Jump to content

Προβλημα με θερμοκρασιες (ghost mode on?)

jpcupra

Recommended Posts

Ενα κατεβαστηρι που εχω στησει εδω και κατι μηνες, ξαφνικα πηρε την αποφασιση καθε 3 με 4 μερες να σταματαει το εργοστασιακο fan του 8200,

με αποτελεσμα να τρωω στα μουτρα τρελα μπιπαρισματα και shut downs λογω θερμοκρασιων.

Και καλα οταν ειμαι σπιτι, οταν δεν ειμαι?

Φυσικα οταν κλεισει και το ανοιξω καπακια το fan δουλευει κανονικα για αλλες τοσες μερες μεχρι να παθει τα κομπλεξικα του!

Καμμια ιδεα γιατι συμβαινει αυτο και πως μπορω να το διορθωσω?

Oριστε και το rig:

INTEL C2D 8200

GIGABYTE GA-Q35M-S2

4GB RAM

2TB HDD

Έχεις ενεργοποιημένο κάποιο profile διαχείρησης στροφών του ανεμιστήρα στο bios ? (π.χ quiet fan και άλλα). Άν ναι και άν σε παίρνει (αν αντέχεις τον θόρυβο δηλαδή....) δοκίμασε να τα απανεργοποιήσεις άρα να τα κάνεις DISABLED και να τρέχει ο ανεμιστήρας σε full στροφές. Παρατήρησε το όσο είναι εύκολο άν κάνει πάλι τα ίδια στο 3-4ήμερο.

Επίσης, έχεις κάποιο πρόγραμμα διαχείρησης στροφών στα windows ? Tί τροφοδοτικό έχεις ? Τα υπόλοιπα ανεμιστήρια (άν έχεις) εξακολουθούν να λειτουργούν στις προηγούμενες στροφές όταν εμφανίζεται το πρόβλημα με το cpu fan ?

*** Άν και δέν σχετίζεται άμμεσα σε αυτές τις περιπτώσεις, σε περίπτωση που ξαναεμφανιστεί το πρόβλημα όσο είναι ανοιχτό στα windows το pc και είσαι εκεί.. σημείωσε ώρα/ημερομηνία και τσέκαρε την προβολή συμβάντων των windows (εργαλεία διαχείρησης) μπάς και υπάρχει κάτι ύποπτο που να σχετίζεται με κάποια διαχείρηση ενέργεια επεξεργαστή και τα σχετικά που τελικά επηρεάζει την λειτουργία του FAN.

**** ευχελαιο δέν βοηθάει. Άν ήσουν Κέρκυρα όπως εμέ.. έχουμε τον Άγιο Σπυρίδων. Μέ έχει σώσει πολλές φορές.

Έχεις ενεργοποιημένο κάποιο profile διαχείρησης στροφών του ανεμιστήρα στο bios ? (π.χ quiet fan και άλλα). Άν ναι και άν σε παίρνει (αν αντέχεις τον θόρυβο δηλαδή....) δοκίμασε να τα απανεργοποιήσεις άρα να τα κάνεις DISABLED και να τρέχει ο ανεμιστήρας σε full στροφές. Παρατήρησε το όσο είναι εύκολο άν κάνει πάλι τα ίδια στο 3-4ήμερο.

Επίσης, έχεις κάποιο πρόγραμμα διαχείρησης στροφών στα windows ? Tί τροφοδοτικό έχεις ? Τα υπόλοιπα ανεμιστήρια (άν έχεις) εξακολουθούν να λειτουργούν στις προηγούμενες στροφές όταν εμφανίζεται το πρόβλημα με το cpu fan ?

*** Άν και δέν σχετίζεται άμμεσα σε αυτές τις περιπτώσεις, σε περίπτωση που ξαναεμφανιστεί το πρόβλημα όσο είναι ανοιχτό στα windows το pc και είσαι εκεί.. σημείωσε ώρα/ημερομηνία και τσέκαρε την προβολή συμβάντων των windows (εργαλεία διαχείρησης) μπάς και υπάρχει κάτι ύποπτο που να σχετίζεται με κάποια διαχείρηση ενέργεια επεξεργαστή και τα σχετικά που τελικά επηρεάζει την λειτουργία του FAN.

**** ευχελαιο δέν βοηθάει. Άν ήσουν Κέρκυρα όπως εμέ.. έχουμε τον Άγιο Σπυρίδων. Μέ έχει σώσει πολλές φορές.

τσου δεν εχω καποιο ενεργοποιημενο προφιλ στο μπαϊος,

τσου δεν εχω καποιο προγραμμα διαχειρησης στροφων.

Τα υπολοιπα ανεμιστηρια δεν εχω τσεκαρει αν δουλευουν την ωρα του σκηνικο (γουιλ ντου νεξτ ταϊμ)

το ωρα και ημερομηνια ειναι κατι σχετικο. τι εννοω:

οταν γινεται το σκηνικο και ειμαι σπιτι τυχαια συνηθως πεφτει το ματι μου πανω στο γουϊτζετ core temp

και εκει βλεπω σε idle 50+ βαθμους. οποτε δεν μπορω να ξερω την ακριβη ωρα που εγινε το συμβαν.

εκει λοιπον δεν δουλευει το φρουφρουρι, αν τον ζορισω με browsing κλπ θα ανεβασει και θα αρχισει να μπιπαρει.

εχει τυχει ομως να γυρισω απο δουλεια και να τον βρω κλειστο και επειδη στην περιοχη μας ειναι συνηθες φαινομενο το "πανω-κατω" της εκδιδουσας δημοσια υπηρεσιας ηλεκτρισμου, δεν δινω σημασια και απλα τον ανοιγω να κανω την δουλεια μου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.