jax7480 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2013 Όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι, πριν ένα μήνα ακριβώς μετακόμισα στο εξωτερικό. Βρήκαμε το νέο μας σπιτικό, πήραμε τα επιπλάκια μας, τα κρεβατάκια μας, μας σύνδεσαν και το ιντερνέτι και έμεινε ένα βασικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Η τηλεόραση.Στο προηγούμενο σπίτι την έβγαλα με μία Samsung 46B750, 46αρα. Η τηλεόραση ακόμα είναι πολύ καλή, αλλά δεν θέλω να μπω στην διαδικασία της αποστολής από την Ελλάδα, στη Νορβηγία.Στο νέο σπίτι το σαλόνι είναι μεγαλύτερο και η απόσταση θέασης θα είναι στα 3.5-4 μέτρα.Είμαι ανάμεσα στις 46 ως τις 55 ίντσες.Οι επιλογές μου λίγες γιατί δεν παίζουν πολλά λεφτά:Komplett.no - Samsung 46" LED Smart TV UE46ES5705Komplett.no - Philips 47" LED Smart TV 47PFL4007TKomplett.no - Samsung 46" LED Smart TV UE46ES5505Komplett.no - Samsung 46" LED Smart TV UE46EH5305Komplett.no - Samsung 50" LED Smart TV UE50ES5705Komplett.no - Philips 50" LED Smart TV 50PFL3807TKomplett.no - Philips 55" 3D LED Smart TV 55PFL5507TΝα αναφέρω τα highlights:To σπίτι έχει πολύ φωτισμό από τη τζαμαρία.Η χρήση της τηλεόρασης θα είναι 70% internet και 30% προβολή σειρών και ταινιών από υπολογιστή. Σαν τηλεόραση δεν θα δουλέψει ποτέ, όπως επίσης και δεν θα παίξει games.Τέλος να αναφέρω πως το 3D δεν το ξέρουμε και ίσως μας αρέσει, ίσως όχι, καλό θα ήταν βέβαια να υπάρχει σαν επιλογή.Γνώμες, απόψεις όλα ευπρόσδεκτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Φεβρουάριος 28, 2013 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2013 Sammy 50' imho Link to comment Share on other sites More sharing options...
icy20 Φεβρουάριος 28, 2013 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2013 για 3.5 μετρα θες τουλαχιστον 60αρα για μενα αλλα αλλαζει το budget...Εγω θα εκανα κατι για το φωτισμο να τον μειωσω και θα επαιρνα πλασμα 60αρα και ανω...Μαλλον panasonic Επισης δεν καταλαβα τι εννοεις 70% ιντερνετ...Θα κανεις browsing?Αν ναι τοτε μαλλον ξεχνας τις πλασμα... ΥΓ οτι και να κανεις μην παρεις philips Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Φεβρουάριος 28, 2013 Author #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2013 Πλάσμα δεν παίζει λόγω κατανάλωσης. Η TV θα δουλεύει περίπου 12-14 ώρες την ημέρα και θα δείχνει το desktop. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spirosssss Φεβρουάριος 28, 2013 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2013 Τι ανώμαλη χρήση είναι αυτή ρε συ.. Για δώσε κάνα κλου παραπάνω.. Εγώ είμαι στα 3.5 μέτρα με 52άρα και νομίζω είμαι οριακά. Οι περισσότεροι μου λέγαν να πάω σε προτζέκτορα Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Μάρτιος 1, 2013 Author #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2013 Η TV θα δουλεύει σαν μεγάλη οθόνη. Θα είναι συνδεμένη στο λάπτοπ για τις ταινίες/σειρές/ιντερνέ και αργότερα θα συνδεθεί και ένας υπολογιστής.Λόγω της απόστασης σκεφτόμουν κι εγώ την Philips 55 αλλά δεν μπορώ να δώσω παραπάνω λεφτά από αυτά της Philips για να πάω σε 55αρα Sammy ή LG. Link to comment Share on other sites More sharing options...
icy20 Μάρτιος 1, 2013 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2013 Καταρχας θα βλεπεις στα 4 μετρα με την 55αρα? Εγω που εχω 55αρα και ειμαι στα 3 και κατι ψιλα οριακα βλεπω γραμματα. Και δεν εχω μυωπιες κτλ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Μάρτιος 1, 2013 Author #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2013 H απόσταση θέασης για ταινίες/σειρές, από τον καναπέ δηλαδή θα είναι στα 3.5-4 μέτρα. Για το internet θα είναι στα 3, 3 παρά κάτι. Επίσης και στην προηγούμενη για everyday usage χρησιμοποιούσα μη native ανάλυση. Μόνο σε προβολή ταινίας χρησιμοποιούσα την native, 1920x1080. Link to comment Share on other sites More sharing options...
