Jump to content

Στήσιμο καινούριου PC!!!!

sokoro13

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους σας!!!!

Είπα να 3εκινησω να φτιαχνω ένα κανούριο PC.

H χρήση του θα είναι για παιχνίδια/photoshop/corel draw.

Είπα λοιπόν να "γλυτώσω" κάποια χρήματα παραγγέλνοτας έναν i5 3750K μιάς και η διαφορά του με τον i7 3770K είναι στο hyperthreading.

Επίσης αγόρασα μόλις χτές την μητρική μου: Asrock Fatal1ty Z77 Professional.

Έχω στην κατοχή μου και εναν ssd Samsung 840 series 120gb.

Τώρα κοιτάω για RAM και κάρτα γραφικών!

Σκεφτόμουν τις εξής RAM: Corsair Dominator (2x4) 8gb 2133Mzh ή Corsair Vengeance (2x4) 8g 1600Mhz ή Corsair Vengeance (2x4) 8g 1600Mhz Low Profile.

Και για κάρτα γραφικών την 7870 ή την 660ti.

Έχω και ένα pc case της Coolermaster το Elite 370 το οποίο το έχω λύσει για να του κάνω τρύπες για τα καλώδια του τροφοδοτικού για να τα περάσω απο πίσω και για να το βάψω με ηλεκτροστατική εσωτερικά! Επίσης άλλαξα την διάταξη στο cage των σκληρών δίσκων. :sarcastic:

Περιμένω τις παρατηρήσεις σας και τις προτάσεις σας!!!

Μόλις το μοντάρω θα ανεβάσω και φωτό!!!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Φιλικά Σωκράτης... :dance3:

Καλησπέρα Σωκράτη. Ήδη κατά την ταπεινή μου γνώμη

έχεις κάνει μια κακή αγορά (μητρική)* οπότε θα έλεγα να μην το

συνεχίσεις πηγαίνοντας σε dominator μνήμες κτλ. Πάρε το φτηνότερο

σετάκι 2 Χ 8 GB που θα βρεις και κοίτα να έχει χαμηλά heatsinks για να

μην έχεις θέμα με aftermarket ψύκτρα cpu.

Κάρτα γραφικών θα σου πρότεινα αυτήν: http://www.skroutz.gr/s/2857089/VTX3D-Radeon-HD7870-2GB-GDDR5-Black-Edition.html (είναι αρκετά καλύτερη από την "απλή" 7870, καθώς φοράει πυρήνα 7950 ή αυτήν: Sapphire Radeon HD7950 3GB Vapor-X OC | Skroutz.gr αν μπορείς να ανέβεις. Η 660ti γενικά δεν είναι συμφέρουσα αγορά.

*Κακή αγορά με την έννοια ότι δεν θα σου προσφέρει κάτι παραπάνω από μια μητρική

που κοστίζει σχεδόν τα μισά λεφτά. Είπες δλδ να γλυτώσεις από κει που δεν έπρεπε και τα έριξες χωρίς νόημα στη mobo. Τι θα έκανα εγώ στη θέση σου:

-θα γύριζα πίσω μητρική-επεξεργαστή και με τα ίδια -και λιγότερα- λεφτά θα έπαιρνα:

Intel Core i7-3770 | Skroutz.gr και Asus P8H77-V | Skroutz.gr

-έτσι χάνεις το o/c αλλά πας σε καλύτερο cpu. Κανένα o/c δεν θα σου δώσει αυτό το αποτέλεσμα. Αν τώρα επιμένεις για κάποιο λόγο να κάνεις o/c, γυρνάς πίσω τη mobo, παίρνεις αυτήν:

Asrock Z77 Extreme4 | Skroutz.gr

Με τα χρήματα που εξοικονομείς από το mobo πας σε 7950 ή σε 16gb ram.

Kαι τα δύο θα μετρήσουν πολύ περισσότερο από μια άσκοπα τουμπανιασμένη μητρική.

