Jump to content

Δυσκολο προβλημα με RAM -μαλλον- για καλους λυτες please HEEEEEEELP !!!!

Recommended Posts

Εχω 2 σετακια ram 2x8 Gb = 32 Gb συνολο.

Στο 1o pc με gigabyte z68ap-d3 το memtest δινει κοκκιναδια errors. Με Kingston 32Gb παιζει.

Στο 2ο pc με gigabyte z77x-d3h ΔΕΝ δινουν error με το memtest και ετρεχε 24 ωρες σε 2 τετοια τεστ δεν ειχα errors οταν εβαλα windows 7 ΑΛΛΑ οταν κανω copy Πολλα αρχεία πχ 48 Gb τηλεοπτικες σειρες και μετα compare με CDCHECK ή Total Commander τυχαια αρχεια ειναι corrupted...

Δοκιμασα τα εξης

Αλλα sata καλωδια

Αλλους Δισκους seagate-wd hdd και intel ssd

USB thumbdrive

USB seagate

pci controller Silicon Image 3114 αρα οχι στους sata της μητρικης

Παντα τυχαια αρχεια corrupted και καθολου memtest errors.

Με ενα ram module απο τα 4 δεν πεταγε errors ( καθολου corrupted files )

(καθε τεστ το εκανε 3-4 φορες για σιγουρια)

Τα τεστ συνεχιζονται να βρω τι παιζει

Καμια ιδεα; Εχω φαει παρα πολλες μερες να εντοπισω το προβλημα γιατι για να επιστρεψω κατι στο μαγαζι πρεπει να ξερω τι να τους πω...Αλλιως πχ αν ειναι οι μνημες και εχω συλλεκτικα κομματια με προβλημα που περνανε ομως το memtest πρεπει να τους πω τι να τσεκαρουν γιατι αλλιως θα τις παρω πισω.

Τα φωτα σας τα εχω φτύσει στα τεστ ! -

Ποιό memtest χρησιμοποιείς; Δοκίμασε των Windows. Έχει τύχει αρκετές φορές να μου βγάζει αυτό errors, ενώ του "DOS" να περνάει.

Επίσης αν τις έχεις στο auto σιγουρέψου ότι οι ρυθμίσεις που παίρνουν είναι σωστές. Κάποιες έχουν XMS profiles και δεν τα διαβάζουν όλοι οι μητρικές σωστά.

Τέλος, αν έχεις κάποιες ρυθμίσεις tunning/overclicking στο auto στο bios, βάλε τες στο manual. Μπορεί τρέχοντας το memtest να είναι σε χαμηλή συχνότητα γιατί η CPU δεν τραβάει ζόρι, ενώ με τις αντιγραφές να την ανεβάζει αυτόματα.

Thanx εμαθα το memtest των windows δεν το ηξερα

εχω to 4.20

Παρολα αυτα το ενα σετακι 2χ8 δεν κανει corrupt τα αρχεια μετα απο 5-6 τεστ (συνηθως εμφανιζοταν στο 2ο)

Το δευτερο σετακι κανει corrupt τα αρχεια. Και το ενα dimm μονο του και τα δυο μαζι. Το αλλο δεν το δοκιμασα

RMA δευτερη φορα σε 15 μερες...

thanx για τη βοηθεια

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.