Jump to content

AMD Phenom II X4 965 3.4 GHz overclock

folias

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

καλημέρα σας πρόσφατα έκανα μια αναβάθμιση στο pc μου με αυτά τα χαρακτηριστικά

AMD Phenom II X4 965 3.4 GHz Quad Core Socket AM3 125W Box Black Edition

Asus Socket AM3 M5A78L-M/USB3 Vga GLan Audio Raid

Kingston Hyper X Blu 4GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz

ATI Radeon HD7750 OC 1GB DDR5 PCI-E DVI HDMI DP

και ψυχτρα Noctua NH-U9B SE2

το πρόβλημα μου είναι οτι θέλω να ανεβάσω λίγο των επεξεργαστή και γενικός να γίνει λιγο πιο γρήγορο το πσ διάβασα διάφορα reviws αλλά άκρη δεν έβγαλα στο spu-z έδειχνε της μνήμες να τρέχουν με 669,7mhz x2 αρα τρεχουν με εργοστασιακες ρυθμισεις αφου κανονικα ειναι στα 1600mhz και θα επρεπε να εδειχνε 800mhz

λογικά κάποιος τρόπος θα υπάρχει μέσω βιος να το κάνω αυτό

αν υπάρχει κάποιο tutorial με εικόνες θα σας είμουν υπόχρεος

Δεν εχει και καποιο ιδιαιτερο νοημα ισως μονο για να δεις

τα ορια του επεξεργαστη σου αλλα σε συνδυασμο με τη καρτα γραφικων

σου εισαι καλα.

Ο black edition εχει ξεκλειδωτο multiplier τσεκαρε το θα σε βοηθησει.

Θα ανακαλυψεις μονος σου οτι επιδοσεις δε θα δεις!

εχει δικιο ο απο πανω.

δεν θα δεις ουσιαστικα καμια διαφορα, με την καρτα σου..! ειναι πολυ αδυναμη, σε σχεση με τον επεξεργαστη σου. για να ζοριστει ο επεξεργαστης, πρεπει να βαλεις κανα 2χ7870/7950 επανω....!!!!

τις ταχυτητες των μνημων, οι μητρικες τις οριζουν αυτοματα στα 667χ2=1333.

αν θες να τις βαλεις στις ονομαστικες τους ταχυτητες, τοτε πρεπει να μπεις στο ΒΙΟΣ και να ορισεις εσυ, χειροκινητα, τις ταχυτητες στα 800χ2=1600.

Καλά και με μια 7950 θα ζοριστεί και θα χρειαστεί κλοκάρισμα

αλλά όντως δεν έχει κάποιο νόημα να τον κλοκάρει ο φίλος

με την κάρτα που έχει. Αν, βέβαια, τον ενδιαφέρει πρωτίστως το gaming.

Αν κάνει άλλες δουλειές που βασίζονται αρκετά στον επεξεργαστή

ίσως έχει κάποιο κέρδος αν τον ανεβάσει. Αφού υπάρχει ήδη και η ψύκτρα,

γιατί όχι?

αυτό που ήθελα ειναι λίγο γαργάλισμα ακόμα και ναι παίζω κάποια gaming κατά καιρούς

Δεν θα δεις καμία απολύτως διαφορά στο gaming, ούτε στη συμπεριφορά του υπολογιστή

γενικά. Αν θες να δεις διαφορές στην καθημερινή χρήση, παρε έναν ssd και στήσε

εκεί λειτουργικό και προγράμματα.

Αν θες να το κάνεις χωρίς κάποιο λόγο, απλά για να ψαχτείς, διάβασε καλά

σχετικούς οδηγούς. Υπάρχουν αρκετοί για τον επεξεργαστή σου.

Ανάλογα με τον τρόπο που θα κάνει το overclock θα δει και τις αντίστοιχες διαφορές. Εάν κάνει ξερό oc με το ίδιο bus (200MΗz) τότε οι διαφορές θα είναι απειροελάχιστες. Εάν όμως ανεβάσει πρώτα το bus (πχ στα 250MHz), κάνει ένα μικρό oc στον επεξεργαστή και βάλει τις μνήμες στα 1800 με τα αντίστοιχα timings τότε θα έχει μια εμφανή διαφορά σε σχέση με τώρα. Βέβαια είναι λογικό αφού με 250MHz bus ανεβαίνει γενικά η απόδοση του συστήματος.

Αν μετατρέπει ταινίες για παράδειγμα, θα δει, ναι.

Αν μιλάμε για γενική καθημερινή χρήση δεν θα δει καμία απολύτως.

Επειδή έχω δοκιμάσει και τους δύο τρόπους oc έχω να πω ότι η διαφορά φαίνεται. Εντάξει μιλάμε για κάποια ms βελτίωση στην απόκριση αλλά φαίνεται η ρημάδα. Ξέρεις τί είναι να σου κάνει render την καρτέλα σε χρόνο 0? Προφανώς αυτό από μόνο του δεν λέει και πολλά γιατί θα μου πεις ότι και σε 0.001 sec να κάνει το render δεν θα υπάρχει θέμα αλλά είναι θέμα αίσθησης/ψυχολογίας από εκεί και μετά.

Θα με αναγκάσεις να παίξω πάλι με τις ρυθμίσεις και να ανεβάσω βιντεάκια. Όχι τίποτα άλλο αλλά βαριέμαι κιόλας. Στην τελική ας δοκιμάσει και τις δύο μεθόδους και βλέπει...