Ποιό είναι το τροφοδοτικό

σου και ποιά η οθόνη σου?

την mobo την πήρα πάρα πολυ φ8ηνά απο φίλο κάτω απο 100ευρώ φαντάσου (με χρήση της ούτε ενός μήνα.

το τροφοδοτικο μ ειναι ενα 550άρι Thermltake και έχω βρει ένα 1500άρι (υπερβολικό αλλα με 70ευρώ ειναι καλή αγορά πιστεύω)

Οθόνη έχω μια LG M2250DM.

Τότε γράψε άκυρο στα παραπάνω. Θεώρησα δεδομένο ότι την πήρες από κατάστημα

με τιμή 200+. Ποιό ακριβώς είναι το τροφοδοτικό που έχεις και ποιό είναι το 1500αρι

που βρήκες?

RAM:

1) Patriot 16GB PC3-10666 Kit | Skroutz.gr

2) Geil Dragon DDR3 RAM PC3-12800 1600MHz 16GB (2 x 8192) | Skroutz.gr

3) Patriot Viper 3 Series, Black Mamba, DDR3 16GB (2 x 8GB) 1600MHz Dual Channel Kit | Skroutz.gr

με προτίμηση στις πρώτες.

Τότε γράψε άκυρο στα παραπάνω. Θεώρησα δεδομένο ότι την πήρες από κατάστημα

με τιμή 200+. Ποιό ακριβώς είναι το τροφοδοτικό που έχεις και ποιό είναι το 1500αρι

που βρήκες?

RAM:

1) Patriot 16GB PC3-10666 Kit | Skroutz.gr

2) Geil Dragon DDR3 RAM PC3-12800 1600MHz 16GB (2 x 8192) | Skroutz.gr

3) Patriot Viper 3 Series, Black Mamba, DDR3 16GB (2 x 8GB) 1600MHz Dual Channel Kit | Skroutz.gr

με προτίμηση στις πρώτες.

Της Thermaltake THERMALTAKE W0171 TOUGHPOWER 1500W - - E-SHOP.GR

Μην το σκέφτεσαι τότε, τσίμπα το.

Άν δεν είχα βρεί τις ευκαιρίες με την mobo και το τροφοδοτικό είμαι σίγουρος οτι θα το σκεφτόμουν πάρα πολυ για την αναβά8μιση αυτή!!!!

Και τον επεξεργαστή στα 160ευρώ σφραγισμένο!!!!

Στά8ηκα πάρα πολυ τυχερός!!!!!

Γράψε ποιά είναι @panoc γιατί το λινκ τις ανοίγει όλες.

εντιτ: έγραψες 267 ευρώ, τώρα το είδα.

VTX3D Radeon HD 7950 X-Edition - 3 GΒ GDDR5 - PCI-Express 3.0 (VX7950 3GBD5-2DHXV3) 3GBD5-2DHXV3E

με τα 267Ε

VTX3D Radeon HD 7950 X-Edition - 3 GΒ GDDR5 - PCI-Express 3.0 (VX7950 3GBD5-2DHXV3) 3GBD5-2DHXV3E

με τα 267Ε

καλή περίπτωση μου φαίνεται...

σε ποιό site την βρήκες στα 267ευρω??? εμένα απο skroutz μου βγάζει απο 290++++.

btw ήμουν και είμαι λάτρεις των NVidia αλλά το έχουν παρακάνει με τις τιμές τους....

θα μου πείς ό,τι πληρώνεις παίρνεις αλλα μήπως έχει γίνει πιπίλα πλέον??? :rant: :rant: :rant:

στο site του καταστηματος που σου εδωσα, στο skroutz δε το βγαζει.

κανε κλικ στο λινκ και θα σε παει εκει.

το ξερω αλλα εαν μπεις στο site εχει 2 διαφορετικα revision με 2 διαφορετικες τιμες, το νεοτερο εχει 267Ε, τοσο τη πληρωσα πριν 7 μερες και τη παρελαβα προχθες.

