngel

Recommended Posts

Λοιπον μιας και βαρεθηκα με το παλιο pc ειπα να κανω ενα νεο project..

Τα parts που υπαρχουν μεχρι στιγμης ειναι:

1. Cosmos S εχει πολυ δουλεια ακομη, κατι βαψιματα κατι τρυπες κτλπ

2. CPU Block Xspc Raystorm

3. Reservoir XSPC Acrylic Dual 5.25"

4. Αντλία Alphacool TPP644 - T12

5. Ρακόρ 13/10

6. Radiator Feser TFC X-Changer 360

Δεν εχω παρει ακομη σωληνες, ανεμιστηρια και υγρο για το κυκλωμα.

Το μεγαλο μου προβλημα ειναι στα ανεμιστηρια μιας και το συγκεκριμενο ψυγειο λογο παχους θελει πολυ πιεση.

Ο θορυβος δεν με ενδιαφερει οποτε δεν τιθεται καποιο θεμα, σε μια προχειρη μετρηση που εκανα push-pull δυσκολα να χωρεσει παντως.

Σαν χαρακτηριστικα παντως σε 25mm αυτα νομιζω ειναι κορυφη σε static pressure Akasa Viper PWM System Fan 120mm

καθως και αυτα Be Quiet! Shadow Wings SW1 High-Speed System Fan 120mm αλλα σε παραπανω χρηματα.

Σε 38mm παντως που σκεφτομουν εξ αρχης να παω ειναι αυτα Scythe Ultra Kaze 3000rpm System Fan 120mm τα οποια τα εχω δει και σε review και το συγκεκριμενο ψυγειο.

Αν υπαρχουν καποιες προτασεις πανω στο θεμα θα ηθελα να τις ακουσω.

Η γνώμη μου είναι πως ακριβώς λόγω πάχους θα πρέπει να πάς σε push pull για να κάνεις "κενό" πίεσης απο την πίσω πλευρά να βοηθά την μπροστινή.

Οπότε πάς σε κάτι τέτοιο SCYTHE SY1212SL12H SLIP STREAM SLIM 120MM CASE FAN - - E-SHOP.GR

Δεν ξέρω αν είναι ιδανικό σαν μοντέλο/μάρκα αλλά κινήσου σε slim για να χωρέσει push pull config. :flex:

εχω τον akasa viper τον 14ρη , και σε ψυγειο που δεν βλεπεις απο την αλλη μερια απο το παχος των φιν, και ειναι πολυ καλος , ο ultra kaze καλος αλλα λογο παχους και θορυβου δεν τον συνιστω ,με εναν θες ωτοασπιδες οχι με 3 ή με 6. το ψυγειο σου αποδιδει καλυτερα με ανεμιστηρες πανω απο 1400 στροφες , οποτε παρε 6 akasa ή οτιδηποτε κανει λιγοτερο θορυβο 1500 στροφες 70-80 cfm , το tfc δεν εχει και το παχος στα φινς του black ice gtx 360

To ψυγειο σου δεν θελει οσο μεγαλη πιεση φανταζεσαι μιας και εχεi σxετικα αραιη διαταξη fins

ειναι optimized για μεσαια fans (δες μπαρες TFC 1400 & 1800rpm)

το οφελος σε μεγαλυτερη ταχυτητα/πιεση ειναι μηδαμινο σε αυτα τα ψυγεια

εαν πας με μονη σειρα τα Gentle Typhoon 1850 ειναι σιγουρα παραπανω απο οκ (2.9 mmH2O from Nidec)

εαν πας για πιο αθορυβο setup παιζεις ευκολα και με push pull Gentle Typhoon 1450 για μαξ αποδοση

και πραγματικα χαμηλο θορυβο.

Βεβαια εαν προκειται να ψυξεις μονο cpu

δεν νομιζω οτι θα χρειαστει καν δευτερη σειρα fans

το ψυγειο ειναι πολυ δυνατο και ακομα και με μια σειρα 1450αρηδων θα παιξει πολυ καλα.

και απο θορυβο δεν θα το ακους καθολου στα 70εκ αποσταση. (δεν ξερω για τα υπολοιπα σου parts βεβαια)

triples-v2_OC920_deltaT.jpg

Ευχαριστω παιδια για την ανταποκριση και τις απαντησεις σας.

