Jump to content

οριστική διαγραφή δεδομένων

___

Recommended Posts

καλησπέρα,

ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να διαγράψουμε δια παντώς τα δεδομένα ενός σκληρού δίσκου?

η 1η ιδέα που μου έρχεται είναι να γεμίσω τον δίσκο με junk files. Έτσι τα παλία δεδομένα (δήθεν διεγραμμένα) θα εξαφανιστούν τελείως. Η όχι?

η 2η ιδέα είναι να χρησιμοποιήσω ένα απο τα εκατοντάδες προγράμματα που υπάρχουν για αυτή την δουλεία. Αλλά προκύπτουν 2 ερωτήσεις:

1) τα εμπιστευόμαστε ότι όντως δουλεύουν ? Αν ναι ποια?

2) ο δίσκος είναι σε λαπτοπ οπότε θα πρέπει να γίνει μέσα από το λειτουργικό. (εκτός λειτουργικού ξέρω το κλασσικό format, αλλά έχω διαβάσει ότι δεν είναι και η πιο αξιόπιστη λύση.)

υ.γ αν και είμαι σίγουρος ότι θα έχει δημιουργηθεί ανάλογο topic , δεν βρήκα κάτι σχετικό από την αναζήτηση.

Να τον ρίξεις μέσα σε ένα ενεργό ηφαίστειο.

Αν πάλι θες να κρατήσεις τον σκληρό, υπάρχουν προγράμματα που γράφουν και σβήνουν δεδομένα σε εκείνα τα sectors καμιά 100στη φορές, οπότε είναι αρκετά πιο δύσκολο να κάνεις recovery με συμβατικά προγράμματα.

Έτσι ακριβώς, βάλε ένα πρόγραμμα που να κάνει fill zeros και είσαι κομπλέ. Κάποια μάλιστα έχουν μέχρι και στρατιωτικού επιπέδου, αλλά σιγά, είπαμε :p

Ούτε αυτό είναι ασφαλές. Υπάρχουν κάποια προγράμματα που μπορούν να ανασύρουν data ακόμα και μετά από format με surface scan. Η ασφάλεια ξεκινά με την πολλαπλή επανάληψη εγγραφών 1 ή 0.

Εξαρτάται από το δίσκο. Αν είναι σχετικά παλιάς τεχνολογίας υπάρχει μια διαγραφή με κάποιο αλγόριθμο Guttmann νομίζω. Για σύγχρονα drives θες μερικά passes με random data και είσαι ΟΚ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.