το skroutz δειχνει μονο αυτη με τα 294 και οχι αυτη με τα 267.

άνοιξε το λινκ που σου έδωσε ο Πάνος,

είναι η πρώτη πάνω αριστερά στην τιμή

που σου είπε.

Δεν παίρνεις κάτι καλύτερο σε nvidia σε αυτά τα λεφτά.

Πρέπει να ανέβεις για την 670 670 - Κάρτες Γραφικών | Skroutz.gr που σε στοκ ρολόγια

είναι αντίστοιχη. Σε o/c είναι πίσω.

Καλησπέρα σε όλους σας!!!!

Είπα να 3εκινησω να φτιαχνω ένα κανούριο PC.

H χρήση του θα είναι για παιχνίδια/photoshop/corel draw.

Είπα λοιπόν να "γλυτώσω" κάποια χρήματα παραγγέλνοτας έναν i5 3750K μιάς και η διαφορά του με τον i7 3770K είναι στο hyperthreading.

Μικρη διορθωση: μεταξυ i5 και i7 υπαρχει διαφορα και στην L3 cache.Μικρη μεν αλλα μερικες φορες μπορει να δωσει το κατι παραπανω. :cool:

Για την μνημη (και ποσο) ολα εξαρτωνται απο την χρηση που κανεις.Οπως σωστα λεει και ο Trexx δεν εχει νοημα να πας για την σειρα Dominator και η Vengeance ειναι μια χαρα - αν θες το κατι παραπανω μπορεις να παρεις τις 1866Mhz και να παιξεις X.M.P.

Ομοιως και για την καρτα γραφικων.Αναλογα το τι παιχνιδια παιζεις, τι αναλυση (λογικα Full HD) μπορεις και εκει να κανεις μια πιο στοχευμενη επιλογη.

Μικρη διορθωση: μεταξυ i5 και i7 υπαρχει διαφορα και στην L3 cache.Μικρη μεν αλλα μερικες φορες μπορει να δωσει το κατι παραπανω. :cool:

Για την μνημη (και ποσο) ολα εξαρτωνται απο την χρηση που κανεις.Οπως σωστα λεει και ο Trexx δεν εχει νοημα να πας για την σειρα Dominator και η Vengeance ειναι μια χαρα - αν θες το κατι παραπανω μπορεις να παρεις τις 1866Mhz και να παιξεις X.M.P.

Ομοιως και για την καρτα γραφικων.Αναλογα το τι παιχνιδια παιζεις, τι αναλυση (λογικα Full HD) μπορεις και εκει να κανεις μια πιο στοχευμενη επιλογη.

σαφώς και υπάρχει η διαφορά των 2MB που ξέχασα να αναφέρω!!! :red: :sorry:

όσο αφορά τα παιχνίδια LOL / COD / Crysis / Btf3... άρα πιστεύω οτι η επιλογή της 7950 ακούγεται καλή!!! :woot:

Πολύ καλή επιλογή είναι, ναι. Αν σε ενδιαφέρει το O/c της κάρτας

και τα benchmarks, ψάξε λίγο πιο ειδικά για συγκρεκριμήνη υλοποίηση.

Αν όχι, πάρε τη φτηνότερη, όλες θα σε καλύψουν.

Προσωπικά έχω άριστη εμπειρία από αυτή της υπογραφής μου.

Κρύα, αθόρυβη και κλοκάρει καλά χωρίς επιπλέον ρεύμα.

για oc τη συγκεκριμενη την εχω απο day one στα 1205/1525 με 1.88 ρευμα.

στα 1150 παιζει με default ρευμα και την ετρεξα λιγο αλλα οχι διεξοδικα στα 1250 με 1.225.

θερμοκρασιες το πολυ 70c με ανεμηστηρα στο 45%

Οκ είναι οι θερμοκρασίες. Στα vrm τι έχεις?

Εκεί πάσχουν οι περισσότερες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.