Jump to content

Αφήστε τον παππού να κ..... πιει νερό

GnF

Recommended Posts

oσο χρειαστεις

απλα θα βολευε Καλλιθεα/Ν.Προαστια

:D απλά μου λές και έρχομαι

λίγο ακόμα φτιάξιμο στα micro-cracks στο πλέξι στην είσοδο και έξοδο του νερού.

post-21880-1416077157,5583_thumb.jpg

post-21880-1416077157,6615_thumb.jpg

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

μην σε ανυσηχουν τα micro-cracks , εχω ενα μπλοκ του eleven στην gtx 460 και εχει και στα δυο σπειρώματα για το ρακορ . εωαλα λιγο τεφλον στα ρακορ και κολα υοχου με το που βιδοσανε και στεγνοσε η κολα ολα κομπλε 3 χρονια τωρα :D

μην σε ανυσηχουν τα micro-cracks , εχω ενα μπλοκ του eleven στην gtx 460 και εχει και στα δυο σπειρώματα για το ρακορ . εωαλα λιγο τεφλον στα ρακορ και κολα υοχου με το που βιδοσανε και στεγνοσε η κολα ολα κομπλε 3 χρονια τωρα :D

α δεν ανησυχώ έχει ακόμα πάρααααα πολύ ψωμί. Απλά φαίνονται :p

ο δαίμων της απροσεξίας χτύπησε.

Τελείωνα το τανκ του 11. Μιλάμε το έχω κάνει όχι απλά καινούργιο. Δεν βλέπεις πουθενά τίποτα. Ούτε micro-cracks ούτε τίποτα.

Το μπαφάρισμα/γυάλισμα (όπως θέλετε να το πείτε) έχει γίνει με απλή οδοντόκρεμα, νερό και πολύ μαλακό βαμβακερό πανί και πολύ πολύ υπομονή. Το αποτέλεσμα είναι απίστευτο.

Στις τρύπες που περνάνε οι βίδες είχε πιάσει άλατα και σκουριά μαζί με μαύρο χρώμα που είχαν βάψει τις ανοξείδωτες βίδες (στις οποίες το χρώμα δεν πιάνει έτσι :p). Εκεί μπήκε dremel και καθαρίστηκαν, γυαλίστηκαν, και τέλος μπατονέτα με λάδι για γυάλισμα.

Στην είσοδο και έξοδο του νερού που υπήρχαν τα micro-cracks μπήκε και πάλι dremel με σφαιρικό/μεταλλικό εργαλείο με ραβδώσεις και φαγώθηκε. Μετά dremel με ψιλό γυαλόχαρτο. Μετά πάνινη βούρτσα με ειδική γυαλιστική αλοιφή. Μετά πάνινη πάλι με οδοντόκρεμα.

Ο δαίμων που λέγαμε? Ε το κάτω κομμάτι μου έπεσε από τα χέρια με αποτέλεσμα να σπάσουν 2 κομματάκια που είναι γύρω από τις βίδες.

Αύριο θα κάτσω να δω πως θα τα φτιάξω........

Άμα λέμε απροσεξία την εννοούμε στο μεγαλείο της.

Πήρα επίσης και καθαριστικό υγρό για τα condeser τωn κλιματιστικών. Το πράσινο το σκληρό. Βασικά το θέλω για να είμαι βέβαιος ότι αφού τα καθαρίσω δεν έχουν κάποιου είδους μύκητα στο εσωτερικό τους. Ξύδι για τα άλατα. Μαγειρική σόδα για να επαναφέρεις το ph σε ουδέτερο μετά το ξύδι, αφήνοντας νερό μέσα στο ψυγείο και μετρώντας το ph για σιγουριά.

Άν έχετε καμιά ιδέα για καλύτερο καθάρισμα, είμαι καλός ακροατής.

Ευχαριστώ.

Συγνώμη για το offtopic αλλά μήπως θα μπορούσατε να γράψετε κάποιες παραπάνω πληροφορίες (ή ακόμα και να ανεβάσετε μερικές φωτογραφίες) για τον τρόπο επισκευής των ταλαιπωρημένων σπειρωμάτων; Π.χ. τα εξαρτήματα του Dremel.

Συγνώμη για το offtopic αλλά μήπως θα μπορούσατε να γράψετε κάποιες παραπάνω πληροφορίες (ή ακόμα και να ανεβάσετε μερικές φωτογραφίες) για τον τρόπο επισκευής των ταλαιπωρημένων σπειρωμάτων; Π.χ. τα εξαρτήματα του Dremel.

