Jump to content

Gaming ποντικι για μεγαλη παλαμη

Blinky

Recommended Posts

• Replies 66
  • Created
  • Last Reply

με απασχολει στο να νιωθω απολυτη ακριβεια...δηλαδη αυτη η αισθηση στο αρχικο Kone που το λεω σαν αποτελεσμα jitter ηταν πολυ εκνευριστικη για μενα...ειτε στα windows ειτε στο starcraft2 πχ, το να κουνισεις το ποντικι και να μη σταματαει ακριβως εκει που θες....να νιωθεις οτι εισαι sloppy πως να το πω, οτι εχεις εσυ προβλημα σαν να εχεις parkinson ενα πραγμα μου ηταν πολυ ενοχλητικο....και οταν πηγα στο deathadder εξαφανιστηκε.

Θεωρω οτι αν δεν εισαι με τα native dpi του ποντικιου, και πας να κανεις διορθωσεις ειτε με interpolation (μεσω του ποντικα) ειτε μεσω sensitivity bars αυτη η αισθηση θα υπαρχει...

Ισως ειναι λιγοτερο/καθολου αισθητη σε FPS games αλλα σε strategy ή windows που ισως θες πιο ακριβεις κινησεις μου ηταν πολυ αισθητο...

Μεινε με το DA εφοσον το νιωθεις ανετο στο χερι. Τα 1800->2000 μπορεις να τα αντισταθμισεις με ενα 54% sens στο sc2 -και 1-1 :)-

παντως sensei στα 1600 πανω σε hien εχει αντιστοιχο jitter με savu/da κλπ.

[MENTION=2162]GruntGR[/MENTION] επειδη βρηα το Steelseries 9HD σε καλη τιμουλα και το σκεφτομαι για hard pad....με αυτο, θα ειμαι κομπλε με οποιοδηποτε laser ποντικι? Πχ με avago 9500-9800 θα ειναι ενταξει αν το τυθμισω γυρω στα 2000 dpi? Εννοω 1:1 tracking, οχι jitter οχι prediction κλπ...

ειχα δοκιμασει για λιγη ωρα G9 ( το απλο με τον 6010, οχι το g9x ) σε 9HD, πηγαινε το ποντικι σαν διαολος παρολο που ητανε φορτωμενο με ολα τα βαριδια, δεν τεσταρα για jitter αλλα δεν μου φανηκε να εχει κανενα κραχτο προβλημα το tracking, εκτος φυσικα απο το χαμηλο malfunction speed.

Δηλαδη αμα ειμουνα τοσο μαζοχας ωστε να παιξω με 60cm/360 sens σε ενα τοσο μικρο pad και χρειαζοτανε να στριψω πισω μου ΑΜΕΣΩΣ σε καποιο fps τοτε το ποντικι θα εκανε τα δικα του.

Και να μην ικανοποιηθεις απο την συμπεριφορα του κερσορα, το συγκεκριμενο pad αποτελει επενδυση, αφου οταν και αμα παρεις ποτε καποιο mouse με avago 9500/9800 ( στην ουσια ειναι ο ιδιος σενσορ ) δεν θα εχεις κανενα μετα θεμα με jitter εγγυημενα, η ιδια η steelseries το ειχε φτιαξει για να πηγαινει πακετο με το Xai.

ειχα δοκιμασει για λιγη ωρα G9 ( το απλο με τον 6010, οχι το g9x ) σε 9HD, πηγαινε το ποντικι σαν διαολος παρολο που ητανε φορτωμενο με ολα τα βαριδια, δεν τεσταρα για jitter αλλα δεν μου φανηκε να εχει κανενα κραχτο προβλημα το tracking, εκτος φυσικα απο το χαμηλο malfunction speed.

Δηλαδη αμα ειμουνα τοσο μαζοχας ωστε να παιξω με 60cm/360 sens σε ενα τοσο μικρο pad και χρειαζοτανε να στριψω πισω μου ΑΜΕΣΩΣ σε καποιο fps τοτε το ποντικι θα εκανε τα δικα του.

Και να μην ικανοποιηθεις απο την συμπεριφορα του κερσορα, το συγκεκριμενο pad αποτελει επενδυση, αφου οταν και αμα παρεις ποτε καποιο mouse με avago 9500/9800 ( στην ουσια ειναι ο ιδιος σενσορ ) δεν θα εχεις κανενα μετα θεμα με jitter εγγυημενα, η ιδια η steelseries το ειχε φτιαξει για να πηγαινει πακετο με το Xai.

ναι, το θεμα ειναι οτι εξεταζω την περιπτωση να το παρω πακετο με καποιο laser mouse...

