psdim Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2, 2013 Καλημέρα φίλοι (ίσως και φίλες), έχω ένα Go Flex Home της Seagate, και θέλω να τον σετάρω σαν ftp site, να μπορώ απ'όπουδήποτε ΧΩΡΙΣ επαναλαμβάνω ΧΩΡΙΣ να χρησιμοποιώ το website της seagate για remote access, να βλέπω το κλασσικό ftp tree, ίσως και να συνδέομαι με filezilla κατευθείαν στον σκληρό και να μεταφέρω αρχεία. Έχει κάποιος εμπειρία πάνω σ'αυτό το θέμα ? (νομίζω να άνοιξα thread στο σωστό μέρος )
psdim Μάρτιος 3, 2013 Author #3 Μάρτιος 3, 2013 How to change FTP access to the GoFlex HomeΕκτός άπ'το οτι αυτό είναι το πρώτο αποτέλεσμα του Google και το ποστάρεις σαν εξυπνάκιας μη λέγοντας καν κάτι παραπάνω,Αν διαβάσεις καλύτερα το ποστ μου, θα καταλάβεις ότ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ τι εννοώ.Με λίγα λόγια, αυτό που μου έστειλες δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. ή μάλλον έχει, για τοπικό δίκτυο...No offence φίλε. Αλλά, να διαβάζουμε και τί γράφει ο άλλος.
ganastasiou Μάρτιος 3, 2013 #4 Μάρτιος 3, 2013 Εκτός άπ'το οτι αυτό είναι το πρώτο αποτέλεσμα του Google και το ποστάρεις σαν εξυπνάκιας μη λέγοντας καν κάτι παραπάνω,Αν διαβάσεις καλύτερα το ποστ μου, θα καταλάβεις ότ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ τι εννοώ.Με λίγα λόγια, αυτό που μου έστειλες δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. ή μάλλον έχει, για τοπικό δίκτυο...No offence φίλε. Αλλά, να διαβάζουμε και τί γράφει ο άλλος.No offence και κουραφέξαλα, παλίκαρε διάβασε τι γράφει το link και αν δεν εννοείς αυτό ακριβώς που περιγράφει το link (για πρόσβαση απευθείας δηλαδή απο lan ή και internet στο ftp, με το κατάλληλο port forward-για το ιντερνετ το χρειάζεσαι μόνο αυτό, θα το έχεις). Τότε γίνε πιό αναλυτικός στο τι θές.
psdim Μάρτιος 4, 2013 Author #5 Μάρτιος 4, 2013 Καλά έχετε τρελαθεί εδώ μέσα ? Τί εκκίνηση τσακωμού, κίτρινες κάρτες και πράσινα άλογα ?Αφήστε, μη με banάρετε, καλύτερα να διαγράψετε το λογαριασμό μου.Googleάρε ο "VIP Member" ένα "go flex home ftp" και πόσταρε το πρώτο αποτέλεσμα της αναζήτησης και καλά ότι βοήθησε. Μετά έρχεται άλλος, σιγοντάρει (ο πρώτος άφαντος) ένας τρίτος κάνει like στο σιγοντάρισμα και έρχεται και ο τέταρτος και βαράει κίτρινη κάρτα.Ευχαριστώ αλλά δε θα πάρω και συγγνώμη αν σας χάλασα το zen.Ήμουν απόλυτα ξεκάθαρος σε αυτό που ρώτησα στο thread, στο δεύτερο post μου δεν υπήρχε κανένα πνεύμα αντιλογίας απλά ο τόνος μου ήταν προφανώς ανεβασμένος γιατί ένιωσα πως η απάντηση του trendy ήταν snob και απευθυνόταν καθαρά και μόνο σε κάποιον "άσχετο,ηλίθιο, κλπ κλπ". Σε ένα forum αν θεωρήσεις ότι βοηθάς - απαντάς σε κάποιον, ΔΕΝ ΠΕΤΑΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΥΧΑΙΟ LINK ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.