couveland Μάρτιος 1, 2013 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2013 Ειμαι και εγώ 4 χρόνια με μια 46άρα στα 3-3.5μ που τη δουλεύουμε σχεδόν αποκλειστικά από PC. Στα 720 είναι τέλεια για όλες τις χρήσεις, άντε καμιά φορά να τη γυρίσουμε στα 1080 για άρχοντα ή χαρούλη. Θεωρώ όμως οτι για > 3.5μ οι 46" είναι οριακές καθώς ακόμα και στα 720 πρεπει να μεγαλωσεις fonts για ανετο browsing. Εννοείται ξεχνάς τη native (1080), διαφορετικα θα πρεπει να μεγαλώσεις δυσανάλογα τα fonts ή να ανέβεις σε πολύ μεγάλες ίντσες που θα έχεις πια άλλα θέματα (τι 'ν τούτο πράμα στο σαλόνι ...). Στη θέση σου θα πήγαινα σε κάτι 50-52" που να μου άρεσε αισθητικά και ει δυνατό που να μην αναφέρει "smart" (αφού έχεις dedicated μηχάνημα). Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Μάρτιος 1, 2013 Author #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2013 Δυστυχώς δεν υπάρχει ΜΗ smart τηλεοράσεις εδώ που είμαι. Κι εγώ δεν ήθελα αλλά δεν γίνεται αλλιώς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Μάρτιος 1, 2013 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2013 To σπίτι έχει πολύ φωτισμό από τη τζαμαρία.Η χρήση της τηλεόρασης θα είναι 70% internet και 30% προβολή σειρών και ταινιών από υπολογιστή. Σαν τηλεόραση δεν θα δουλέψει ποτέ, όπως επίσης και δεν θα παίξει games.Τέλος να αναφέρω πως το 3D δεν το ξέρουμε και ίσως μας αρέσει, ίσως όχι, καλό θα ήταν βέβαια να υπάρχει σαν επιλογή.Γνώμες, απόψεις όλα ευπρόσδεκτα.Καλησπέρα. Γενικά δεν έχω μεγάλη εμπειρία από τηλεοράσεις, αλλά μετά την αγορά μιας high end tv άρχισα να το ψάχνω λίγο παραπάνω.Με βάση αυτό, θα σου εκθέσω μερικά συμπεράσματα στα οποία κατέληξακαι ελπίζω να σε βοηθήσουν. Συγκεκριμένα:Η απόσταση θέασης είναι όντως σε άμεση συνάρτηση με το μέγεθος της tv.Ωστόσο, οι "οδηγοί" για την υποτιθέμενη κατάλληλη απόσταση δεν απηχούντην πραγματικότητα. Κι αυτό γιατί παίρνουν υπόψιν τους ιδανικές συνθήκεςπου είναι δύσκολο να επιτευχθούν σε ένα σαλόνι, καθώς σαν χώρος έχεικαι άλλες χρήσεις. Δεν είναι δλδ εν ολίγοις αποκλειστικά χώρος προβολής. Προφανώς θα επιλέξεις fullhd tv, αυτό είναι αυτονόητο. Απλά για να δεις τηδιαφορά μεταξύ 720p και 1080p πρέπει να κάτσεις περίπου στο 1 με 1.5 μέτρο.Είναι αυτό εφικτό? Φαντάζομαι πως όχι. Με βαση τα δεδομένα που θέτεις (φωτισμός, όχι αποκλειστική χρήση σε ταινίεςκαι κυρίως χρησιμοποίηση σαν pc monitor) θα έλεγα να αποκλείσεις τις πλασμα.Όχι επειδή καταναλώνουν περισσότερο, η διαφορά δεν είναι εμφανής στην τσέπη, αλλά επειδή δεν ενδεικνυται σαν monitor (έχω ιδία εμπειρία) και ο φωτισμόςείναι ανασχετικός παράγοντας. Την απεικόνισή της στις ταινίες, βέβαια, δεν θα την βρεις από καμίαled, όχι λόγω υλοποίησης, αλλά λόγω τεχνολογίας. Στην περίπτωσή σου, size matters. Γνώμη μου είναι να πάρεις την μεγαλύτερη led που μπορείςακόμα και με υποχωρήσεις στην ποιότητα. Ωστόσο και εδώ περιπλέκονται τα πράγματα, καθώςμια μεγάλη οθόνη θα σε