δεν επισκεύασα σπειρώματα. Καθάρισμα απο κιτρινίλες/χρωματισμούς έκανα, εξαφάνισα τα μικρο ραγίσματα, και το ξαναένακα διάφανο (μπαφάρισμα)..

Το βράδυ αν θές μπορώ να σου ανεβάσω φωτογραφίες για αυτά.

Ναι, με ενδιαφέρει κυρίως η εργασία πάνω στα μικροραγίσματα. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Λοιπόν βασικό είναι πόσο βαθιά είναι τα μικροραγίσματα. Όσο ποιο βαθιά είναι τόσο πιο πολύ πρέπει να φας από το πλέξι. Αν είναι πολύ κοντά στην επιφάνεια τότε η δουλειά είναι πανεύκολη.

Θα πρέπει επίσης το dremel σου να είναι απόλυτα ζυγοσταθμισμένο. Αν κουνιέται δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ μα ποτέ να κάνεις σωστά λείανση και γυάλισμα. Θα ακουμπάς με την βούρτσα και είτε την οδοντόκρεμα ή αλοιφή γυαλίσματος και θα χοροπηδάει η μύτη επάνω στο πλέξι. Πρέπει να γυρίζει χωρίς να πηδάει τακ τακ τακ......

Νερό. Βασικότατο κατά το γυάλισμα. Δεν πρέπει για κανένα λόγο να στεγνώσει το σημείο που γυαλίζεις. Αν στεγνώσει μπορεί να ζεσταθεί και να θαμπώσει και μάλιστα ανάλογα με την θερμοκρασία που θα ανεβάσει μπορεί το θάμπωμα να πάει και αρκετά βαθιά. Πάντα βρέχεις την επιφάνεια που τρίβεις και εγώ βρέχω λίγο και την πάνινη βούρτσα.

Αν δεις ότι στεγνώνει κι άλλο νερό.

Τελικό γυάλισμα συνήθως το κάνω με μαλακό πανί και το χέρι. Άρα μετά το φάγωμα με το όποιο εργαλείο βάζω βούρτσα, και μετά με το χέρι.

Οδοντόκρεμα. Πρέπει υποχρεωτικά να είναι απλή οδοντόκρεμα. Αυτές με τα μπιλάκια μέσα απλά δεν κάνουν μιας και αντί για γυάλισμα θα σου κάνουν γραμμές και θα φάνε βαθιά το υλικό σου.

Τρίψιμο/φάγωμα για να φτάσεις σε βάθος καθαρό. Πρέπει να προσέχεις και πάλι τις θερμοκρασίες. Εγώ το κάνω σιγά σιγά και κάθε τόσο βρέχω το κομμάτι που τρίβω. Ειδικά στο πλέξι μεγάλη θερμοκρασία στο σημείο που τρίβεις είναι καταστροφή.

Μικροραγίσματα μπορείς να τα γλυτώσεις αν κατεβάσεις την ταχύτητα που κυκλοφορεί το νερό, ή αν στο μέρος που βρίσκει τοίχωμα το νερό (μία γωνία πχ), την κάνεις λίγο μπομπέ/κυλινδρική στην γωνία της, για να δημιουργήσεις μικρό στροβιλισμό στο νερό και να σπάσεις λίγο την δύναμη που σκάει στο σημείο εκείνο το νερό. Το νερό, μπορεί να είναι μαλακό, αλλά πίστεψέ με σκάβει τα πάντα, μέχρι και τα ποιο σκληρά υλικά.

Μικροραγίσματα μπορεί επίσης να έχεις όχι μόνο γιατί το νερό σου έχει πολύ μεγάλη ταχύτητα, αλλά και λόγω αυξημένης θερμοκρασίας του νερού.

Μπορείς επίσης να βάλεις κάτι πριν από αυτό που σου παθαίνει την ζημιά (σε εμένα το τανκ πχ) κάτι άλλο (το ψυγείο ας πούμε) μήπως και μετριάσεις το πρόβλημα. Μικροραγίσματα σε πλέχι καπάκι απο waterblock είναι είτε απο υπερβολική θερμοκρασία στο εσωτερικό του block είτε τα κανάλια στο εσωτερικό είναι έτσι που δημιουργούνται πιέσεις απο το νερό επάνω στο πλέξι. Και πάλι διορθώνεται με χαμηλότερη ταχύτητα του νερού ή με ένα άλλο block που δεν υποφέρει απο αυτό το πρόβλημα.

