Jump to content

Gaming ποντικι για μεγαλη παλαμη

Blinky

Recommended Posts

Θελω να παρω ενα νεο ποντικι και ψαχνω κατι που θα κανει τη διαφορα (για μενα). Αν ηθελα κατι απλα αρκετα καλο, το εχω ηδη (deathadder) αλλα επειδη θελω να το αλλαξω για αλλους λογους (εμφανησιακους κυριως μη γελασετε :p) θελω να εξετασω τις περιπτωσεις και να δω αν ειναι να παω παλι στο ιδιο ή μπορω να ανανεωθω και με κατι καλυτερο...

Λοιπον εχω μεγαλη παλαμη, δηλαδη για να υπαρχει ενα μετρο συγκρισης μολις τη μετρησα και απο την αρχη της μεχρι το τελος του μεσαιου δακτυλου ειναι 20cm...συνεπως δε με βολευουν μικρα ποντικια...

Παλιοτερα που δεν το εψαχνα πολυ ουτε και υπηρχαν πολλες επιλογες, ειχα περασει πολλα χρονια με ενα Razer Diamondback το οποιο σημερα που το βλεπω δεν ειναι το τεραστιο, αλλα εχει αρκετα μεγαλο μηκος...

Αποκει και περα, δεν παιζω σε πολυ high sensitivity δηλαδη αν το ποντικι φτανει μεχρι 3200 ειμαι κομπλε δε προκειται ποτε να παω παραπανω συνηθως παιζω γυρω στα 2000...εκει με βολευει σε 1080p αναλυση που ειναι η οθονη...αρα νομιζω οτι σε αυτο το θεμα οποιοδηποτε σημερινο ποντικι με καλυπτει...ισως το μονο που ειναι σημαντικο ειναι να ενα σκαλοπατι γυρω στα 2000 και να μη παει απο τα 1600 κατευθειαν στα 2500 πχ...

Σε αισθητηρα εχω κακη εμπειρια με laser....και εξηγουμαι. Σε καποια φαση αλλαξα το diamondback με ενα Roccat Kone το οποιο ειναι το καλυτερο ποντικι σε σχημα-μεγεθος που εχω πιασει ποτε. Αλλα σε tracking ποτε δεν με καλυψε....παντα ενιωθα οτι εχει jitter...του αλλαξα και το mousepad απο ενα μισοδιαλυμενο QCK (8ετια εχει κλεισει το ατιμο, τα εγαλε τα λεφτα του!) σε ενα roccat Taito τοτε μηπως φταιει αυτο, και ενω ειδα μικρη βελτιωση παλι ενιωθα οτι εκανε τα δικα του.... Συνεπως και επειδη δεν ηθελα υψηλη sensitivity αρα δεν υπηρχε λογος για laser , και για το φοβο των ιουδαιων πηγα μετα στο στανταρακι που λενε ολοι το Deathadder 3.5g....και δε μπορω να πω, ικανοποιηθηκα, ουτε αυτο το jitter ενιωθα, σχετικα μεγαλο ηταν, ολα κομπλε.

Εφτασε ομως η ωρα να το αλλαξω για εμφανησιακους λογους και θελω να δω αν πρεπει να παρω παλι το deathadder black, ισως το deathadder 2013 ή κατι αλλο? Να ειμαι ειλικρινης μου εχει λειψει λιγο και η αισθηση του Kone, ηταν πραγματικα οτι καλυτερο στο χερι μου μεχρι σημερα, αλλα ειναι πιο σηματικο το tracking....και επειδη υπαρχουν απειρες επιλογες πλεον εκει εξω, εχουν ξεφυτρωσει ποντικια απο καθε λογης εταιρεια, θελω να δω μηπως εχετε καμια καλη προταση σε μεγαλο μεγεθος σαν του Kone...

Θα χρειαστω και mousepad αλλα αυτο ας το δουμε μετα αναλογα με το ποντικι...

• Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Για mousepad υπάρχουν τα cyber snipa κάπως έτσι που είναι μεγάλα σε μέγεθος για να μην βγεις εκτός επιφάνειας με ωραία σχέδια πάνω τους.

Στάλθηκε από το ZTE-BLADE μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

σο mousepad δεν εχω ποβλημα μεγεθους, αντιθετως παιρνω τα μεσαια γιατι δεν παιζω low sensitivity FPS οποτε δεν χρειαζεται να τρεχει αποδω και αποκει το χερι μου....

Δηλαδη επειδη δε μου αρεσουν και οι καγκουριες στα σχεδια 90% θα παω σε Steelseries QCK το μεσαιο μεγεθος 350x270...αλλα anyway στα μεγεθη υπαρχουν επιλογες, αυτο που θα με απασχολησει θα ειναι να ταιριαξει με το mouse σωστα σε πρωτη φαση οποτε ας διαλεξω αυτο πρωτα...

Αφού σε βόλεψε το Kone σα σχήμα, δες το Roccat Savu.

Εναλλακτικά, υπάρχει και το Mionix 3200 που για εμένα έχει το κορυφαίο σχήμα για μεγάλες παλάμες. Μειονέκτημα: δύσκολα θα το βρεις να το δοκιμάσεις στο χέρι σου, σε αντίθεση με το Savu

Αφού σε βόλεψε το Kone σα σχήμα, δες το Roccat Savu.

Εναλλακτικά, υπάρχει και το Mionix 3200 που για εμένα έχει το κορυφαίο σχήμα για μεγάλες παλάμες. Μειονέκτημα: δύσκολα θα το βρεις να το δοκιμάσεις στο χέρι σου, σε αντίθεση με το Savu

To mionix 3200 το ψηνω....με χαλαει λιγακι που απο τα 1600 παει κατευθειαν στα 3200 dpi.... δηλαδη θελω γυρω στα 2000dpi ιδανικα, αλλα ΟΚ την παλευα και με 1800 που εχει μεσαιο setting το deathadder....να πεσω ομως στα 1600 που ειχε και το diamondback στην τοτε χαμηλοτερη αναλυση οθονης μου (1680 vs 1920)...δε ξερω...

Για το Savu και τον αισθητηρα του εχω διαβασει τα καλυτερα! αλλα ειναι λιγο μικρο νομιζω για αυτο που ψαχνω...

σε περίεργη φάση είσαι ρε φίλε. Αφού σε έχει βολέψει ιδανικά και το έχεις συνθήσεις στο χερί γιατί να το αλλάξεις το deathadder αφου (για μένα) το 1ο πράγμα στο ποντίκι είναι να σε κάθεται άνετα. Τώρα άμα θες σοι και καλά να "αναβαθμίσεις" πάρε το deathadder 2013 edition, αλλά δεν αξίζει κατεμέ :p

Εγώ έχω το zowie ec1 evo, εχει ακριβώς ίδιο σχήμα με το deathadder αλλά με αρέσει περισσότερο γιατί είναι full rubberised.

βασικα το deathadder που εχω ειναι ενα special edition Transformers ασημι του Megatron και το ειχα παρει κυριως για το χρωμα επειδη εψαχνα κατι να ταιριαζει στο ασημι κουτι μου....αλλα το κουτι αλλαξε, και το το θεωρω και λιγο "παιδικο" το Megatron Deathadder, οποτε θα παει σε αγγελια και θα παρω κατι καινουριο σε μαυρο χρωμα πλεον...

Εκει ειναι λοιπον που σκεφτομαι, να παρω παλι ενα απλο μαυρο deathadder ή επι τη ευκαιρια να παω σε κατι καινουριο? Δεν ειναι οτι ψαχνομαι δηλαδη ακριβως για αναβαθμιση...απλα επειδη βρεθηκε η ευκαιρια να γινει νεα αγορα εξεταζω την περιπτωση να παω σε κατι διαφορετικο...

