Jump to content

Ερώτηση για αγορά GPU και τροφοδοσία!

tourouroutou

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους,μολις αναβαθμησα τον υπολογιστη μου στα παρακατω:

Z77X-D3H(μητρικη)

Intel i5 3570K 3.40GHz

8GB Ram (vengeance)

τροφοδοτικο 450 W

και εχω και απο παλια την nvidia geforce gt240!και απο οτι καταλαβαινετε θελω να παω σε μια καλυτερη καρτα αυστηρα για gaming για να απολαυσω και τα υποπολοιπα που μολις αποκτησα :bigsmile: Λοιπον ας μπουμε στο ψητο,εχω καταληξει στις HD7850,HD 7870 και σκεφτομουν και καμια nvidia αλλα απο οτι διαβασα σε reviews θελουν παραπανω λεφτα και δεν ειναι τοσο δυνατες οσο οι αποπανω,(τουλαχιστον στην κατηγορια τους).Το ερωτημα μου ειναι αν φτανουν 450w για μια καρτα σαν αυτες,δεν γουσταρω να την παρω και μετα να φαω πακετο να μην μπορω να παιξω μεχρι να παρω καινουργια τροφοδοσια,το μπατζετ μου ειναι στα 200 ευρω περιπου,σας ευχαριστω εκ των προτερων :T:

Δισκοι? Οπτικα μεσα? Ανεμηστηρες?

Ολα αυτα σε ρωταω γιατι ανεβαζουν την καταναλωση και ηδη εισαι οριακα

με αυτο το τροφοδοτικο.

Το κρατησες απο παλια η μαζι με την αναβαθμιση το πηρες?

Γιατι αν το πηρες τωρα εκανες μια ψιλο πατατα.

Αν πας για 7850 και αναφερω πρωτα αυτη γιατι ειναι η μικροτερη απο τις δυο

που παραθεσες η μαμα εταιρεια θελει τουλαχιστον 500w psu (λινκι)

Οπως καταλαβαινεις η 7870 θελει μεγαλυτερο και οπως ερχεσε στο επομενο συμπερασμα

που ειναι οτι θες σιγουρα μεγαλυτερο τροφοδοτικο.

Για να πεις ότι είσαι άνετος με τέτοιας κατηγορίας κάρτες γραφικών, πρέπει να έχεις τροφοδοτικό τουλάχιστον 600w και μάλιστα επώνυμο. Για το 450w αμφιβάλλω κατά πόσο θα σε καλύψει μακροπρόθεσμα...

φυσικα αυτο το εχω 2-3 χρονια δεν το πηρα τωρα,και εγω αυτο σκεφτηκα να παρω κανα 600-700 αρι να ειμαι καλυμμενος στανταρ,δεν θελω για κανενα λογο να ειμαι οριακα,με αυτο π.χ θα ειμαι ανετος η πρεπει να παω και παραπανω? (Corsair VS Series 650W (CP-9020051-EU) - Τροφοδοτικά (PSU) - plaisio.gr ) θελω να χαλασω οσο πιο λιγα μπορω στο τροφοδοτικο για να δωσω παραπανω στη καρτα,αλλα δεν θελω να ειμαι οριακα αυτο,αμα πρεπει δηλαδη να δωσω και παραπανω θα τα δωσω και ας αργησω να παρω τη καρτα.ευχαριστω για τις απαντησεις γκαιζ να'στε καλα

Καλησπερα σε ολους,μολις αναβαθμησα τον υπολογιστη μου στα παρακατω:

Z77X-D3H(μητρικη)

Intel i5 3570K 3.40GHz

8GB Ram (vengeance)

τροφοδοτικο 450 W

και εχω και απο παλια την nvidia geforce gt240!και απο οτι καταλαβαινετε θελω να παω σε μια καλυτερη καρτα αυστηρα για gaming για να απολαυσω και τα υποπολοιπα που μολις αποκτησα :bigsmile: Λοιπον ας μπουμε στο ψητο,εχω καταληξει στις HD7850,HD 7870 και σκεφτομουν και καμια nvidia αλλα απο οτι διαβασα σε reviews θελουν παραπανω λεφτα και δεν ειναι τοσο δυνατες οσο οι αποπανω,(τουλαχιστον στην κατηγορια τους).Το ερωτημα μου ειναι αν φτανουν 450w για μια καρτα σαν αυτες,δεν γουσταρω να την παρω και μετα να φαω πακετο να μην μπορω να παιξω μεχρι να παρω καινουργια τροφοδοσια,το μπατζετ μου ειναι στα 200 ευρω περιπου,σας ευχαριστω εκ των προτερων :T:

Ποιο τροφοδοτικο έχεις?

Μάρκα και μοντέλο

Τα 450W φτάνουν και περισσεύουν για το σύστημα που περιγράφεις + κάποια από τις κάρτες που αναφέρεις

Το μόνο ερωτηματικό είναι αν το τροφοδοτικό σου έχει τα απαραίτητα καλώδια 6πιν / 8πιν

Μην σας πιάνει τρέλα με τα μεγάλα τροφοδοτικά

Αν το τροφοδοτικό είναι επώνυμο και καλό δεν έχει κανένα πρόβλημά να σηκώσει τα παραπάνω

Η κατανάλωσή του κάθε υποσυστήματος είναι συγκεκριμένη...

Χοντρικά

3570Κ 77w

VGA 150-200w

Mobo 20-30w

Hdd 10-15w

Ssd 10-15w

Ram 5w/ dim

Και οι τιμές που αναφέρω είναι σε full load...