Αν το dremel σου κουνιέται (δεν είναι ζυγοσταθμισμένο), φταίει είτε το ίδιο από κατασκευής, είτε η προηγούμενη χρήση (μιας και πολλοί νομίζουν ότι πρέπει να εφαρμόζεις δύναμη κατά το κόψιμο, τρώνε τα δισκάκια με την μία και χαλάνε το ίδιο το dremel), είτε ο τρόπος που έχει κάτσει στην φωλιά το εργαλείο που έχεις επιλέξει να προσαρμόσεις στο dremel. Αν είναι το τελευταίο βάζεις βγάζεις μέχρι να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το 1 dremel (της ίδιας εταιρίας) που έχω το δάνεισα κάποια στιγμή σε κάποιον να κάνει κάτι κοψίματα. Από ότι φαίνεται εφάρμοζε με το χέρι του μεγάλη δύναμη με αποτέλεσμα πλέων το dremel να κουνιέται όταν περιστρέφεται. Φτιάχνει με ανταλλακτικά, αλλά το βασικό είναι να καταλάβεις ότι αυτές οι εργασίες δεν γίνονται γρήγορα, εφαρμόζοντας δύναμη. Και πάντα το φάγωμα/λείανση/γυάλισμα σε χαμηλές στροφές.

post-21880-1416077182,2427_thumb.jpg

Υπέροχος, σε ευχαριστώ!

'Όταν μπορείς γράψε μου και σε πόσες στροφές δουλεύεις το κάθε βήμα για να αρχίσω την διαδικασία.

Και πάλι ευχαριστώ.

στις χαμηλότερες που μπορείς βρέχοντας κάθε τόσο το κομμάτι για να μην ανεβάσεις θερμοκρασίες, ειδικά την ώρα που το τρώς για να φτάσεις σε καθαρό υλικό.

Καλό θα ήταν να βρείς ένα κομμάτι Plexi να παίξεις πρώτα, πριν δουλεψεις σε κάτι που το θές.

Τρίβεις σιγα σιγά, σταματώντας και καθαρίζοντας για να βλέπεις πόσο ακόμα θέλεις. Δεν τρίβεις συνέχεια στο ίδιο σημείο. Σταθεροποίησε το κομμάτι με κάποιο τρόπο για να έχεις τα χέρια σου ελεύθερα. Να το έχεις σε τέτοιο ύψος που να σε βολεύει να κάνεις κινήσεις. Απαλές κινήσεις. Μην βάζεις καθόλου δύναμη. Απλά ακουμπάς. Τρώς λίγο. Καθαρίζεις, κοιτάς, και αν χρειάζεται ξανα τρώς. Το ίδιο και όταν πας να κάνεις λείανση.

Μην δουλεύεις για πολύ ώρα στο ίδιο σημείο. Σταμάτα για λίγο, καθάρισε, βρέξε το, συνέχισε. Αν το πάς έτσι, με σταθερό χέρι και όχι δύναμη θα τα πάς πραγματικά καλά. Αν βιαστείς και πείς σιγά μην το κάνω έτσι σιγά σιγά και βάλεις δύναμη ή πάς να φάς απο ένα σημείο πολύ με την μία τα αποτελέσματα δεν θα είναι καλά.

Έχω δει το εργαλείο μέχρι και να έχει γίνει ένα μέσα στο plexi, γιατί κάποιος δεν δούλευε σε χαμηλές στροφές, έβαλε και δύναμη, και ήταν συνέχεια στο ίδιο σημείο. Αποτέλεσμα, ζεστάθηκε τόσο πολύ το πλέχι που έλιωσε, μπήκε μέσα του το εργαλείο και όταν πάγωσε έγινε ένα. κομμάτι για πέταμα.

Το πόσες στροφές θα το δουλεύεις είναι ανάλογο με το πόσο απαλά ακουμπάς. πχ με πείρα μπορείς να κάνεις το ίδιο και με φουλ στροφές. Με φόβο βέβαια να ζεσταθεί απότομα αλλά με πείρα γίνεται. Αν το κάνεις πρώτη φορά, δούλευε στις χαμηλότερες. Αν αρχίζεις και συνηθίζεις λίγο ανέβασε τες αν και, μιας και δουλεύεις σε διάφανο υλικό, αρκετά μαλακό, και το τρίβεις με μεταλλικό εργαλείο, και στις χαμηλότερες κάνεις δουλειά.