Κάνε κάτι εύκολο, άλλαξε για αρχή το Multi της cpu σου, δοκίμασε με stock ρευμα να το βάλεις στο 19 αν δεις πως όλα είναι OK στα 3800 μέτα απο κάποιες μέρες χρήσης δώσε λίγο ρευματακί, παίξε γύρω στο 1.5v vcore για 4ghz. Aυτά που σου γράφω είναι κάτι πολύ απλό και δεν χρείαζεται να μπλέξεις με πολλά πολλά.

Αυτό είπα και γω, να δοκιμάσει αν το έχει τόσο μεράκι.

Κατά τα άλλα, τι θα έδειχναν τα βιντεάκια?

Θα αποτυπώνονταν στο βίντεο η ελάχιστη διαφορά της απόκρισης στην οποία αναφέρεσαι?

Ναι γιατί σε μερικά προγράμματα (και δεν αναφέρομαι σε ιδιαίτερα βαριά) η διαφορά είναι εμφανής. Μικρή μεν αλλά εμφανής... Άλλωστε μην ξεχνάς ότι η άνοδος του bus πουσάρει όλο το σύστημα.

Σεβαστή και πάλι η γνώμη και η εμπειρία σου αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να πειστώ από

κάτι τόσο γενικό. Επιμένω ότι πρόκειται για αυθυποβολή και έχω πολλά παραδείγματα.

Έχω δουλέψει σε pc με i3 στοκ και i7 ivy στα 4.5. Στις καθημερινές εργασίες δεν είχε

καμία διαφορά και δεν θα μπορούσε να έχει... Αλίμονο αν ανάμεσα σε σύγχρονους

επεξεργαστές υπήρχε διαφορά με το μάτι...

Το main σύστημά μου δουλεύει εδώ και μέρες στα 3.8. 500ΜΗz δεν τα λες και λίγα...

Καμία διαφορά επίσης.

Αν δεν κάνεις πολύ συγκεκριμένα πράγματα, δε γίνεται να δεις διαφορά. Κάτσε σε ένα

μηχάνημα με ι7 3930Κ και hdd και σε ένα με celeron και ssd. Το δεύτερο θα σου φανεί

αρκετά γρηγορότερο στην αίσθηση...

Mιλάς επίσης για πουσάρισμα όλου του συστήματος. Τι πουσάρει? Μνήμες και pci-express, σωστά? Ακόμα και να ανέβουν αρκετά αυτά τα δύο, πάλι δεν υπάρχει διαφορά. Όπως δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ μνημών στα 1333 και στα 2133.

Εχει διαφορα και αρκετα μεγαλη αν το bus ειναι πειραγμενο...ακομα και στο bootarisma εχει διαφορα!!!!!

[MENTION=23268]Trexx[/MENTION]: Δεν έχει νόημα να επιμείνω. Μόνο που αναφέρεις ότι δεν έχει διαφορά να έχεις μνήμες που τρέχουν στα 1333 με μνήμες που τρέχουν στα 2133 αρκεί. Βέβαια υποθέτω ότι σχετίζεις και τα timings αλλά και πάλι εάν δεν υπήρχε διαφορά τότε θα μέναμε όλοι στα 1333MHz και τέλος.

Μοκου: πες τα ρε φίλε γιατί λίγο ακόμα και θα με έπειθε να επισκεφθώ οφθαλμίατρο και ψυχίατρο (για τον έλεγχο της αίσθησης του χρόνου)...

Δεν έχουν στην καθημερινή χρήση* οι μνήμες διαφορά. Μόνο στα benchmarks και παλι ελάχιστη.

*αυτό μου φαίνεται στην πορεία της κουβέντας το ξέχασες... Απο κει ξεκινήσαμε.

Έχεις δοκιμάσει ποτέ να κάνεις oc πειράζοντας σημαντικά το bus? Δεν μιλάω για 105MHz από 100ΜΗz που είναι το στάνταρ στους Intel. Εκεί δεν θα δεις διαφορά γιατί μιλάμε για αύξηση 5%. Δοκίμασε όμως σε έναν amd phenom II να του πας το bus στα 250 από 200 (αύξηση 25%) και μετά τα ξαναλέμε. Με το bus στα 250 ίσως να τρέχει καλύτερα όλο το σύστημα ακόμα και με λίγο μικρότερη συχνότητα επεξεργαστή (πχ 3,4@250 bus αντί 3,5 ή 3,6@200 bus). Επιπλέον οι περισσότεροι οδηγοί για oc των phenom II πρώτα ξεκινάνε από την αύξηση του bus μέχρι εκεί που αντέχει να δώσει η μητρική (κάποιες δίνουν έως και 300MHz - αύξηση 50%) και μετά προχωρούν στο oc του επεξεργαστή/μνημών.

Επίσης θα πρέπει να θυμάσαι ότι ο όρος "καθημερινή χρήση" είναι σχετικός. Συνήθως αναφερόμαστε στους περιηγητές αλλά άμα ανοίξεις 15-20 καρτέλες στον Chrome τότε θα αρχίσεις να βλέπεις κάποιες διαφορές...

Έχεις δοκιμάσει ποτέ να κάνεις oc πειράζοντας σημαντικά το bus?

Ναι, πριν 12+ χρόνια σε έναν pentium III. Τεσπα, είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.