Jump to content

Θαυμάστε επίπεδο...........

eleven

Recommended Posts

• Replies 41
  • Created
  • Last Reply

Έχουν γραφεί χιλιάδες συγγράμματα για αυτό το εν βρασμώ.

Στην ουσία είναι μια άμυνα του οργανισμού σε ενδεχόμενο κίνδυνο.

Συμβαίνει κυρίως στους άνδρες όπου σε κάποια στιγμή έντασης ο οργανισμός ρίχνει στην κυκλοφορία ποσότητες ορμονών που σε αναγκάζουν σε εγρήγορση.

Ανάλογα με τον οργανισμό και την ποσότητα, υπάρχουν άνθρωποι που σχεδόν τρελαίνονται.

Δεν πρέπει να λησμονείς ότι ο ’νθρωπος είναι ζώο.

Αρχική απάντηση από jdrogas

Αλλοι κακομοιροι δουλευουν με 500-550 μισθο κι εχουν βγαλει κι αυτοι καποιο πανεπιστημιο γιατι ειναι πολυ τετοιοι που εχουν κορνιζαρει τα πτυχια τους που για αρχικο μισθο εχει 900 ευρω 3 μηνες διακοπες το καλοκαιρι 15 μερες τα χριστουγεννα 15 μερες το πασχα και αλλες τοσες απεργιες καταληψεις και οτι αλλη μ@μ@κια μπορεις να φανταστεις και παραπονιεται κιολας.

Βλεπετε δεν θα εχει βγει στον ιδιωτικο τομεα να δει τι μπαστουνια θα τα βρει και θα εχει τους προισταμενους τους να τον πρηζουν ενω εκει υπαρχει καποιος επιθεωρητης ο οποιος μπορει να περασει μια φορα το χρονο να τους ελεγξει και καλα.

Δεν εχει βγει φαινεται εξω στην αγορα εργασιας να δει τι εστι βερικοκο.

πεστα jdrogas..

Αρχική απάντηση από jdrogas

Αλλοι κακομοιροι δουλευουν με 500-550 μισθο κι εχουν βγαλει κι αυτοι καποιο πανεπιστημιο γιατι ειναι πολυ τετοιοι που εχουν κορνιζαρει τα πτυχια τους που για αρχικο μισθο εχει 900 ευρω 3 μηνες διακοπες το καλοκαιρι 15 μερες τα χριστουγεννα 15 μερες το πασχα και αλλες τοσες απεργιες καταληψεις και οτι αλλη μ@μ@κια μπορεις να φανταστεις και παραπονιεται κιολας.

Βλεπετε δεν θα εχει βγει στον ιδιωτικο τομεα να δει τι μπαστουνια θα τα βρει και θα εχει τους προισταμενους τους να τον πρηζουν ενω εκει υπαρχει καποιος επιθεωρητης ο οποιος μπορει να περασει μια φορα το χρονο να τους ελεγξει και καλα.

Δεν εχει βγει φαινεται εξω στην αγορα εργασιας να δει τι εστι βερικοκο.

Συμφωνω και επαυξανω...

το "εν βρασμω ψυχης" ισχυει 100% και αναγνωριζεται και στο δικαστηριο

το θεμα ειναι αν αυτος ο κυριος ειναι ετσι παντα η μονο εκεινη την στιγμη??

Τα παιδια στο σχολειο ξερουν πιο πολλες βρισιες απο αυτον...ημαρτον τι να λεμε τωρα για γυμνασιο και λυκειο

Τι σχεση εχει το "εν βρασμο ψυχής " με ενα φορουμ? Εγω πολλες φορες ημουν θυμωμένος με διαφορες μαλακιες που διαβαζα στο λαμπη και αλλου αλλα δεν ειπα ποτε σε κανενα να χωσει την καρτα γραφικών στον κωλο του και να πα να γαμηθει .Αν ειχα παιδια και ακουγα τετοια λογια απο δασκαλο του σχολειου θα εβλεπε εμένα εν βρασμω ψυχης και δεν θα του αρεσε καθόλου. :D

Εν βρασμω ψυχής δικαιολογει το δικαστήριο αν βρεις την γυναικα σου με αλλον η αν σου χτυπήσουν το παιδί σου , οχι αμα σε πει ο αλλος μαλακα ή αν συζητάς για μισθούς και "τα παρεις" ..

alex_000

Συμφωνώ απόλυτα

Σιγουρα τα νεύρα και ο θυμός ειναι δικαιολογία αλλά σε περιπτώσεις και καταστάσεις οι οποίες ειναι εν εξελίξει και οχι στατικές οπως το να γράφεις σε ένα φόρουμ

Ειδικά ορισμένοι ανθρωποι σε θέσεις και αξιώματα οφείλουν να είναι προσεκτικοι Τι ήθος και συμπεριφορά να διδάξει ο συγκεκριμένος παιδα-γωγός?