Κοπριτη ακριβως το ιδιο site νομιζω ειχα δει και εγω.Απο αλλα parts μια 580 παιζει την οποια ειμαι σε σκεψη τι να κανω μιας και εχω δει σε αγγελια ενα block σε καλη τιμη :jump:.

Το μονο κακο ειναι οτι ολα αγοραστηκαν διπλα για να μην εχω πιεση χρονου και ειμαι λιγο εκτος προυπολογισμου χεχε.

Ερωτηση λογο εμπειριας φιλε μου μηπως γνωριζεις αν θα χωρεσουν 6 φουρφουρια στο Cosmos S (τα 3 εξωτερικα βεβαια) καθως επισης και αν ειναι καλυτερο να "βαζουν" αερα στο κουτι ή να βγαζουν?

Ευχαριστω παιδια για την ανταποκριση και τις απαντησεις σας.

Κοπριτη ακριβως το ιδιο site νομιζω ειχα δει και εγω.Απο αλλα parts μια 580 παιζει την οποια ειμαι σε σκεψη τι να κανω μιας και εχω δει σε αγγελια ενα block σε καλη τιμη :jump:.

Το μονο κακο ειναι οτι ολα αγοραστηκαν διπλα για να μην εχω πιεση χρονου και ειμαι λιγο εκτος προυπολογισμου χεχε.

Ερωτηση λογο εμπειριας φιλε μου μηπως γνωριζεις αν θα χωρεσουν 6 φουρφουρια στο Cosmos S (τα 3 εξωτερικα βεβαια) καθως επισης και αν ειναι καλυτερο να "βαζουν" αερα στο κουτι ή να βγαζουν?

Nαι το Cosmos S xωραει τριπλο χοντρο ψυγειο σαν το feser μαζι με 2 τριαδες fans σε push pull χωρις προβλημα

κοψε τα hex mesh της οροφης για λιγοτερα εμποδια

καθως και το πλαστικο ψαροκοκκαλο δικτυωμα κατω απο τη μεταλλικη σητα του καπακιου οροφης.

Θα προτεινα να τα βαλεις να βγαζουν εξω αερα

ωστε να γλυτωσεις τη πολυ σκονη στο ψυγειο

αλλα και να εκμεταλλευτεις τη φυσικη ανοδο του ζεστου αερα προς τα εξω

με την προυποθεση φυσικα οτι θα εχεις τουλαχιστον αλλα 3-4 fans με φιλτρα κατα προτιμηση

να εισαγουν αερα στο εσωτερικο.

Θα συμφωνήσω με κοπρίτη και η γνώμη μου είναι ακριβώς ίδια!

Δεν χρειάζεσαι πολύ δυνατά φανσ καθώς το ψυγείο έχει αραιά φινσ.Επίσης είναι ψιλό περιττό το push pull καθώς οι διαφορές θα είναι της τάξης των 2 βαθμών με τους ανεμιστήρες που σου πρότεινε ο Κοπρίτης.

Οπότε πας για μένα σε αυτούς σαν push και είσαι πένα!

Ok guys παμε δλδ σε αγορα Gentle Typhoon 1850 μια τριαδα για την ωρα και βλεπουμε θερμοκρασιες.Τωρα για τα υπολοιπα φανακια υπαρχει ενα μικροοοο θεμα.Καθως γνωριζεις το κουτι αν βγει ο πλαινος για να μπει παραθυρο αρχιζει να υπαρχει ενα θεμα καθως μας μενουν ο πισω και κατω 12αρης μονο :o δεν ξερω αν μπορω να κανω καποια πατεντα να μπουν μπροστα 2χ12 δεν το εψαξα αυτο.

Τελικα δλδ του Akasa που ειπα στην αρχη κανεις δεν τους προτεινει...... τους GT τους φοβαμε γιατι στα χαρτια τουλαχιστον δεν λενε στα CFM, απο static δεν βρηκα κατι στον γουγλη.Απο την αλλη βεβαια μετραει και η γνωμη του Κοπριτη :victory: και εγω παω για τα χαπια μου.

To ψυγειο το ειχα με GT15 (1850rpm) και πηγαινε τον επεξεργαστη στα παγακια. Εχω ετοιμους 9 τετοιους για το επομενο προτζεκτ (το οποιο παει πισω ελεω Godzilla 900D )

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.