Jump to content

Kλεινει ο υπολογιστης

Vallgox

Recommended Posts

Καλησπερα.

Μερικες φορες μου κλεινει ο υπολογιστης(2 χρονια τον εχω)στα καλα καθουμενα,σβηνει η οθονη(λειτουργει απλα μου λεει οτι δεν εχει σημα)και τα ανεμηστηρακια του υπολογιστη λειτουργουν κανονικα,το λαμπακι τροφοδοσιας του μπροστα αναβοσβηνει συνεχεια με τον ιδιο ρυθμο και δεν κλεινει απο το κουμπι μπροστα με τιποτα(ενω κανονικα κλεινει)ουτε restart κανει,μονο αν πατησω απο πισω το δικοπτακι του τροφοδοτικου σταματαει.

Τωρα μου το κανει ολο και πιο συχνα.

CPU AMD Phenom II X4 955 (3,2GHz,8MB) CPU Cooler Coolermaster Hyper 101

PSU Coolermaster 650W GX650W

MB MSI 870-G54 (AM3/870/DDR3)

VGA PCI-X Sapphire 6850 1G GDDR5

HDD WD Sata III 1TB 32MB Caviar Blue

RAM DDR3 Corsair 2GB Dimm 1333C9 Χ2 (τις αλλαξα προσφτα με 1666 απο την εγγυηση,νομιζω ιδιο μοντελο γιατι ειχαν προβλημα,μπλε οθονες και δεν μου ανοιγε ο υπολογιστης)

Case Midi Cooler Master Elite 430

CM TLF-S12-EB 120mm Silent Fan Green Led

DVDRW +/- LG SATA22X GH22NS40 BULK BL

Σαν πρόβλημα με S1 μου κάνει αυτό.

Για δες τι έχεις επιλέξει στο BIOS. Όταν μένει ανοιχτός ο υπολογιστής χωρίς να εκτελεί κάποιες εργασίες μετά από κάποιο χρονικό διάστημα χαμηλώνει την κατανάλωση ισχύος και τελικά εφόσον πρακτικά δεν χρησιμοποιείται πέφτει σε suspend mode. Υπάρχει διάφορες καταστάσεις suspend. Αυτή που περιγράφεις μοιάζει με την S1 και πιθανώς λόγω ρυθμίσεων ή drivers ο υπολογιστής δεν μπορεί να "ξυπνήσει" από αυτήν.

Για να μην κλείνει όταν πατάς το κουμπί σαν πρόβλημα μητρικής/τροφοδοτικού μου ακούγεται.

Αλλά πριν πάμε σε αυτά, έλεγξε τις μνήμες με memtest, και επίσης θερμοκρασίες CPU/κάρτας γραφικών. Έλεγξε και τον σκληρό με hard disk sentinel.

Κάνε και ένα scan για ιούς καλού κακού, και επίσης ρίξε μια ματιά στο Event Viewer.

Μόλις ξανά παρουσιαστεί το πρόβλημα, αφού κλείσεις και ανοίξεις τον Η/Υ άνοιξε το Event Viewer που βρίσκεται στον Πίνακα Ελέγχου: Control Panel\System and Security\Administrative Tools\Event Viewer.

Αριστερά από το μενού θα επιλέξεις Windows Logs - System. Όταν σου εμφανίσει τα αποτελέσματα θα ψάξεις για κάποιο με κόκκινο εικονίδιο από την λίστα, θα το πατήσεις και θα μας πεις τι γράφει στις λεπτομέρειες. Κάνε αυτό για αρχή.

Πηγα εκει μετα το προβλημα,δεν μου βγαζει κατι.

Συνήθως παρόμοια προβλήματα καταγράφονται στην επιλογή ΣΥΣΤΗΜΑ στην προβολή συμβάντων που σου εξήγησε ο cna. Όταν λές ότι δέν βγάζει κάτι, εννοείς ότι έψαξες μια μια επιλογή και δέν εμφανίζει τίποτα απολύτως ή δέν έχει critical errors (κόκκινο Χ ώς εικονίδιο)

Επίσης πιό πάνω στις προτάσεις του Zenor αναφέρεις ότι δέν γνωρίζεις και πολλά και έκανες scan και τα λοιπά.....άν εννοείς ότι δέν γνωρίζεις να κάνεις τσεκάρισμα μνημών και δίσκου ανέφερέ το για να σου δώσουμε βήμα βήμα επεξήγηση. Βλέπω ότι πρόσφατα άλλαξες μνήμες ....

