Jump to content

Αναβάθμιση RAM ή νέο σύστημα ?

Vasilis 07

Recommended Posts

Μιλάω για το σύστημα της υπογραφής που αγγίζει την 4ετία. Να αναβαθμίσω την RAM από 6GB=>18GB με την αγορά 3 των 4GB ή να΄το αφήσω ώς έχει και να πάω σε νέο socket μελλοντικά ?

Αν πάρω επιπλέον RAM παίζει να έχω θέματα με την υπάρχουσα ?

Είμαι με σύστημα socket 775 ε5300 και 4giga ram. Το θέμα είναι ότι τρέχω καθημερινά τουλάχιστον 2 virtual machines στα windows 7 και άντε και ένα game. Να πώ ότι σχεδόν ζορίζεται και μένουν κάποια 500 mb ελεύθερα...ΟΚ.

Εσύ τώρα είσαι με 6GB. Δέν υπάρχει κανένας λόγος αγοράς έξτρα ram άν δέν τρέχεις βαριές εφαρμογές ταυτόχρονα με άλλα πράγματα (games k.a) και εικονικές μηχανές. Όσον αφορά το μηχάνημά σου μια χαρά είσαι. Ακόμα και έτσι να μείνεις ίσως με μιά άλλη GPU να χαμογελάς περισσότερο. \

IN THE END: Eίναι Υπερβολή ο αριθμός RAM που σκέφτεσαι άν δέν υπάρχει ο λόγος... Κράτα τα λεφτά σου.

Κάποιες φορές μου πετάει το σύστημα low memory και να κλείσω προγράμματα. Αλλά τελικά τρώω μπλέ οθόνη.Να είναι θέμα pagefile το αποκλείω. Μιας και βρίσκω λοιπόν 12 GB με φυσιολογική τιμή (45 ευρώ) σκέφτομαι να δώσω λίγο αέρα στο σύστημα.

6GB σαν ποσότητα είναι καλή. Όταν το πρόγραμμα είναι κακογραμμένο και έχει memory leaks δεν έχει σημασία πόση μνήμη έχεις. Είναι ζήτημα χρόνου μέχρι να την φάει και να σου πετάξει το μήνυμα. Κερδίζεις χρόνο μέχρι να γίνει αυτό αλλά σίγουρα τα 18GB είναι overkill.

Αν μπορεί να βγει κάτι πιο οικονομικό σε 12GB πιθανώς να ήταν μια μέση λύση αν και δεν χρειάζεσαι την αναβάθμιση. Με 16GB δουλεύω αρκετά πράγματα και έχω το pagefile απενεργοποιημένο.

6GB σαν ποσότητα είναι καλή. Όταν το πρόγραμμα είναι κακογραμμένο και έχει memory

Αν μπορεί να βγει κάτι πιο οικονομικό σε 12GB πιθανώς να ήταν μια μέση λύση αν και δεν χρειάζεσαι την αναβάθμιση. Με 16GB δουλεύω αρκετά πράγματα και έχω το pagefile απενεργοποιημένο.

[ame]http://www.amazon.co.uk/Adata-Premier-DIMM-Memory-Module/dp/B007UHFWOA/ref=pd_sim_sbs_computers_4[/ame]

Αυτές είναι που το σκέφτομαι.

Από εδώ με περισσότερα (47Ε) βρίσκω 6GB...

Corsair XMS3 6GB DDR3-1600MHz SDRAM | Skroutz.gr

Η πρώτη λύση είναι single η μνήμη. Βρίσκεις αντίστοιχα και Ελλάδα από 11-16€. Η δεύτερη είναι έτοιμο κιτ 3x2 που φαίνεται καλύτερο. Θεωρώ ότι τα 12GB στα 47€ είναι ένα λογικό κόστος αν προσωπικά σου φαίνεται λίγη η μνήμη αν και με 6GB δεν είσαι καθόλου άσχημα από θέμα επιδόσεων.

Πόσα προγράμματα ανοίγεις που γεμίζεις 6GB RAM ?

Να πω οτι κάνεις photoshop σε >10MP photos με κάμποσα φίλτρα κλπ ok.

Αλλά με άλλο τρόπο πλήν πολύ βαριών εφαρμογών ( που συνήθως αναγκάζεσαι να τις τρέχεις μόνες τους, π.χ. rendering @ AfterEffects ) δεν θυμάμαι να έχω καταφέρει να γεμίσω 6GB RAM...

Μιας και εγω έχω μπει σε σκέψη για αλλαγή μνήμης. Έχω ενα intel i7 core 920 και ram 3 gb σε triple Channel. Αν θέλω να μεγάλωσω την μνήμη στα 6 gb τι πρεπει να κανω ;

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.