mindcrime Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9, 2013 Γεια σας παιδια! Καποια στιγμη σας ειχα ρωτησει για αναβαθμιση η οποια τελικα δεν εγινε. Τα δεδομενα λοιπον εχουν ως εξης.. Θελω να κρατησω το υπαρχον κουτι το οποιο ειναι για micro ATX και το τροφοδοτικο 450W. Προς το παρον δε με ενδιαφερει ιδιαιτερα το gpu, σκεφτομαι να παρω αργοτερα μια 7770. Θα ηθελα τις γνωμες σας για αυτο το συστημα: E-SHOP.GR: , E-SHOP.GR: , E-SHOP.GR:
Trexx Μάρτιος 9, 2013 #2 Μάρτιος 9, 2013 Καλησπέρα. α)Ποιό είναι ακριβώς το σύστημα που έχεις τώρα, β)ποιά η οθόνη σουκαι γ) για ποιά χρήση προορίζεται το μηχάνημα. δ)Πόσα δίνεις? Πέρα από τα παραπάνω, γενικά δεν έχει νόημα ο επεξεργαστής που κοιτάςαν πρόκειται στο μέλλον να βάλεις κάρτα γραφικών.
mindcrime Μάρτιος 9, 2013 Author #3 Μάρτιος 9, 2013 Παλιο ειναι το συστημα, διπυρηνος celeron 1g ddr2 κλπ. Η οθονη 19 απλη. Βασικα χρησιμοποιω ενα προγραμμα που τρεχει postgresql και ειναι λιγο βαρυ, περα απο αυτο προς το παρον δε παιζω παιχνιδια αλλα στο μελλον θελω να εχω την επιλογη με μια gpu να ειμαι ok. Γι αυτο σκεφτηκα τον A10, για να μη βαλω gpu απο τωρα
panoc Μάρτιος 9, 2013 #5 Μάρτιος 9, 2013 εαν δε παιζεις παιχνιδια υπαρχουν καλυτερες λυσεις απο τον Α10 που στο μελλον θα αποδοωσουν περισσοτερο σε παιχνιδια αγοραζοντας τοτε μια gpu.
Oric Μάρτιος 9, 2013 #7 Μάρτιος 9, 2013 ASROCK B75M-DGS - - E-SHOP.GRINTEL CORE I5-3470 3.20GHZ LGA1155 - BOX - - CPU - E-SHOP.GRKINGSTON KHX1600C9AD3B1K2/4G 4GB HYPERX BLU (2X2GB) DUAL CHANNEL KIT - RAM - E-SHOP.GRΣύνολο 270€. Συνδυασμός μακράν ισχυρότερος του Α10.
mindcrime Μάρτιος 10, 2013 Author #8 Μάρτιος 10, 2013 ASROCK B75M-DGS - - E-SHOP.GRINTEL CORE I5-3470 3.20GHZ LGA1155 - BOX - - CPU - E-SHOP.GRKINGSTON KHX1600C9AD3B1K2/4G 4GB HYPERX BLU (2X2GB) DUAL CHANNEL KIT - RAM - E-SHOP.GRΣύνολο 270€. Συνδυασμός μακράν ισχυρότερος του Α10.Αυτη τη συνθεση δε την ειχα σκεφτει, οντως μακραν καλυτερη! Να διαμορφωσω λιγο την ερωτηση, η οθονη μου εχει αναλυση 1440χ900, εριξα μια ματια σε benchmarks και ειδα οτι σε τετοια αναλυση η 7660d του Α10 την παλευει μια χαρα ενω η hd2500 του Ι5 οχι και τοσο. Αν υποθεσουμε οτι για games δεν εχω τρελες απαιτησεις, με αυτη τη συνθεση θα ειμαι οκ χωρις να βαλω αλλη καρτα γραφικων? E-SHOP.GR: , E-SHOP.GR: , E-SHOP.GR:
swatoner Μάρτιος 10, 2013 #9 Μάρτιος 10, 2013 Το you.gr έχει τις kingston beast 8gb 44€. Είναι ποιο vfm*GNex*
Trexx Μάρτιος 10, 2013 #10 Μάρτιος 10, 2013 Αυτη τη συνθεση δε την ειχα σκεφτει, οντως μακραν καλυτερη! Να διαμορφωσω λιγο την ερωτηση, η οθονη μου εχει αναλυση 1440χ900, εριξα μια ματια σε benchmarks και ειδα οτι σε τετοια αναλυση η 7660d του Α10 την παλευει μια χαρα ενω η hd2500 του Ι5 οχι και τοσο. Αν υποθεσουμε οτι για games δεν εχω τρελες απαιτησεις, με αυτη τη συνθεση θα ειμαι οκ χωρις να βαλω αλλη καρτα γραφικων? E-SHOP.GR: , E-SHOP.GR: , E-SHOP.GR:Όχι, δεν θα είσαι καθόλου οκ. Δεν θα μπορείς να παίξεις καν. Είπες, όμως παραπάνω, ότι με τα games θα ασχοληθείς όταν πάρεις gpu. Όταν, λοιπόν, πάρεις gpu, θα είσαι οκ. Ο Α10 θα σου δώσει τη δυνατότητα να παίξεις αμέσως games αλλά αν προσθέσεις αργότερα άλλη κάρτα θααχρηστεύσεις ουσιαστικά την ενσωματωμένη του οπότε πήγαινε σε Α10 μόνο στην περίπτωση που δεν θα προσθέσειςgpu.
