Jump to content

Επεξεργαστης

Straths12

Recommended Posts

Γεια σας ειμαι καινουριος στο Lab..Θα ηθελα να κανω μια ερωτιση σχετικα με την καρτα μιτρικης μου και επεξεργαστες.. Εχω την ASUS P5G41-M LX και θα ηθελα να ρωτησω επανω σε αυτην την μιτρικη τι επεξεργαστες θα μπορουσα να βαλω..?Ο επεξεργαστης που εχω ειναι [[ Intel® Core2 Duo CPU E7500 @ 2.93GHz 2.94GHz ]] και θα ηθελα κατι καλυτερο απο αυτον και ο λογος ειναι γιατι οταν μπαινω σε online games (AION,Runes Of Magic) κολλαω υπερβολικα παρα πολυ και μερικες φορες μου κλεινει και το pc απο μονο του..Η καρτα γραφικων μου ειναι μετρια προς καλη και στα απαιτουμενα των παιχνιδιων τα ξεπερναει αρα νομιζω πωσ δεν φταιει η καρτα για το κολλημα! ( ATI Radeon HD 4600 Series ) Αναμενω απαντηση..Ευχαριστω! :)

Εδώ έχει τη λίστα με όλους τους επεξεργαστές που υποστηρίζει η συγκεκριμένη μητρική. Από αυτούς, ο Core 2 Quad Q9650 είναι ο πιο "γρήγορος", άμα βρεις κάποιον φτηνό μεταχειρισμενο καλώς. Για καινούριο δεν αξίζει να δώσεις χρήματα για αυτή την πλατφόρμα.

Ο επεξεργαστής σου είναι καλύτερος "αναλογικά" από την κάρτα γραφικών σου. Μία μεταχειρισμένη 460/6850 στα ~70€ είναι μία τίμια αγορά, σε περίπτωση που το σκέφτεσαι.

Τέλος, έλεγξε θερμοκρασίες, μήπως και φταίει αυτό και κλείνει ο υπολογιστής.

Δηλαδη εννοεις να παρω μια καλυτερη καρτα γραφικων αντι του επεξεργαστη?? Και αυτο με τις θερμοκρασιες ειναι ευκολο να μου πεις πως το κοιταω και τι πρεπει να προσεξω?? Δεν ειμαι και πολυ expert σε αυτα..Sorry για τις πολλεσ ερωτησεις..

Κατέβασε το hwmonitor. Κάνε εγκατάσταση και τρέχτο. Παίξε κάποιο παιχνίδι. Μετά κλέισε το παιχνίδι και δες τις θερμοκρασίες:

temps-8314.jpg

Όπου γράφει Intel Core i5 2500Κ σε σένα θα γράφει Intel Core2Duo E7500. Από κάτω θα έχει Temperatures και Core #0 και Core #1 (σε μένα έχει 4 πυρήνες). Δες την τελευταία στήλη (Max).

Όπου γράφει NVIDIA GeForce GTX 460 εσένα θα γράφει AMD/ATI HD 46XX. Από κάτω θα έχει Temperatures. Δες πάλι την τελευταία στήλη (Max).

Πες μου τις θερμοκρασίες αυτές.

Θες να μου πεις πως το εβγαλες φωτο γιατι εμενα δεν γραφει αυτα που γραφει εσενα..και ασε που δν λεει πουθενα κατι για Intel Core Duo..Δεν γινετε να τα επιλεξω ολα και να τα κανω αντιγραφη επικολλιση!Λογικα το ξερεις..Και επισης να τα βγαλω φωτο οσο παιζω το game η να το κλεισω και μετα??

1.Τρέχεις το πρόγραμμα αυτό. Το αφήνεις ανοιχτό.

2.Τρέχεις το παιχνίδι. Παίζεις για κάνα 5-10λεπτο. Κλέινεις το παιχνίδι.

3.Έχοντας το παράθυρο του προγράμματος μπροστά σου, πατάς το Prt Scn του πληκτρολογίου σου.

4.Ανοίγεις το Paint. Πατάς Ctrl+v.