Αν εβρισκα φτηνα το Kone+ που εχει τον 9500 νομιζω θα ηταν το ιδανικο για μενα...αλλα επειδη βρισκω το Kone XTD στα 70ε σκεφτομαι αυτο ή Mionix 5000 ή....δε ξερω, παντως κατι που να μπορω να το ρυθμισω στα 2000 dpi.

Παντως δεν ειχα ποτε hard pad, αλλα προτιμουσα cloth αφενος γιατι θεωρουσα οτι θα ειναι πιο ανετη η επιφανεια για το χερι, αφετερου σκεφτομουνα οτι ενα μεταλικο/γυαλινο pad θα ηταν "κρυο" στην αφη....επισης ειχα διαβασει οτι η επιφανεια των hard με τον καιρο λειενεται και χανεται η ακριβεια τους...

Με το 9HD που ειναι πλαστικο πιστευω δε θα ειναι κρυο ουτε πολυ ενοχλητικο στην αφη...τωρα για φθορα με το χρονο δε ξερω, αλλα για 20 ευρω, δεν αξιζει?

Εχω το Kone XTD και δεν εχω κανενα παραπονο πολυ καλα switches και rubber feel (και εχω επισης μεγαλη παλαμη). Το καλυτερο που ειχα ομως μεχρι στιγμης σε αποψη grip ειναι το Ikari αλλα χαλασε δυστυχως. Οποτε δες το mionix καλυτερα αν σε ενδιαφερει η ανεση περισσοτερο..

ναι, το θεμα ειναι οτι εξεταζω την περιπτωση να το παρω πακετο με καποιο laser mouse...

Αν εβρισκα φτηνα το Kone+ που εχει τον 9500 νομιζω θα ηταν το ιδανικο για μενα...αλλα επειδη βρισκω το Kone XTD στα 70ε σκεφτομαι αυτο ή Mionix 5000 ή....δε ξερω, παντως κατι που να μπορω να το ρυθμισω στα 2000 dpi.

Παντως δεν ειχα ποτε hard pad, αλλα προτιμουσα cloth αφενος γιατι θεωρουσα οτι θα ειναι πιο ανετη η επιφανεια για το χερι, αφετερου σκεφτομουνα οτι ενα μεταλικο/γυαλινο pad θα ηταν "κρυο" στην αφη....επισης ειχα διαβασει οτι η επιφανεια των hard με τον καιρο λειενεται και χανεται η ακριβεια τους...

Με το 9HD που ειναι πλαστικο πιστευω δε θα ειναι κρυο ουτε πολυ ενοχλητικο στην αφη...τωρα για φθορα με το χρονο δε ξερω, αλλα για 20 ευρω, δεν αξιζει?

Εγώ έχω Mionix 5000 & 9HD εδώ και 1 χρόνο. Ίσως μέσα στο καλοκαίρι να χρειαστώ teflon pads για το mouse κι αυτά μετά από 500+ ώρες battlefield. Το mousepad δεν έχει παρουσιάσει καθόλου δείγματα φθοράς.

Εγώ έχω Mionix 5000 & 9HD εδώ και 1 χρόνο. Ίσως μέσα στο καλοκαίρι να χρειαστώ teflon pads για το mouse κι αυτά μετά από 500+ ώρες battlefield. Το mousepad δεν έχει παρουσιάσει καθόλου δείγματα φθοράς.

μαλιστα...απο αποψη tracking εισαι κομπλε? Σε τι DPI παιζεις, εχεις δοκιμασει καθολου εκει στην περιοχη των ~2000?

μαλιστα...απο αποψη tracking εισαι κομπλε? Σε τι DPI παιζεις, εχεις δοκιμασει καθολου εκει στην περιοχη των ~2000?

1800 παίζω και το γυρίζω σε 3600 όταν βαριέμαι και στήνω δίποδο στη βάση :whistle2:

Κατ'εμέ, κι με όσες δοκιμές έχω κάνει, δεν έχει πρόβλημα, τολμώ να πω, ούτε positive accel που κατά κύριο λόγο έχουν οι laser.

Αποφασισα να μη το ρισκαρω, και να παω σε optical τελικα...εστω και με μικρο συμβιβασμο στo μεγεθος...

Οποτε εχω στα υποψη μου το Roccat Savu , το Mionix 3200 και γενικα οτι εχει avago 3090

(το TT Saphira λεει τιποτα? Γιατι το βρισκω σε τσαμπα τιμη....)

Αποκει και περα με χαλαει λιγακι που εχουν fix 1600 dpi, ουτε καν 1800 που θα ηταν αναμενομενο με βαση το sensor, και ηθελα να ρωτησω αν εχει νοημα να ψαξω κατι σε avago 3050 που φτανει τα 2000 native dpi πχ στο Zowie EC1 (που ειναι και μεγαλουτσικο σε σχημα αν και οχι εργονομικο) ή στο Roccat Lua (που το βρισκω μονο 20 ευρω)...

