Jump to content

Αναβάθμιση μητρικής και επεξεργαστή

idonthave

Recommended Posts

Καλησπέρα στην ομάδα,θέλω να κανω μια μικρή αναβάθμιση σε mb-cpu σε αρχιτεκτονικη intel.Μνήμες έχω τις Kingston HyperX Beast 8GB DDR3-1600MHz Dual Kit (XMP) | Skroutz.gr

Για cpu σκεφτομαι να βάλω καποιον i5,

Intel Core i5-3470 Box | Skroutz.gr 175eu

Intel Core i5-3570 Box | Skroutz.gr

Για mb εχω δει αυτές

Gigabyte GA-Z77X-D3H | Skroutz.gr 125 ~ 130 ευρω

Asus P8Z77-V LE Plus | Skroutz.gr ~145

Asrock Z77 Extreme4 | Skroutz.gr 123 ~ 145

αργότερα θα αλλάξω και την καρτα γραφικών (7870 ή 660)

η χρήση του υπολογιστή θα είναι για όλες τις δουλειές και για παιχνίδια.

στο σύστημα υπάρχει ssd δίσκος και κάρτα γραφικών 4890

τα χρηματα που θα διαθέσω είναι γύρω στα 300eu, πως βλέπετε την σύνθεση αυτή?

-Απο οτι βρήκα η διαφορά των 2cpu 3570 (hd2500) και 3570k (hd4000) ειναι στην ενσωματωμενη κάρτα γραφικών και o 3570Κ εχει ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή για να τον υπερχρονίσεις με μια καλή ψήκτρα αν τα λεω καλά?

-Απο αποψη OC και οι δυο εχουν λειτουργια tubo mode στα 3,8 υπαρχει διαφορα απο ενα καθαρο OC μεσω BIOS ή ειναι το ίδιο?Αν θα του κανω ΟC καποια στιγμη θα τον πάω στα 3.8 , παραπάνω οχι.

Για μεταπωλητικη αξια λογίκα συμφέρει ο 3570Κ αλλά απο την στιγμη που θα τον κουμπωσω πάνω θα τον κρατίσω το λιγότερο μια 4ετια

-Αυτήν τι στιγμη στο σύστημα μου εχω έναν q6600 απο το 2007 και μεχρι σημερα μου κάλυπτε τις ανάγκες μου,αν χρειαζόταν του ανέβαζα την συχνότητα και τον πήγαινα το πολύ στα 2,8ghz

θα ήθελα γνώμη και για την ΜΒ περισσοτερο κλίνω προς την gigabyte και μετα στην asus που αναφερω, υπάρχει κατι καλύτερο στα λεφτα αυτά?

OC θα κάνω κάποια στιγμη της τάξεως του 10% παραπάνω οχι .

Κάποια στιγμη που θα έχω τα χρήματα να πάρω την 660 ή 7870 και αν με παίρνει μεχρι τοτε καμια 7950 τα παιχνίδια θα τα τρέχω το πολυ σε ανάλυση 1680χ1050 και οχι σε full φίλτρα(καποια θα ειναι αλλα οχι κατι τρελο) για την χρηση του επεξεργαστή σου δίνω το παράδειγμα

Επανέρχομαι στο θέμα της αναβάθμισης,σε περίπτωση που πάω σε αρχιτεκτονική intel θα βάλω τον i5-3570k και mobo την Asrock Z77 Pro4 | Skroutz.gr ή Asrock Z77 Extreme4 | Skroutz.gr ανάλογα με τα οικονομικά μου.

Είμαι σε δίλημμα τώρα επειδή ένας φίλος μου είπε για AMD αρχιτεκτονική και συγκεκριμένα:

AMD FX-8350 Box | Skroutz.gr 185eu και mobo Asrock 970 Extreme4 | Skroutz.gr ~95eu και θα μου κοστίσει περιπου 280eu.

Σε amd εχω δει και αυτες εδω τις μητρικές:

Asus M5A99X EVO R2.0 | Skroutz.gr 130eu

Gigabyte GA-990FXA-D3 | Skroutz.gr 106eu

Gigabyte GA-990FXA-UD3 | Skroutz.gr ~130eu

Τι άποψη έχετε για τις συνθέσεις αυτές με τον AMD?

Στην AMD σύνθεση αν θα πας θα κοιτάξεις:

GIGABYTE 970A-UD3 R1.2 (84)

GIGABYT 990XA - UD3 R1.1 (97)

GIGABYTE 990FX-UD3 R1.2 (122)

Η 970 είναι πλήρης για όλα εκτός από crossfire με πολλαπλές κάρτες γραφικών !

Ολες έχουν 8+2 κύκλωμα τροφοδοσίας σε αντίθεσμη με την ASROCK που έχει 4+1, ενώ δίνουν και 1 παραπάνω χρόνο εγγύησης !!!

Τις σκέτες D3 μην τις κοιτάς καν ... Είναι για πέταμα ....

Ο 8350 είναι δυνατότερος επεξεργαστής αλλά για να του πάρεις την δύναμη αυτή πρέπει τα προγράμματα να είναι multithread , δηλαδή να εκμεταλλεύονται πολλούς πυρήνες , ή να κάνεις πολύ multitasking.

Αν κάνεις overclock μπορείς να δεις και τον 8320 που είναι ξεκλείδωτος και είναι το ίδιο chip με τον 8350 στα 164 € !! Ότι ποιο VFM κυκλοφορεί !

Δεν πρόκειται να βαλω παραπάνω απο μία κάρτα γραφικών,οπότε μ'αυτήν την motherboard Gigabyte GA-970A-UD3 | Skroutz.gr κάνω την δουλεια μου? Τώρα στο συστημα μου εχω μια 4890 και αργότερα τι θα υπαρχει στην αγορά πάω σε μια καλη ΑΤΙ κάρτα γραφικων.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.