Jump to content

Περί αρχαιολογίας C2Duo

solarsoul

Recommended Posts

αα.., εδω θα συμφωνησω με τον Trexx. εχεις χασει τα αυγα και τα καλαθια!!!!

φιλε solarsoul, το 775 διεγραψε το απο τη λιστα σου, αν δεν εχεις ηδη καποιο κομματι.

αν θες να παρεις ενα καινουριο μηχανηματακι για τις χρησεις που λες, και το συστηματακι που προτεινε ο Trexx, αλλα και το FM2 της AMD, ΥΠΕΡΚΑΛΥΠΤΟΥΝ τις αναγκες σου.

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Καλημέρα.

Εντάξει παιδιά θα την ψάξω τότε, θα τα βάλω όλα κάτω και ειδωμεν. Το πολύ πολύ να μην πάρω όλα τα κομμάτια μονομιας, κάτι θα λείψει αν τα πάρω όλα new.

Έχουμε και λέμε:

Λύση 1. (λαμβάνω υπόψιν ότι θες κάτι συμμαζεμένο για σαλόνι με hdmi σύνδεση):

Κουτί + τροφοδοτικό: Υπολογιστές & Hardware :: Προϊόντα Αναβάθμισης :: Κουτιά :: Hantol Case ITX PSU 120 HCITX02 BLACK - E-Gate | Η πύλη στον κόσμο των υπολογιστών

Μητρική: Gigabyte H61N-USB3 ( s 1155 , H61 , DDR3 ) - Mητρικές - plaisio.gr

Επεξεργαστής: CPU INTEL CELERN G1610 2.60G 2MB S1155 | COSMODATA

Μνήμη: Μνήμη υπολογιστή Value Select 4 GΒ DDR3-1333 PC3-10600 CL9 (CMV4GX3M1A1333C9)

Σκληρός: HDD :: Hitachi 500GB Deskstar 7K1000.C HDS721050CLA362 SATA II 7200rpm 16MB - Visionstudio.gr

232 ευρώ.

Λύση 2. (Δεν μας ενδιαφέρει το hdmi, ήχος από ηχεία και όχι από tv)

Tα παραπάνω με αυτή τη μητρική: MOTHERBOARD :: Gigabyte Socket 1155 GA-H61N-D2V GLan Audio - Visionstudio.gr

210 ευρώ

Eναλλακτικά στις απο πάνω λύσεις, αν πρόκειται να βάλεις κάποια κάρτα γραφικών

στο μέλλον, πας σε αυτό το κουτί με +16 ευρώ: Msystems.gr - Προϊόντα - Thermaltake Element Q

Λύση 3 (μεταχειρισμένα)

Κουτί + τροφοδοτικό: 50 έως 60 ευρώ ανάλογα με τα κομμάτια. Δύσκολα να βρεις

φτηνό htpc κουτί να πωλείται βέβαια οπότε εδώ μιλάμε για πύργο.

Επεξεργαστής: 30 έως 50 ευρώ για κάποιον athlon x2 μέχρι core2duo. Στην καλύτερη

περίπτωση θα είναι ισάξιος του celeron (αν μιλάμε για καλό c2d) αλλά δύσκολα να έχει

εγγύηση.

Μητρική: ITX πολύ δύσκολα σε κόβω οπότε πάμε για m-atx. 30-40 ευρώ.

Μνήμη: Ακόμα ένα πρόβλημα. Θα παίρνει ddr3 η μητρική που θα βρεις? Ψιλοδύσκολο.

Ή θα είναι κάποια σχετικά καινούρια με chipset g41 για τους intel που θα παίρνει ή

κάποια amd που θα παίρνει τόσο ddr2 όσο και ddr3. Γενικά αυτές οι μητρικές έχουν

προβλήματα πάντως. Για 4gb ddr3 ( σε 2 modules) υπολόγιζε ένα 40αρι ευρώ...

Σε 4 modules μπορεί να τα βρεις και με 30 ευρώ αλλά θα παίρνει 4 ντιμάκια η φτηνή

μητρική που θα βρεις? Δύσκολο.

