Jump to content



Assetto Corsa


racer

Recommended Posts

Οι πιο πολλοί επιλέγουμε 900* απλά και μόνο για την ρεαλιστικότητα.

Είμαι κατά 69% σίγουρος ότι αν μειώσω τις μοίρες θα μπορώ να κάνω (κατά τι) καλύτερους χρόνους και 100% σίγουρος ότι θα ντριφτάρω ΠΟΛΥ καλύτερα!

Επίσης λάβε υπόψιν πως στο AC, βάζοντας 900* στον Profiler και στις ρυθμίσεις, θα χρησιμοποιείς πάντα τις πραγματικές μοίρες του κάθε αυτοκινήτου.

Δηλ στην MP4 πχ θα μπορείς μεν να γυρνάς την τιμονιέρα 900* αλλά το τιμόνι στο game θα σταματάει στις 540.

Βάζοντας 450* στον Profiler και 900* στο AC, έχεις το διπλάσιο steering ratio. Δηλαδή εκεί που ο οδηγός μιας αληθινής MP4 στρίβει το τιμόνι 90* εσύ θα στρίβεις 45*.

Τέλος, δεν σε υποχρεώνει κανένας να βάλεις κάτι συγκεκριμένο.

Αν εσύ αισθάνεσαι άνετα με λιγότερες μοίρες κανένας δεν πρόκειται να αμφισβητήσει τους χρόνους σου επειδή και καλά κλέβεις!

Link to comment
Share on other sites

Αν θέλετε ένα καλό συμβιβασμό μεταξύ ακρίβειας που προσφέρουν οι 900 μοίρες και ταχύτητας στο πιάσιμο των γλιστριμάτων, δοκιμάστε να παίζετε στις 650-700 μοίρες.

Link to comment
Share on other sites

Για ένα διάστημα το είχα απενεργοποιήσει τελείως, γιατί με μπέρδευε να βλέπω 2 τιμόνια (1 στην οθόνη και 1 μπροστά μου). Είναι ενδιαφέρουσα η αίσθηση που δίνει, ιδίως αν έχεις κολλητά το μόνιτορ στην τιμονιέρα!

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά έχω 900 μοίρες ώστε αυτο που κάνω στο τιμόνι να το βλέπω ακριβώς στην οθόνη .

Το περιεργο ειναι οτι με settings στις 900 μοιρες στον profiler και 450 στο assetto τα 2 τιμονια (φυσικο και εικονικο) είναι απολύτως συγχρονισμενα...

Θα το βαλω σημερα στα 900 παλι να δω πως θα παει :)

Έγινε επεξεργασία από Orgios
Link to comment
Share on other sites

Χθες ενεργοποιησα το rsr για πρωτη φορά και ξαναεβαλα την τιμονιέρα στις 900 μοιρες, η αλήθεια είναι οτι δεν είδα σημαντικη διαφορα στην mp4 οποτε θα το αφήσω.

Δεν εβαλα φωτια στις πίστες αλλα τουλάχιστον επανέλαβα το 1.52 στην imola , πρέπει να βρω τρόπο να πέσω κάτω απο το 1.50 ... Any tips?

Orgios Οποιος θέλει κανει add να ριξουμε κανα γύρο...

Link to comment
Share on other sites

Γέμισέ το με βενζίνη, κάθεται καλύτερα το πίσω μέρος! Fact!

Τώρα αυτό είναι αλήθεια;

Δεν ξέρω αλλά το βρίσκω καταπληκτικό.

Το ενδιαφέρον μου πολλαπλασιάστηκε επί 100!

Το πρόβλημα είναι οτι δεν μπορώ αυτό τον καιρό να παίξω :fie:

Σύντομα όμως.... :)

ΥΓ. Ο λόγος είναι οτι βλέπω το πόσα έχω να μάθω ακόμα αλλά και το βάθος του παιχνιδιού σε συνάρτηση με τον κόπο που χρειάζεται για να βελτιώνεσαι.

ΥΓ2. Δεν είναι πλάκα έτσι; :D

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=20727]Orgios[/MENTION] Με την MP4-GT3 εννοείς ε?

Έχω 1:49:854 αλλά με μερικά τυπάκια εδώ μέσα από άλλον πλανήτη, καλύτερα να σου πουν εκείνοι RSR LiveTiming to Assetto Corsa

Πάντως αν έχεις όρεξη, διάβασε αυτό : MaiDireSetup_1.1.2_ENG

και μέσω pm θα σου στείλω ένα ακόμα.

Link to comment
Share on other sites

Τώρα αυτό είναι αλήθεια;

Δεν ξέρω αλλά το βρίσκω καταπληκτικό.

Το ενδιαφέρον μου πολλαπλασιάστηκε επί 100!

Δεν αστειευόμουν! Με τη βοήθεια κάποιων apps βλέπεις ότι η Cobra έχει πάνω από 100 κιλά lift στις υψηλές ταχύτητες με αποτέλεσμα να γίνεται πολύ ασταθής. Η κατάσταση βελτιώνεται με το να προσθέσεις βάρος πίσω και να κάνεις αλλαγές στην ανάρτηση. Πχ να αυξήσεις τη σύγκλιση (toe in) στους πίσω τροχούς. Το ac έχει απύθμενο βάθος στα physics! :)

[MENTION=20727]Orgios[/MENTION] δοκίμασε κάνα setup από εδώ.

Επίσης δες και αυτό το βιντεάκι και προσπάθησε να αντιγράψεις γραμμές, σημεία φρεναρίσματος κλπ.

