Jump to content

Πρόβλημα Αναγνώρισης όλης της μνήμης Asus P8Z77-V PRO

psyhead

Recommended Posts

Καταρχάς χαιρετώ όλη την ομάδα εδώ στο thelab. Είναι το πρώτο μου ποστ. Έχω ένα πρόβλημα με την αναγνώριση των μνημών στην μητρική Asus P8Z77-V PRO και είπα μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει. Το σύστημα για το οποίο κάνω την ερώτηση είναι αυτό:

Motherboard : P8Z77-V PRO BIOS 1805

CPU: Intel Core i5 3750K 3.40GHz

Cooler: Hyper 212 Evo

RAM: Samsung Green M379B5273DH0-YK0 (4 x 4GB) (4 slots)

Graphics: NVIDIA Quadro FX 580

Samsung 840 pro SSD 128GB

Operating System : Windows 7 Ultimate 64bit

Έχω εγκαταστήσει 16GB μνήμης στο σύστημα αλλά αναγνωρίζονται μόνο τα 8GB.

yw7kf7A.jpg

XHUxKfN.jpg

jBABy7w.jpg

Kαι στο BIOS 8GB δείχνει. Απλά δεν ήξερα πως να βγάλω screenshot για να το παραθέσω

Αυτά που έχω δοκιμάσει είναι τα εξής:

1) Memok Δεν βοήθησε

2) Memtest σε κάθε μνήμη, το οποίο έδειξε πως οι μνήμες δεν είναι το πρόβλημα

3) Έχω κάνει update στο τελευταίο bios της Asus και έχω καθαρίσει Cmos με αφαίρεση μπαταρίας κτλ…..κανενα αποτέλεσμα

4) Τρέχω τον επεξεργαστή σε optimized defaults ώστε δεν φταίει κάποια δική μου ρύθμιση

5) Διάβασα σε ορισμένα forum για τη πίεση που ασκούσε το evo στο επεξεργαστή και το τσέκαρα και αυτό, μα δεν άλλαξε κάτι

6) Τσέκαρα για bent pins….όλα εντάξει

7) Οι μνήμες τρέχουν default στα 1.35v Δοκίμασα να τις τρέξω στα 1.5v το σύστημα μπουταρε κανονικά μα και πάλι μόνο 8GB

8) Έχω δοκιμάσει το motherboard με όλους τους συνδυασμούς των ram slots. Μόνο μια μνήμη στο slot Α2, dual σε slot A2B2, dual σε slot A1B1, Όλα δουλεύουν κανονικά. Με το που βάλω 16GB απλά δεν τα βλέπει.

9) Δοκίμασα με άλλες μνήμες πάλι τα ίδια. Δεν είναι νεκρά τα slots γιατί δουλεύουν σε dual config.

10) Μου είπαν να απενεργοποιήσω το memory remapping στο BIOS το έκανα και αυτό ….τίποτα

Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να λύσω το πρόβλημα; Τι συμβαίνει δεν μπορώ να καταλάβω

Ευχαριστώ

την περασμενη βδομαδα γυρισα πισω μια p8z77-v lx με το ιδιο προβλημα

περιμενω απαντηση αλλα λογικα θα την αλλαξουν

ειχε καει και η καρτα ηχου της

εμενα ειχε 32gb εβλεπε τα dimms αλλα συνολο μνημης ελεγε 16

αλλα δεν το εκανε απο την αρχη. το εμφανισε μετα απο μηνες

κοιτα ολες οι ενδείξεις λενε οτι ναι ειναι μαπα

σου ειπα το επαθα την περασμενη βδομαδα το ιδιο

και το βρηκα στο google οτι το εχουν παθει κι αλλοι με τη δικια σου

δοκιμασα τα παντα, reset bios, αλλαγες στα slot αλλες μνημες, τιποτα

Οποτε RMA παρε κατσαβιδι και ξεκινα

Αρα να αρχισω το λυσιμο του pc; Δεν υπαρχει αλλη εξηγηση....ειναι μαπα το motherboard;

δεν είναι μάπα το Motherboard ρε συ :p Μπορεί να έτυχες σε σκάρτο κομμάτι. Πάντω πίσω να το τεσταρουν απο εκεί που το πείρες, θα στο αλλάξουν λογικά με καινούργιο αν είσαι μέσα στην εγγύηση. ;)

μαπα ειναι

Για να το κανει στην lx και στην pro και μαλιστα σε αρκετους -googlare- θα το δεις..ε μαπα ειναι. Για τα λεφτα που δινουμε απαραδεκτο...λες και ειμαστε beta testers

Επισης πολλοι δεν γεμιζουν ολα τα slot οποτε δεν θα το παρουν ποτε χαμπαρι οτι βλεπει τη μιση οποτε 5 αστερακια στο αμαζον

μαπα ειναι

Για να το κανει στην lx και στην pro και μαλιστα σε αρκετους -googlare- θα το δεις..ε μαπα ειναι. Για τα λεφτα που δινουμε απαραδεκτο...λες και ειμαστε beta testers

Επισης πολλοι δεν γεμιζουν ολα τα slot οποτε δεν θα το παρουν ποτε χαμπαρι οτι βλεπει τη μιση οποτε 5 αστερακια στο αμαζον

Ξέσπασες... :smoke:

Το κάνει με οποιοδήποτε BIOS version που έχετε δοκιμάσει ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.