Σκληρός: Δύσκολο να βρεις 500αρη με κάτω από 35 ευρώ. Και αν βρεις δεν θα έχει

εγγύηση.

~190 - 225 ευρώ. (χωρίς εγγυήσεις, hdmi και χωρίς καλύτερες επιδόσεις).

• 2 weeks later...

Επανέρχομαι μετα από κάποιες μέρες. Ψάχτηκα με κάποια review και συμπέρανα ότι όντως ο celeron δεν έχει να ζηλέψει τίποτα. Παντού δείχνει να είναι αστέρι. Κάποια θεματάκια τώρα.

1)Να πάω σε σε celeron g1610 ή κάποιον μεγαλύτερο που να αξίζει τον κόπο;

2)Επίσης η κάρτα γραφικών που έχει πάνω του μπορεί να τρέξει κανά παλιό παιχνιδάκι; Στο σαλόνι όλο και κανά diablo 2 θα παίξω ή κανά strategy.

3)Μητρική ψάχνω κάτι φτηνό, βέβαια με hdmi για να ενώσω την μονάδα με την tv. Επίσης να είναι M-ATX γιατί πάω για htpc κουτί.

4)Μνήμες θα πάρω αυτές που έγραψε ο Trexx 4gb, πιστεύω είναι καλά για αρχή.

5) Επειδή θα πληρώσω με paypal, έχουμε κάτι υπόψιν, κάποιο μαγαζί που να βολεύει;

Σας ευχαριστώ όλους και ειδικά τον Trexx που ασχολήθηκε πάρα πολύ με την πάρτη μου. :hug:

Ο τρεξ ειναι ερωτευμενος το πληκτρολογιο δεν εξηγειται. Ή ειναι ο adpanos

πατσαρισμένος με τελευταιο update.

Στα εχει γραψει ΞΕΚΑΘΑΡΑΑΑΑΑ. Γιατι ρωτας και ξαναρωτας!!!!!!:baby::baby::baby:

Ο τρεξ ειναι ερωτευμενος το πληκτρολογιο δεν εξηγειται. Ή ειναι ο adpanos

πατσαρισμένος με τελευταιο update.

Στα εχει γραψει ΞΕΚΑΘΑΡΑΑΑΑΑ. Γιατι ρωτας και ξαναρωτας!!!!!!:baby::baby::baby:

Ηθελα λίγη ντόπα γιατί αύριο πρωί παραγγέλνω...

Επανέρχομαι μετα από κάποιες μέρες. Ψάχτηκα με κάποια review και συμπέρανα ότι όντως ο celeron δεν έχει να ζηλέψει τίποτα. Παντού δείχνει να είναι αστέρι. Κάποια θεματάκια τώρα.

1)Να πάω σε σε celeron g1610 ή κάποιον μεγαλύτερο που να αξίζει τον κόπο; Δεν αξίζει τον κόπο κάποιος μεγαλύτερος

2)Επίσης η κάρτα γραφικών που έχει πάνω του μπορεί να τρέξει κανά παλιό παιχνιδάκι; Στο σαλόνι όλο και κανά diablo 2 θα παίξω ή κανά strategy. Όχι. Εφόσον θέλεις παιχνίδια πλην αυτών του facebook πας σε amd trinity πλατφορμα. Άλλη λύση φτηνή που να αξίζει δεν υπάρχει.

3)Μητρική ψάχνω κάτι φτηνό, βέβαια με hdmi για να ενώσω την μονάδα με την tv. Επίσης να είναι M-ATX γιατί πάω για htpc κουτί. Σου έχω κάνει αναλυτικές προτάσεις. Προφανώς υπάρχουν και άλλοι συνδυασμοί, ψάξου με βάση τις αρχικές προτάσεις.

4)Μνήμες θα πάρω αυτές που έγραψε ο Trexx 4gb, πιστεύω είναι καλά για αρχή. Μία μνήμη θα πάρεις εφόσον βάλεις 4gb, όχι 2x2.