δυσκολέψει σαν pc monitor. Αυτό, βέβαια, λύνεται εν μέρει με μια καλή βάσηαλλά και με αλλαγή του μεγέθους των εικονιδίων στα win. Εφόσον δεν θα μπει πάνω σε pc απευθείαςσε ενδιαφέρει τόσο ο media player όσο και οι smart δυνατότητες, οπότε δες τη μεγαλύτερη samsung που αντέχεις. Τέλος, αν υπάρχει γυναίκα στο σπίτι, δώσε ιδιαίτερη βάση στην αισθητική γιατί μπορεί να σουβγει ξινή η αγορά. Κι αυτό από ιδία εμπειρία. Επίσης πρόσεξε το καλώδιο hdmi που θα χρησιμοποιήσεις.Υπάρχουν ακριβά καλώδια με προβλήματα και φτηνά που κάνουν την δουλειά τους. Μόνο με κριτικέςαπό χρήστες θα βγάλεις άκρη. Σε κάθε περίπτωση, για ένα καλώδιο του 1.5 μέτρου, μην δώσεις πάνω από8-10 ευρώ (με τιμές Ελλάδας). Το 3d, μιας και το ανέφερες, επαφίεται σχεδόν αποκλειστικά στον θεατή. Άλλους τους εντυπωσιάζει,άλλους τους κουράζει, άλλους και τα δύο ταυτόχρονα. Εμένα προσωπικά με κουράζει και γνώμη μου θα ήταννα μην δώσεις έξτρα χρήματα για γυαλιά αν δεν δεις πρώτα μια ολόκληρη ταινία σε 3d για να βγάλεις συμπέρασμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koeman Μάρτιος 25, 2013 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 25, 2013 για 3.5 μετρα θες τουλαχιστον 60αρα για μενα αλλα αλλαζει το budget...Εγω θα εκανα κατι για το φωτισμο να τον μειωσω και θα επαιρνα πλασμα 60αρα και ανω...Μαλλον panasonicΕπισης δεν καταλαβα τι εννοεις 70% ιντερνετ...Θα κανεις browsing?Αν ναι τοτε μαλλον ξεχνας τις πλασμα... ΥΓ οτι και να κανεις μην παρεις philips Κάτι τέτοιες υπερβολές διαβάζω και προσπαθώ να θυμηθώ ξανά σε ποια χώρα ζω. "Τουλάχιστον" 60άρα, οι γνωστές υπερβολές των γνωστών av προσκείμενων fora. Στα 28 μου δεν έχω μπει ακόμα σε σπίτι με 60άρα. Το τουλάχιστον σημαίνει ότι στα 4 μέτρα έχουμε όλοι τουλάχιστον μια 60άρα και ιδανικά μια 84άρα. Μετά τις 60 που είναι "οριακά", για ρίξε καμια πρόταση έτσι να γελάσουμε. 50 και ιδανικά μια 55άρα και είσαι άρχοντας. Ψάξε για κανα καλύτερο μοντέλο, ήδη έχουν αρχίσει και βγαίνουν τα μοντέλα του 2013. @ OP. Προσγειωθείτε άνθρωποι... Εντελώς φιλικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
icy20 Μάρτιος 25, 2013 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 25, 2013 Διαβασε κανενα site που εχει προτεινομενες ιντσες αναλογα με την αποσταση ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΘΕΑΣΗ 1080p ομως!Δεν λεω οτι αν ο αλλος βλεπει τηλεοραση χρειαζεται τετοιο πραγμα. Εμενα η 55αρα στα 3.5 και κατι ψιλα οριακα μου φτανει. Αν βλεπω στον υπολογιστη πρεπει να κανω zoom σαν αναπηρος...Αρα σωστα τα λενε.Οπως και το να καταλαβαινεις τη διαφορα απο 720 σε 1080 θες τετοια μεγεθη. Ουτε υπερβολικος ειμαι ουτε κροισος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koeman Μάρτιος 25, 2013 #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 25, 2013 Διαβασε κανενα site που εχει προτεινομενες ιντσες αναλογα με την αποσταση ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΘΕΑΣΗ 1080p ομως!