Trexx Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10, 2013 Καλησπέρα σας. Μετά από αρκετά πειράματα με την κάρτα μου, κατέληξα στα 24/7 ρολόγια που μπορώ να την λειτουργώ απροβλημάτιστα και θα ήθελα να μπορώ να τα έχω μόνιμα στο ένααπό τα δύο bios της κάρτας μου.Το θέμα μου δεν είναι ότι δεν μου αρκούν τα boost ρολόγια αλλά ότι τα boost ρολόγιαείναι στην πραγματικότητα απάτη. Και εξηγούμαι αμέσως: Σε οποιοδήποτε παιχνίδι έχονταςτο boost bios ενεργοποιημένο (950/1250), είναι σπάνιες οι φορές που βλέπω τα 950.Αυτό που συμβαίνει είναι να ανεβοκατεβαίνει συνέχεια το gpu usage μαζί με το ρολόι.Δλδ τη μία στιγμή να βλέπω 950MHz core clock με 64% gpu usage και αμέσως μετά850MHz με 100% gpu usage. Αυτή η ιστορία επαναλαμβάνεται καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.Μάλιστα, δεν παιρνω μόνο αυτές τις δύο τιμές αλλά μερικές φορές υπάρχουν και άλλες τιμέςανάμεσα στα 850 και 950, πάλι με διαφορετικό gpu usage. Τι συμπεραίνω? Αυτό που ισχυρίζονται οι κατασκευαστές είναι ότι το ρολοι ανεβαίνει στα 950όταν χρειάζεται. Αυτό, βέβαια, δεν ισχύει. Περισσότερο τυχαία είναι η αλλαγή και αν δεν είναιτυχαία, σίγουρα υπάρχει κακός υπολογισμός στο πότε θα ανεβει και πότε όχι. Για να μείνει το ρολόι κολλημένο στα 950 (in game βέβαια), πρέπει να ανεβάσω το board power limit. Aν είναι όμως να κάνω κάθε φορά αυτό το πράγμα, γιατί να μη την κλοκάρωκιόλας? Δύο είναι τα ζητούμενά μου:α) Μπορώ να έχω 950-1250 όταν η κάρτα φορτώνεται χωρίς κάθε φορά να ανεβάζω το power limit?Aν το ανεβάσω μόνιμα από τον catalyst (ημίμετρο αλλά οκ) η κάρτα θα καταναλώνει παραπάνωκαι όταν τα ρολόγια δουλεύουν σε idle mode?β) Μπορώ να φλασάρω το boost bios με άλλο (είτε έτοιμο είτε πειράζοντας το υπάρχον)ώστε να δώσω 1150/1575* και power limit +20 σε μόνιμη βάση? (όταν λέω μόνιμη βάσηεννοώ μόνο την κατάσταση load βέβαια).*αυτά είναι τα ρολόγια με τα οποία είμαι απολύτως σταθερός.Από θερμοκρασίες είμαι οκ. Με το στοκ fan profile οι μέγιστες που παίρνω είναι 62 βαθμούς στον πυρήνα και 63 στα vrm.
CmoS Μάρτιος 10, 2013 #2 Μάρτιος 10, 2013 Κατι εχεις καταλαβει λαθος... και +20 να το εχεις συνεχεια δεν θα αλλαξει κατι στα idle σου. Ουτε θα καιει παραπανω ουτε θα δινει παραπανω ρευμα ή κατι. Ενας κοφτης ειναι που απλα της επιτρεπει να τραβαει παραπανω ρευμα ωστε να μην κοβει Mhz...+20 συνεχεια και μην ασχοληθεις με τιποτε αλλο.
Trexx Μάρτιος 10, 2013 Author #3 Μάρτιος 10, 2013 Σ ευχαριστώ για την απάντηση. Άρα να υποθέσω ότι η παρακάτω συμπεριφορά είναι η φυσιολογική? Καλησπέρα σας. Σε οποιοδήποτε παιχνίδι έχονταςτο boost bios ενεργοποιημένο (950/1250), είναι σπάνιες οι φορές που βλέπω τα 950.Αυτό που συμβαίνει είναι να ανεβοκατεβαίνει συνέχεια το gpu usage μαζί με το ρολόι.Δλδ τη μία στιγμή να βλέπω 950MHz core clock με 64% gpu usage και αμέσως μετά850MHz με 100% gpu usage. Για να μείνει το ρολόι κολλημένο στα 950 (in game βέβαια), πρέπει να ανεβάσω το board power limit.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.