RAM DDR3 Corsair 2GB Dimm 1333C9 Χ2 (τις αλλαξα προσφτα με 1666 απο την εγγυηση,νομιζω ιδιο μοντελο γιατι ειχαν προβλημα,μπλε οθονες και δεν μου ανοιγε ο υπολογιστης)

...οπότε υπάρχει πιθανότητα αστάθειας λόγω μνημών.

Πηγα και στο ''συστημα'' μου λεει ''καμια''-''καμια'' κτλ οπως στην photo,δεν εχει δέν έχει critical errors κοκκινο Χ κτλ

Ναι δεν γνωιζω να κανω τσεκάρισμα μνημών και δίσκου,αγνωστες λεξεις...

Αν υπάρχει πιθανότητα αστάθειας λόγω μνημών,φτιαχνει καπως ή πρεπει να αλλαξω παλι μνημες?

Πηγα και στο ''συστημα'' μου λεει ''καμια''-''καμια'' κτλ οπως στην photo,δεν εχει δέν έχει critical errors κοκκινο Χ κτλ

Ναι δεν γνωιζω να κανω τσεκάρισμα μνημών και δίσκου,αγνωστες λεξεις...

Αν υπάρχει πιθανότητα αστάθειας λόγω μνημών,φτιαχνει καπως ή πρεπει να αλλαξω παλι μνημες?

Σύμφωνα με το official site της μητρικής σου, η υποστήριξη της πλακέτας για μνήμες είναι τα παρακάτω

Supports four unbuffered DIMM of 1.5 Volt DDR3 800/1066/1333/1600* (OC) DRAM, 16GB Max

Source: MSI Global ? Motherboard - 870A-G54

* Σε περίπτωση που έχω κάνει λάθος πρέπει να μας δώσεις το ακριβές μοντέλο της μητρικής σου, μιάς και λείπει το Α από το μοντέλο.

* Το OC με κόκκινο σημαίνει ότι για να τρέξουν στην ταχύτητα που αναγράφουν οι μνήμες σου (αναφέρεις 1666 / πιθανόν να εννοείς 1866 και να έγραψες λάθος) θα πρέπει να τις ρυθμίσεις χειροκίνητα μέσα από το bios. Θα μπορούσε κάλιστα κάτι να έχει γίνει με την ρύθμιση είτε την έκανες είτε όχι και να προκαλεί αστάθεια.

- Πρίν προχωρήσεις κατέβασε και χρησιμοποίησε τα hwmonitor και cpu-z (για το cpu-z δώσε άν μπορείς screenshot Και για την καρτέλα SPD/MAINBOARD). Πόσταρε εδώ screenshots (ανέβασε τις φωτογραφίες στο postimage.org ή αντίστοιχο site).

- Υπάρχουν κάποια πολύ χρήσιμα boot discs με διάφορα εργαλεία για τσεκάρισμα του υπολογιστή και άλλα καλούδια. Ένα από τα πιό γνωστά είναι το Hiren's bootcd. Περιέχει και το memtest και το hdsentinel και πολλά άλλα που θα σου χρειαστούν σίγουρα κάποια στιγμή. (π.χ εικονικό λειτουργικό σε περιπτωση που στραβώσει κάτι....). Θα το κατεβάσεις από εδώ. Κάνεις αποσυμπίεση το zip και μετά θα γράψεις σε ένα δισκάκι το iso που προκύπτει. Τα υπόλοιπα αρχεία τα αγνοείς.

Μπορείς να δέις εδώ πώς θα τσεκάρεις μνήμες και δίσκο (στο δεύτερο βήμα αντί για HDAT2 θα χρησιμοποιήσεις το HDSENTINEL το οποίο μπορείς να τρέξεις και στο σύστημα σου όπως είσαι τώρα και να τσεκάρεις. Πάρτο από εδώ σε portable). Άν σκαλώσεις τότε σου γράφω αναλυτικά.

Δεν εχεις κανει λαθος,πρεπει να ξεχασα το Α απλα.1600 πρεπει να ειναι λογικα και τα bios τα εφτιαξαν στο πλαισιο που το ειχα παει με την εγγυηση και μου τις εβαλαν,αλλιως που ακριβως ειναι να το τσεκαρω για σιγουρια?

- Πρίν προχωρήσεις κατέβασε και χρησιμοποίησε τα hwmonitor και cpu-z (για το cpu-z δώσε άν μπορείς screenshot Και για την καρτέλα SPD/MAINBOARD). Πόσταρε εδώ screenshots (ανέβασε τις φωτογραφίες στο postimage.org ή αντίστοιχο site).

