Jump to content

SOS FX5700 bug !!!

Χ. Γεώργιος

Recommended Posts

Χαιρετω.....

Μολις χθες πηρα μια chaintech FX5700 απο το πλαισιο..... την τοποθετω σε ενα καινουργιο motherboard (chaintech και αυτο) το οποιο δουλευε αψογα με μια παλαιοτερη καρτα γραφικων..

Το αποτελεσμα... ΦΡΙΚΗ.... κανενα παιχνιδι δεν παιζει... μολις φορτωνει το κυριως παιχνιδι... τα παντα αναβοσβηνουν και μετα απο λιγο...... η γνωστη μπλε οθονη των windows.....

με αλλαγη των drivers το καλυτερο που πετυχα ειναι να μην crash-αρει, αλλα το παιχνιδι δεν παιζεται με τιποτα....

Παω στο πλαισιο... την αλλαξω.. μια απο τα ιδια..... :cry:

Εχω πειραξει το bios, εκανα ξανα εγκατασταση τα windows..... τα εχω κανει ολα και παλι ... τιποτα...

Τι στο καλο μπορει να ειναι αυο το πραγμα?? πρωτη φορα τοσα χρονια δεν βγαζω ακρη με καρτα γραφικων.... :mad:

Οποιος γνωριζει οτιδηποτε... ας με διαφωτισει....

Η μητρική τι chipset εχει? VIA - NVIDIA? όποιο και να έχει δοκίμασε update, αν είναι VIA δοκίμασε και παλαιότερες εκδόσεις γιατί έχουν εμφανιστεί προβλήματα με την τελευταια έκδοση του 4in1.

Αν κατάλαβα καλά το μηχάνημα ειναι μια χαρά σε εφαρμογές αλλα δεν παίζει παιχνίδια? αν είναι έτσι εγώ το περιορίζω το πρόβλημα μεταξύ του chipset της mobo και της κάρτας σε πρόβλημα ρυθμίσεων, τροφοδοσίας ή θερμοκρασίας. Τέτοια συμπεριφορά εχω συναντήσει μερικές φορές και αφορούσε λάθος κατανομή τάσης απο το mobo που όλες τις φορές διορθώθηκε με κάποιο driver (όχι απαραίτητα τον τελευταίο), σε άλλη περίπτωση η ψύκτρα του chipset δεν ακουμπούσε καλά με αποτέλεσμα να παίζει το μηχάνημα μέχρι να του φορτώσω παιχνίδι και σε 2 λεπτά κράσαρε και σε μιά ακόμη περίπτωση που υπήρχε ξεχασμένη βίδα πίσω απο το mobo και ακουμπούσε πάνω στο κύκλωμα.

Το λειτουργικό σχεδόν το αποκλείω με μία ελάχιστη πιθανότητα να υπάρχει κάποιο software που να επηρεάζει κατα κάποιο τρόπο την λειτουργία του mobo, αν δεν το έχεις ήδη δοκιμάσει θα πρότεινα να τεστάρεις το μηχάνημα χωρίς κανένα software μέαα και ειδικότερα χωρίς κανένα προγραμματάκι απο αυτά που συνοδεύουν τα mobo και χωρίς καμμιά άλλη συσκευή εκτός απο τον δίσκο και το cdrom.

Αν κατάλαβα καλά από το "η γνωστή μπλέ οθόνη" μάλλον έχεις 98 ή Me. Κάνω λάθος; Μήπως λοιπόν υπάρχει πρόβλημα με τους drivers (βασικά μήπως αντιπαθούν τα 98; ); Προτείνω να τσεκάρεις αν έχεις βάλει drivers για 98 ή να κατεβάσεις άλλη έκδοση (νεότερη ή παλαιότερη). ’λλη εκδοχή με την οποία συμφωνώ είναι αυτή του τροφοδοτικού. Τι τροφοδοτικό έχεις (μάρκα & watt).

εχεις περασει τα inf river??της mobo????

μην περνας τα 61.76 drivers!περνα της μαμας....αυτα που χει στο δισκακι!

κανε πρωτα ενα driver cleaner οπως ειπε κ ενας φιλος...κ περνα τα driver της μαμας κ την directx 9b ή την 9c!

ειναι καλα κουμπωμενη?????

σε τι games crashareis????κ τι συστημα εχεις?

Τα νεωτερα παιδες....... :confused:

Το μεγαλο προβλημα ΛΥΘΗΚΕ!!! :jump: αλλα........... δεν ηταν προβλημα της καρτας γραφικων!!

Το προβλημα ηταν καποιοι drivers GART του nforce2......

ξερω τι σκεπτεσται οι πιο πολλοι..... τι στο :devil: ειναι το GART???? δεν εχω ιδεα!!!

Παντως μολις το ξηλωσα..... τερμα τα αναβοσβησματα και τα crach-αρισματα!

