GnF Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2013 Καλησπέρα. Μετά απο υπόσχεση στον φίλτατο bloodmage να ανεβάσω καμιά φώτο θα αρχίσω με τις φώτο απο scetchup σχέδια. Το κουτί είναι ένας παππούλης Stacker 83x To Hardware είναι όχι ιδιαίτερα νέα κομμάτια, αλλά να πάει στα κομμάτια ακόμα προσφέρουν και πραγματικά το αξίζουν το κάτι τι τους. Αν μη τι άλλο τουλάχιστον κεράστε ένα ποτήρι νεράκι. Τουλάχιστον αυτό. Το κουτί είναι σε πραγματικά απίστευτα καλή κατάσταση, και πραγματική μοντα δεν έχει γίνει ποτέ επάνω του. Mobo: Rampage III Extreme CPU: Intel I7 920 1366 Memory: 24Gb μνήμης (3χ8Gb) G.skill Sniper 1866 9-10-9-28 Sound Card: Creative SB X-Fi PSU: Chieftec 850Watt Hard disks: 6x2Tb Western Digital, 1x SSD Intel Postville 80Gb, 1x SSD Samsung 840 Pro Graphics Card: Asus 5870 1Gb Fans : 2x noctua και αρκετοί ακόμα παίζουν τριγύρω. To pc δουλεύει κανονικά και απλά το ρετουσάρισμά του είναι εν αναμονή μαζέματος των κατάλληλων υλικών. Μέχρι στιγμής έχω βρει μία ek full cover για την 5870, μια liang αντλία, ένα 240 ψυγείο. Εξαρχής είχα σκεφτεί να αφήσω τον i7 920 όπως είναι με μία antec H2O 920. Αν καταφέρω όμως να πάρω ένα block που ζαχαρώνω, τότε θα μπει και αυτός στο κύκλωμα. Βρήκα και ένα μπλοκ μικρό για το chipset, αν βέβαια καταφέρω να το προσαρμόσω. Μην ξεχάσω το tank του Eleven (ναι ξέρω είναι μεγάλο αλλά δεν έχω διαστάσεις ούτε το έχω στα χέρια μου να δω πού και πώς χωράει). Πιθανότατα να μπει από έξω πίσω. Μόνος περιορισμός είναι η στάθμη του νερού στο tank να είναι πάντα πιο πάνω από όλα τα υπόλοιπα συστήματα και για αυτό το λόγο ίσως το τανκ να μην με βολέψει αλλά αυτό θα το δούμε στην συνέχεια. Ανεβάζω κάποια φώτο από τον σχεδιασμό που έχω κάνει στο scetchup, και αναμένω γνώμες για χρώματα, συνδεσμολογία και ότι άλλο σας έρθει. Υπόψιν ο χώρος στο κουτί είναι κατά κάποιο τρόπο περιορισμένος για πολλά πολλά εκτός και αν αρχίσω το κόψε ράψε. Τα εργαλεία υπάρχουν αλλά πραγματικά με πονάει να κάνω καγκουριές σε αυτό το συγκεκριμένο κουτί.. Τις ιδέες σας παρακαλώ. (και μιας και τα πράγματα αγοράζονται όλα μεταχειρισμένα θα πάρει αρκετό χρόνο οπότε λίγη υπομονή). Ίσως το αποτέλεσμα να είναι τελείως διαφορετικό μιας και όλα είναι μεταχειρισμένα (ακα ότι βρώ) Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GnF Μάρτιος 5, 2013 Author #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2013 και μια ακόμα πριν τις γνώμες σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior-21- Μάρτιος 5, 2013 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2013 Καταρχας παρελαβα το πραγματα σου σημερα. Κατα δευτερον το εχω κανει αυτο με το ψυγειο εξω απο το στακερ. Γνωμες και φωτο αργα βραδυ οταν κοιμηθουν τα αγορια Link to comment Share on other sites More sharing options...
