Jump to content

Απορία σχετικά με ακτινοβολία ασύρματου

tunerakos

Recommended Posts

Γεια σας συνλαμπίτες. Θα ήθελα να μου πει κάποιος αν γνωρίζει το κατα πόσο είναι χειρότερο να έχεις μια κεραία 5dbi σε μια κάρτα usb (έχω την alfa awus036h) σε σχέση με μια pci κάρτα που λογικά έχει 2dbi κεραία ή γενικά με μια τυπική κεραία λάπτοπ όσον αφορά το θέμα της ακτινοβολίας που δεχόμαστε. Αυτό που καταλαβαίνω με βάση τη λογική μου είναι ότι με την "απλή" καρτούλα δικτύου απλά δεν κάνεις καλή απολαβή του σήματος. Με βάση αυτό δηλαδή έχοντας μια κεραία με περισσότερα dbi θα έχεις και καλύτερη ενίσχυση του σήματος άρα και θα λαμβάνεις καλύτερα. Και όντως έχω διαφορά στο πόσο καλά πιάνει το σήμα. Έχουμε κοινόχρηστο ίντερνετ στην πολυκατοικία και απο εκεί που έπιανα με την απλή κεραία 2 γραμμές με την αλφα έχω πλέον 4-5 γραμμές. Θεωρητικά ωστόσο στο upload που κάνω θα δέχομαι μεγαλύτερη ακτινοβολία για να μπορέσει να στείλει με αντίστοιχη ισχύ το σήμα προς το ρούτερ. Κάπου εδώ βέβαια πρέπει να μπουν και τα mW της καρτούλας. Η άλφα για παράδειγμα ξέρω ότι είναι στα 500mW εκτός και αν την κάνεις με drivers να πάει στα 1000. Ένα τυπικό λάπτοπ δεν γνωρίζω τι ισχύ μπορεί να έχει στην ασύρματη κάρτα.

Αν κάποιος από εσάς θέλει και έχει τον χρόνο να μου δώσει μια εξήγηση για όλα αυτά, μιας και γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλοί ψαγμένοι και γνώστες σε αυτή τη κοινότητα, θα με έκανε πολύ χαρούμενο! Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Να στε καλά...

Πάει καιρός από τότε που το έψαξα αλλά γενικά η ακτινοβολία των ασυρμάτων δικτύων είναι σχεδόν αμελητέα μπροστά σε άλλες όπως π.χ. κινητών και ειδικά αυτά των τελευταίων 5-8 χρόνων που έχουν εσωτερική κεραία.

Η μέγιστη ισχύς εκπομπής μαζί με την ενίσχυση της κεραίας πρέπει να είναι λιγότερο από 100mW αν εκπέμπουμε στους 2,4Ghz. Αυτό είναι έως και 20 φορές πιο χαμηλό από την ισχύ εκπομπής των κινητών που δε βρίσκονται κοντά στο σταθμό βάσης τους.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.