Επειδή και εγώ έχω μεγαλούτσική παλάμη και είχα το G5. Θα σου πρότεινα να μην κοιτάξεις τα g500-g400 γιατί δε βολεύουν τα side buttons για τον αντίχειρα. Στενεύει λίγο η κατάσταση.

Πήγα σε rocat savu και είναι αρκετά πιο φαρδύ και βολικό στο χέρι.

Μία άλλη επιλογή είναι το mouse του avatar μου(Steelseries Sensei), αν και ίσως η τιμή του(~90€) είναι κάπως αποτρεπτική.

Σίγουρα από άποψη μεγέθους και σχήματος λύνει το πρόβλημα σου μιας και εγώ που έχω λίγο μεγαλύτερη παλάμη από σένα είμαι κομπλέ και είναι ίσως το πιο customisable mouse της αγοράς, έχεις τη δυνατότητα να setάρεις τα πάντα όπως θες + ότι εμφανισιακά είναι απλό, λιτό, απέριττο και κομψό.

It's your call !:T:

Μία άλλη επιλογή είναι το mouse του avatar μου(Steelseries Sensei), αν και ίσως η τιμή του(~90€) είναι κάπως αποτρεπτική.

Σίγουρα από άποψη μεγέθους και σχήματος λύνει το πρόβλημα σου μιας και εγώ που έχω λίγο μεγαλύτερη παλάμη από σένα είμαι κομπλέ και είναι ίσως το πιο customisable mouse της αγοράς, έχεις τη δυνατότητα να setάρεις τα πάντα όπως θες + ότι εμφανισιακά είναι απλό, λιτό, απέριττο και κομψό.

It's your call !:T:

Θα διαφωνήσω. Το Sensei το είχα και δεν με βόλεψε στο χέρι όπως το zowie ec1 που έχει το μέγεθος του deathadder. Για μεγάλες παλάμες και δάχτυλα σαν τα δικιά μου δεν κάνει αυτό το ποντίκι. ;)

Θα διαφωνήσω. Το Sensei το είχα και δεν με βόλεψε στο χέρι όπως το zowie ec1 που έχει το μέγεθος του deathadder. Για μεγάλες παλάμες και δάχτυλα σαν τα δικιά μου δεν κάνει αυτό το ποντίκι. ;)

Δεν ξέρω γιατί δε σε βόλεψε, εμένα μια χαρά μου κάθεται πάντως.

Ίσως αν η κορυφή του ήταν λίγο πιο ψηλή να ήταν καλύτερη η αίσθηση, αλλά και πάλι προσωπικά είμαι αρκετά ικανοποιημένος.

Δεν ξέρω γιατί δε σε βόλεψε, εμένα μια χαρά μου κάθεται πάντως.

Ίσως αν η κορυφή του ήταν λίγο πιο ψηλή να ήταν καλύτερη η αίσθηση, αλλά και πάλι προσωπικά είμαι αρκετά ικανοποιημένος.

ήταν πολύ χαμηλό για μένα, πατούσα καταλάθος τα πλαινά πλήκτρα όταν ο σήκωνα, και επίσης το μικρό μου δάχτυλο πάντα δεν ήξερα που να το ξεκουράσω (λόγου του ambidexious σχήμα του ποντικιού) σερνότανε στο mousepad.

Το Razer Taipan που έιναι και αυτό Ambidexious με βόλεψε περισσότερο απο το sensei.

ήταν πολύ χαμηλό για μένα, πατούσα καταλάθος τα πλαινά πλήκτρα όταν ο σήκωνα, και επίσης το μικρό μου δάχτυλο πάντα δεν ήξερα που να το ξεκουράσω (λόγου του ambidexious σχήμα του ποντικιού) σερνότανε στο mousepad.

