Jump to content

Kingston HyperX 800MHZ (6400) - o/c?

Recommended Posts

Καλώς σας βρήκα!

Η πρώτη μου ερώτηση αναφερεται στις μνήμες μου!

έχω:

http://www.ec.kingston.com/ecom/configurator_new/partsinfo.asp?ktcpartno=KHX6400D2/1G&promo=hx2shp

DDR 800 mhz @ 2.0 volt @ 5 5 5 15...

Εχω προσπαθήσει να τις πάω πάνω απο 880 mhz μεχρι και 2.25v έδωσα αλλα τζίφος... Το max που έχω καταφέρει 870-875 @ 2.1 v....

Εχω πέσει σε μάπα κομμάτι ή δεν πανε πιο πανω οι μνημες αυτης τη σειράς?

Και μια ερώτηση σε οποιον ειναι κατοχος αυτων των μνημων....

Με 4 αρια timings ποτε σας έχουν παιξει? έστω και στα 800...

Φοράνε τα Infineon AF-3S.

Δεν είναι μάπα η σειρά απλά δεν είναι και πολύ overclocking friendly τα chipάκια όπως τα Micron D9xxx ας πούμε.

Λογικά τα 900ΜΗz όμως πρέπει να τα έχουν άνετα με 5-5-5-15.

Σε τι μητρική τις έχεις?

Asus P5W DH Deluxe....

Ξέρω... ξέρω... η μητρικη αυτή για o/c ειναι μετριότατη... εχω διαβασει κ την ιστορια με τον φίλο απο το forum που ειχε δυσκολευτει να clockarei εναν Q66600...

Anyway, Clockarw εναν Ε6600 @ 3.1 GHz... όπως ειπα έχω φτάσει τις μνημες @ 870 @ 2.1 v... και ratio 4:5... αρκετα χαλαρό....

Οτι ρυθμίσεις και να εχω κανει που αφορούν τις μνημες δεν καταφερα να πάνε παραπάνω.... το bios αυτης της μητρικής (πιστευω οτι) το ξέρω αρκετά καλα... αν υπαρχει καποιος που να προτεινει κατι - καποια ρυθμιση να φτάσουμε τις μνημες 900... ειμαι ολος αυτια! :)

μια χαρα ειναι η μητρικη για o/c αλλα οχι για extreme o/c ;)

ειχα τον 6600 μου @ 3600 για 24/7 με δαυτην

βασικο για να παιξεις τις μνημες ειναι να δωσεις ρευμα στο ΝΒ

για καθημερινη χρηση 1.65 ειναι καλα,βαρια βαρια 1.75 και κατα την αποψη μου ειναι απαραιτητο να βαλλεις ενα 4αρακι σε ΝΒ & SB οπως επισης και το να αλλαξεις την τσιχλα που εχουν απο κατω με ceramique/AC5 και να βγαλεις απο το ΝΒ το καπακι που εχει πανω

Το βασικοτερο ολως ομως ειναι το κατα ποσο οι μνημες σου σηκωνουν το κλοκαρισμα.

Λογικα οπως ειπε και ο Κουμλε με 5αρια θα παιζουν μεχρι τα ~900 με 2.2

4αρια το θεωρω σχεδον αδυνατο για πανω απο 800 με νορμαλ ρευμα για 24/7 χρηση

μια χαρα ειναι η μητρικη για o/c αλλα οχι για extreme o/c ;)

ειχα τον 6600 μου @ 3600 για 24/7 με δαυτην

βασικο για να παιξεις τις μνημες ειναι να δωσεις ρευμα στο ΝΒ

για καθημερινη χρηση 1.65 ειναι καλα,βαρια βαρια 1.75 και κατα την αποψη μου ειναι απαραιτητο να βαλλεις ενα 4αρακι σε ΝΒ & SB οπως επισης και το να αλλαξεις την τσιχλα που εχουν απο κατω με ceramique/AC5 και να βγαλεις απο το ΝΒ το καπακι που εχει πανω

Το βασικοτερο ολως ομως ειναι το κατα ποσο οι μνημες σου σηκωνουν το κλοκαρισμα.

