Trexx Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2013 Καλησπέρα σας. Θα ήθελα τις πολύτιμες συμβουλές σας. Έχω την παραπάνω μητρική και τον cpu της υπογραφής και είπα να πειραματιστώ.Πάντα δούλευε στοκ και πάντα είχα την ιδέα ότι παίρνει παραπάνω ρεύμα απ όσο χρειάζεται. Έτσι είπα να δοκιμάσω ταυτόχρονα undervolting και overclocking.Άλλωστε -ως κλειδωμένος- πάει μέχρι τα 3.8GHz οπότε φαντάστηκαότι δεν θα συναντήσω δυσκολία με την έννοια των πολλών ρυθμίσεων.Στοκ τα πράγματα έχουν έτσι:clock: 3.3GHzvcore: 1.224vcore vid: 1.261vMετά από επιτυχημένες δοκιμές με άλλες τιμές (βήμα-βήμα) καταλήγω εδώ:clock: 3.8GHzvcore: 1.184core vid: 1.386Οι θερμοκρασίες σε κάθε περίπτωση είναι καλές και μάλιστα σε o/c κατάσταση έχω χαμηλότερες.Με intel burn test (very high settings) στοκ έχω 63 c max core temp και o/c 59. Οι παραπάνω τιμές (τάση και vid)είναι κατά τη διάρκεια του stress test και ταυτίζονται τόσο στο cpu-z (τελευταία έκδοση) όσο και στο hwinfo64. Στο bios δεν πείραξα τίποτα πέρα από το vcore (offset mode: -1.140)και το cpu load line calibration που το έβαλα level 4.Ερωτήματα: -Τι είναι το core vid? Πως ενώ πέφτει η vcore, αυτό ανεβαίνει?Mέχρι στιγμής βρήκα αυτό: http://www.hwinfo.com/forum/Thread-Core-VID-vs-vcore-Τι δείχνουν τα cpu package power και IA core package power? Και τα δύο είναι σε watt.Με στοκ ρυθμίσεις βλέπω και στα δύο γύρω στα 88 watt αλλά με o/c πάνε στα 110. Το λογικό δεν θα ήταν αφού πέφτει η τάση να μειώνεται και η κατανάλωση (αν δείχνουν κατανάλωση)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stm00192 Μάρτιος 4, 2013 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2013 Εισαι για πολλές σφαλιάρες.... Στο θέμα μας τώρα... Πολύ μπακαλίστικα και με απλα λόγια.... The VID is the "stock" vCore for each chip, and it varies from chip to chip based on Intel's testing procedures. The VID will tell the motherboard: "This is the voltage I require at a certain speed when the VCore setting is on 'Auto' for proper operation." Nothing more. It is said that a lower VID value will yield better overclocks, but nothing's been conclusively proven. Επιστημονικά και εμπεριστατωμένα.... AnandTech - Overclocking Intel's New 45nm QX9650: The Rules Have Changed Οσο για τα cpu package power και IA core package power ειναι μια εκτιμηση της κατανάλωσης του επεξεργαστή η οποία όμως γίνεται βάση του vid και όχι του πραγματικού vcore... οπότε λογικό είναι να σου δίνει μεγαλύτερα μη πραγματικά όμως νουμερα με το oc ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Μάρτιος 5, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2013 Σ ευχαριστώ. Το συμπέρασμα είναι ότι δεν μας ενδιαφέρει το vid και αυτό είναι καλόγιατί κοντεύει το 1.4Μερικά ακόμα ερωτήματα:-Είναι λογικό σε max load το vcore να μην είναι απολύτως σταθερό αλλάνα παίζει από 1.176 σε 1.184. Αυτό είναι το λεγόμενο vdroop?