Jump to content

Τι συμβαινει ?

konamigr

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Τελικα εστησα το Pc που τοσο καιρο ηθελα να το κανω και αργησα αλλα το εκανα :p

Αλλα ρε μαγκες η κατι του λειπει η δεν ξερω και εγω τι συμβαινει

Αναλυτικα εχω

Thermaltake 650watt τροφοδοτικο

Thermaltake bigwater plus υδροψυξη συνδεδεμενη με τον επεξεργαστη

AMD FX8350 επεξεργαστη

16gb ram στα 1600 (και συγκεκριμενα αυτες - - E-SHOP.GR αυτα στο cpuz λεει Dram freQ 798 και στην καρτελα SPD Max bandwith PC3-12800 (800MHz)δηλαδη οι καρτες ram μου δεν ειναι 1600?

Mobo ASRock 990FX Extreme3

καρτα γραφικων AMD RADEON HD7870 2GB GDDR5

Εναν σκληρο δισκο ssd60gb της intel και εναν western digital 500gb HDD

Το θεμα μου ειναι οτι παιζω ενα παιχνιδι του 2003 World of warcraft the frozen throne και κολλαω!!

για ποιο λογο να μου κανει κατι τετοιο ?Μπορω να παιξω τα παντα full graphics υποτιθεται..και σε αυτο κολλαω

δεν ξερω αν μου λειπει κατι και γιαυτο θα ηθελα την βοηθεια σας,εχω κανει απειρες φορες format..και παλι τα ιδια

Δικια μου πιθανη εκδοχη προβληματος ειναι ο western digital να ειναι κατεστραμενος και να δημιουργει προβληματα λογο οτι ειναι αρκετα παλιος.

Καλησπέρα.

Θεωρητικά θα έπρεπε να τρέχει νερό το παιχνιδάκι όπως και τα άλλα, ΑΛΛΑ μήν ξεχνάς ότι δέν είναι νέο και ούτε πέρσυ κυκλοφόρησε. Άν λάβουμε υπόψην ότι χρησιμοποιείς είτε Vista/7 είτε Win 8 64bit για να μπορείς να χρησιμοποιήσεις όλη την μνήμη σου (ram) τότε μάλλον τίθεται θέμα συμβατότητας του game.

> Δοκίμασε να ρυθμίσεις λειτουργία συμβατότητας για Windows XP SP3 και να ενεργοποιήσεις την επιλογή "Απενεργοποίηση σύνθεσης επιφάνειας εργασείας"

Δεξί κλίκ στο εικονίδιο/συντόμευσης του game και από την καρτέλα συμβατότητα οι επάνω ρυθμίσεις. Τέλος ΟΚ. Παράδειγμα στην φωτογραφία εδώ.

> Άν δέν φτιάξει, μείνε με τις επάνω ρυθμίσεις και σιγουρέψου ότι έχεις του τελευταίους drivers για την κάρτα γραφικών σου. Κάνε και ένα update του direct x9 το οποιό υπάρχει ήδη στα windows αλλά μόνο η έκδοση 10/11 θα είναι ενημερωμένη. Για την 9 που χρειάζεσαι όλο και κάποια components θα είναι "παλιά".

>> Για την ερώτηση των RAM: Στο cpu-z θα υπολογίζεις την ταχύτητα επί 2. Άν δείς π.χ 667 αυτό σημαίνει 1333ΜΗΖ...και τα λοιπά. Το "Dram freQ 798" είναι ουστικά η συχνότητα 800 που χ2 = 1600. Στο SPD θα δείς επίσης τί TIMMINGS/χρονισμούς έχουν/πρέπει θεωρητικά να έχουν οι μνήμες σου όταν βρίσκονται σε συχνότητα 800 και με τάση 1,5Volt που είναι πάντα η στόκ.

>> Όσον αφορά τον δίσκο και για να σου φύγει η απορία, κατέβασε και χρησιμοποίησε το hdsentinel. Προτίμησε την portable έκδοση μιάς και δέν είναι free το πρόγραμμα. Τσέκαρε το health/performance που σου δείνει μαζί με όποιες πληροφορίες για bad sectors.

EDIT: αααα ξέχασα να συμπληρώσω. Δέν κάνουμε ποτέ format απλά για ένα game άν όλα τα υπόλοιπα είναι καλά. Άν είναι δυνατόν και χωρίς παρεξήγηση.Πρέπει να διαθέτεις υπομονή φίλε μου.