Το Razer Taipan που έιναι και αυτό Ambidexious με βόλεψε περισσότερο απο το sensei.

Το μόνο πρόβλημα που είχα εγώ ήταν ότι δεν μπορούσα να βολέψω τον παράμεσο και το μικρό δάχτυλο λόγω amdidexious σχήματος, αλλά νομίζω ότι είναι κάτι που βρίσκεις τρόπο να το καταφέρεις μετά την πρώτη βδομάδα, γι' αυτό ουσιαστικά δε το θεωρώ πρόβλημα. :p

Το μόνο πρόβλημα που είχα εγώ ήταν ότι δεν μπορούσα να βολέψω τον παράμεσο και το μικρό δάχτυλο λόγω amdidexious σχήματος, αλλά νομίζω ότι είναι κάτι που βρίσκεις τρόπο να το καταφέρεις μετά την πρώτη βδομάδα, γι' αυτό ουσιαστικά δε το θεωρώ πρόβλημα.

Μέχρι να χρησιμοποιήσεις ένα Mionix και μετά να αναρωτιέσαι πως θα σε βολέψει οποιοδήποτε άλλο ποντίκι...

Δεν θα προτεινα το EC1 γιατι εχεις τεμπελικο χερακι :p το 1150dpi setting θα σου φανει αργο ενω το 2300 θα σου φανει λιγo καπως μιας και δεν ειναι native setting του 3090 και πεφτει καμποσο interpolation. ( 1.25x μεγεθυνση απο τον custom lens για την ακριβεια )

To savu εχει τρομερη ακριβεια αλλα εφοσον εχεις μεγαλη παλαμη ή/και δεν βολευεσαι να παιζεις με clawgrip δισταζω να σου το προτεινω, πραγματικα δεν εχει καμια σχεση με το kone οσον αφορα τις διαστασεις και το βαρος, ασε που το LoD ειναι αρκετα τσιμπημενο ενω το tracking στα >=1600dpi δεν το μπορεις να το πεις και "flawless"

Εδω ξερω εναν μαζοχα που προτιμαει να παιζει με sensitivity "6" και 800dpi αντι για 3 και 1600 αντιστοιχα ( εχει βελτιωθει στο hit-scan aim απο τοτε που ξεφορτωθηκε το sidewinder τρομαρα του, να δω ποτε θα σταματησει να παιζει με ηχεια :p )

Μιας και δεν παιζεις με χαμηλο sens για να χρειαζεσαι ντε και καλα την αξιοπιστια ενος καλου optical, δεν ξαναδοκιμαζεις το kone σε καποιο πλαστικο pad ? roccat sota ξερω γω

cloth + avago 9500 = no go, το ξερουν και οι πετρες πλεον :)

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=WEexB1Cjroc]Mousepad Demonstration with SteelSeries Xai - YouTube[/ame]

Αν παλι σε τρωει η τσεπη σου τοτε ριξε μια ματια στο havoc της cm storm

900x900px-LL-8aafaad8_600px__MG_8351.jpeg

CM Storm Havoc

Το grip μου θα ελεγα πως ειναι κατι μεταξυ claw και finger...δηλαδη κουναω το ποντικι με τα πλαϊνα δακτυλα σαν finger αλλα το πισω τμημα της παλαμης μου ξεκουρζεται στο ποντικι ενω τα δακτυλα ειναι στον αερα σαν claw....παρατηρω δηλαδη οτι στις μικρες κινησεις παιζω σαν claw (με την εννοια οτι δεν ξεκολαει το πισω τμημα της παλαμης απο το ποντικι αλλα την κινηση τη δινουν παλι τα πλαϊνα δακτυλα και οχι η παλαμη) και οταν πρεπει να γινει πιο μεγαλη-αποτομη κινηση σηκωνεται εντελως η παλαμη απο το ποντικι και ειναι εντελως σαν finger (οπου παλι τα πλαϊνα δακτυλα θα κανουν την κινηση)

Ισως αυτο που περιγραφω τεχνικα να ειναι πιο κοντα σε fingertip grip αλλα θελω αναγκαστικα μεγαλο σε μηκος ποντικι για να μπορει να ακουμπαει αυτο το λιγο η παλαμη μου πισω...δηλαδη ποντικια σαν τα salmosa-abyssus που εχω δοκιμασει που ηταν καθαρα fingertip δε την παλεψα καθολου...