-Αν με παίρνει να καταβάσω κι αλλο το ρεύμα ή είμαι ήδη καλά? -5 runs intel burn test very high είναι αρκετά για συμπέρασμα? Έτρεξα και prime95αλλά παίρνω αρκετά χαμηλότερες θερμοκρασίες εκεί οπότε μάλλον δεν στρεσάρειτόσο πολύ. Έτσι είναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stm00192 Μάρτιος 5, 2013 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2013 1) Ναι είναι λογικό και ναι λέγεται vdroop2) Μονο με δοκιμες μπορείς να το ξέρεις αυτο3) Οχι 5 δεν είναι αρκετα, 10ισως - εγώ συνήθως το αφήνω 15 - 20. Αλλα παλι 100% σιγουρος δεν μπορείς να έισαι.Το prime σε blend mode ειναι πιο αξιοπιστο οσο αφορά τον έλεγχο σταθερότητας αλλα πρεπει να το τρέξεις για τουλάχιστον 15+ ώρες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Μάρτιος 5, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2013 1) Ναι είναι λογικό και ναι λέγεται vdroop2) Μονο με δοκιμες μπορείς να το ξέρεις αυτο 3) Οχι 5 δεν είναι αρκετα, 10ισως - εγώ συνήθως το αφήνω 15 - 20. Αλλα παλι 100% σιγουρος δεν μπορείς να έισαι. Το prime σε blend mode ειναι πιο αξιοπιστο οσο αφορά τον έλεγχο σταθερότητας αλλα πρεπει να το τρέξεις για τουλάχιστον 15+ ώρες! 1) Απ ότι ξέρω όμως δεν είναι και ότι καλύτερο. Με την έννοια ότι πρέπει να αποφεύγεται. Για να το αποφύγω να ανεβάσω σταδιακά ρεύμα? Απ όσο διάβασα το vdroop έχει να κάνει με το cpu load line calibration και τα level. Εγώ είμαι level 4 που σημαίνει μεγαλύτερη πτώση. Μήπως να δοκιμάσω να πάω προς το 1 μπας και σταθεροποιηθεί χωρίς να πειράξω το offset? 2-3) Mάλιστα. Δλδ απ ότι καταλαβαίνω μπορεί να περνάει το intel burn test και να φάω bsod πχ. στο crysis? Θα το τρέξω 15 φορές και θα ποστάρω. Μιας και θα το κάνω, να το αφήσω very high ή να το πάω στο maximum? (Απ ότι καταλαβαίνω αυτό που αλλάζει είναι η ποσότητα της ram που χρησιμοπείται.) Η μνήμη έπαιρνε αυτόματα από τη μητρική 1.535v και έδωσα καρφωτά 1.50v. Να το αφήσω 1.50 ή να το αλλάξω πάλι σε auto? -Internal PLL και χαμπέρια πειράζουμε σε αυτή τη φάση ή όχι? Α, έκανα και το spread spectrum disabled. χεχε, ετοιμάσου να εκπλαγείς στο μέλλον. Το πήρα σοβαρά λέμε. Δώσε μου ένα δίμηνο. :happy2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
stm00192 Μάρτιος 5, 2013 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2013 1) Απ ότι ξέρω όμως δεν είναι και ότι καλύτερο. Με την έννοια ότι πρέπει να αποφεύγεται. Για να το αποφύγω να ανεβάσω σταδιακά ρεύμα? Απ όσο διάβασα το vdroop έχει να κάνει με το cpu load line calibration και τα level. Εγώ είμαι level 4 που σημαίνει μεγαλύτερη πτώση. Μήπως να δοκιμάσω να πάω προς το 1 μπας και σταθεροποιηθεί χωρίς να πειράξω το offset? 2-3) Mάλιστα. Δλδ απ ότι καταλαβαίνω μπορεί να περνάει το intel burn test και να φάω bsod πχ. στο crysis? Θα το τρέξω 15 φορές και θα ποστάρω. Μιας και θα το κάνω, να το αφήσω very high ή να το πάω στο maximum? (Απ ότι καταλαβαίνω αυτό που αλλάζει είναι η ποσότητα της ram που χρησιμοπείται.) Η μνήμη έπαιρνε αυτόματα από τη μητρική 1.535v και έδωσα καρφωτά 1.50v. Να το αφήσω 1.50 ή να το αλλάξω πάλι σε auto? -Internal PLL και χαμπέρια πειράζουμε σε αυτή τη φάση ή όχι? Α, έκανα και το spread spectrum disabled. χεχε, ετοιμάσου να εκπλαγείς στο μέλλον. Το πήρα σοβαρά λέμε. Δώσε