Λογικα οπως ειπε και ο Κουμλε με 5αρια θα παιζουν μεχρι τα ~900 με 2.2

4αρια το θεωρω σχεδον αδυνατο για πανω απο 800 με νορμαλ ρευμα για 24/7 χρηση

η αληθεια ειναι πως στο ΝΒ δεν εχω δωσει πολυ ρευμα ακομα... και ισως οντως αυτο να ειναι που με κραταει χαμηλά με τις μνήμες....

Για το ΝΒ 2 απορίες:

Πως στερεώνω πανω του εναν 4αρι ανεμιστήρα?

Πως βγάζω το καπακι του? Απλα το ξηλώνω πχ με ενα κατσαβίδι για μοχλό?

Για το SB δεν υπάρχει κανενας λογος ψύξης!

Εχω βάλει το bracket της Ζalman με τον 92αρι ανεμιστηρα να φυσάει τη GTS μου και πιανει και το SB... και οπως δειχνει και η θερμοκρασία της μητρικής ειναι 28 βαθμους! Αληθεια με ποια λογικη βαλανε εκει τον σένσορα της θερμοκρασιας της μητρικής και οχι στο ΝΒ?

για το τελευταιο ρωτα την Asus

ειναι ενα θεμα που απο την αρχη απασχολουσε τους παντες :p

Για το ΝΒ,το ανεμηστηρακι απλα θα το βιδωσεις με 2 βιδες.Οι βιδες θα πιασουν μεσα στα κενα της ψυκτρας που εχει (αφου βγαλλεις το καπακι)

Το καπακι θα το βγαλεις κατα προτιμηση με ενα κοπιδι ή μια λεπιδα.Ειναι απλα κολημενο πανω στο ψυκτρακι ;)

Στο 975 για να παιξουν ψηλα οι μνημες χρειαζετε αρκετο ρευμα στο ΝΒ για αυτο κ σου ειπα πως για 24/7 χρηση καλο ειναι να μην ξεπερνας το 1.65-1.75v

Φανταζομαι πως τα λινκ απο το extreme που ειχα δωσει στον dimitri_from_athens το εριξες μια ματια ετσι?

@CrazyAnt: Ειχα διαβασει και παλιοτερα το thread απο xtremesystems που ειχες δώσει στον φίλο... μιας κ πέτυχα πρωην κατοχο της εν λόγω μητρικής θυμάσαι κάποια γενική "πολιτική" o/c που είχες εφαρμόσει πανω στην συγκεκριμένη αυτή μητρική? ενω αν έχεις κατα νου τπτ ρυθμίσεις να προτείνει να δω κατα πόσο συμβαδίζουν με αυτες που εχω εφαρμόσει εγώ.

Δεν εχει και τπτ φοβερες ρυ8μισεις η συγκεκριμενη μητρικη.

Σε γενικες γραμμες ειναι πολυ απλα και πολυ ευκολα τα πραματα μιας και δεν εχεις να ασχοληθεις με πολλα ρευματα και τα σχετικα

Στο νημα του Dimitri From Athens ,σεκαποιο σημειο εχω αναφερει ενδεικτικα καποια πραματα (απο οσο θυμαμαι ακομα)

Αν τα εχεις δει και παρ'ολα αυτα εξακολουθεις να εχεις καποια απορια,επειδη δεν θυμαμαι πλεον τις ρυθμισεις στο bios,θα πρεπει να μου δειξεις με photoz τις επιλογες που δεν ξερεις για να σου πω.

Επισης φανταζομαι πως ολα τα cpu features τα εχεις dissabled οπως επισης και 2-3 που αφορουν τις μνημες (αναφερονται και στο σχετικο νημα στο XS στα αρχικα ποστ αν δεν καω λαθος)

Οτι χρειαστεις εδω ειμαστε ;)

• 3 weeks later...

Γεια σε ολους!Εχω και γω αυτες τις μνημες και στην P35 DS4 που εχω τις εχω τρεξει 960 με 2,35 βολτ και 5 5 5 15.Εννοειται σταθερες.Επαιζα για βδομαδες crysis,bioshock carbon κλπ...Δοκιμασε στα 2,35.Ειναι πολλα αλλα ειναι πολυ πιθανο να δουλεψουν!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.