GI@RG@S Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8, 2013 Γεια σας παιδια , πρεπει εντος ημερων να κανω αγρα 2 οθονων για χρηση πολιτικου και τοπογραφου μηχανικου. Καθολου gaming.Τα λεφτα δεν ειναι για αρχη περιορισμος , θα καταλαβαιτε απο τα ακολουθα λινκς που θα κινηθουμε.Θα ηθελα να ψαξουμε σε ιντσες 24 και 27 , καθως μπορει να γινει τετοια αγορα.Οσο αφορα την 27αρα , σκεφτομαι σε 2560x1440 αναλυση , το συστημα δεν εχει φτιαχτει ακομα αλλα πιθανολογω οτι θα εχει gpu ισως καποια 660 , αυτη η καρτα ειναι υπεραρκετη για οθονη 27 με αναλυση 2560χ1440;Σκεφτομουνα καποια απο τις δυο μηπως να ηταν eizo , καθως εχει 5 χρονια εγγυηση δεν εχω παρει ποτε και γενικα εχουν ολα τα καλα που ξερουμε.Ακομα καποιες ερωτησεις.-Τι πανελ να διαλεξω , αν ειναι ips να προχωρησουμε σε S-IPS ; -Να παω σε πανελ pva , mva , αν ναι να ειναι S-PVA;-Οι κλασσικες οθονες των 150-250 ευρω, ποσα bit εχουν 6 ή 8 , ετσι να προχωρησουμε σε καποια με 8 ή 10 bit;-Τα hz μας νοιαζουν; Θα ειχε νοημα 120hz;Καποιες 27αρες ενδεικτικα.Dell UltraSharp U2711 | Skroutz.grDell UltraSharp U2713HM | Skroutz.grAsus PB278Q | Skroutz.grEizo FlexScan EV2736W | Skroutz.grΣτην 24αρα τωρα http://www.skroutz.gr/s/94983/Dell-UltraSharp-U2410.htmlhttp://www.skroutz.gr/s/71005/Eizo-FlexScan-S2402W.htmlhttp://www.skroutz.gr/s/96172/Eizo-FlexScan-S2433W.htmlhttp://www.skroutz.gr/s/1724997/Eizo-FlexScan-SX2462WF.htmlΣυγκεντρωτικα παιδια θελω οθονες ξεκουραστες, χρωματικα ενθουσιωδεις και γενικοτερα ποιοτικοτατες , κατι σαν αυτο που λεμε ΟΘΟΝΑΡΕΣ , γιατι θα μεινουν για πολλα χρονια και τωρα υπαρχει ανεση χρηματικη.Τωρα αν για αυτα χρειαζονται 1.5-2 χιλ. για την καθε μια το ξανασυζηταμε εδω ειμαστε . Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Μάρτιος 8, 2013 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2013 Οι eizo δεν είναι ποιο ακριβές γιατί δίνουν 5έτη εγγύηση. Αλλά γιατί έχουν απο τα καλύτερα panel και είναι για heavy duty business use. Νομίζω οτι Eizo είναι καλύτερη επιλογή γενικά εφόσον το οικονομικό δεν είναι θέμα. Αλλά δεν έχω να προτίνω κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Μάρτιος 8, 2013 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2013 Οι Eizo είναι κορυφαίες σαν επιλογές. Έχω Eizo από το 1993 και έκτοτε δεν άλλαξα ποτέ μάρκα. Δυστυχώς ή ευτυχώς, αν μάθεις να βλέπεις κάποιες λεπτομέρειες, δε μπορείς να τις αγνοήσεις.Για τη χρήση που τη θέλεις και λόγω της 5ετούς εγγύησης, αλλά και επειδή είναι Made In Japan, είναι εξαιρετικές. Αντέχουν στο χρόνο. Προσωπικά δε μου χάλασε ποτέ καμία και τις κρατάω αρκετά μετά τη λήξη της εγγύησης.Όμως, επειδή η έμφαση από την Eizo δίνεται στα χρώματα, που καταλαβαίνω ότι για εσένα δεν είναι προτεραιότητα, μπορείς να δεις σαν εναλλακτικές τις Dell. Έχουν 3 χρόνια εγγύηση με next-day-on-site-support, ενώ νομίζω έχουν και δυνατότητα επέκτασης για άλλα 3.Όσον αφορά στο μοντέλο, αφού δεν έχεις απαιτήσεις σε respone, colors, contrast, κλπ, πήγαινε στο φθηνό της 27". Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Μάρτιος 8, 2013 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2013 Όντας συνάδελφος αυτών που θα παραλάβουν τις οθόνες έχω να πω ότι κανονικά χρειάζονται 2 οθόνες για κάθε θέση. Είναι απίστευτη ευκολία να μπορείς να έχεις το AutoCAD ανοικτό στην μια οθόνη και κάποιον κειμενογράφο ή οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα απαιτείται στην δεύτερη οθόνη. 24 ίντσες είναι υπεραρκετές για βασική οθόνη ενώ η δεύτερη μπορεί να είναι και 17άρα (εγώ είχα μια 22άρα και μια 15άρα και είχα καραβολευτεί - δυστυχώς όταν άλλαξα κάρτα γραφικών δεν μπόρεσα να συνδέσω την 15άρα λόγω των περιορισμών της συνδεσμολογίας της κάρτας). Link to comment Share on other sites More sharing options...
GI@RG@S Μάρτιος 8, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2013 Ωραια , ισως το 27αρι να ειναι καποιο dell , και ισως το 24αρι καποιο eizo. Τωρα απο eizo παιζουν διαφορα μοντελα και πανελς.Ακουω και αλλες γνωμες και αποψεις , καθως και χρηστες που εχουν καποια μοντελα.ΕυχαριστωEdit , ναι εχω σκεφτει και το ενδεχομενο 2ης οθονης ακομα και ιδιας 24αρας μπορει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papas Μάρτιος 8, 2013 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2013 Αν δεν εχεις οικονομικο θεμα θα σου προτινα την 30" dell ultrasharp: https://www.skroutz.gr/s/2995304/Dell-UltraSharp-U3014.html Ακριβη μεν, αλλά για επαγγελματικη μεγαλη οθονη ειναι πολυ καλη τιμη. Επισης σαν εναλλακτικη μπορεις να παρεις 2x27" https://www.skroutz.gr/s/2830057/Dell-Ultrasharp-U2713H.html . Εγω μαλλον θα διαλεγα τις 2x27. Θες μεγαλες αναλυσεις απ'οτι καταλαβαινω γιατι τα σχεδια σας πιανουν αρκετο χωρο. Ωραια , ισως το 27αρι να ειναι καποιο dell , και ισως το 24αρι καποιο eizo. Τωρα απο eizo παιζουν διαφορα μοντελα και πανελς.Ακουω και αλλες γνωμες και αποψεις , καθως και χρηστες που εχουν καποια μοντελα.ΕυχαριστωEdit , ναι εχω σκεφτει και το ενδεχομενο 2ης οθονης ακομα και ιδιας 24αρας μπορει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GI@RG@S Μάρτιος 8, 2013 Author #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2013 Ναι δεν υπαρχει τοσο χρηματικο θεμα , απλα επειδη δεν θα ειμαι εγω ο χρηστης , οι χρηστες λοιπον αυτη τη στιγμη και με 27 σκεφτονται αν θα ειναι μεγαλη, δουλευανε σε χαμηλοτερες αναλυσεις , και εγω πιεζω και για 27αρα.Ακομα και μια 29αρα και 30αρα θα ηταν ωραιο ναι , εντωμεταξυ αυτες χωριζουν στη μεση που λενε χωρις bezel , αυτο γινεται απο το χρηστη χειροκινητα ή υπαρχει επιλογη μεσα που τις χωριζει σαν να ηταν οντως δυο οθονες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Μάρτιος 8, 2013 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2013 ΕΙΖΟ αν δεν υπάρχει οικονομικό θέμα , αλλιώς Dell U27xx οχι ομως τα consumer μοντέλα αλλα τα calibrated με το adobe rgb coverage. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papas Μάρτιος 8, 2013 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2013 Δεν γνωριζω αν χωριζουν την οθονη οι κλασικες 16:10 αναλογιες (ισως εχουν picture in picture). Κανονικος χωρισμος σε picture by picture γινεται στις ultra wide 21:9 manually απλα βαζεις 2 inputs και επιλεγεις απο το menu.Οσο αφορα τις inches πιστευω οτι δεν υπαρχει κανενας που να ενοχληθηκε απο μεγαλυτερες inches, σιγουρα ομως ισχυει το αντιθετο με τις μικροτερες. Ναι δεν υπαρχει τοσο χρηματικο θεμα , απλα επειδη δεν θα ειμαι εγω ο χρηστης , οι χρηστες λοιπον αυτη τη στιγμη και με 27 σκεφτονται αν θα ειναι μεγαλη, δουλευανε σε χαμηλοτερες αναλυσεις , και εγω πιεζω και για 27αρα.Ακομα και μια 29αρα και 30αρα θα ηταν ωραιο ναι , εντωμεταξυ αυτες χωριζουν στη μεση που λενε χωρις bezel , αυτο γινεται απο το χρηστη χειροκινητα ή υπαρχει επιλογη μεσα που τις χωριζει σαν να ηταν οντως δυο οθονες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papas Μάρτιος 8, 2013 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2013 Τι χρηση μπορει να κανει ενας πολιτικος μηχανικος με adobe rgb? Αυτα ειναι για σωστη αναπαρασταση χρωματων σε επαγγελματικο επιπεδο video editing και picture editing:wassat: Just saying...ΕΙΖΟ αν δεν υπάρχει οικονομικό θέμα , αλλιώς Dell U27xx οχι ομως τα consumer μοντέλα αλλα τα calibrated με το adobe rgb coverage. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GI@RG@S Μάρτιος 8, 2013 Author #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2013 ΕΙΖΟ αν δεν υπάρχει οικονομικό θέμα , αλλιώς Dell U27xx οχι ομως τα consumer μοντέλα αλλα τα calibrated με το adobe rgb coverage.ποια ειναι αυτα αν ξερεις ; π.χ. τα..Dell UltraSharp U2711 | Skroutz.grDell Ultrasharp U2713H | Skroutz.grΨαχνω και σε eizo , ειδικα για 24αρι απλα δεν ειμαι σιγουρος ποιο, και ακομα τι να ειναι και απο πανελ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Μάρτιος 8, 2013 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2013 ποια ειναι αυτα αν ξερεις ; π.χ. τα..Dell UltraSharp U2711 | Skroutz.grDell Ultrasharp U2713H | Skroutz.grΨαχνω και σε eizo , ειδικα για 24αρι απλα δεν ειμαι σιγουρος ποιο, και ακομα τι να ειναι και απο πανελ.U2713H ειναι η πιο καινουργια η οποια αντικατέστησε την U2711.Οχι την U2713HM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Μάρτιος 8, 2013 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2013 Τι χρηση μπορει να κανει ενας πολιτικος μηχανικος με adobe rgb? Αυτα ειναι για σωστη αναπαρασταση χρωματων σε επαγγελματικο επιπεδο video editing και picture editing:wassat: Just saying...To εγραψα επειδή αναφέρθηκε στο πρωτο ποστ αν απαιτείται πχ 6-8-10bit panel Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Μάρτιος 8, 2013 #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2013 Μην ξεχνάμε ότι μπορεί ο ΠΜ να ασχοληθεί και με φωτορεαλισμό κάποια στιγμή στην καριέρα του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.