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=42Omkwv6ftI]Assetto Corsa : Mclaren MP4-12C GT3 @ Imola 1:44:452 - YouTube[/ame]

Link to comment
Share on other sites

@akis_z80 Σε ευχαριστω για τις προτάσεις σου, το συγκεκριμένο βιντεακι το έχω ήδη κανει stop/καρε πολλές φορές αλλά καποια πράγματα δεν βγαίνουν με τίποτα... πχ Μπαίνει στις 2 πρωτες στροφες (ζιγκ ζαγκ) με 139χλμ/ωρα , προσπαθησα να το αναπαραγω απειρες φορες τις τελευταίες 2 μέρες αλλά το καλυτερο που καταφερα χωρις να χάσω ελεγχο είναι στα 120...

Επίσης βασικό που δεν καταλαβαίνω , είναι με ποιο τρόπο φρενάρει???? Heel/toe σε καθε downshift ή απλα downshift αφήνοντας το γκάζι και λιγο φρενο, ρωτάω και είναι η βασικη απορία μου γιατι οι στροφές του δεν πεφτουν ούτε για πλάκα!!!!! Αν μαθαινα αυτο πως γίνεται ίσως να την πάλευα!

οκ καταλαβαίνω οτι θέλει practice / setups κτλ αλλά νιώθω οτι κάτι βασικό δεν ξερω/αγνοω ακομα :)

Link to comment
Share on other sites

@akis_z80 Σε ευχαριστω για τις προτάσεις σου, το συγκεκριμένο βιντεακι το έχω ήδη κανει stop/καρε πολλές φορές αλλά καποια πράγματα δεν βγαίνουν με τίποτα...

Heel toe δε χρειάζεται στα ημι-αυτόματα γιατί ρυθμίζουν μόνα τους τις στροφές στα κατεβάσματα.

Να προσθέσω κάτι για το φρενάρισμα που ξέχασα να γράψω. Τεράστια σημασία έχει και ο τρόπος που πατάς και αφήνεις το πεντάλ. Πχ στα GT3 μια συνηθισμένη τακτική είναι να το πλακώνεις στο 90-100% κατευθείαν και μετά να τα αφήνεις απαλά (όχι απότομα) ενώ ήδη έχεις αρχίσει να στρίβεις.

Ο χρόνος που πας να κάνεις είναι με soft λάστιχα έτσι; Να ξέρεις ότι στον 1ο γύρο δεν κρατάνε καθόλου. Μόνο στο 2ο και στον 3ο μπορούν να βγάλουν καλούς χρόνους (αρκεί να έχεις το tire wear on, αν το έχεις off ποτέ δεν θα αποκτήσουν καλό grip). Προτείνω να δοκιμάσεις να κάνεις χρόνους με mediums. Είναι λίγο πιο αργά, αλλά αποδίδουν καλά από την αρχή και κρατάνει για 20-30 συνεχόμενους γύρους άνετα.

Link to comment
Share on other sites

Ένα βιντεάκι που μάλλον θα το μελετήσω όταν ξεμπερδέψω και αρχίσω πάλι να παίζω είναι το παρακάτω. Είχα δει μόνο κανά τέταρτο και το έκλεισα για να δοκιμάσω αυτά που έλεγε, από ανυπομονησία, και ξεκόλλησα με την μία από τον πάτο κάνοντας 1-2 μόνο από τα βασικά που είδα. ΟΚ, για κάποιους είναι πολύ βασικά! Μου αρέσει που έχει μελέτη το πράμα...!

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=xQRmYMlmdqM]skip barber going faster - YouTube[/ame]

Επίσης το GTR2 έχει σχολείο και μαθαίνεις και τις πίστες, λίγο που είδα πρέπει να πάω σε αυτό το σχολείο!

Κατέβασα και τον οδηγό για το Setup που προτάθηκε, ήταν κάτι που έψαχνα!

Βοηθούν πολύ αυτά που προτείνετε πάντως! :thank_you2:

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=20727]Orgios[/MENTION] βρήκα ένα replay μου (LINK) με mclaren gt3 - imola. Default setup με medium tires και γεμάτο tank. Ο χρόνος είναι στο 1.46 και μπορεί να πέσει αρκετά εννοείται, αλλά είναι μια καλή αρχή.

Βάλτε το μέσα στο mydocumets\assetto corsa\replays\

και ενεργοποιήστε και το pedal app για να έχετε πιο πλήρη εικόνα. Με το player μέσα από το παιχνίδι μπορείς να δεις τις επίμαχες σκηνές σε αργή κίνηση κλπ.

Αν θες στείλε και ένα δικό σου replay για να δούμε πού χάνονται τα δευτερόλεπτα!

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=20727]Orgios[/MENTION], διάβασε το βιβλίο που σου έστειλα και θα σου λυθούν όλες σου οι απορίες.

Εκεί θα δεις για ιδανικές γραμμές, τρόπος στροφής κτλ και φυσικά πώς θα διαβάζεις τα διαγράμματα.

Επίσης πρώτα μάθε τι σημαίνει αγωνιστική οδήγηση και μετά τα setup. Το λινκ του Άκη είναι πολύ καλή αρχή (και για μένα χεχε)

[MENTION=32738]DrFred[/MENTION] έχεις P.m.

Έγινε επεξεργασία από liakjim
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστω και τους 2 για το υλικο και τις προτασεις σας ... @akis_z80 ιδιως αυτό που μου είπες για το heel toe χωρις συμπλεκτη με εσωσες αφου εγω προσπαθούσα να κανω simulate την τεχνικη με γκαζι / φρενο μόνο, θα επανέλθω μετα απο διαβασμα με replay και ευελπιστώ και καλύτερους χρόνους :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.