Ομως επειδη μιλαμε για PC εννοειται οτι δεν ειναι ολα οκ.... τωρα εχω καποια πιο απλα crash-ρισματα που ειναι ολιγον περιεργα..... Σιγουρα επηρεαζονται απο τους drivers της nvidia. Με τους ολοκαινουργιους το UT2004 crash-αρει σε ολιγα δευτερολεπτα.. με τους 52.16 παιζει αρκετη ωρα και μετα.....

:blink:

Το motherboard ερχεται με τους εξης drivers:

1) GART :devil: :devil: :devil: ????

2) για τον σκληρο (IDE)

3) για τους διαυλους PCI

4) και για την μνημη.

Για τον σκληρο μαλλον ζημια κανει, οποτε τον ξηλωσα..... δοκιμαζω διαφορους συνδιασμους οδηγων για την καρτα και για τους παραπανω οδηγους καθως και τις νεωτερες εκδοσεις τυος απο το internet και εχω πετυχει αρκετα καλα αποτελεσματα αλλα δεν εχω ξεφυγει τελειως απο τα κλασσικα restart και απο την γνωστη :cry: :cry: μπλε οθονη.....

Πιο συγκεκριμενα το UT2004 εχει προβλημα καθως και το battlefield, ενω το Empires: Dawn of the Modern world μου δημιουργησε πολυ μικρα προβληματα μετα απο πολυωρο παιξιμο οποτε μπορει να ειναι ανεξαρτητο προβλημα......

Προκειται για μια ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ασυμβατοτητα-ελλειψη συνεργασιας των οδηγων που οδηγει ενα ολοκαινουργιο συστημα στο να ειναι προβληματικο!! ουτε παλαιοι drivers ουτε παλαια μηχανηματα (μεχρι και το BIOS flash-αρα σε μητρικη 2 εβδομαδω!! ελεος!).

Οσοι ξερεται κατι, σας ακουω..

οσοι σκεπτεσται να παρεται μητρικη με το nforce2 ultra 400...... :p :p :p

Το συστημα μου ειναι

athlon 2700

chaintech summit 7NJL6

chaintech FX5700 256MB

256 MB RAM

Εδω θα πρέπει να διορθώσουμε κάποιες λάθος εντυπώσεις, είναι πολλά τα mobo με το nforce2 400ultra που έχω εγκαταστήσει και τα προτείνω ανεπιφύλακτα, το συγκεκριμένο mobo δεν το γνωρίζω άρα ανφέρομαι στο chipset και την εφαρμογή του σε διάφορα άλλα.

Μέχρι τώρα δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα σε σχέση με τους οδηγούς, τώρα στην συγκεκριμένη περίπτωση νομίζω οτι πρέπει να γίνουν δοκιμές

Αληθεια... ενδιαφερεται κανεις για ενα chaintech?? το δινω στα 2/3 της τιμης του!!

Οποις εχει Links για mobos (reviews κτλ) ας μου πει κανενα.....

Θελω να δοκιμασω κατι αλλο...... θελω να τρεχει απροσκοπτα το UT2004 :jump: :jump: :jump: :jump: :jump:

Μαλλον το trial and error ισχυει και στο hardware

thanks... :D

Μηπως γνωριζει κανεις τι ακριβως κανουν οι gart drivers γιατι κατι τετοια ψιλοπροβληματακια ειχα και γω με το συστημα της υπογραφης μου (κατι μπλε οθονιτσες που και που) χωρις ομως τετοια προβληματα που αναφερει ο Γιωργος.

GART: Graphics Address Remapping Table

A table that maps a range of contiguous memory addresses, which are visible to the graphics processing unit (GPU), to a set of (possibly discontiguous) pages in system memory. The table gives the GPU rapid access to textures, vertex buffers, and other graphics memory resources that are stored in system memory.

Με 2 λόγια, το GART βοηθά την κάρτα γραφικών να έχει πρόσβαση στην κύρια μνήμη του συστήματος για να διαβάζει από εκεί textures κλπ.

Νατα νατα........... :clap: :clap: :clap: :clap:

καλως τον!!! και αλλος συμπασχων........ αρα δεν ειμαι τρελος.....

σημερα παντως κατεβασα οτι καινουργιο βρηκα απο το site της nvidia.... εχει και κατι utilities....περιεργος ειμαι να δω τι κανουν.....

Παντως τους drivers του GART ξηλωσε τους... εμενα μου κατεστρεψαν ολοκληρωτικα το συστημα..... δεν εχω ξαναδει κατι παρομοιο!!!

Το ωραιο ειναι οτι τα chipset της nvidia θεωρουνται καλα....:boxed: :boxed:

επρεπε να παρω VIA...:cry: :cry:

Πρεπει να βρεθει καποιος που ειχε το ιδιο προβλημα και το ελυσε.... αλλιως της κατσαμε..... εγω παιζω με περιορισμενο χρονικο οριζοντα. ουτε σε ufαδικο να ημουν.... μετα απο λιγa λεπτα.... CRASH :rip: :rip:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.