psyhead Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2013 Καταρχάς χαιρετώ όλη την ομάδα εδώ στο thelab. Είναι το πρώτο μου ποστ. Έχω ένα πρόβλημα με την αναγνώριση των μνημών στην μητρική Asus P8Z77-V PRO και είπα μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει. Το σύστημα για το οποίο κάνω την ερώτηση είναι αυτό: Motherboard : P8Z77-V PRO BIOS 1805 CPU: Intel Core i5 3750K 3.40GHz Cooler: Hyper 212 Evo RAM: Samsung Green M379B5273DH0-YK0 (4 x 4GB) (4 slots) Graphics: NVIDIA Quadro FX 580 Samsung 840 pro SSD 128GB Operating System : Windows 7 Ultimate 64bit Έχω εγκαταστήσει 16GB μνήμης στο σύστημα αλλά αναγνωρίζονται μόνο τα 8GB. Kαι στο BIOS 8GB δείχνει. Απλά δεν ήξερα πως να βγάλω screenshot για να το παραθέσω Αυτά που έχω δοκιμάσει είναι τα εξής: 1) Memok Δεν βοήθησε 2) Memtest σε κάθε μνήμη, το οποίο έδειξε πως οι μνήμες δεν είναι το πρόβλημα 3) Έχω κάνει update στο τελευταίο bios της Asus και έχω καθαρίσει Cmos με αφαίρεση μπαταρίας κτλ…..κανενα αποτέλεσμα 4) Τρέχω τον επεξεργαστή σε optimized defaults ώστε δεν φταίει κάποια δική μου ρύθμιση 5) Διάβασα σε ορισμένα forum για τη πίεση που ασκούσε το evo στο επεξεργαστή και το τσέκαρα και αυτό, μα δεν άλλαξε κάτι 6) Τσέκαρα για bent pins….όλα εντάξει 7) Οι μνήμες τρέχουν default στα 1.35v Δοκίμασα να τις τρέξω στα 1.5v το σύστημα μπουταρε κανονικά μα και πάλι μόνο 8GB 8) Έχω δοκιμάσει το motherboard με όλους τους συνδυασμούς των ram slots. Μόνο μια μνήμη στο slot Α2, dual σε slot A2B2, dual σε slot A1B1, Όλα δουλεύουν κανονικά. Με το που βάλω 16GB απλά δεν τα βλέπει. 9) Δοκίμασα με άλλες μνήμες πάλι τα ίδια. Δεν είναι νεκρά τα slots γιατί δουλεύουν σε dual config. 10) Μου είπαν να απενεργοποιήσω το memory remapping στο BIOS το έκανα και αυτό ….τίποτα Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να λύσω το πρόβλημα; Τι συμβαίνει δεν μπορώ να καταλάβω Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
apotsi Φεβρουάριος 28, 2013 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2013 Δες εδώASUS P8Z77 V Pro sees only half the RAM - techPowerUp! Forumsκαι εδώASUSTeK Computer Inc.-Forum- Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyhead Φεβρουάριος 28, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2013 Ναι τα έχω δεί....αρα πρέπει να πάει πίσω μάλλον γιατι bent pins δεν έχει....ουτε το hyper ειναι πολυ βιδωμένο Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmakr1416003456 Φεβρουάριος 28, 2013 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2013 την περασμενη βδομαδα γυρισα πισω μια p8z77-v lx με το ιδιο προβλημαπεριμενω απαντηση αλλα λογικα θα την αλλαξουνειχε καει και η καρτα ηχου τηςεμενα ειχε 32gb εβλεπε τα dimms αλλα συνολο μνημης ελεγε 16αλλα δεν το εκανε απο την αρχη. το εμφανισε μετα απο μηνες Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyhead Φεβρουάριος 28, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2013 Αρα να αρχισω το λυσιμο του pc; Δεν υπαρχει αλλη εξηγηση....ειναι μαπα το motherboard; Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmakr1416003456 Φεβρουάριος 28, 2013 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2013 κοιτα ολες οι ενδείξεις λενε οτι ναι ειναι μαπασου ειπα το επαθα την περασμενη βδομαδα το ιδιοκαι το βρηκα στο google οτι το εχουν παθει κι αλλοι με τη δικια σουδοκιμασα τα παντα, reset bios, αλλαγες στα slot αλλες μνημες, τιποταΟποτε RMA παρε κατσαβιδι και ξεκινα Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellhammeR Φεβρουάριος 28, 2013 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2013 Αρα να αρχισω το λυσιμο του pc; Δεν υπαρχει αλλη εξηγηση....ειναι μαπα το motherboard; δεν είναι μάπα το Motherboard ρε συ Μπορεί να έτυχες σε σκάρτο κομμάτι. Πάντω πίσω να το τεσταρουν απο εκεί που το πείρες, θα στο αλλάξουν λογικά με καινούργιο αν είσαι μέσα στην εγγύηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmakr1416003456 Φεβρουάριος 28, 2013 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2013 μαπα ειναιΓια να το κανει στην lx και στην pro και μαλιστα σε αρκετους -googlare- θα το δεις..ε μαπα ειναι. Για τα λεφτα που δινουμε απαραδεκτο...λες και ειμαστε beta testersΕπισης πολλοι δεν γεμιζουν ολα τα slot οποτε δεν θα το παρουν ποτε χαμπαρι οτι βλεπει τη μιση οποτε 5 αστερακια στο αμαζον Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmakr1416003456 Φεβρουάριος 28, 2013 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2013 [ame=http://www.youtube.com/watch?v=ioyAxGkhfqQ]ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ - YouTube[/ame] Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellhammeR Φεβρουάριος 28, 2013 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2013 μαπα ειναιΓια να το κανει στην lx και στην pro και μαλιστα σε αρκετους -googlare- θα το δεις..ε μαπα ειναι. Για τα λεφτα που δινουμε απαραδεκτο...λες και ειμαστε beta testersΕπισης πολλοι δεν γεμιζουν ολα τα slot οποτε δεν θα το παρουν ποτε χαμπαρι οτι βλεπει τη μιση οποτε 5 αστερακια στο αμαζονΞέσπασες... :smoke:Το κάνει με οποιοδήποτε BIOS version που έχετε δοκιμάσει ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmakr1416003456 Φεβρουάριος 28, 2013 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2013 με την προηγουμενη εκδοση του bios και ssd (στο δικο μου) δεν εκανε sleepδεν ειναι θεμα bios, κατι χαλαει στη μητρικη νομιζω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.