Τελος, για το Mousepad, ασχετα που θα παω σε optical, μιας και η τιμη ειναι καλη και μου αρεσει εμφανησιακα που δεν ειναι καγκουρε, να το παρω το 9HD ή να την ψαξω για cloth που ειμαι συνηθισμενος?

Αποφασισα να μη το ρισκαρω, και να παω σε optical τελικα...εστω και με μικρο συμβιβασμο στo μεγεθος...

Οποτε εχω στα υποψη μου το Roccat Savu , το Mionix 3200 και γενικα οτι εχει avago 3090

(το TT Saphira λεει τιποτα? Γιατι το βρισκω σε τσαμπα τιμη....)

Αποκει και περα με χαλαει λιγακι που εχουν fix 1600 dpi, ουτε καν 1800 που θα ηταν αναμενομενο με βαση το sensor, και ηθελα να ρωτησω αν εχει νοημα να ψαξω κατι σε avago 3050 που φτανει τα 2000 native dpi πχ στο Zowie EC1 (που ειναι και μεγαλουτσικο σε σχημα αν και οχι εργονομικο) ή στο Roccat Lua (που το βρισκω μονο 20 ευρω)...

Τελος, για το Mousepad, ασχετα που θα παω σε optical, μιας και η τιμη ειναι καλη και μου αρεσει εμφανησιακα που δεν ειναι καγκουρε, να το παρω το 9HD ή να την ψαξω για cloth που ειμαι συνηθισμενος?

το mionix 3200 φοραει τον 3060 που εχει 800dpi native και angle snapping ενεργοποιημενο, την αναλυση την διπλασιαζει(1600) και τετραπλασιαζει(3200) με interpolation, επισης το LOD του ειναι ΤΡΑΓΙΚΑ μεγαλο.

Για το saphire δεν ξερω κατι, το EC1 evo παιζει φοραει 3090 και custom lens της kingsis, to native setting του ειναι τα 1800dpi αλλα λογω του 1.25x magnification απο τον φακο υπολογιζεται σαν 2300

Το EC1 φοραει 3060 και το 3ο setting του (2000dpi) ειναι πρακτικα αχρηστο

Το 9hd δεν ξερω ποσο "συμβατο" ειναι με τα optical.

το mionix 3200 φοραει τον 3060 που εχει 800dpi native και angle snapping ενεργοποιημενο, την αναλυση την διπλασιαζει(1600) και τετραπλασιαζει(3200) με interpolation, επισης το LOD του ειναι ΤΡΑΓΙΚΑ μεγαλο.

Για το saphire δεν ξερω κατι, το EC1 evo παιζει φοραει 3090 και custom lens της kingsis, to native setting του ειναι τα 1800dpi αλλα λογω του 1.25x magnification απο τον φακο υπολογιζεται σαν 2300

Το EC1 φοραει 3060 και το 3ο setting του (2000dpi) ειναι πρακτικα αχρηστο

Το 9hd δεν ξερω ποσο "συμβατο" ειναι με τα optical.

Παω μαλλον για 3090 ποντικι....ισως το Roccat Savu αν το βρω σε καλη τιμη (εως 40ε) Αλλιως το Thermaltake Saphira και ας εχει angle snapping, ειναι πιο μεγαλο για το χερι μου και το βρισκω μονο 30 ευρω).

Μια ερωτηση για αυτα τα 2 (και αλλα με τον 3090). Αφου ο sensor ειναι για 1800 dpi native γιατι το βαζουν στα 1600 το δευτερο βημα?

Επισης για cloth pad εφοσον παω σε optical ποντικι, το Corepad Deskpad XXXL ειναι καλο σαν επιφανεια? (το ξερω οτι ειναι τεραστιο στο μεγεθος, για την ποιοτητα του υφασματος ρωταω...). Αλλιως απο τα :

Steelseries 9HD

Mionix Sargas 460

Mionix Alioth 400

Thermaltake Dasher

Qpad Heaton Perfect Pad Medium

Corepad Deskpad XXXL

Corepad Cerro Large

Ποιο προτεινετε? Ολα στην ιδια τιμη ( 20 ευρω)

Προτεινω cerro, ειναι σαν το zowie G-TF χωρις ομως την αθλια λαστιχενια βαση.

Το savu παιζει με πιο προσφατο srom, στο οποιο native αναλυσεις ειναι τα 800dpi και 3200 dpi αντι για 1800 και 3500 που ηταν στα παλαιοτερα, το 1600dpi setting βγαινει με downsample απο τα 3200, οπως και το 1800 setting του g400 ( 3600/2 )

Στα public το εχει 35 ευρω αλλα λεει " προσωρινα εξαντλημενο " ας ειναι καλα το review του cheater :p

• 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.