Φαντάζεστε να βρεθεί στην ίδια εν βρασμώ ψυχής κατάσταση μέσα στην τάξη και να έχει την ίδια συμπεριφορά?

Αφήνω ασχολίαστα τα γραφώμενα του για μισθούς κτλ γιατί με κάλυψε ο jdrogas

Υ.Γ Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν ειναι δυστυχώς το μοναδικό στο εν λογο φόρουμ

Πραγματικά διασκεδαστικό αυτό το φόρουμ. Να'σαι καλά 11 που το ανέφερες!

Απορώ με το θράσσος ορισμένων Φυσικών, Χημικών, Θρησκευτικών, Φιλολόγων και Γυμναστών που έχουν την απαίτηση να διορίζονται σε θέση καθηγητή πληροφορικής επειδή έχουν πιάσει ποντίκι στο χέρι τους ή επείδη παρακολούθησαν (και αυτό με ερωτηματικό) 400ώρες σεμινάρια πληροφορικής.

’ραγε όταν πάρω το πτυχίο και κάνω 400ώρες σεμινάριο πλαστικής χειρουργικής θα πάω να ανοίξω ιατρείο δίπλα στου Φουστάνου; Ή μήπως να κάνω 400 ώρες σεμινάριο Φυσικής και να πάω να διοριστώ καθηγητής σε σχολείο; Ωραία θα είναι 900 και 4 μήνες διακοπές.

τα νευρα παντως δεν ειναι ιδια σε ολους...μην ξεχνατε οτι μερικοι δεν σκεφτονται καν πριν γραψουν

Σωστα εχει αναφερθεί ότι το "εν βρασμό ψυχής" αναγνωρίζεται από το δικαστήριο .

Για παράδειγμα το άρθρο 299 παράγραφος 2 του Ποινικού Κώδικα ( ανθρωποκτονία από πρόθεση) αναφέρει χαρακτηριστικά

" Αν η πράξη αποφασίστηκε και εκτελέστηκε σε βρασμό ψυχικής ορμής επιβάλλεται η ποινή της πρόσκαιρης κάθειρξης " .

Ενώ αν η πράξη δεν γίνει σε βρασμό ψυχικής ορμής τότε επιβάλλεται η ισόβια κάθειρξη.

Δηλαδή, η κατάσταση της εν βρασμό ψυχικής ορμής δεν είναι σε καμιά περίπτωση λόγος απαλλαγής από την ποινη, αλλά λόγος μείωσης της. Αντί για πάντα στη φυλακή, μονό είκοσι χρονιά.

Όμως το σημαντικό κατά την άποψη μου σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι να αναλύσουμε κατά ποσό υπάρχει ή όχι αυτή η εννοια,αλλά κατά ποσό δικαιολογείται ο κάθε εκπαιδευτικός να έχει αυτή την συμπεριφορά.

Συμφωνώ απόλυτα με το πρώτο παράδειγμα του alex_000.Ακομα νομίζω πως στο πανεπιστήμιο οι επίδοξοι δάσκαλοι/καθηγητές έχουν ειδικά μαθήματα που έχουν σχέση με τρόπους συμπεριφοράς. Όταν κάποιος άνθρωπος δημοσιά εκφράζεται με τέτοιους χαρακτηρισμούς είναι τουλάχιστο κοινωνικά απροσάρμοστος.

Σίγουρα δεν περιμένουμε από τους δασκάλους να διαπαιδαγωγήσουν τα παιδία μας ,αλλά αναγκαστικά τα παιδία περνούν πολλές ώρες στο σχολείο σε συναναστροφή με τους δασκάλους τους.

Δεν πιστεύω σε καλούς και κακούς ανθρώπους αλλά σε προτερήματα και ελαττώματα. Κανένας δεν έχει μόνο το ένα από τα 2. Ειδικά για μερικά επαγγέλματα μερικά ελαττώματα είναι επικίνδυνο να υπάρχουν. Όσο καλό παιδί και αν είναι ο εν λόγω τύπος , δεν θα ήθελα την επόμενη φορά που θα φτάσει σε αυτή τη κατάσταση να είναι εν ώρα μαθήματος.

Εσείς ποσό ασφαλής θα νιώθατε αν γνωρίζατε πως εκπαιδευτικός του παιδιού σας ήταν κάποιος που ανάλογα με τις περιστάσεις φτάνει σε κατάσταση "εν βρασμού ψυχής" ?

Κι εγώ θα συμφωνήσω με τα πιο μετριοπαθή σχόλια του ΓιαγκΤ και του Γιώργου.

Η εξωτερίκευση θυμού σε μια συγκεκριμένη περίσταση δεν αρκεί να χαρακτηρίσεις έναν ανθρωπο συνολικά....εξαρτάται από την ίδια την επικοινωνιακή περίσταση....