Εκμεταλλεύσου αν βάλεις γυαλόχαρτο το ότι το γυαλόχαρτο μπουκώνει από το plexi. Αν θες να φας πολύ πρέπει να σταματάς και να καθαρίζεις το γυαλόχαρτο. Αν θες απλά να το κάνεις πιο ίσιο μην το καθαρίζεις το γυαλόχαρτο. Άστο να μπουκώσει για να σου τρίβει απαλά. Εκτός και αν έχεις πιο ψιλά γυαλόχαρτα για το dremel σου.

πιο κατανοητά. Οι στροφές παίζουν ρόλο ανάλογα με το πόσο χρόνο μένεις σε ένα σημείο και πόση δύναμη εφαρμόζεις. Συμβουλή. Ακούμπα φάε λίγο για 1 δευτερόλεπτό και ή άλλαξε σημείο ή σταμάτα και καθάρισε.

Ετοιμάσου γιατί έτσι ναι μεν θα κάνεις πολύ καλή δουλειά, αλλά θα σου πάρει αρκετή ώρα. Το τανκ το καθάριζα για 4 ώρες αν σου λέει κάτι αυτό. και ήταν επιφανειακές σχεδόν οι ρωγμές.

Μην ξεχάσω. Αφού τελειώσεις βαμβάκι με ψιλό λαδι. Για να γυαλίσει. Αν είναι μεγάλη επιφάνεια τρίψε το κιόλλας με το βαμβάκι και το λαδάκι. Θα γίνει μιλάμε εντελώς διάφανο. Μετά μπορείς να καθαρίσεις το λάδι κανονικά.

Συνήθως εγώ σταματάω κάθε τόσο το μπαφάρισμα, βάζω λάδι για να βλέπω και τις ατέλειες. Αν χρειάζεται ξανατρώω, μετά ξανα λυανση, μετά ξανά γυάλισμα, ξανά λάδι.

Προδότης!!! :p

Τι απέγινε το 83x???

έχει μέσα του ακόμα τα πράγματα και πραγματικά δεν μπορείς να καταλάβεις το πόσο δεν θέλω να το αλλάξω αλλά ο μόνος τρόπος να του βάλω αυτά που θέλω επάνω του είναι να το κάνω %@#@!!$%.

Και πραγματικά σαν προδότης νοιώθω.........

Ή να φτιάξω κανα κουτί απο κάτω ή απο πάνω σαν προέκταση και να βάλω όλα τα έξτρα μέσα εκεί. Και εκεί αρχίζει και πονάει εκτός του κόστους και ο χρόνος που θα φάω ή το αν θα γίνει έτσι όπως πρέπει.

Το τι θα το κάνω το κουτί ειναι ένα θέμα. Γιατί αν το δείς πραγματικά θα νομιζεις ότι είναι καινούργιο το κουτί. Φαντάσου το stacker με 8 σκληρούς, και πάλι καλώδιο δεν βλέπεις.

Δεν ξέρω χρόνια τώρα με πονάει και μόνο με την κάθε σκέψη που έκανα να το κόψω το κουτί αυτό. Πες με ρομαντικό....... δεν ξέρω.

Damn δεν πρέπει να απαντάω όταν είμαι σε περίεργες ψυχολογικές φάσεις.

γαμώτο τα 2 tank μου φαίνονται πολλά ......

ακούω γνώμες και ιδέες. Να ψάξω για top ή να κάνω καμιά μοντα?

βέβαια προς το παρόν μου φαίνεται έχω χώρο. αλλά σίγουρα θα ξέρω απο δευτέρα-τρίτη που θα αρχίσω

post-21880-1416077198,4846_thumb.jpg

post-21880-1416077198,7828_thumb.jpg

Ομορφο αλλά ναι πολλά είναι. Γιατί θες 2 τανκ;

Sent from my Nexus 4

βασικά δεν είναι ότι θέλω 2 αλλά θέλω να βάλω το μεγάλο του eleven μέσα και για την αντλία δεν έχω άλλο top (o βλάκας δεν αγόρασα μαζί της.....)

πιθανότατα να κάνω μια παραγγελία για αυτό...

και ώς γνωστό top για την laing ddc δεν βρίσκω ελλάδα... βρήκα στο eworld :D

καλό δεν είναι αυτό? EK Water Blocks EK-DDC X-TOP V2 - Acetal G1/4

το tank του eleven το έχω σχεδιάσει στο scetchup (μου πήρε κανα 2ωρο ....) αν το θέλει κάποιος μου λέει

εχω εγω το μαμα τοπ της αντλιας

αν θα παιξεις με σωληνα 3/8 ειναι οκ (νομιζω, αν κανω λαθος να μου πει καποιος)

αν εισαι οκ, το φερνω στον καφε :D

:( μόλις έκανα παραγγελία αρκετά πράγματα απο eworld. Δεν πειράζει να πάρουν και αυτοί κάνα φράγκο. (τι κανα φράγκο ένα κατοστάρικο έριξα :p)

Το πήρες το κουτάκι? Πολύ όμορφο το είδα απο τις φωτογραφίες.