trendy Μάρτιος 4, 2013 #6 Μάρτιος 4, 2013 Κατ' αρχάς δεν είναι τρόπος αυτός να μιλάς σε κάποιον που προσπαθεί να σε βοηθήσει. Κατά δεύτερον σου αντιγράφω εδώ τα βήματα με υπογράμμιση για να δεις ότι αυτό περιγράφεις. Open your Internet browser (ie, Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari, etc.) Navigate to http://goflex_home/ From the main page, choose "Preferences". From "Server Preferences", expand Network services. Enable FTP access to your local LAN. Enable FTP access to the Internet. Use the dropdown menus to select yes or no. You are now able to navigate to ftp://goflex_home/, while connected to your LAN (local area network), to gain access to your files without use of the Web-based UI (User Interface) or the Seagate Dashboard software. Unfortunately, this will not enable you to perform backups using Memeo Backup without Seagate Dashboard installed.Note: To enable FTP access to the Internet, you will need to setup port forwarding through your router. For a complete how-to for your router, please reference PortForward.com. Also, please be aware of the security risks associated with using FTP off the Internet before you enable this feature.Note: Port 21 is used for FTP:// (File Transfer Protocol)Note: Port 22 is used for SFTP:// (Secure File Transfer Protocol) This is only available with Seagate Share Pro Subscriptions.Αν δε σου δουλεύει αυτό μπορείς να μας πεις τι έχεις κάνει ως τώρα και δε σου δούλεψε.
psdim Μάρτιος 4, 2013 Author #7 Μάρτιος 4, 2013 Δε σου μίλησα άσχημα και σίγουρα δε δημιούργησα κάποιον τσακωμό.Σίγουρα πίσω άπο την οθόνη υπάρχουν διενέξεις συνήθως λόγω της έλλειψης σε τόνο-ύφος του γραπτού λόγου.Αν αφήσουμε τα υπόλοιπα,Στις οδηγίες της Seagate που μου ανέφερες, λέει μόνο πως να ενεργοποιήσεις στο σκληρό το FTP.Με αυτόν τον τρόπο αντί να βάζεις 192,168,0,100 στην περίπτωση μου, γράφεις απλά ftp://goflex_home/ και βλέπεις το tree.εγώ όπως είπα, θέλω άπο το pc σου πχ. να βάλω μια διεύθυνση no-ip ή ακόμη και κάποια δυναμική που θα έχω τρόπο να monitorάρω, και να μπαίνω στο ftp site του δίσκου.Οι οδηγίες μιλούν μόνο για το port που χρησιμοποείται στο ftp το οποίο ως γνωστό είναι το 21...
RootX Μάρτιος 4, 2013 #8 Μάρτιος 4, 2013 Οι οδηγίες επίσης αναφέρουν ότι για να αποκτήσεις ftp πρόσβαση απ'το internet, θα πρέπει να ενεργοποιήσεις port forwarding στον router σου και σε παραπέμπουν στο site portforward.com όπου έχει οδηγίες για το πως να το κάνεις αυτό.Επιλέγεις τον router που έχεις, επιλέγεις την πόρτα/πρωτόκολλο που θες να ενεργοποιήσεις, ακολουθείς τις οδηγίες και...result!
psdim Μάρτιος 4, 2013 Author #9 Μάρτιος 4, 2013 Οι οδηγίες επίσης αναφέρουν ότι για να αποκτήσεις ftp πρόσβαση απ'το internet, θα πρέπει να ενεργοποιήσεις port forwarding στον router σου και σε παραπέμπουν στο site portforward.com όπου έχει οδηγίες για το πως να το κάνεις αυτό.Επιλέγεις τον router που έχεις, επιλέγεις την πόρτα/πρωτόκολλο που θες να ενεργοποιήσεις, ακολουθείς τις οδηγίες και...result!Kι όμως είναι το μόνο που δε ρώτησα... όλο το θέμα είναι μετά το port forward... και πες κάνω port forward. Ωραία, είναι ελεύθερη η πόρτα. Πως αντιστοιχώ το σκληρό σε ένα IP διαθέσιμο άπο το διαδίκτυο για να έχω πρόσβαση άπο παντού ?