BloodMage Μάρτιος 5, 2013 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2013 Τα σχεδια βγηκανε αψογα!! Μακαρι να βρεθει και κατι για το τσιπσετ...μην μεινει παραπονεμενο!! Οσον αφορα το τανκ προσπαθησε να το βαλεις μεσα στο κουτι Η ιδεα να ειναι εκτος κουτιου το ταν με "τρομαζει" καπως Link to comment Share on other sites More sharing options...
liangour Μάρτιος 5, 2013 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2013 Πολυ ωραιο φαινεται το σχεδιο!!!ασχετο αλλα δεν ηξερα οτι το x58 υποστηριζει dimms των 8gb!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GnF Μάρτιος 5, 2013 Author #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2013 Καταρχας παρελαβα το πραγματα σου σημερα. Κατα δευτερον το εχω κανει αυτο με το ψυγειο εξω απο το στακερ. Γνωμες και φωτο αργα βραδυ οταν κοιμηθουν τα αγορια Άντε κανόνισε για καφέ να γνωριστούμε κιόλλας. Προχτές ήμουν με τον BloodMage. Και πραγματικά τα πράγματα δεν τα βιάζομαι απλά πές μου αν θές να περάσω απο κάπου να σου αφήσω τα λεφτά μαν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GnF Μάρτιος 5, 2013 Author #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2013 Πολυ ωραιο φαινεται το σχεδιο!!!ασχετο αλλα δεν ηξερα οτι το x58 υποστηριζει dimms των 8gb!!πονάει σε ρεύμα απλά. και για να το πώ πιο σωστά....IOH (είμαι με 1.25)QPI VTT (παίζω κάπου στα 1.39 τώρα αν και ίσως πρέπει να το ανεβάσω λίγο, μιας και κατά κάποιο boot έχασα το 1 dimm. Επανήλθε με shutoff και ξανά εκκίνηση αλλά το σωστό είναι να ανεβάσω λίγο ακόμα.)Τα σχεδια βγηκανε αψογα!! Μακαρι να βρεθει και κατι για το τσιπσετ...μην μεινει παραπονεμενο!! Οσον αφορα το τανκ προσπαθησε να το βαλεις μεσα στο κουτιΗ ιδεα να ειναι εκτος κουτιου το ταν με "τρομαζει" καπως καλά τα σχέδια είναι μακρυά απο άψογα αλλά την δουλειά τους την κάνουν. Άσε που προσπαθώ να κρατήσω το κάθε τι σε ξεχωριστό layer και ξαφνικά αποφάσισε το πρόγραμμα ότι κάποια layer ανήκουν και σε άλλα ταυτόχρονα. Και δεν μπορώ να το φτιάξω. Αλλά πραγματικά δεν με ενδιαφέρει. Εσένα σε τρομάζει το τανκ έξω (αν και πραγματικά δεν καταλαβαίνω το λόγο) αλλά αν δεν μπορέσω να βρω χώρο στο εσωτερικό (και πραγματικά με 6 σκληρούς, 2 ssd, τα πράγματα εκεί μέσα γίνονται λίγο ...... στριμόκωλα). Πρώτα θα πρέπει να πιάσω το tank του Eleven στα χέρια μου, να το κάνω ένα 3d, να το δώ και στην πραγματικότητα, και δόξα το θεό όρεξη και ιδέες έχουμε. Και πάνω απο όλα ακούω και γνώμες. Για το chipset κάτι βρήκα (μετά την γκαντεμιά του να μην προλάβω να πάρω με 30 euro ένα ek full cover rampage iii waterblock πριν κάνα μήνα), αλλά θα χρειαστεί πιθανότατα βάψιμο γιατί αν έχω καταλάβει είναι διάφανο plexi. Να δούμε αν θα μπορέσω να το προσαρμόσω. για βάψιμο έλεγα όλο το κουτί να γίνει κατάμαυρο στο εσωτερικό. Και επιτέλους να το πάρω απόφαση να κόψω το motherboard tray για να βγάζω εύκολα ψήκτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VasPoly Μάρτιος 6, 2013 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2013 Τους σκληρους γιατι δεν τους τοποθετεις μπροστα απο το τροφοδοτικο για να αποδεσμευσεις χωρο απο μπροστα για να μπει ενα διπλο?Δεν ξερω διαστασεις αλλα οπως το βλεπω απο το sketchup μπορει να γινει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GnF Μάρτιος 6, 2013 Author #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2013 Τους σκληρους γιατι δεν τους τοποθετεις μπροστα απο το τροφοδοτικο για να αποδεσμευσεις χωρο απο μπροστα για να μπει ενα διπλο?Δεν ξερω διαστασεις αλλα οπως το βλεπω απο το sketchup μπορει να γινει.