Το Kone πιστευα οτι φταιει ο σενσορας, το acceleration/prediction/interpolation/η ευαισθησια του laser στη σκονη και γι'αυτο μου φαινοταν jittery....αμα ηταν καθαρα θεμα mousepad τι να πω, η Roccat τοτε δεν ειχε καν hard pad, το Taito προμοταρε μαζι με το Kone... εχει νοημα να δωσω αλλη μια ευκαιρια με hard pad? Φοβαμαι μην απογοητευτω και αντε πουλα το μετα...χωρια οτι τα cloth pads μου αρεσαν περισσοτερο σε υφη στο χερι...

acceleration/prediction/interpolation/η ευαισθησια του laser στη σκονη και γι'αυτο μου φαινοταν jittery

ο 9500 εχει καμποσο neg accel στα περισσοτερα cloth pad και ενα ελαφρο pos accel στα περισσοτερα hardpads (και τα 2 ειναι πολυ δυσκολο να σε επηρρεασουν εαν δεν χρησιμοποιεις καθολου τον πηχυ σου ενω παιζεις ) / το "prediction" του ειναι ρυθμιζομενο και απενεργοποιημενο απο default / προσαρζομεται απο μονος του σε οποιο επιπεδο ευαισθησιας θελεις μεχρι και τα 5040dpi χωρις προβλημα/ σε cloth βγαζει jitter αμα πιασει σκονη ο φακος, μπατονετα ftw :p

τα μονο cloth pad που λενε οτι δεν εχουν προβληματα με τα τελευταια laser ειναι τα ακριβουτσικα hien και raiden της artisan

+ το cm storm RX ( νομιζω βγαινει ενα 15ευρω στο e-shop ), εχω hien και RX στην "συλλογη" αλλα δεν εχω κανενα g9x για να το επαληθευσω ο ιδιος :hm:

edit : γραψε λαθος νομιζα οτι μιλαγαμε για το kone+, το απλο kone δεν φοραει avago 9500 -> http://www.overclock.net/t/854100/gaming-sensor-list

γραψε λαθος νομιζα οτι μιλαγαμε για το kone+, το απλο kone δεν φοραει avago 9500 -> Gaming Sensor List

Για τον Avago A9800 στο Kone XTD ξερουμε τιποτα?

Απο τη μια ειναι overkill αυτα τα ποντικια που πανε 6000-8200 cpi αφου θα παιζω στα ~2000....αλλα αμα ειναι να παιζει ΣΩΣΤΑ στα 2000 και να εχω το σχημα που θελω, θα τα εδινα τα λεφτα...

Απο την αλλη αφου δε θελω πανω απο 2000 cpi θα μου αρεσε να βρω και ενα optical που να φτανει 2000 χωρις interpolation και να ειναι μεγαλουτσικο....αυτο αντικειμενικα ειναι το πιο συμφερον και με το λιγοτερο ρισκο...

Και το πιο κοντινο σε αυτο ειναι το deathadder αν το δουλευω στα 1800 που δεν κανει Interpolation, αυτο καταλαβαινω...

Παιζει κανενας optical αισθητηρας που να ειναι native 2000 cpi να ψαξω κανενα μεγαλο ποντικακι που να τον φοραει?

Ειδα οτι τα "παλια" zowie EC1/2 εχουν settings 500-1000-2000 , εκει το 2000 το πιανει παλι με interpolation απο τα 1800 οπως τα καινουρια πιανουν το 2300?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.