Jump to content

Θορυβος ανεμιστηρα σε laptop hp pavillion dv6500

k30taas

Recommended Posts

παιδια εχω το λαπτοπ του τιτλου και εχω ενα θεμα με τον ανεμιστηρα. κανει ενοχλητικο θορυβο ,οχι απο σκονη (το εχω καθαρισει) αλλα ειναι απο καινουργιο ετσι ενοχλητικο. και επειδη τωρα το εχω φτιαξει με windows 8 και ssd, δουλευει αψογα ,αλλα ενοχλει πολυ ο ανεμιστηρας και ρωταω αν ξερει κανενας αν μπορει να αντικατασταθει με καποιον ποιο αθορυβο η καποια αλλη λυση. Ευχαριστω εκ των προτερων!!!!

Όταν λές ότι του έχεις κάνει εκκαθάριση ήδη, εννοείς ότι το έκανες βίδες το laptop και καθάρισες πλήρως το fan (φωτογραφία) ή απλώς με πεπισεσμένο αέρα από τις τρυπούλες εξαγωγής αέρα ?

Όπως και νά χει μπορεί να χρειάζεται λίγο λιπαντικό στο μηχανισμό του όπως είναι και το γνωστό wd40. Άν δέν στρώσει και ψάχνεις για αλλαγή τότε είτε κάνεις παραγγελία μέσω αντιπροσωπείας HP στην ελλαδίτσα είτε EBAY.

Γενικά στα λάπτοπ δέν μπορούμε να βάζουμε κάτι άλλο εύκολα για "καλύτερα", όπως π.χ στα desktop που αλλάζουμε έναν 12άρη noname με ένα της noctua και έχουμε χαμόγελα. Άν λειτουργούσε σωστά αυτός που έχει πάνω πρίν πάς για τον ίδιο. Θα έχει μάλλον και κάποια ετικετούλα πάνω του.

Όταν λές ότι του έχεις κάνει εκκαθάριση ήδη, εννοείς ότι το έκανες βίδες το laptop και καθάρισες πλήρως το fan (φωτογραφία) ή απλώς με πεπισεσμένο αέρα από τις τρυπούλες εξαγωγής αέρα ?

Όπως και νά χει μπορεί να χρειάζεται λίγο λιπαντικό στο μηχανισμό του όπως είναι και το γνωστό wd40. Άν δέν στρώσει και ψάχνεις για αλλαγή τότε είτε κάνεις παραγγελία μέσω αντιπροσωπείας HP στην ελλαδίτσα είτε EBAY.

Γενικά στα λάπτοπ δέν μπορούμε να βάζουμε κάτι άλλο εύκολα για "καλύτερα", όπως π.χ στα desktop που αλλάζουμε έναν 12άρη noname με ένα της noctua και έχουμε χαμόγελα. Άν λειτουργούσε σωστά αυτός που έχει πάνω πρίν πάς για τον ίδιο. Θα έχει μάλλον και κάποια ετικετούλα πάνω του.

οχι δεν το εκανα βιδες αλλα οπως λες το "φυσιξα" ελαφρα με ενα κομφλέρ. γενικος ομως απο καινουργιο ηταν θορυβωδες, κατι εχω ακουσει για καποια προγραμματα που κατεβαζουν την ταση του ρευματος του cpu (Undervolting) με βελτιωση στο παραπανω θεμα, ξερετε κατι για αυτο?

Γενικα απο οσο ξερω τα ΗΡ εχουν ενα θεματακι.εχουν μικρες ψυκτρες με αποτελεσμα τα ανεμιστηρια να βαρανε υπερωριες και να κανουν σαν αεροπλανα.δεν νομιζω να υπαρχουν πολλα που μπορεις να κανεις...

Ο μόνος τρόπος για να καθαρίσεις (και να δείς και το θέμα του ανεμιστήρα) πλήρως τον ανεμιστήρα και γενικά το σύστημα ψύξης είναι να πάρεις το ανεμιστήρι στα χέρια σου που ισούται με άνοιγμα του Laptop/αποσυναρμολόγηση ΕΚΤΟΣ και άν το πίσω Cover του σου δείνει πρόσβαση στο σύστημα ψύξης.

Μόνη λύση είναι λύσιμο. Καθάρισμα της ψύκτρας. Τα laptop στην εξαγωγή του αέρα ανάμεσα ανεμιστήρα και ψύκτρας μαζεύουν σκόνη και δημιουργούν ένα στρώμα. Με αποτέλεσμα μη ορθής ψύξης και τον ανεμιστήρα να ζορίζεται.

Επίσης εφόσον το λύσεις προτίνω να ρίξεις μια μικρή σταγόνα λάδι στο κέντρο του ανεμιστήρα είτε αλλιώς να βρείς ανταλακτικό απο ebay και να τον αλλάξεις.

έχω το συγκεκριμενο laptop δεν ξέρω αν είναι με τα ίδια χαρακτηριστικά γιατί υπάρχουν πολλά μοντέλα...\

και εμενα κάνει θόρυβο πολύ ενοχλητικό γιατί ο ανεμιστήρας τα έχει παίξει

τον έλυσα γιατί μαζεύει σκόνη μέσα στο πηνίο και ζορίζεται να κινηθεί

τον καθάρισα και τον λάδωσα 2 φορες γιατί χρειαζόμουν το laptop και δεν μπορούσα να περιμένω για ανταλλακτικό στην αρχή δούλευε καλά αλλα μετά από λίγο καιρό πάλι τα ίδια

με τον ανεμιστήρα δεν αξίζει να ασχοληθείς, λάδωμα λύσιμο ... άλλαξε τον έχει φάει τα ψωμιά του

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.