Se idle είναι πολύ πιο κάτω από τα μισά

Με 450 άρι μπορείς να κλοκάρεις κιόλας αν είναι καλό, όχι στο θεό φυσικά όμως

Πες λοιπόν τι τροφοδοτικό έχεις και η πρόταση μου είναι να μην πάρεις τίποτα πριν κουμπώσεις πάνω την κάρτα ;)

Εκτός αν σου περισσεύουν 100-200 ευρώ και θέλεις να τα κάνεις ντε και καλά τροφοδοτικό

Πάντως ακόμα και αν καταλήξεις σε αγορά νέου, οτιδήποτε πάνω από 550W-650W είναι μεγάλη υπερβολή, ειδικά αν μιλάμε για μία κάρτα και όχι για Crossfire/SLI

Sent from my MB860 using Tapatalk 2

Άμα είναι καινούριο το 450άρι τροφοδοτικό τότε θα επαρκεί αν και για ψυχολογικούς λόγους αν θα βάλει τούμπανο κάρτα γραφικών θα το άλλαζα. Ας ρίξει μια ματιά στο τροφοδοτικό και ας μας ποστάρει τις τιμές από το ταμπελάκι που έχει στο πλάι για κάθε γραμμή το τροφοδοτικό. Αν η +12V δίνει αρκετά Amber τότε μάλλον θα είναι ΟΚ. Αν είναι παλιάς γενιάς τροφοδοτικό που δίνει την περισσότερη ισχύ σε +3.3V και 5V τότε πάει για αλλαγή.

μαγκες ειμαι καλυμμενος με τροφοδοσια μου εδωσε ενα φιλαρακι μου ενα 850W που ειχε κουτιου ακομα δεν ειχε χρησιμοπιοιθει το βαλα αλλα δεν θυμαμαι μαρκα τωρα ειναι μεσα στο κουτι :hm: δεν μου φανηκε παντως πολυ γνωστη η μαρκα αλλιως θα το θυμομουν,αμα ειναι αναγκα ανοιγω το κουτι και το τσεκαρω απλα βαριεμαι τωρα :smoke: το ειχε παρει απο προσφορα στα μουλτιραμα 90 γιουρα! τωρα παμε στο θεμα καρτας γραφικων λοιπον,το μπατζετ μου ειναι περιπου στα 200(δεν ειμαι σιγουρος ακομα για ποσα ακριβως θα εχω) εγω εχω καταληξει στην 7850 OC 2GB απο οτι εχω διαβασει σε reviews,αλλα ενα φιλαρακι μου ειπε πως η GTX660 2 GB που παιζει πανω κατω στα ιδια λεφτα ειναι ανωτερη!θελω να ακουσω γνωμες και οχι μονο για αυτες τις 2 καρτες αλλα γενικα για καλες καρτες γραφικων σε αυτα τα λεφτα που να αντεχουν "βαρια" παιχνιδια :)

το αχτι μου ειναι να παιξω στα ουλτρα το battlefield 3 :D πιστευω με τον i5 3570k,8 GB ram,και μια καλη καρτα γραφικων που προκειτε να παρω θα ειναι εφικτο ετσι?

Πες μας ποιο είναι το τροφοδοτικό που πήρες, αλλά να ξέρεις ότι τα 850 βαττ είναι παρα πολλά και επίσης πολλά είναι και τα 90 ευρώ, την στιγμή που μπορείς να α κάνεις άριστα τη δουλειά σου με 50-60 ευρώ μαξ

Οσο για την επιλογή της κάρτας γραφικών, κοίταξέ για

7870 με πυρήνα Tahiti LE

Είναι από της ουσίας " κομμένες" 7950 και κοστίζουν κοντά στα 200€ από εξωτερικό

Sent from my MB860 using Tapatalk 2

iMemory iMemory 850W (SL-8850EPS, 14 cm Fan) - Τροφοδοτικά (PSU) - plaisio.gr αυτο εχω τωρα...

και οσο για αγορες απο εξωτερικο δεν τις προτιμαω με τιποτα προτιμαω να την παρω ο ιδιος απο μαγαζι κανονικα,σκαλωμα δικο μου...τι εννοεις ειναι 7950 "κομμενη"?

οριστε 3 7870 με tahiti le

VTX3D Radeon HD7870 2GB GDDR5 Black Edition | Skroutz.gr

PowerColor Radeon HD7870 2GB PCS+ Myst. Edition | Skroutz.gr

Club3D Radeon HD7870XT 2GB jokerCard | Skroutz.gr

ειναι 7950 κομμενες , δηλαδη με 2gb gddr5 αντι 3 των κανονικων 7950 και

256 bit διαυλο αντι 384 bit των 7950

Παίζει και με 214 απο Digital Master η vtx3d. Kαι αν δεν κάνω λάθος, δεν έχει ούτε μεταφορικά.

AMD 7870, AMD, Κάρτες Γραφικών, HardWare, Ηλεκτρονικό Κατάστημα Ψηφιακής Τεχνολογίας,

Τις καλησπέρες μου στο forum, μιας και είναι το πρώτο μου μήνυμα.

Παίζει και με 214 απο Digital Master η vtx3d. Kαι αν δεν κάνω λάθος, δεν έχει ούτε μεταφορικά.

AMD 7870, AMD, Κάρτες Γραφικών, HardWare, Ηλεκτρονικό Κατάστημα Ψηφιακής Τεχνολογίας,

Τις καλησπέρες μου στο forum, μιας και είναι το πρώτο μου μήνυμα.

ναι μπραβο αυτη πρεπει να ναι

vtx3d 7870 black edition 213.98e

μεταφορικα εχει ομως για εκτος κρητης

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.