Δεν λεω οτι αν ο αλλος βλεπει τηλεοραση χρειαζεται τετοιο πραγμα. Εμενα η 55αρα στα 3.5 και κατι ψιλα οριακα μου φτανει. Αν βλεπω στον υπολογιστη πρεπει να κανω zoom σαν αναπηρος...Αρα σωστα τα λενε.Οπως και το να καταλαβαινεις τη διαφορα απο 720 σε 1080 θες τετοια μεγεθη. Ουτε υπερβολικος ειμαι ουτε κροισος... Ναι αδερφέ ξέρω τι γράφουν όλα αυτά τα sites και τα fora του είδους για θεάσεις σε 1080p, είμαι και μέλος στα περισσότερα από αυτά. Λένε πολλά χρήσιμα πράγματα, μαθαίνεις κλπ αλλά αν πας να ζητήσεις συμβουλή αγοράς που πρακτικά παίζουν ρόλο άλλοι παράγοντες από το τι προτείνει η THX, σε στέλνουν στην τράπεζα για καταναλωτικό δάνειο αλλιώς νιώθεις ότι με οτιδήποτε "υποδεέστερο" είσαι απλά "ΟΚ", είτε σε τεχνικές δυνατότητες (συνήθως το έτος κυκλοφορίας τα κάνει για πέταμα, κάθε πέρσι και χειρότερα ξέρεις, ενώ πέρσι ήταν κορυφαίο τώρα δεν βλέπεται επειδή βγήκε καινούριο με διαφορά ένα γράμμα, έναν αριθμό και μια τιμή στον πίνακα των χαρακτηριστικών..). Δεν είμαι χτεσινός ξέρω ακριβώς τι εννοείς και γιατί το λες (τα ίδια λένε όλοι εκεί μέσα) αλλά αν ξεφύγουμε από την θεωρία και περάσουμε στην πράξη εγώ προσωπικά δεν ξέρω κανέναν (άντε 1-2;)από τον στενό ή τον ευρύτερο κύκλο μου να θεωρεί ως "minimum" την 60άρα επειδή κάθεται στα 3,5 μέτρα. Ασχέτως με το βιοτικό τους επίπεδο, την αναγκαιότητα για 60+ ίντσες επειδή έχουμε καναπέ στα 3,5-4 μέτρα την έχουν ελάχιστοι. Κι αυτό γιατί αν θέλεις να συμβαδίσεις με το πινακάκι της THX πρέπει ή να πάρεις τον καναπέ και να τον φέρει πιο κοντά ή την tv πιο κοντά ή να πάρω δάνειο για tv "τουλάχιστον" 60άρα (εξαιρούνται κάτι φτηνιάρικες plasma τύπου lg5500, τα δάνεια τα καλά είναι μετά τις 60 ίντσες ). Δεν είπες κάτι λάθος λοιπόν, δεν σε διόρθωσα για να με παραπέμψεις στους ειδικούς να δω τι λένε. Σε είπα υπερβολικό όταν μου χρησιμοποιείς το "τουλάχιστον 60άρα" και σε ρωτάω, τι προτείνεις μετά την 60άρα που θεωρείται μινιμουμ στην πρότασή σου. Ποιες είναι ιδανικές ίντσες λοιπόν για τον φίλο, δώσε μοντέλα και τιμές, κουβέντα να γίνεται...Όχι τίποτα αλλά για να δεις και το point μου ποιο είναι. Αντί να προτείνω λοιπόν πράγματα που μπορούν να τα αγοράσουν λίγοι, ας γίνουμε λίγο ρεαλιστές δεν βλάπτει. Δεν έχει νόημα να του προτείνεις κάτι τέτοιο γιατί δεν πρόκειται να το αγοράσει και αν όλοι πηγαίναμε με τα πινακάκια και τις μετρήσεις τις thx κλάφτα χαράλαμπε. Τώρα για τους πορωμένους (και έχοντες $$) με τα dedicated home cinema rooms και αυτούς που θεωρούν κοινό και αυτονόητο ένα πανί και προτζέκτορα στο σαλόνι τους επειδή ο καναπές είναι στα 4 μέτρα, είναι άλλη κατηγορία μικρό ποσοστό ανάμεσα στο καταναλωτικό κοινό για να τους χρησιμοποιήσω ως παράδειγμα προς μίμηση και σίγουρα δεν θα προτείνω τις υπερβολές τους σε κάποιον που μετακόμισε εξωτερικό μάλλον για μια καλύτερη ζωή...Εδώ είναι thelab.gr, αφήστε τους μουρλούς στη μούρλα τους Link to comment Share on other sites More sharing options...