mindcrime Μάρτιος 10, 2013 Author #11 Μάρτιος 10, 2013 Όχι, δεν θα είσαι καθόλου οκ. Δεν θα μπορείς να παίξεις καν. Είπες, όμως παραπάνω, ότι με τα games θα ασχοληθείς όταν πάρεις gpu. Όταν, λοιπόν, πάρεις gpu, θα είσαι οκ. Ο Α10 θα σου δώσει τη δυνατότητα να παίξεις αμέσως games αλλά αν προσθέσεις αργότερα άλλη κάρτα θααχρηστεύσεις ουσιαστικά την ενσωματωμένη του οπότε πήγαινε σε Α10 μόνο στην περίπτωση που δεν θα προσθέσειςgpu.Οχι φιλε trexx μαλλον δε καταλαβες την απορια μου. Λεω οτι αν η gpu του Α10 ειναι οκ για παιχνιδια σε αυτη την αναλυση, τοτε δε βαζω αλλη gpu. (Σε καποιο bench ειδα οτι βγαζει γυρω στα 40 fps στο crysis2 σε τετοια αναλυση)
Trexx Μάρτιος 10, 2013 #12 Μάρτιος 10, 2013 Ok είναι, ναι αλλά με χαμηλωμένα settings, έτσι? Μην περιμένεις high, φίλτρα κτλ. Αν πας σε Α10 δες αυτόν: AMD A10 5800K 3.8GHZ BLACK EDITION BOX - - CPU - E-SHOP.GRΕίναι και καλύτερος και φτηνότερος από αυτόν που έβαλες στο πρώτο λινκ. Το θέμα είναι ότι σε αυτή την περίπτωση πρέπει να δεις καταστήματα εκτός τουeshop, καθώς η μόνη FM2 m-ATX μητρική που έχει είναι η απαράδεκτη Α55 του πρώτου ποστ. Δες αυτήν τη μητρική: Gigabyte GA-F2A75M-D3H | Skroutz.gr (sata3, usb3, 4slots για ram) και αυτές τις μνήμες: Kingston HyperX 8GB DDR3 1866MHz (2x4) Limited Edition | Skroutz.grEννοείται ότι πας σε 8GB και καλύτερα σε 1866 συχνότητα καθώς οι ανεβασμένες μνήμεςνοηθούν πολύ τα ενσωματωμένα γραφικά του Α10.Κάνεις δεν κάνεις o/c, καλο είναι να υπολογίζεις +30 ευρώ για μια aftermarket ψύκτρα, καθώς οι περισσότεροι δεν την παλεύουν με τον θόρυβο που κάνει η στοκ.Αν το κουτί σου χωράει σχετικά ψηλές ψύκτρες, δες αυτήν: http://www.skroutz.gr/s/418744/CoolerMaster-Hyper-212-EVO.html Αλλιώς αυτήν: http://www.skroutz.gr/s/417107/CoolerMaster-Vortex-Plus.htmlΚαι με τις δύο θα έχεις τόσο ησυχία, όσο και o/c αν το θελήσεις. Έχω το μεγάλο αδερφάκι της πρώτης και παλιότερα είχα την δεύτερη. Και οι δύο πολύ καλές.
mindcrime Μάρτιος 10, 2013 Author #13 Μάρτιος 10, 2013 Ok είναι, ναι αλλά με χαμηλωμένα settings, έτσι? Μην περιμένεις high, φίλτρα κτλ. Αν πας σε Α10 δες αυτόν: AMD A10 5800K 3.8GHZ BLACK EDITION BOX - - CPU - E-SHOP.GRΕίναι και καλύτερος και φτηνότερος από αυτόν που έβαλες στο πρώτο λινκ. Το θέμα είναι ότι σε αυτή την περίπτωση πρέπει να δεις καταστήματα εκτός τουeshop, καθώς η μόνη FM2 m-ATX μητρική που έχει είναι η απαράδεκτη Α55 του πρώτου ποστ. Δες αυτήν τη μητρική: Gigabyte GA-F2A75M-D3H | Skroutz.gr (sata3, usb3, 4slots για ram) και αυτές τις μνήμες: Kingston HyperX 8GB DDR3 1866MHz (2x4) Limited Edition | Skroutz.grEννοείται ότι πας σε 8GB και καλύτερα σε 1866 συχνότητα καθώς οι ανεβασμένες μνήμεςνοηθούν πολύ τα ενσωματωμένα γραφικά του Α10.Κάνεις δεν κάνεις o/c, καλο είναι να υπολογίζεις +30 ευρώ για μια aftermarket ψύκτρα, καθώς οι περισσότεροι δεν την παλεύουν με τον θόρυβο που κάνει η στοκ.Αν το κουτί σου χωράει σχετικά ψηλές ψύκτρες, δες αυτήν: CoolerMaster Hyper 212 EVO | Skroutz.gr Αλλιώς αυτήν: CoolerMaster Vortex Plus | Skroutz.grΚαι με τις δύο θα έχεις τόσο ησυχία, όσο και o/c αν το θελήσεις. Έχω το μεγάλο αδερφάκι της πρώτης και παλιότερα είχα την δεύτερη. Και οι δύο πολύ καλές.Thanks alot! Την ψυχτρα δεν την ειχα υπολογισει. Το mobo που εγραψα στο δευτερο ποστ δεν ειναι οκ? και οι ram?
Trexx Μάρτιος 10, 2013 #14 Μάρτιος 10, 2013 Πολύ οκ είναι, ναι. Δικό μου το λάθος, δεν είδα καθόλου αυτό το ποστ σου.Αν έχεις εξοικείωση με το κατσαβίδωμα, δες πρώτα τι ψάρια πιάνει η στοκκαι μετά αλλάζεις ψύκτρα. Μπορεί εσένα να μην σε ενοχλεί.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.