Ο ίδιος μειλίχιος και γλυκομίλητος άνθρωπος που μπορει να συναντάς ή να συναναστρέφεσαι σε καθημερινή βάση μπορεί τη Κυριακή να πηγαίνει στο γήπεδο και να βρίζει, να πλακώνεται ή να εξαγριώνεται όταν οδηγάει ή ο,τιδήποτε άλλο...

Για όλους υπάρχει κάτι που τους "βγάζει εκτός εαυτού" κι αυτό είναι κάτι που μπορεί να διαπιστώσει κανείς παρατηρώντας τις δικές του αντιδράσεις...

Επίσης εξαρτάται και πώς αντιλαμβάνεται και αντιμετωπίζει κανείς εν προκειμένω μια συζήτηση στο ιντερνετ σε κάποιο τυχαίο ή μη φόρουμ....

Γι αυτούς που ασχολούνται πολύ με τους υπολογιστες, το ιντερνετ και τα φόρουμ αποτελούν κατεξοχήν μέσο και τόπο αναζήτησης πληροφοριών, επικοινωνίας, ψυχαγωγίας...μετέχουν ενεργά σ' αυτά και συνδιαμορφώνουν τις "νόρμες" συμπεριφοράς σ' ένα λειτουργικό πλαίσιο διεπικοινωνίας...

Ένας φιλόλογος, ο οποίος μπορεί να μπαίνει στο ιντερνετ για να κοιτάξει μια-δυο ιστοσελίδες που τον ενδιαφέρουν ή να αναζητήσει περιστασιακά πληροφορίες, είναι σίγουρο πως δεν έχει μια τέτοια σφαιρική αντίληψη...βρίσκεται έξω απ' αυτό το σύστημα σχέσεων...

Ενώ λοιπόν για τους πρώτους η υβρεολογία σ' ένα φόρουμ (εν δημοσίω) μπορεί να φαίνεται αξιοκατάκριτη, γι αυτόν μπορεί το παραπάνω περιστατικό να μην έχει μεγάλη διαφορά από την ανταλλαγή μερικών χαρακτηρισμών μ' έναν άλλο οδηγό ή με κάποιο συνάνθρωπό του σε μια μακριά ουρά αναμονής...ούτε ο ίδιος θα θεωρήσει ούτε πιθανότατα και κάποιος άλλος μπορεί να υποστηρίξει ότι είναι ανήθικος επειδή κατέφυγε σε μια συγκεκριμένη στιγμή σε βρισιές...

Το κατά πόσο αντιλαμβάνεται κανείς τον εαυτό του ως μέρος ενός (υπο)συνόλου και κατά συνέπεια κατα πόσο δεσμεύεται στη συμπεριφορά του απέναντι στους άλλους, νομίζω πως είναι αυτό που τη καθορίζει εν τέλει (ή εξ αρχής)...

Δεν εχει βγει φαινεται εξω στην αγορα εργασιας να δει τι εστι βερικοκο

Ένας δάσκαλος υφίσταται συνεχή αξιολόγηση (καθώς φαίνεται) εντός και εκτός του σχολείου, ως προς όλες τις πτυχές της ζωής και της προσωπικότητάς του...υπάρχουν προσδοκίες απ' τον καθένα προς εκείνον να φερθεί με συγκεκριμένο, προκαθορισμένο και παραδειγματικό τρόπο...κι αυτό γιατί η δουλειά/δουλεία του δεν παύει τη στιγμή που θα βγεί απ' τον περίβολο του σχολείου, ούτε είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό όταν πρόκειται για ανθρώπινες σχέσεις...δεν νομίζω ότι μπορεί να βρεί κανείς συμπυκνωμένες τόσες διαφορετικές πτυχές της ανθρώπινης σκεψης και δράσης αλλού παρά μόνο στο σχολείο...

κι όσο ασυνεπής κι αν είναι κάποιος δάσκαλος, δεν μπορεί παρά κάθε τί που συμβαίνει στη τάξη να το μεταφέρει στο σπίτι του και το αντίστροφο...ούτε είναι εύκολο να εκθέτει κανείς τον εαυτό του μ' αυτό το τρόπο που το κάνει ο καθηγητής με την προοπτική μάλιστα ότι θα συμβαίνει το ίδιο για τα επόμενα 30 χρόνια...

υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο λειτούργημα και σ' ένα οποιοδήποτε επάγγελμα κι αυτό δεν εντοπίζεται μόνο στο διαφορετικό σημαίνον...

Προσωπικά έχω πολλών ειδών προβλήματα με τις "νόρμες" και το τρόπο που καθορίζουν τη σκέψη μας, αλλά βλέπω και στη καθημερινή ζωή ότι το να κρίνεις ένα συγκεκριμένο άνθρωπο βάσει του ρόλου του, του τρόπου που αντιλαμβανόμαστε το ρόλο του,είναι λανθασμένο...