Ενα-ενα γιατι ειμαι ασχετος γενικα:baby:τι κανουν αυτα τα προγραματα,πως τα χειριζομαι και πως κανω-ποσταρω screenshots...

Το hwmonitor σου δείχνει θερμοκρασίες LIVE καθώς και τις βασικές τάσεις για επεξεργαστή/μνήμες/ανεμιστήρες/κάρτα γραφικών κ.α. Το Cpu-z κάνει τα εξής

CPU-Z is a freeware that gathers information on some of the main devices of your system.

CPU

• Name and number.
  • Core stepping and process.
  • Package.
  • Core voltage.
  • Internal and external clocks, clock multiplier.
  • Supported instruction sets.
  • Cache information.

Mainboard

• Vendor, model and revision.
  • BIOS model and date.
  • Chipset (northbridge and southbridge) and sensor.
  • Graphic interface.

Memory

• Frequency and timings.
  • Module(s) specification using SPD (Serial Presence Detect) : vendor, serial number, timings table.

System

• Windows and DirectX version.

Είναι ασφαλή/έμπιστα προγράμματα και τα χρησιμοποιούν εδώ μέσα το 80% των κομπιουτεράκιδων :)

- Screenshots/εύκολος τρόπος: Αποφασίζεις από που θα πάρεις screenshot και πατάς το πλήκτρο PRINTSCREEN ή αλλιώς PrntScn (βρίσκεται στο πληκτρλόγιο δίπλα από το scroll lock / F12 συνήθως). Τέλος ανόιγεις την ζωγραφική και πατάς CTRL+V. Θα σου εμφανιστεί η εικόνα. Την αποθηκεύεις κάπου ώς JPEG και πάς στο postimage.org. Kάνεις upload την εικόνα και για να την ποστάρεις εδώ αντιγράφεις τον άμεσο σύνδεσμο που σου δίνει η σελίδα. Όταν θα κάνεις το ΠΟΣΤ πάτησε το κουμπί insertimage.gif και κάνε επικόλληση τον άμεσο σύνδεσμο -> ΟΚ -> Έτοιμος.

Τα δύο πρώτα βήματα είναι για τον σκληρό. Το άλλο για μνήμες.

1) Κατέβασε το Hard Disk Sentinel: τρέξτο και πες μας την κατάσταση του δίσκου (Performance/Health %).

Hard Disk Sentinel - Thanks for downloading software

2) Τρέξε το cmd.exe (Έναρξη και στην αναζήτηση γράψε CMD). Όταν ανοίξει το παράθυρο γράψε την εντολή chkdsk c:

Άστο να τελειώσει και πες μας αν βρήκε errors.

3) Κατέβασε το memtest και άστο να τρέξει ένα βράδυ και μας λες αν σου παρουσιάσει errors:

MemTest for Windows Download Page

Για την κάρτα γραφικών μπορείς να τρέξεις το furmark http://www.ozone3d.net/benchmarks/fur/ για κανά 5-10λεπτο και να μας πεις τι θερμοκρασίες φτάνει η κάρτα.

Tα windows7 μου ειναι 32bit και αναγνωριζουν μονο τα 3.25gb απο τα 4gb των ram.

Oι μνημες με το cpu z που μου τις βγαζει dram frequency 666.7 ειναι οκ?

100% επιδοση και υγεια με το sentinel

Η καρτα φτανει τους 68 βαθμους με το ανεμηστιρακι στο 52% στο 10λεπτο με αναλυση και antialiasing στο full με το fur

To memtest δεν μου εβγαλε καποιο error.

Yπαρχει προγραμμα που να τσεκαρει motherboard και psu?

Κατέβασε και το intel burn test: IntelBurnTest - The new stress-testing program

Τρέξτο έχοντας ανοιχτό το Hardware Monitor(το πρόγραμμα στην τελευταία φωτογραφία που έδωσες) για να ελέγξεις και τις θερμοκρασίες του επεξεργαστή σε load (εκεί που λέει Temperatures: Core #0, Core #1, Core #2, Core #3). Άστο να τρέξει και όταν τελειώσει δες πόσο έφτασε η θερμοκρασία MAX.

Τέλος έλεγξε τις καλωδιώσεις, π.χ αφού κλείσεις τον υπολογιστή αποσύνδεσε όλα τα καλώδια και από πίσω το καλώδιο τροφοδοσίας και άστα για 5 λεπτά, μετά κάνε ξανά την σύνδεση.

Το chckdsk τι σου έβγαλε; από το cmd που σου είπα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.