trendy Μάρτιος 4, 2013 #10 Μάρτιος 4, 2013 Το ότι δεν έβρισες δε σημαίνει ότι ακούγεται ωραία να με λες "εξυπνάκια" ή ότι δεν κατάλαβα τι ζητάς, ενώ φαίνεται ότι εσύ δε διάβασες προσεκτικά τις οδηγίες. Για το internet στο λέει εδώ:Note: To enable FTP access to the Internet, you will need to setup port forwarding through your router. For a complete how-to for your router, please reference PortForward.com. Also, please be aware of the security risks associated with using FTP off the Internet before you enable this feature.Το να φτιάξεις δυναμικό dns εξαρτάται από το τι υποστηρίζει το modem-router σου. Συνήθως όλα υποστηρίζουν dyndns.org
trendy Μάρτιος 4, 2013 #11 Μάρτιος 4, 2013 Kι όμως είναι το μόνο που δε ρώτησα... όλο το θέμα είναι μετά το port forward... και πες κάνω port forward. Ωραία, είναι ελεύθερη η πόρτα. Πως αντιστοιχώ το σκληρό σε ένα IP διαθέσιμο άπο το διαδίκτυο για να έχω πρόσβαση άπο παντού ?Όταν κάνεις port forward αντιστοιχείς μία εξωτερική πόρτα, στην περίπτωσή σου τις 20-21, σε μία εσωτερική IP-πόρτα, πχ 192.168.1.100:21. Μετά δε χρειάζεται κάτι άλλο, παίζει όπως μέσα στο σπίτι σου.
psdim Μάρτιος 4, 2013 Author #12 Μάρτιος 4, 2013 Όταν κάνεις port forward αντιστοιχείς μία εξωτερική πόρτα, στην περίπτωσή σου τις 20-21, σε μία εσωτερική IP-πόρτα, πχ 192.168.1.100:21. Μετά δε χρειάζεται κάτι άλλο, παίζει όπως μέσα στο σπίτι σου.Ναί φίλε μου και αυτό το γνωρίσω... Ακόμη κάποιος δε μου έχει πει το ζουμί... Πως τον σετάρω για να έχω πρόσβαση άπο παντού ?? Δηλαδή να σου δώσω εσένα μια διεύθυνση να μπεις, να βάλεις τους κωδικούς και να μεταφέρεις αρχεία...Δε νομίζω να μην είμαι τόσο ξεκάθαρος εκτός αν λέω βλακίες και αυτό που θέλω να κάνω να μη γίνεται.Πρέπει να τρέξω κάποιο Filezilla server στο pc μου ? πρέπει να ορίσω κάποια πράγματα που έχουν σχέση με DNS, TCP-IP μεταξύ του router και του σκληρού ?
RootX Μάρτιος 4, 2013 #13 Μάρτιος 4, 2013 Με το port forward θα αντιστοιχήσεις την πόρτα 21 της πραγματικής IP που έχει πάρει ο router με την 'ιδιωτική' IP που έχεις δώσει (ή έχει πάρει ο δίσκος από dhcp) ώστε να μπορείς να αποκτήσεις πρόσβαση στον δίσκο από το internet.Προϋπόθεση, εφόσον δεν έχεις στατική IP από τον παροχέα σου, να γνωρίζεις την πραγματική IP που έχει πάρει ο router. Όπως βλέπεις, δεν έδωσες όλες τις πληροφορίες, πχ για στατική IP έκανες λόγο μόνο στον τίτλο, που, όταν διάβασα το thread, υπέθεσα ότι την έχεις ήδη και απλά ζητάς πληροφορίες για το πως να δεις τον δίσκο από το internet(κάτι που καλύπτει το link με τις οδηγίες της seagate).
psdim Μάρτιος 4, 2013 Author #14 Μάρτιος 4, 2013 Είμαι λίγο σχετικός με τους υπολογιστές, όταν σύνδεσα το σκληρό πρώτη φορά και καινούριο router που άλλαξα, έχω τη συνήθεια να ορίζω στατικές IP σε όλες μου τις συσκευές.Static έχει και το pc μου, και ο σκληρός. (μιλάμε για ΤΟΠΙΚΕΣ διευθύνσεις πάντα??)Eγώ βρίσκομαι στο εξής στάδιο...ID Service Port Internal Port IP Address Protocol Status 1 21 21 192.168.0.100 ALL Enabled192,168,0,100 είναι η ΤΟΠΙΚΗ ip του σκληρού.κοινώς, αν βάλω στον browser ftp://goflex_home/ βγαίνω κανονικά στο ftp tree του σκληρού
trendy Μάρτιος 4, 2013 #15 Μάρτιος 4, 2013 Αν βάλει κάποιος την Ip που έχεις από τον πάροχό σου από το internet και ανοίξει ftp θα μπει επίσης στο ftp tree σου. Φτιάξε ένα λογαριασμό και δοκίμασέ το με ένα φίλο σου.
