ngeorge Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2013 Θα μπορουσε καποιος να υποδειξη τα καταλληλα βηματα ή καποιο οδηγογια να ενεργοποιηται ο υπολογιστης απο το Ιντερνετ .Το Μ/Β που εχω ειναι το Gigabyte x58a-ud7 rev 1 το οποιο δεν εχει το Wake on lan σαν αυτονομη επιλογη αλλα εχει την επιλογη Wake up on modem ring μονο η οποια διπλα στην επεξηγηση λεει οτι υποστηριζει μεσω αυτης της επιλογης και το Wake on lan . Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Φεβρουάριος 25, 2013 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2013 Wake-On-LAN Online (WOL) - Wake up your computer over Internet, no software needed! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ngeorge Φεβρουάριος 26, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 26, 2013 Λοιπον εκανα οτι λεει στον οδηγο αλλα τιποτα ,και η ερωτηση ειναι ,οταν το pc ειναι σβηστο το λαμπακι της πορτας στο ρουτερ πρεπει να ειναι αναμενο ,γιατι σβηνει οταν σβηνω τον υπολογιστη .Σε αλλο pc στο οποιο το δοκιμασα λειτουργησε κανονικα το WOL το λαμπακι του router εμενε αναμενο .Καμια ιδεα τι φταει . Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Φεβρουάριος 28, 2013 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2013 Ναι θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένη η κάρτα δικτύου όταν είναι σβηστός ο υπολογιστής για να μπορεί να δεχτεί το πακέτο που τον ξυπνάει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ngeorge Μάρτιος 1, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2013 Τα Windows 8 αλλαζουν το τροπο που κλεινει ο υπολογιστης μεσα απο μια επιλογη για fast boot που εχουν η οποια οταν ειναι ενεργοποιημενη σβηνοντας το Pc σβηνει και την καρτα δικτυου. Απενεργοποιωντας αυτη την επιλογη η καρτα δικτυου μενει ανοιχτη και το λαμπακι του router αναβει με σβηστο τον υπολογιστη και ο υπολογιστης αναβει αν λαβει εντολη μεσω lan .Σε περιπτωση που θελω να τον αναψω μεσω ιντερνετ τι πρεπει να κανω ,θα μπορουσε να βοηθησει καποιος Link to comment Share on other sites More sharing options...
couveland Μάρτιος 1, 2013 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2013 Αν εννοείς τι πρέπει να κάνεις softwarικά, πρέπει : - να εχεις ενεργοποιησει "this device can wake up the pc" ή κάπως έτσι που είναι στα power management options του NIC σου στο Device Manager - να επιτρέπει ο router σου το magic packet προς το PC (νομιζω κανεις forward οτιδηποτε φθανει στην πορτα 9 προς την IP του PC σου στο LAN) - βρισκεις τη mac του NIC σου πχ με ipconfig - να έχεις ένα software που στέλνει magic packets Εμένα μου δούλεψε με το Wake On Lan - Magic Packet από Depicus Windows Graphical User Interface (GUI) Αυτα εκανα και μου ξυπνάει είτε από sleep ή από shutdown, είναι βέβαια σύχρονο το mobo. Δες και το screenshot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ngeorge Μάρτιος 2, 2013 Author #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2013 Το Wol λειτουργει κανονικα εντος Lan οχι ομως απο το Internet ,εχω φτιαξει διευθυνση no-ip διευθυνση και εχω κανει το απαραιτητο port forwarding ομως δοκιμαζοντας απο το canyouseeme την πορτα φαινεται μπλοκαρισμενη .Υπαρχει περιπτωση να την μπλοκαρει για καποιο λογο η Οτενετ ή το Router ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάρτιος 3, 2013 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2013 Συνήθως η οτενέτ κάνει κάτι τέτοια χαζά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ngeorge Μάρτιος 3, 2013 Author #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2013 Τελικα δεν μπορω να τα καταφερω, Υπαρχει καποιος τεχνικος εδω μελος του thelab που θα μπορουσε να μου το φτιαξει κατοπιν πληρωμης ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ngeorge Μάρτιος 3, 2013 Author #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2013 Τελικα τα καταφερα ,ευχαριστω πολυ για την βοηθεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Μάρτιος 3, 2013 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2013 το ότι η πόρτα φαίνεται κλειστή δεν είναι και απαραίτηταμου είχε τύχει και εμένα και μου την έδειχνε κλειστή και όταν άνοιξα ένα service που έπαιζε στην συγκεκριμένη πόρτα τότε την είδε open το site Link to comment Share on other sites More sharing options...
ngeorge Μάρτιος 4, 2013 Author #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2013 Φαινεται οτι τελικα ειναι πολυ μπερδεμενη υποθεση η λειτουργια WOL.Ετσι ενω εχω καταφερει να ξεκινω τα pc εντος LAN και μεσω Ιντερνετ ,η αφυπνιση τους μεσω ιντερνετ ειναι διαθεσιμη μονο για λιγα λεπτα απο την απενεργοποιηση και στη συνεχεια οι υπολογιστες δεν ανταποκρινονται σε πακετα εκτος LAN ενω σε πακετα εντος LAN ξεκινουν κανονικα .Απο οτι βρηκα στο δικτυο πρεπει να ειναι καποια λειτουργια του ROUTER κοβει εξωτερικες κλησεις σε σβηστους υπολογιστες και πρεπει να λεγεται direct subnet broadcast η οποια πρεπει να ειναι εξ ορισμου απενεργοποιημενη αλλα ουτε ειμαι σιγουρος αν ειναι αυτο ουτε και ξερω πως να την ενεργοποιησω. Το εχω δοκιμασει σε δυο δικτυα με διαφορετικα pc στο καθε δικτυο με τα ιδια αποτελεσματα και στα δυο . Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάρτιος 4, 2013 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2013 Αν το ρούτερ δεν προωθεί τα πακέτα σε σβηστούς υπολογιστές έχεις πρόβλημα. Μπορείς να το αλλάξεις με άλλο; Αλλιώς άλλη λύση είναι να παίξεις με κάποιο μικρό μπορντάκι μέσα στο δίκτυό σου, πχ. raspberry pi, που δεν καίει πολύ ρεύμα και μπορεί να στείλει το μάτζικ πάκετ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ngeorge Μάρτιος 5, 2013 Author #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2013 Εχεις κανεις υπ οψιν του καποιο router καταλληλο για αυτη την δουλεια ;GiorgosSent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.