πριν δεν μου ελεγε Intel Core Duo..Απλα εκλεισε το pc μονο του..εκλεισε δεν εκανε restart..και τον ξανα ανοιξα ετρεξα το προγραμμα οπως ειπες ετρεξα το game και αυτα ειναι που εγραφε..Ελπιζω να καταλαβεις..

post-29436-1416077100,5715_thumb.png

Κάτι δε πάει καλά. Είτε το πρόγραμμα δεν αναγνωρίζει το σύστημα σου για κάποιο λόγο, είτε έχεις πρόβλημα.

Για δοκίμασε και αυτό το πρόγραμμα: Realtemp. (Κάνε την ίδια διαδικασία με πριν, αλλά αντι για το ΗWmonitor τρέξε το "RealTemp.exe".

Λοιπον εβγαλα 2 φωτο..Η πρωτη ειναι γιατι μολισ βγηκα απο το game εκλεισε το pc μονο του και μολις το ανοιξα εβγαλα αμεσως μια..Και η δευτερη ειναι κανονικα οπως εκανα και πριν ανοιξα το game βγηκα και την εβγαλα..

post-29436-1416077100,8623_thumb.png

post-29436-1416077101,1219_thumb.png

Αδερφέ, άμα τα νούμερα είναι "πραγματικά" ο επεξεργαστής σου ψήνεται. Μήπως δε πατάει καλά η ψύκτρα; Μήπως το ανεμιστηράκι δε δουλεύει; Για έλεγξε το, γιατί άμα είναι αληθινά τα νούμερα θα πας αναγκαστικά σε νέο επεξεργαστή σε λίγο καιρό, είτε το θες είτε όχι...

Αν δεν παταει καλα το ανεμιστηρακι ειναι μεγαλο το προβλημα??Γιατι εχει σπασει απο την μια μερια το ποδι απτο ανεμιστηρακι και παταει στα 3 μονο..Αλλα βλεπω οτι μαλλον δν παταει καλα..Αυτες οι θερμοκρασιες μπορει να οφειλονται δηλαδη μονο κ μονο επειδη δεν παταει καλα??Γενικα με τις καινουριες φωτο τωρα που ειδες υπαρχει καποιο αλλο προβλημα εκτος της θερμοκρασιας?Αυτο για το οτι δν αναγνωριζει το συστημα που μου ειπες πριν τωρα το αναγνωριζει?ολα κομπλε δηλαδη εκτος της θερμοκρασιας??

Ο επεξεργαστής στους 100+ που τον τρέχεις δε θα βαστήξει πολύ ακόμα. Είναι ΜΕΓΑΛΟ πρόβλημα άμα τον τρέχεις σε τέτοιες θερμοκρασίες. Το ποδαράκι της ψύκτρας έχει σπάσει, καμιά φτερωτή του ανεμιστήρα ή η βάση του ανεμιστήρα;

1-8315.jpg

Αυτο που ειναι κυκλωμενο με κοκκινο αλλα οχι ολο..κατω κατω αμα δεις το ασπρο το μικρο..αυτο που κουμπωνει δηλαδη επανω στην καρτα μητρικης..Μηπως ξερεις αν μπορω να βρω το ιδιο απο καπου?Γιατι λογικα δν κανει το οτιδηποτε..

Άλλη ψύκτρα χρειάζεσαι φίλε. Τώρα δε πατάει καλά, με αποτέλεσμα να ψήνεται. Αυτή είναι μία τίμια ψύκτρα στο 20ρικο. Θα σε συμβούλευα μέχρι να το φτιάξεις, να μη ζορίζεις (μη σου πώ μη το ανάβεις καθόλου) το μηχάνημα.

Ευχαριστω πολυ φιλε..Θα δω τι θα κανω..θα ρωτισω μηπως βρω καμια ιδια γιατι δεν ξερω αν αυτη κανει στην μητρικη μου..Αν μαθεις κατι αλλο η αν βρεις κατι αλλο που κανει σιγουρα στην μητρικη μου σε παρακαλω στειλε μου.. :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.