Το διπλό μέχρι στιγμής το σκεφτόμουν να μπει στον πάτο. Αν μπει εξωτερικά (απο κάτω έξω δηλάδή), ακόμα και με τα ροδάκια που έχω στο κουτί το ψυγείο δεν μπορεί να πάρει πάνω απο 2 ανεμιστήρες. Μιλάμε μόνο για push ή μόνο pull. Κατά τα άλλα η ιδέα σου να μπουν οι σκληροί αλλού είναι πολύ καλή, το κακό είναι ότι μιλάμε για 6 σκληρούς, και μπροστά απο το τροφοδοτικό χωράνε μετά βίας μόνο 4 και μετά αρχίζει το πρόβλημα της δρομολόγησης των καλωδίων του τροφοδοτικού. Αν γίνει έτσι όπως λές όμως όντως μένει χώρος για 2πλό μπροστά με push/pull φουρφούρια. Όχι άσχημη ιδέα. Αρχικά σκεφτόμουν να κοπεί το αλουμίνιο πάνω απο το τροφοδοτικό (αυτό κάτω απο το top καπάκι εκεί δηλαδή που μπαίνει ο ένας επάνω ανεμιστήρας. Και εκεί να μπεί ένα διπλό.Το κακό είναι ότι έτσι καταλήγω στο πρόβλημα του να έχω το δοχείο διαστολής, πιο πάνω ακόμα δηλαδή έξω απο το κουτί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Μάρτιος 6, 2013 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2013 εγω θα ελεγα να μην σφαξεις στην οροφη το κουτι για κανενα λογο.Καταργησε το fan control και το αλλο bay device που δειχνεις εμπροςκαι στις δυο αυτες θεσεις βαλε ενα 5,25 res/pump combo ειτε με την ddc ειτε με μια D5.To πισω μονο ψυγειο εαν δεν ειναι τερας, χωραει να μπει και εσωτερικα για πιο τακτοποιημενο στησιμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GnF Μάρτιος 6, 2013 Author #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2013 εγω θα ελεγα να μην σφαξεις στην οροφη το κουτι για κανενα λογο.Καταργησε το fan control και το αλλο bay device που δειχνεις εμπροςκαι στις δυο αυτες θεσεις βαλε ενα 5,25 res/pump combo ειτε με την ddc ειτε με μια D5.To πισω μονο ψυγειο εαν δεν ειναι τερας, χωραει να μπει και εσωτερικα για πιο τακτοποιημενο στησιμο.Δεν την πειράζω την οροφή για τον λόγο του ότι έρχεται το ψυγείο πολύ ψηλά με αποτέλεσμα του να πρέπει να ανεβάσω το όποιο δοχείο διαστολής πάνω απο το κουτί. κάτσε να έρθουν όλα τα πράγματα να δώ τι έχω και τι δεν έχω και τι μπορώ να χρησιμοποιήσω, να πάω μια μέρα και βοτανικό να κόψω και ένα πλέξι για το πλαινό και βλέπουμε.άλλο ένα κακό είναι ότι βάζοντας ψυγεία καταργείς το removable motherboard tray........... γμτ και πραγματικά με βόλεψε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GnF Μάρτιος 12, 2013 Author #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 12, 2013 αλλαγές σε hardware έρχονται. Συγκεκριμένα στο δρόμο βρίσκεται ένας 980xκαι έπεται να πάρω στα χέρια μου και τα υπόλοιπα κομμάτια και να αρχίσω να βλέπω τι μπορώ να κάνω.Μια ιδέα που είχα (τουλάχιστον στο scetchup χωράει) είναι το 2πλό ψυγείο να μπεί στο πλαινό πλαστικό που κάθονται τα φουρφουρια. Μόνο push ή pull και χάνεις την οπτική με το εσωτερικό, και ακόμα βασικότερα πιστεύω θα υπάρχει δυσκολία στο να προσεγγίσεις το εσωτερικό μετά. Όχι αδύνατο απλά πιο δύσκολο.2η ιδέα. Να φτιαχτεί κουτί που θα πατήσει επάνω το stacker και θα δένει όσο όμορφα γίνεται ανάλογα με την όρεξη (όπως πάντα) που υπάρχει για μόντες. Μέσαστο κουτί να μπούν ψυγεία αντλία. Αφήνει εντελώς ελέυθερο το κανονικό κουτί για δοχείο διαστολής. Με quick disconects θα έχεις πίσω το removable motherboard tray.Θα κάνω μια φιλότιμη προσπάθεια στο scetchup για να δούμε τι μπορεί να βγεί, και μετά θα σκεφτώ αν έχω την δυνατότητα να το κάνω (και οικονομικά και γνώσεων/απαραίτητων εργαλείων) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagosman Μάρτιος 14, 2013 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2013 Ωπ γράφομαι να το παρακολουθήσω. Ωραία προσπάθεια στον παππού Link to comment Share on other sites More sharing options...