5) Επειδή θα πληρώσω με paypal, έχουμε κάτι υπόψιν, κάποιο μαγαζί που να βολεύει; Εγώ τουλάχιστον όχι.

Σας ευχαριστώ όλους και ειδικά τον Trexx που ασχολήθηκε πάρα πολύ με την πάρτη μου.

Τίποτα, να σαι καλά. :)

Τελικά μετά από ψάξιμο ήρθαν όλα τούμπα. κατάλαβα ότι για την δουλειά που το θέλω μάλλον αξίζει όσο πιο λίγα τόσο πιο καλά και επειδή ο A4 FM2 βλέπω ότι τα συνδυάζει όλα πάω για εκεί.

Οπότε σκέφτομαι ένα σετάκι να το παραγγείλω άμεσα χωρίς κάρτες γραφικών και τέτοια

AMD A4-5300 3.40GHz (AD5300OKHJBOX)

ASUS F2A55-M LE έβαλα αυτή γιατί είναι Micro και έχει και HDMI

KINGSTON HyperX blu 4GB DDR3 1333MHz (KHX1333C9D3B1/4G)

Κύλισα στον AMD τελικά... :cry:

Εγινε trexx. Δηλαδή δεν κιλών πούμε σε 1080p και να σερνομαστε γενικά και με αυτόν τον amdακο έτσι;

Thanks ρε φίλε.

Εγινε trexx. Δηλαδή δεν κιλών πούμε σε 1080p και να σερνομαστε γενικά και με αυτόν τον amdακο έτσι;

Thanks ρε φίλε.

Σε παιχνίδια σύγχρονα εννοείται ότι θα κολώνει. Σαν επεξεργαστής αυτοτελώς είναι μια χαρά.

Αν γίνουμε ψείρες υπολείπεται του celeron αλλά αποκλείεται αυτό να γίνει αντιληπτό από το χρήστη.

Τα παιχνίδια που αναφέρεις θα τα παίζεις. Και άλλα αντίστοιχα. Αν βάλεις να παίξεις κανα tomb raider ή

κάνα crysis, ξέχνα το.

Αν πρόκειται να κουμπώσεις μετά καρτούλα, καλύτερα να πάρεις τον celeron

γιατί και καλύτερος επεξεργαστής είναι και φτηνότερος. Άσε που η καρτούλα που

θα κουμπώσεις θα αφήσει αναξιοποίητη την ενσωματωμένη του amd που είναι και το

πλεονέκτημά του.

Πέρα από το xbmc που δεν καταλαβαίνω τι είναι, όλα τα άλλα παίζουν

με την ενσωματωμένη κάρτα του celeron.

παντως βαγγελη να σου παραθεσω και εγω την αποψη μου... μια καρτουλα θα την χρειαστει... ειτε nvidia 610 ειτε ati6450 αν λαβουμε υποψιν οτι ο δικος μου g2020 σε αναπαραγωγη αρχειων mkv με ολες τις ρυθμησεις που προβλεπονται για windows media player classic home cinema τα βρισκει σκουρα.. και τι εννοω.. εικονα με σπασιματα ολη την διαρκεια της αναπαραγωγης. ειτε σειρα ειναι αυτη ειτε ταινια...

Σώτο έχω δουλέψει celeron g530, g540, g550 και g1620. Τον g530 και τον g550 τους

έχω μάλιστα στημένους εδώ στο σπίτι.

Αυτό που λες δεν το είδα πουθενά. Καποιο πρόβλημα υπάρχει στο σύστημά σου.

Δύο 1080p ταινίες ανοίγω ταυτόχρονα με σεταρισμένο το classic και δεν παρατηρώ απολύτως τίποτα.

Epsiloniotakappa3CC0nualpha100_zps3a584b2a.jpg

τοτε εχω πεσει σε προβληματικο κομματι τι να σου πω...το προβλημα λυθηκε κατευθειαν με την προσθηκη μιας 6450 που ειχα και καθοταν και απο τοτε ολα ηρεμα και smooth...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.