Jump to content

διόρθωση σε crt = είδωλα/σκιες

SirDiman

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εχω μια eizo απο το 2000 17αρα και προσφατα (μετα απο αρκετα χρόνια αχρηστίας) την ειχα σύνδεσει στο πισι για να δω πως κατω απο τα γράμματα υπάρχουν κατι σαν σκιες (εκει φαίνεται, φυσικα το ιδιο συμβαινει σε ολη την οθονη καθιστώντας την εικονα ελάχιστα θολη) σα να τα δειχνει 2 φορες ενα πράγμα (κατι σαν το ghosting στις tft για οποιον γνωριζει).

Εχει κανεις ιδεα πως μπορει να φτιαχτει ?

Μηπως με τιποτα καλιμπραρισμα του καθοδικου σωληνα - πανελ επιβραδυνσης των ηλεκτρονίων?

Θα πρεπει να την δουλεψεις οπως ειπες μεσα απο την πλακετα της. Εχει πολλες ρυθμισεις αρκει να το εχεις ξανακανει...βεβαια μπορει να φταει και καποιο εξαρτημα της.

προτείνω να μην παρέμβεις, στα εσωτερικά αν δε γνωρίζεις από τηλεοράσεις/CRT monitors.

Μπορεί π.χ. να περιστρέψεις το focus Και να επηρεαστεί κατά πολύ το αποτέλεσμα προς το χειρότερο.

Μια CRT οθόνη θέλει μια ώρα "στρώσιμο" για να δείξει την εικόνα φυσιολογικά, και να υπάρχει κινούμενη εικόνα για να μην κάψεις το φώσφορο μακροπρόθεσμα. Μην έχεις δηλαδή μια στατική εικόνα για 100ώρες.

Στο θέμα ghosting, μικρό το κακό, μπορεί με τη χρήση να φύγει.

Στη θεωρια πάνω κατω ξερω τι περιπου να περιμένω απο μεσα αλλα δεν εχω ξαναδεί ποτε μεσα τι παίζει , μια μαντεψια έκανα.

Mε την μακρόχρονη αχρηστία λες να εμφάνισε αυτο το "πρόβλημα"? Νομιζω δεν ειχε κατι πριν

δες μήπως με τα modes φτάξει (picture>text>user κλπ), αλλιώς δουλεψέ την κάμποσο καιρό μήπως φτιάξει μόνη της.

Ψάξε μια και εδώ.

Δοκίμασε και να την περιστρέψεις, όπως και να τη βάλεις σε άλλο σημείο. Οι CRT επηρεάζονται πολύ από το περιβάλλον τους.

Δοκίμασε και να την περιστρέψεις, όπως και να τη βάλεις σε άλλο σημείο. Οι CRT επηρεάζονται πολύ από το περιβάλλον τους.

νομιζω απο πανω την ειχε ενα black n decker ( στο παταρι με υγρασια κλπ)

Θα κοιταξω οτι στείλατε πάντως, θελω να τη δουλεψω, nostalgia is hard

Όσο η CRT είναι απενεργοποιημένη, δε παίζει ρόλο. (ότι να είχες πάνω)

Όσο είναι σε λειτουργία ναι, δεν κάνει να υπάρχουν μαγνητικές πηγές κοντά της, η αν είναι ηχεία, ας έχουν έστω θωράκιση.

Το καλώδιο είναι καλής ποιότητας; μπορείς να το αλλάξεις η είναι fixed;

Μη μου πεις ότι η φωτογραφία της δικιάς μου σε έβαλε στη διαδικασία;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.