GnF Μάρτιος 17, 2013 Author #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2013 ωραίος ο 980x αλλά πραγματικά δεν πάει καλά με τους αισθητήρες θερμοκρασίας. Δεν γίνεται.Και το build θα γίνει σε ένα cosmos s τελικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GnF Μάρτιος 18, 2013 Author #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2013 μικρό update μετά από restoration. To tank δεν ήταν και στα καλύτερά του, με πολλά σημάδια στο εσωτερικό του, αλλά με την αγαπητή μας οδοντόκρεμα και νερό-πανί ,νομίζω έγινε τζιτζι Και λίγο dremel για να καθαρίσουν οι τρύπες. και μερικά ακόμα που θα χρησημοποιηθούν Link to comment Share on other sites More sharing options...
GnF Μάρτιος 18, 2013 Author #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2013 και μικρή συνέχεια πραγμάτων Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε [MENTION=12897]absolom[/MENTION] για το alphacool nexxxos nbxsi4 το οποίο το παλικάρι το έστειλε χωρίς να ζητήσει λεφτά, και όχι μόνο αλλά πλήρωσε και όλα τα μεταφορικά. Θα πεταχτώ και μέσα στην εβδομάδα να πάρω καινούργια o-ring για όλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GnF Μάρτιος 18, 2013 Author #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2013 Και ένα 2ο ευχαριστώ [MENTION=14427]BloodMage[/MENTION] για τα ρακορ και τις μέχρι τώρα συμβουλές/βοήθεια. Τέλος με το τανκ του Eleven, έχει γίνει σαν καινούργιο. Ίσως να συνεχίσω λίγο με οδοντόπαστα εξωτερικά να σβήσω περισσότερο 2 σημάδια. Στο εσωτερικό του έχει ένα διαχωριστικό πλαστικό. Αυτό είναι για να μην τραβάει η έξοδος αέρα που έρχεται με το νερό από την είσοδο, και έτσι να εξαερώνει πιο σωστά. Αυτό μου ήρθε σπασμένο . Καθάρισα το αυλάκι που κολλάει αλλά χρειάζομαι καινούργιο διάφανο κομμάτι για να κολλήσω μιας και το παλιό έχει σπάσει και όχι απλά να έχει ξεκολλήσει. Πέρασα και θερμοσυστελλόμενο τις βίδες και το ίσιωσα ζεστό με το χέρι για να γίνει εντελώς ομοιόμορφο. Αύριο αρχίζω με το χοντρό ψυγείο. Έχει μέσα και άλατα και οξείδωση. Και εξωτερικά το χειρότερο βάψιμο που έχω δεί (κάτσε την έχω πατήσει και εγώ έτσι.....), μιας και ήταν άλλο χρώμα και βάψανε απο επάνω χωρίς να τρίψουν και τους έχει "ξεράσει" το χρώμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GnF Μάρτιος 18, 2013 Author #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2013 όσο το κοιτάω τόσο πιο πολύ μου αρέσει το τανκ του Eleven. Βρήκα και 2 led να του βάλω στις έτοιμες θέσεις για led που έχει στο top καπάκι του.Έχει κανείς 10/13 χρησιμοποιημένη σωλήνα που να μην την θέλει για να χρησιμοποιήσω κατά το καθάρισμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BloodMage Μάρτιος 18, 2013 #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2013 οντος το τανκ του 11 γυαλισε πολυ καλα!!και το XSPC μαρεσει πολυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Μάρτιος 18, 2013 #20 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2013 Έχει κανείς 10/13 χρησιμοποιημένη σωλήνα που να μην την θέλει για να χρησιμοποιήσω κατά το καθάρισμα?oσο χρειαστειςαπλα θα βολευε Καλλιθεα/Ν.Προαστια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.