Ειχα και στο παρελθον αλλο Pc με windows7 και ετρεχε νερο παλι το game οποτε δεν υπαρχει λογος να το βαλω να τρεχει σε windows xp εχω τους τελευταιους driver μιας και εχω το cd - driver απο την καρτα γραφικων το direct x ειναι ενεργοποιημενο και ειχα κατεβασει την τελευταια εκδοση,το βλεπω και στο dxdiag.Kατεβασα το hdsentinel 100% επιδοση 57% υγεια..και το format ουτως η αλλως το θεωρω ευκολη λυση μιας και δεν μου ειναι κατι το δυσκολο η χρονοβορο

Οταν λες κολλάει τι εννοείς ?

Παγώνει το σύστημα?

Δεν έχεις υψηλά FPS ?

Με τι WINDOWS ? 7 και 64βιτ να υποθέσω έτσι ?

57% υγεία στον σκληρό ?

Να υποθέσω πως τρέχεις τον SATA CONTROLLER σε AHCI λόγω του SSD έτσι ?

Ο παλιός HDD που τον συνοδεύει , υποστηρίζει NCQ για να είναι συμβατός με AHCI ?

Αν καταλαβα καλα στον ssd εχεις το λειτουργικο και στον απλο δισκο εχεις εγκατεστημενα τα προγραμματα και τα παιχνιδια? Αν ειναι ετσι τοτε μην περιμενεις υψηλες επιδοσεις στο παιχνιδι,για να τρρεχει γρηγορα πρεπει να ειναι εγκατεστημενο στον ssd.

Δεν εχω τιποτα εγκατεστημενο στον HDD ολα στον SSD ειναι,Λειτουργικο Windows7 ultimate x64 και οταν εννοω κολλαει ειναι σαν να κανει mini-froze το pc.... για ελαχιστα millisecond οπου αργοτερα μπορει να φτασουν και τα 2sec froze,τα fps μου ειναι κανονικα στο max.

Δοκίμασε να ενεργοποιήσεις το vsync.

Επίσης, μήπως έχεις απενεργοποιημένο το pagefile; Αν και με 16gb ram δεν το χρειάζεσαι, καμιά φορά η πλήρης απενεργοποίησή του φέρνει hiccups στο λειτουργικό.

"κολλάς" σε όλα τα games ή μόνο στο wow? Είσαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται για net lag ?

ΥΓ. Παρά το γεγονός ότι είναι "παλιό" game, εξακολουθεί και είναι από τα πιο βαριά που υπάρχουν, καθώς απαιτεί τα πάντα και όχι μόνο καλή gpu... edit --> άκυρο. Νόμιζα ότι έπαιζες wow, αλλά τώρα είδα ότι αναφέρεσαι σε w3: FT

Είσαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται για net lag ?

Δωσε σε αυτο λίγο προσοχη..

Τσέκαρε θερμοκρασίες και μνήμες !

Ο Επεξεργαστης ειναι σταθερα στους 27 βαθμους μια χαρα δουλευει η υδροψυξη, κατα τα αλλα η καρτα γραφικων εχει απο μονη της τρια ανεμιστηρακια και εχω και ενα μεγαλο 12cm εσωτερικα.Aν και με το ψωλο κρυο που κανει το βραδυ δεν χρειαζεται καν η υδροψυξη να δουλευει :D Net lag αναφερεστε απο το router μου σε εμενα η απο εμενα προς το παιχνιδι.

Απο το router προς εμενα το ιντερνετ μου δηλαδη εχω ενεργοποιημενο το fast path για το ping και απο εκει και περα παιζω σε γερμανικους server με 50 ms

Δεν εχω δοκιμασει καποιο αλλο παιχνιδι online atm γιαυτο και τρωγομαι με το συγκεκριμενο και θελω να ξερω τι φταιει

Net lag = η οθονη εχει freezarei,αλλα μπορεις να κανεις zoom-in/out να δεις τον char να "ανασαινει κλπ"

FPS "lag" η οθονη εχει freezarei,αλλα δεν σε αφηνει να κανεις ουτε zoom.

Τωρα σταματησε να το κανει αν ξανασυμβει θα σας ενημερωσω,επισης ενα δευτερο προβλημα που παρατηρησα απο την ωρα που εβαλα τον hdd κανει restart μονο του το pc μια στις 4 μερες π.χ. χωρις να κανω τιποτα

Αυτο το κόλλημα στο Warcraft 3 το είδα και εγω σήμερα που έβαλα να παίξω λίγο ύστερα απο καιρό. Το game κολλάει για 1-2 δευτερόλεπτα για κάθε 5-6 δευτερόλεπτα λειτουργίας, μάλιστα ο θόρυβος που κάνει ο επεξεργαστής σταματάει και ξαναξεκινάει αντίστοιχα, δεν το έκανε πάντα όμως. Περίεργα πράγματα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.