psdim Μάρτιος 4, 2013 Author #21 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2013 άπο whatismyip Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Μάρτιος 4, 2013 #22 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2013 Για πήγαινε εδώ, Open Port Check Tool - Test Port Forwarding on Your Router, και τσέκαρε εάν η πόρτα 21 είναι ανοιχτή.Εάν ναι, κάτι κάνει λάθος ο φίλος σου - εάν όχι, δεν παίζει το port forwarding σωστά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
psdim Μάρτιος 4, 2013 Author #23 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2013 Την δείχνει κλειστή αλλά τώρα που άνοιξα ένα πορτ στο MODEM, βάζοντας την ip μου τον βγάζει στις ρυθμίσεις του modem μου. Τώρα λογικά μπορώ να κάνω forward άπο το modem στο router που αυτό σύμφωνα με τον προηγούμενο κανόνα που έφτιαξα θα κάνει forward στο σκληρό Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganastasiou Μάρτιος 4, 2013 #24 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2013 Τι πάροχο έχεις; Γιατί ο οτε αν δεν κάνω λάθος(μιάς και δεν είμαι πελάτης του) έχει κλειστές τις πρώτες 1024 πόρτες, και χρειάζεται να τις "ανοίξεις" μέσα απο το site του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
psdim Μάρτιος 4, 2013 Author #25 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2013 Τι πάροχο έχεις; Γιατί ο οτε αν δεν κάνω λάθος(μιάς και δεν είμαι πελάτης του) έχει κλειστές τις πρώτες 1024 πόρτες, και χρειάζεται να τις "ανοίξεις" μέσα απο το site του.Στη forthnet είμαι φίλε.Και για να βοηθήσω, οι τοπικές διευθύνσεις.Δίσκος : 192.168.0.100Router : 192.168.0.1 (στο modem είναι ως 192.168.1.80)Modem : 192.168.1.254PC (αν και δε χρειάζεται απ'ότι φαίνεται) : 192.168.0.101 Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάρτιος 4, 2013 #26 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2013 Μήπως το goflex έχει κανένα firewall; Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάρτιος 4, 2013 #27 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2013 Στη forthnet είμαι φίλε.Και για να βοηθήσω, οι τοπικές διευθύνσεις.Δίσκος : 192.168.0.100Router : 192.168.0.1 (στο modem είναι ως 192.168.1.80)Modem : 192.168.1.254PC (αν και δε χρειάζεται απ'ότι φαίνεται) : 192.168.0.101Ώπα ώπα κάτσε έχεις θέμα εδώ. Κάνεις 2 φορές nat. Το modem κάνει μία φορά nat στην πραγματική ip της forthnet και μετά το router κάνει άλλη μία φορά από το 192.168.1.80 στο υποδίκτυο 192.168.0.0Καλύτερα να κάνεις bridging το modem και να βάλεις το router να σηκώνει το pppoe. Δεν αλλάζεις έτσι κάτι στα καλώδια και κάνεις μόνο μία φορά nat στο router πλέον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
psdim Μάρτιος 4, 2013 Author #28 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2013 Ώπα ώπα κάτσε έχεις θέμα εδώ. Κάνεις 2 φορές nat. Το modem κάνει μία φορά nat στην πραγματική ip της forthnet και μετά το router κάνει άλλη μία φορά από το 192.168.1.80 στο υποδίκτυο 192.168.0.0Καλύτερα να κάνεις bridging το modem και να βάλεις το router να σηκώνει το pppoe. Δεν αλλάζεις έτσι κάτι στα καλώδια και κάνεις μόνο μία φορά nat στο router πλέον.Ναι αλλά το modem μου θα το υποστηρίζει αυτό ? Κατάλαβα τι λες, με λίγα λόγια να αναλάβει το πρωτόκολλο το router (με απλά λόγια, τα user-pass για τον ISP μου να τα βάλω στο router)Αν ήσουν λίγο πιο αναλυτικός σα να τα έστηνα άπο την αρχή θα με βοηθούσες αρκετά.το modem έχει μια επιλογή Routed EoA. Mήπως είναι αυτό το bridge mode ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάρτιος 4, 2013 #29 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2013 Δεν το ξέρω το μόντεμ σου, οπότε μπορείς να τραβήξεις μία φωτογραφία την οθόνη με τις επιλογές που έχει και να σου πω ποια είναι η σωστή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
psdim Μάρτιος 4, 2013 Author #30 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2013 Δεν το ξέρω το μόντεμ σου, οπότε μπορείς να τραβήξεις μία φωτογραφία την οθόνη με τις επιλογές που έχει και να σου πω ποια είναι η σωστή.Aυτό το modem χρησιμοποιώ Gennet OxyGEN Wirelessπιστεύω βγάζεις άκρη με αυτό που σου έστειλα.πιστεύεις λόγω του 2πλού ΝΑΤ δε λειτουργεί σωστά το port forward ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάρτιος 5, 2013 #31 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2013 Εκεί που λέει πρωτόκολο θα επιλέξεις την πρώτη επιλογή που είναι bridged rfc 1483.Ναι, λόγω του διπλού nat δεν παίζει το port forward, γιατί δεν έχεις κάνει 2 φορές σωστά το port forward. Link to comment Share on other sites More sharing options...
psdim Μάρτιος 5, 2013 Author #32 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2013 Φίλε trendy, άλλαξα το protocol, μετά πήγα στο router και στα WAN Settings στο WAN Connection type εβαλα PPPoE έτσι ώστε να μου βγάλει πεδία για username - pass, έβαλα τους κωδικούς μου της forthnet, αλλά δε συνδεόταν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάρτιος 6, 2013 #33 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2013 Μπορείς να τραβήξεις ένα screenshot και από το μόντεμ και από το ρούτερ να δούμε τις ρυθμίσεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
psdim Μάρτιος 6, 2013 Author #34 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2013 Aν θελετε κι άλλες πείτε μου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάρτιος 6, 2013 #35 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2013 Να έχεις τις ρυθμίσεις όπως θα πρέπει να είναι, γιατί στο μεν μόντεμ βλέπω PPPoA επιλεγμένο και στο router να έχει static IP αντί για PPPoE. Link to comment Share on other sites More sharing options...
psdim Μάρτιος 7, 2013 Author #36 Κοινοποίηση Μάρτιος 7, 2013 Να έχεις τις ρυθμίσεις όπως θα πρέπει να είναι, γιατί στο μεν μόντεμ βλέπω PPPoA επιλεγμένο και στο router να έχει static IP αντί για PPPoE. Στο ρουτερ έχει dynamic γιατί το έβαλα πάλι ως ήταν για να έχω internet, και οπως σου είπα προηγουμένως, είχα βάλει PPPoE και δεν έπαιζε... αν βάλω το bridged rfc στο modem, στις WAN ρυθμισεις του router τι πρέπει να βάλω ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάρτιος 7, 2013 #37 Κοινοποίηση Μάρτιος 7, 2013 PPPoE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.