Jump to content

Big Bang-XPower, RAMPAGE IV EXTREME, Fatal1ty X79 Champion

chek2fire

Recommended Posts

Οπως λέει και το θέμα είμαι ανάμεσα σε αυτές τις τρεις μητρικές.

Big Bang-XPower

MSI Europe ? Motherboard - Big Bang-XPower II

RAMPAGE IV EXTREME

ASUS - - ASUS RAMPAGE IV EXTREME

Fatal1ty X79 Champion

ASRock > Fatal1ty X79 Champion

To pc είμαι αποφασισμένος να το φτιάξω πάνω σε μια 3930 cpu, με το καινούργιο κουτί της corsair obsidian 900D συν την ψύκτρα της corsair H100i.

Από το παλιό pc θα πάρω το τροφοδοτικό της corsair 750 gold και δύο ssd έναν vertex4 και έναν intel 335.

Mνήμες λέω να βάλω 16gb σε quad.

Θα ήθελα απλά την γνώμη σας πάνω στις τρεις μητρικές και ποια θα προτιμούσατε. Για asrock παρά τα χαρακτηριτσικά της δεν είμαι και τόσο ενθουσιασμένος γιατί είχα πριν 6 χρόνα μια asrock και ήταν γτπ και δεν την έχω και σε μεγάλη εκτίμηση σαν εταιρεία. Δεν ξέρω αν έχει βελτιωθεί μετά από τόσα χρόνια.

Η msi μου αρέσει αρκετά αλλά εχω δει ότι γενικά έχει κάτι θέματα με τα usb 3 της και το bios της, δεν ξέρω αν αληθεύουν γιατί δεν το έχω ψάξει περισσότερο.

Θα σου προτεινω την ASUS RAMPAGE IV EXTREME οπου την εχω και ειναι πραγματικο "διαμαντι".....

Θα αγοραζα ομως με ΑΝΕΣΗ και την ASRock Fatal1ty X79 Champion ως μητρικη οπου εχει πολυ καλα σχολια οπου και να κοιταξεις.... συν πως εχει τα ΠΑΝΤΑ .... απο ηχο , απο τον τελευταιο Marvell Controller....κτλ κτλ .

Εχει και παρα πολυ καλο overclockability!!!! ;)

Ισως να μην σε βοηθαω και πολυ αλλα ..... πλεον η ASRock δεν εχει καμια σχεση με την προ 6ετιας που αναφερες.... :D

ειμαι χρηστης asrock και ειχα και γω θεματα , συγκεκριμενα με χ58 chipset. πλεον μπορω να σου πω με σιγουρια οτι ειναι οκ.

το μονο κατα (αλλα μεγαλο) ειναι η εγγυηση που οου δινει. 2 χρονια εναντι 3 που δινουν οι υπολοιπες

η msi ειχε θεματα οταν προτοβγηκε η x79 με ασυμβατοτιτα του i7 3820. αλλα και αυτα λυθηκαν με bios update.

καλά από ήχο δεν καίγομαι γιατί έχω ήδη ξεχωριστή κάρτα ήχου μια asus xonar. Να πω την αλήθεια αυτή που με τραβάει περισσότερο είναι η msi αλλά δεν έχω ξαναπάρει ποτέ msi και δε ν γνωρίζω και αυτή η υλοποίηση της κατά πόσο καλή και σταθερή είναι.

Η τωρινή μου μητρική είναι μια asus και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος μαζί της.

Μια και διαβάζω συνέχεια forum από το εξωτερικό όλοι θεωρούν και τις δύο μητρικές αρκετά αξιόλογες και τις κορυφαίες προτάσεις για το 2011 socket με την asus να είναι η ποιο δημοφιλής από τι κατάλαβα λόγο της ευκολίας της στο bios και στο υπερχρονισμό της.

Η msi έχει αντιπροσωπεία εδώ στην Ελλάδα γιατί βρήκα την μητρική σε ευρωπαικό κατάστημα σε πάρα πολή καλή τιμή.

Μια και διαβάζω συνέχεια forum από το εξωτερικό όλοι θεωρούν και τις δύο μητρικές αρκετά αξιόλογες και τις κορυφαίες προτάσεις για το 2011 socket με την asus να είναι η ποιο δημοφιλής από τι κατάλαβα λόγο της ευκολίας της στο bios και στο υπερχρονισμό της.

Η msi έχει αντιπροσωπεία εδώ στην Ελλάδα γιατί βρήκα την μητρική σε ευρωπαικό κατάστημα σε πάρα πολή καλή τιμή.

Απο οσο ξερω, τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα, αντιπροσωπεια της MSI εδω ειναι η Oktabit

Η msi μου αρέσει αρκετά αλλά εχω δει ότι γενικά έχει κάτι θέματα με τα usb 3 της και το bios της, δεν ξέρω αν αληθεύουν γιατί δεν το έχω ψάξει περισσότερο.

Αληθεύουν, όπως και για τις 4 Χ79 που έχουν περάσει από τα χέρια μου (Asus, Gigabyte, MSI).

Γενικά, δεν έχουν κάνει αρκετό development με το Χ79 και έχει παιδικές ασθένειες.

Τα USB3 δεν είναι στο Chipset κι έχουν όλοι ξεχωριστό chip.

Τα bios είναι UEFI και δεν παίζουν 100% σωστά. Εμένα πχ δε μου βλέπει το πληκτρολόγιο κατά τα boot και πρέπει να βάλω άλλο για να μπω να αλλάξω ρυθμίσεις.

Μήπως έτυχε να χρησιμοποιήσεις τις mobo σε linux γιατι βλέπω ότι ο κοντρόλερ που χρησιμοποιεί η asus είχε κάποιες ασυμβατότητες αντίθετα βλέπω ότι o nec της msi λειτουργεί μια χαρά.