μου ένα δίμηνο. :happy2: 1) Ειναι αμελητέο το vdroop σου, μην πειράζεις τπτ 2) Ναι μπορει να συμβεί και αυτό αλλα τις περισσοτερες φορες εισαι οκ αμα περνας ibt και prime. Αστο στο high. Τις μνήμες καρφωτα στα 1,5. Ποτε ερχεται ο Κ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Μάρτιος 6, 2013 Author #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2013 Και πάλι σ ευχαριστώ. Αλλο είναι να κουτσοβγάζεις άκρη μόνος σου και άλλονα σου τα λένε άνθρωποι που το κατέχουν. Δεν ξέρω ακριβώς πότε θα μπορέσω να πάρω τον Κ γιατί θα χρειαστεί ένα κάπωςσοβαρό κονδύλι. Δεν θα αλλάζα τον i5 για να πάω σε i5 οπότε κοιτάω γιαi7 3770K και ι7 2600Κ αποκλειστικά. Δλδ αφού θα τον αλλάξω που θα τον αλλάξωνα είναι έτσι κι αλλιώς καλύτερος, να μην κυνηγάω το MHz με το ντουφέκιγια να δω την οποια διαφορά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stm00192 Μάρτιος 6, 2013 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2013 Τον 2600Κ ξεχνα τον... Its old news... Aν πας καπου μιλαμε μονο για 3770Κ. Αχ αχ σου τα ελεγε καποτε η Αγαπη αλλα δεν ακουγες... τζαμπα εξοδα τωρα... Και για το κουτι σου λεγαμε και για το επεξεργαστή και για την ψυξη αλλα εσυ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Μάρτιος 6, 2013 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2013 Με φώναξε κανείς; :to_pick_ones_nose3:Βαγγέλη που δε σε καλύπτει ο επεξεργαστής σου;Και που θα τον χρησιμοποιήσεις τον 3770k?Και για ποιο λόγο να κυνηγάς όπως λες και το τελευταίο MHz ;Ερωτήσεις που έχουν να κάνουν:1) Με το ότι ξέρω ότι οικονομικά δεν είσαι άνετος.2) Με το ότι το περισσότερο που θα κάνεις είναι κανένα παιχνίδι3) Με τις απόψεις σου τόσο καιρό περι k, o/c κλπ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Μάρτιος 6, 2013 Author #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2013 Με υπερκαλύπτει Αγάπη. Χόμπι είναι αυτό και πάντα το χόμπι το πληρώνουμε ενίοτε. Το θέμα είναι ότι οι τελευταίες αναβαθμισεις (mobo, gpu) ήταν τζαμπέ εντελώςοπότε ίσως χωρέσει κάποια στιγμή ένας i7 στο μπάτζετ. Κουβέντα να γίνεται. Το MHz ήταν σχήμα λογου, ήθελα να πω ότι αν αλλάξω τον i5, θα πάω σε i7, δεν θα πάω πάλι σε i5. Μάλλον το διατύπωσα λάθος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Μάρτιος 6, 2013 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2013 Το μόνο που μένει να δω απο εσένα είναι να βάλεις και νερά. Αν το δω και αυτό δε μένει κάτι άλλο να δω στη ζωή μου Είσαι για φάπες indeed Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Μάρτιος 7, 2013 Author #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 7, 2013 Μάλιστα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Μάρτιος 31, 2013 Author #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 31, 2013 Mετά από επιτυχημένες δοκιμές με άλλες τιμές (βήμα-βήμα) καταλήγω εδώ:clock: 3.8GHzvcore: 1.184core vid: 1.3861.168 vcore πλεόν , rock stable και οι θερμοκρασίες να παίρνουν κι άλλο την κατιούσα. :thank_you2:Αρχίζει και με δελεάζει το 1.100 v Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούνιος 12, 2013 Author #14 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2013 Επανέρχομαι με απορία σχετικά με τη μητρική. Διαβάζω παντώ ότι οι αναφερόμενεςτιμές για το vcore από το cpu-z έχουν αρκετή απόκλιση από τις πραγματικέςσε αυτό το board. Θέλω να ρωτήσω: Αυτό είναι κάτι που στην πορεία δυνητικά διορθώνεται μέσω bios ή εναι κάτι που το bios δεν μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolom Ιούνιος 12, 2013 #15 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2013 ποσο ρευμα δινεις στο bios? ποσο δειχνει στο cpuz? και ποσο δειχνει οταν τρεχεις prime? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούνιος 12, 2013 Author #16 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2013 Με offset παίζω. Στοκ ο επεξεργαστής έχει σε load 1.048 με 1.056.Έδωσα offset -0.090 και έχω την ίδια τάση σε οποιοδήποτε full load στα 4.2LLC level 3 (στη μέση δλδ, ούτε σφιχτό, ούτε χαλαρό).Internal pll volatage disabled όπως και το turbo boost. Όλα τα power savings ενεργοποιημένα.Rock stable είμαι και σχετικά κρύος για ivy αλλά αυτό που με προβληματίζειείναι το κατά πόσο η μητρική εφαρμόζει όντως το ρεύμα που δίνω ήαρκετά παραπάνω. Πάντως, αν μιλάμε για παραπάνω, το ίδιο δεν θα ισχύει καισε στοκ? Δεν με πειράζει δλδ αν ισχύει το ίδιο να υπάρχει μια απόκλιση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolom Ιούνιος 12, 2013 #17 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2013 Με offset παίζω. Στοκ ο επεξεργαστής έχει σε load 1.048 με 1.056.Έδωσα offset -0.090 και έχω την ίδια τάση σε οποιοδήποτε full load στα 4.2LLC level 3 (στη μέση δλδ, ούτε σφιχτό, ούτε χαλαρό).Internal pll volatage disabled όπως και το turbo boost. Όλα τα power savings ενεργοποιημένα.Rock stable είμαι και σχετικά κρύος για ivy αλλά αυτό που με προβληματίζειείναι το κατά πόσο η μητρική εφαρμόζει όντως το ρεύμα που δίνω ήαρκετά παραπάνω. Πάντως, αν μιλάμε για παραπάνω, το ίδιο δεν θα ισχύει καισε στοκ? Δεν με πειράζει δλδ αν ισχύει το ίδιο να υπάρχει μια απόκλιση.αυτο εξαρταται απο μητρικη σε μητρικη , αλλες δινουν κανονικα αλλες δινουν λιγο παραπανω σε load,παιζει ρολο και το llc.στα 4.2 ποσο ρευμα δινεις και οταν τρεχεις prime ποσο ρευμα δειχνει στο cpuz,κατεβασε σκαλι σκαλι στο ρευμα μεχρι να πεταξει σφαλμα στα 4.2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούνιος 12, 2013 Author #18 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2013 1.048 δίνω και δείχνει που είναι και το στοκ ρεύμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolom Ιούνιος 12, 2013 #19 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2013 1.048 δίνω και δείχνει που είναι και το στοκ ρεύμα.μια χαρα φαινεται δεν βλεπω λογω ανησυχιας , απο θερμοκρασιες πως ειναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούνιος 12, 2013 Author #20 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2013 Μια χαρά. Μέχρι 78 στον ζεστότερο πυρήνα με 30 βαθμούς στο δωμάτιο σε linx avx με 14GB ram. To χειμώνα στους 70 θα είναι λογικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.