Πιο πολύ μού κάνει εντύπωση ότι επελέγη αυτό το περιστατικό προς κοινοποίηση στο εργαστήρι - νά μαστε καλά, έχουμε πολλά τέτοια γύρω μας - κι όχι κάποιο άλλο...τί είναι αυτό που καθιστά αδικαιολόγητη τη συμπεριφορά αυτού του εκπαιδευτικού και ποιές γενικές αρχές "ήθους" και αναβαθμούς του επικαλείται ο τίτλος του θέματος...

Κάθε τι που λες είναι μια συνειδητή αποσιώπηση όλων των άλλων

Τι ειναι δηλαδη αυτο που παραξένεψε τόσο με την κοινοποιηση? Κατα την γνώμη σου είναι δικαιολογημένη η συμπεριφορά του?και τι ειναι αυτο που την καθιστά τέτοια?

Δεν θα περίμενες κατι διαφορετικό απο κάποιον παιδαγωγό ? Ουτε στο γήπεδο είναι ουτε σε καμια ουρα για του πάρουν την σειρά και να τα "παρει¨" στο κρανίο ωστε να μεταμορφωθει σε λιμενεργάτης

lolll το λεει και ο θειος αυτο με τους λιμενεργατες......τι ειναι πια καλε χτικιαριδες οι ανθρωποι??:p

και οι παιδαγωγοι ανθρωποι ειναι 11,τι νομιζεις πως ειναι "υπερανω",@@ παει η εποχη που ερχονταν σπιτι ο Γιατρος η ο δασκαλος η που φιλαγες το χερι του παπα...πανε ανεπιστρεπτι αυτα απο την ωρα που παραστρατησαν μερικοι και απο την ωρα που μη πτυχιουχοι βγαζουν περισσοτερα λεφτα!

Εδώ δεν ξέρουν καλά καλά να μιλήσουν, τα φόρουμ τους μάραναν.

Αυτό που ξέρω για τον "βρασμό ψυχής" είναι ότι όταν έρθεις στα συγκαλά σου ζητάς και μία συγγνώμη. Αλλά μάλλον φαίνεται ότι μερικά άτομα είναι μονίμως εν βρασμώ ψυχής. Περίεργη κατάσταση. Πάντως για να είμαι ειλικρινής δεν έχω δει κάποιον να είναι εν βρασμώ ψυχής και στο δικαστήριο. Ας είναι καλά η ανωνυμία του internet λοιπόν.

Δεν με παρεξένεψε τίποτα τόσο...την άποψή μου για το λόγο που κέντρισε αυτό το θέμα το ενδιαφέρον την παραθέτω στην αρχή της απάντησής μου...

Απλώς από όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας αυτό φαίνεται πολύ μικρό ειδικά σε συνδυασμό με τον τίτλο, που σε προδιαθέτει για ένα ξεκατίνιασμα άνευ προηγουμένου...

Δεν νομίζω ότι δικαιολογεί το περιστατικό μια τέτοια σύνδεση μερους-όλου / ενός-πολλών, ώστε να αποτελέσει αφορμή για μια συζήτηση σχετικά με τα κακώς κείμενα της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της μόρφωσης και της παιδείας των δασκάλων των τέκνων μας εν γένει.

Κατα τ' άλλα το περιεχόμενο της απάντησής μου αφορά άλλες απαντήσεις ή συνειρμικές σκέψεις δικές μου κι όχι αυστηρά μόνο την αρχική σου τοποθέτηση.

Ο καλός παιδαγωγός είναι ο νεκρός παιδαγωγός, λέγαμε εμείς του ΦΠ(Φ)

Τώρα λέμε ότι δεν υπάρχουν καλοί παιδαγωγοί...είναι όλοι τους ζωντανοί, δεν ξέρουν τί τούς γίνεται και μας έχουν κατακλύσει...διορίζονται κι αμέσως...

το θεμα ειναι οτι αυτοι οι "κακομοιρηδες" κανουν μαθημα στα παιδια του κοσμακη.και δεν υπαρχει περιπτωση να μιλαει καποιος ετσι και να ειναι το εντελως αντιθετο στη διδασκαλια του.καποια απωθημενα θα του βγαινουν και εκει

ΝΑΙ! Τα απωθημένα του "δεν-μπορώ-να-κάνω-μάθημα-πληροφορικής-ενώ-έκανα-400-ώρες-σεμινάριο-και ξέρω-από που-ανοίγει-το-πισί".

Λες και οι πληροφορικάριοι είμαστε λακαμάδες που κάνουμε 4 χρόνια στο πανεπιστήμιο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.