Μήπως έτυχε να χρησιμοποιήσεις τις mobo σε linux γιατι βλέπω ότι ο κοντρόλερ που χρησιμοποιεί η asus είχε κάποιες ασυμβατότητες αντίθετα βλέπω ότι o nec της msi λειτουργεί μια χαρά.

Όχι, αποκλειστικά Win7/8. Επίσης, η GB που έχω τώρα, έχει τον Nec, αλλά αυτός είναι μόνο για USB3.0.

Ναι για τα usb 3 μιλάω και κατά πόσο το υποστηρίζουν. Δεν έχεις κανα live cd να έβλεπες λίγο στα γρήγορα αν σου αναγνώριζε σε linux τα usb 3 ε? :D Και κάτι τελευταίο αν τον γνωρίζεις. Οταν λένε οι μητρικές συμβατές με win 8 μήπως έχουν αυτό το κλειδωμένο bios που κλίνει την δυνατότητα εγκατάστασης και άλλων λειτουργικών αν και αυτό νομίζω ξεπερνέτε από τι διάβαζα.

Δεν ξέρω αν κλείνει τη δυνατότητα εγκατάστασης, αλλά αυτό που κάνει σίγουρα είναι ότι αν κάνεις bios update, χάνει την ενεργοποίηση και πρέπει να πάρεις τη Μ$ τηλέφωνο να το ενεργοποιήσεις πάλι, αφού αν πας να το κάνεις online σου λέει ότι έχεις ξεπεράσει το όριο ενεργοποιήσεων... :hm:

Τελικά αποφάσισα να πάω σε msi. Από όσα διάβασα σε forum και site στο internet όλοι τους την θεωρούν από τις κορυφαίες προτάσεις σε 2011 και δεν είδα γενικά να υπάρχουν προβλήματα η ασυμβατότητες.

το μείον της asus νομίζω είναι αυτό το ανεμηστιράκι που έχει πάνω που διάβαζα ότι βγάζει θόρυβο συν τις λιγότερες θύρες που έχει( αν και τις τόσες πολλές που έχει η msi σιγά μην τις χρισημοποιήσω ποτέ) συν ότι ο nec controller της msi έχει καλύτερη συμβατότητα σε linux η έτσι πιστεύω.

το pc θα το φτιάξω μόνος μου και πιστεύω σε ένα δύμηνο να μπορέσω να μαζέψω και τα υπόλοιπα κομμάτια του. Αυτό που περιμένω τώρα είναι να κυκλοφορήσει και η corsair το νέο της obsidian 900D.

Θα ανεβάσω πάντως σίγουρα φώτο από όλη την διαδικασία

edit: ξέχασα να αναφέρω ότι την μητρική θα την αγοράσω απέξω γιατί την βρήκα τουλάχιστον 120 ευρώ χαμηλότερα από τι την πουλάνε εδώ στην Ελλάδα.

Να ενημερωσω και εσενα και τους υπολοιπους που διαβαζουν το thread πως το ανεμιστηρακι της ASUS το απενεργοποιεις απο το BIOS οποτε δεν υπαρχει θεμα θορυβου..... και βασικα ΔΕΝ χρειαζεται να λειτουργει αν δεν επιχειρησεις OC πχ σε 3820 , απο 5GHz και πανω.....χαχαχα.

Μόλις μου ήρθε η μητρική και μιλάμε καθόμουν και την κοίταγα σαν χαζός. Απίστευτη δουλειά. καθαρά τεχνολογικό έργο τέχνης και έρωτας με την πρώτη ματιά.:inlove:

Στην κάθε τις λεπτομέρεια βλέπεις πόσο καλή δουλειά έχουν ρίξει και τι σημαίνει αιχμή της τεχνολογίας.

Τώρα περιμένω το obsidian 900D να την ρίξω πάνω. Βιδάκια δεν είδα για το case αλλά νομίζω αν θυμάμαι και με το προηγούμενο thermaltake armor που έχω ότι οι βάσεις και τα βιδάκια έρχονται με το κουτί. Ετσι δεν είναι?

Μόλις μου ήρθε η μητρική και μιλάμε καθόμουν και την κοίταγα σαν χαζός. Απίστευτη δουλειά. καθαρά τεχνολογικό έργο τέχνης και έρωτας με την πρώτη ματιά.:inlove:

Στην κάθε τις λεπτομέρεια βλέπεις πόσο καλή δουλειά έχουν ρίξει και τι σημαίνει αιχμή της τεχνολογίας.

Τώρα περιμένω το obsidian 900D να την ρίξω πάνω. Βιδάκια δεν είδα για το case αλλά νομίζω αν θυμάμαι και με το προηγούμενο thermaltake armor που έχω ότι οι βάσεις και τα βιδάκια έρχονται με το κουτί. Ετσι δεν είναι?

Καλοριζικη!

Λογικα ναι θα εχει μεσα το κουτι βιδες ;)

[MENTION=6731]chek2fire[/MENTION] καλορίζικη η μητρική καταρχήν.

Μια ερώτηση μόνο. Απο πού παράγγειλες το 900D και πότε λέει delivery?

Εχει δοθεί μια παράταση, οπότε θέλω να δω τι παίζει.

Δεν την έχω παραγγείλει γιατί και εγώ περιμένω να την βάλουν κανονικά για preorder. Το μόνο site που την έχει από τώρα για preorder είναι το γερμανικό amazon.de και αυτό δίνει 4-7 βδομάδες για dispatch.

Πόσο παράταση πήρε για την κυκλοφορία της?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.