icy20 Μάρτιος 25, 2013 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 25, 2013 Μα ειπα και πιο πανω οτι το budget που δινει δεν βγαινει καποια τετοια προταση. Μια φτηνη 55αρα και ΑΝ βγει σε αυτα τα λεφτα. Απλα εγω προσωπικα δεν θα επαιρνα θα μαζευα και αλλα χρηματα και θα πηγαινα σε κατι τετοιο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darap21 Απρίλιος 4, 2013 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2013 Παρε την Νεα τηλεοραση της SAMSUNG που ειναι και γαμω αλλα η τιμη ειναι για εγκεφαλικο SAMSUNG 75F8000 75'' 3D LED TV FULL HD BLACK - - E-SHOP.GR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tarlac Απρίλιος 4, 2013 #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2013 φιλαρακι εξ κιου ζε μουα, γιατι δε παιρνεις αυτο εδω?? [ame=http://www.youtube.com/watch?v=FzWyFwFIUpY]Panasonic's GIANT 152" 4k HDTV || Gadgetology - YouTube[/ame] Χουμουρς χουμουρς :happy2: Για να σοβαρευτουμαι τωρα,για μενα παρε μια 42αρα ή 50αρα φθηνη TV(απ'οτι βλεπω εχει το site που μας δειχνεις) βαλ'την καπου χαμηλα και απο πανω της κρεμασε ενα πανι και βαλε εναν projector να βρεις την υγεια σου με κανα 700-1000ευρω το πολυ(αν και εκει εχετε καλες τιμες βλεπω).Εγω στη θεση σου αφου δε θες να βλεπεις tv(ε βεβαια τι να δεις? τους κρυοκωλους κατσαπλιαδες της προχωρημενης Νορβηγιας? ) θα επαιρνα εναν καλο projector στα λεφτα που σου λεω και ενα πανι και θα ελεγα farvel(αντιο) tv! Θα μου πεις,ωραια και τους 6 μηνες νυχτα τους περναω ετσι τους 6 μηνες μερα πως θα βλεπω στο προβολεα????? Φιλαρακι θα σου απαντησω το εξης,αμα ''βγαλεις'' τους 6 μηνες νυχτα αλωβητος ψυχοσωματικα τοτε τους 6 μηνες μερα μια χαρα θα βλεπεις στο προβολεα!!! :p Ελπιζω να μη σπαζεσαι με αυτα που λεω(χουμουρ κανουμε) Τελοσπαντων!Ειναι καλη φαση ο προβολεας απ'εκει και περα βεβαια εσυ αποφασιζεις τι γουσταρεις και τι σε βολευει.....Your money your,your home your decision!! ARRIVEDERCI ΜΙΟ AMICO :happy2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaig Απρίλιος 7, 2013 #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 7, 2013 Θα συμφωνήσω για όσους έκαναν λόγο για τη διάσταση. Πρέπει να πάρεις όσο το δυνατόν μεγαλύτερη!Πχ έχω ένα Mac mini σε 42αρα στο κρεβάτι, απόσταση 2.5 μέτρα. Για ταινίες είναι Οκ, για browsing απλά ζουμαρω τα πάντα στο 250-300%, αλλά για desktop χρήση δε βλέπω την τυφλά μου! Αν θέλω ας πούμε να αλλάξω κάποια ρύθμιση, μου βγαίνουν τα ματιά στα 1080p. Θα σου έλεγα να σκεφτείς ξανά τη διάσταση. Οσο μεγαλύτερη, τόσο το καλύτερ.! Χωρίς πάνω όριο θα έλεγα!Αν αγόραζα πάλι tv τώρα για κρεβατοκαμαρα θα πήγαινα για τουλάχιστον 60. Link to comment Share on other sites More sharing options...
icy20 Απρίλιος 7, 2013 #19 Κοινοποίηση Απρίλιος 7, 2013 Για κρεβατοκαμαρα 60 πρωτη φορα ακουω. Ποσα τμ ειναι το υπνοδωματιο σου?50? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Απρίλιος 7, 2013 #20 Κοινοποίηση Απρίλιος 7, 2013 Ζόρικα τα πράγματα, για τη χρήση που τη θες. Άμα ήταν καθαρά για ταινίες/σειρές θα ήταν πολύ πιο απλά.Πολύ φωτισμός != plasma, οπότε ξεχνάς τις budget επιλογές (η lg έκανε κάτι προσφορές που και που για τη 60ρα 5500 στο ελλαδιστάν κοντά στα 7 κατοστάρικα (~6k kr). Σε τέτοιες ίντσες όμως δε παίζουν πολλές budget led.Τέτοια απόσταση για browsing απαιτεί πολλές ίντσες. Θα σε συμβούλευα να πας απλα στη μεγαλύτερη που σε παίρνει οικονομικά και ας είναι "χειρότερη" από τα μικρότερα πιο high end μοντέλα. Ούτως ή άλλως για browsing δε σε πειράζει να μην έχει το καλύτερο μαύρο κτλ.Τράβα στην 55ρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.