Είναι καιρός μου φαίνεται να βγάλω την "λατρεμένη" μου hydor l30 για να κάνει ένα ακόμα καθάρισμα. Θα πάω σήμερα να πάρω και το 360 ψυγείο. Γενικός τα μάζεψα όλα, και ίσως κάποια στιγμή (μάλλον σύντομα) να αποφασίσω αν θα μπεί ένα ακόμα ψυγείο 120, πίσω.

Και ένα απο τα τελευταία είναι το τι ανεμιστήρες θα βάλω..... φουρ φουρ φουρ......

Δεν θελω να ακούω λέμε.

Το βασικό είναι ότι μεγάλωσα (βλέπετε ότι δεν λέω γέρασα έτσι?), και πλέων δεν είμαι όλη την ώρα με μουσική (ή καλύτερα σχεδόν πάντα απλά δεν ακούω τίποτα) οπότε και ακούω όλα τα υπόλοιπα.

1 τριπλό επάνω, 1 διπλό μπροστά και χώρος για άλλο 1 διπλό κάτω (αλλά δεν θα το βάλω πρέπει να σφάξω άσχημα το κουτί), και μάλλον και ένα μονό πίσω.

Έχω ήδη 2 καλά φουρφούρια (noctua nf-f12)

έχω άλλα 3 skythe SM1425SL12H 1,700rpm (είναι 14αρια poy μπαίνουν σε 12αρες τρύπες.) Το παλιό μου διπλό ψυγείο εντωμεταξύ είναι λές και είναι φτιαγμένο για αυτά τα fan μιας και είναι πιο πλατύ απο όλα τα άλλα (είναι βέβαια και καμια 10αριά χρονών αλλά είναι μια χαρά)

Tygon Σωλήνας 13/10 R-3603 Clear 1m 7.50€ 4τμχ. 30€

EK Water Blocks EK-DDC X-TOP V2 - Acetal G1/4 19.50€ 1τμχ. 19.5€

Phobya WLP XT Thermal Pad 120 x 20 x 0.5mm 5.50€ 1τμχ. 5.5€

Phobya WLP XT Thermal Pad 120 x 20 x 1mm 5.85€ 1τμχ. 5.85€

Phobya WLP XT Thermal Pad 120 x 20 x 1.5mm 6.35€ 1τμχ. 6.35€

Aqua Computer Double Protect Ultra Red 1 LT Watercooling Fluid 8.50€ 3τμχ. 25.5€

για υγρό θα βάλω το ίδιο που χρησιμοποιεί η [MENTION=20975]karmen1983[/MENTION] (τη ρώτησα για σιγουριά και μου απάντησε απευθείας), και σωλήνες παλι τους ίδιους που έχει η [MENTION=20975]karmen1983[/MENTION] (αυτό μου το μαρτύρησε άλλος αλλά δεν λέω ποιος :dance3:)

άλλαξα και όλες τις βίδες εχθές στο cosmos s (μιλάμε δεν έχει μείνει τίποτα απο τρύπες, έχουν γίνει χαβούζες). Οι μηχανισμοί απασφάλισης απο τις πόρτες χορεύανε. Έβαλα περαστά ανοξείδωτα βιδάκια με διπλό παξιμάδι ασφαλείας όπου χώραγαν, και σε κανα 2 σημεία που δεν χώραγαν μπήκε ένα.

Δεν είχα καθόλου loctite κόλλα για σπειρώματα. Είχα για σπειρώματα αερίου :p και έτσι δεν έβαλα.

Έφτιαξα και το πορτάκι απο τα usb επάνω (το συρόμενο), τα ελατήρια είχαν ξεχειλώσει, και έτσι τα.... έκανα λίγο πιο κοντά, και τους ξαναέφτιαξα γάτζο.

Αναρωτιέμαι αν τα χερούλια βάφουν με απλό σπρέι ή αν κανονικά θέλουν ειδικές διαδικασίες.....

Το tank που έχω είναι made by eleven. Νομίζω το παλικάρι είχε και μαγαζί. Ξέρει κανείς που μπορούμε να τον βρούμε?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.