RootX Μάρτιος 4, 2013 #16 Μάρτιος 4, 2013 Φαντάσου τον router σου ως ένα pc με δύο κάρτες δικτύου.Η μία κάρτα επικοινωνεί με τον παροχέα internet και έχει μία μοναδική, πραγματική διεύθυνση IP που επιτρέπει στον router σου να συνδέεται και να επικοινωνεί με άλλες συσκευές στο internetκαι μία δεύτερη κάρτα, η οποία επικοινωνεί με τις υπόλοιπες συσκευές στο σπίτι σου(pc, δικτυακό εκτυπωτή, laptop, τον δίσκο seagate, κλπ), στην οποία μπορείς να δηλώσεις ότι IP επιθυμείς (μέσα από ένα εύρος διευθύνσεων που ονομάζονται private και που δεν χρησιμοποιούνται στο internet - όπως 192.168.0.100 που έγραψες παραπάνω).Προκειμένου κάποιος(εσύ, κλπ) να αποκτήσει πρόσβαση στον δίσκο σου από το internet, θα πρέπει να το κάνει μέσω της μίας διεύθυνσης που σε συνδέει με το internet - αυτή δεν είναι άλλη από την πραγματική IP που έχει πάρει ο router σου από τον παροχέα.Εάν λοιπόν προσπαθήσω εγώ, που δεν είμαι συνδεδεμένος στο δίκτυο του σπιτιού σου να συνδεθώ με ftp στον δίσκο σου, θα δοκιμάσω την πραγματική IP που σου έχει δώσει ο παροχέας.Χωρίς το port forward, ο router δεν θα ξέρει τι να κάνει με εμένα και θα φάω πόρτα. Με το port forward σωστά σεταρισμένο, θα μου επιτρέψει να δω τον δίσκο σου.Το κλειδί στην όλη υπόθεση, πέρα από το port forward, είναι η πραγματική IP που έχει πάρει ο router.
psdim Μάρτιος 4, 2013 Author #17 Μάρτιος 4, 2013 Ωραία έτσι τα ξέρω και εγώ.Το router μου λοιπόν είναι αυτό και κάνω ακριβώς αυτά τα πράγματα για να ανοίξω το port. Port Forwarding - TP-LINK - TL-WR1043ND (TP-LINK Firmware) | PcWinTech.comεκεί που λέει IP Address βάζω την τοπική διεύθυνση του σκληρού, σωστά ?και αυτό έχει ως αποτέλεσμα αν εσύ βάλεις τηνπραγματικηIPμου:21 θα σε βγάλει στο ftp του σκληρού έτσι ?
psdim Μάρτιος 4, 2013 Author #19 Μάρτιος 4, 2013 Σωστά, ναι.αμ έλα που δέ λειτουργεί.. το δοκιμάζω με φίλο. και μέσω filezilla. δε γίνεται δουλειά...μήπως υπάρχει κάτι άλλο που blockάρει τη σύνδεση.Παρεπιπτόντως, αυτό είναι μόνο ρούτερ, χρησιμοποιώ modem συνεδεμένο στη θέση WAN, μήπως πρέπει να δρομολογήσω και αυτό ?
RootX Μάρτιος 4, 2013 #20 Μάρτιος 4, 2013 Όχι, το modem δεν χρειάζεται τίποτε.Το filezilla, από ότι θυμάμαι, έχει διάφορες επιλογές όσο αφορά τα πρωτόκολλα, θα πρέπει ο φίλος σου να διαλέξει το σωστό.Την IP που δίνεις στον φίλο σου(μην την γράψεις εδώ), από που την βλέπεις;
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.