Jump to content

USB sticks

paris

Recommended Posts

ΠΑρεθεσες σωστα στοιχεια??Νομιζα μονο ερωτησεις εκανες?

Αφου θα αγορασεις οπως και να εχει στικακι και για αλλους λογους, σου εδειξα το πιο γρηγορο που κυκλοφορει.Για 1-2-3-4Ε απο οποιοδηποτε αλλο προτιμησε το και ας σε καλυπτει με το παραπανω.(μιας και παραειναι γρηγορο)

• Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Το σκεπτικό σου πάντως thread starter είναι λάθος.

Τα USB 3.0 δεν έχουν θέμα αξιοπιστίας έναντι των USB 2.0. Έχω 3 stick διαφορετικά μοντέλλα από Corsair USB 3 και δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα από κανένα και ας γράφω-σβήνω σχετικά συχνά.

Τώρα για downloading και torrents και ταινίες όπως και να το δεις δεν είναι ιδανικό το stick. Καταρχάς ξεκινάς με μικρή χωρητικότητα δίσκου. Θέλεις να έχεις μεγάλο όγκο αρχείων στο stick που σημαίνει ότι θα το καταπονήσεις εξ ορισμού. Αν το χρησιμοποιείς για καθημερινή μεταφορά μεγάλων αρχείων από έναν υπολογιστή σε έναν άλλον είναι ζήτημα χρόνου μέχρι να συμπληρώσεις τους κύκλους εγγραφών του και να το "χαλάσεις". Η ατυχία θα είναι να συμβεί αυτό και εκτός εγγύησης. Τώρα αν δεν σε πειράζει να διαθέτεις ποσό για νέο usb stick κάθε μερικά χρόνια it is fine with me.

Για το θόρυβο που λες πάντως στους μηχανικούς δίσκους οι τελευταίες σείρες 2,5'' που δοκίμασα είναι πρακτικά θόρυβοι και πραγματικά εξεπλάγην θετικά. Εκτός αυτού σε wd υπάρχει και jumper για να μην ξεκινάει απότομα το μοτερ. Αργει περισσότερο να "ξυπνήσει" ο δίσκος αλλά γλυτώνεις θόρυβο και κερδίζεις και σε συμβατότητα αφού δεν τραβάει πολύ ρεύμα από USB και έχει λιγότερες πιθανότητες να "κρεμάσει". Αντίστοιχα νομίζω υπάρχουν και σε άλλους κατασκευαστές αλλά οι περισσότεροι πιάνουν τον δισκό και τον καρφώνουν απευθείας σε θήκη χωρίς να κοιτάξουν jumper.

Αν θες και πιο extreme λύση κοίτα σε εξωτερική θήκη με hybrid δίσκο από seagate.

ΠΑρεθεσες σωστα στοιχεια??Νομιζα μονο ερωτησεις εκανες?

Τοτε χρειαζεται να διαβασεις ολο το thread.

Αφου θα αγορασεις οπως και να εχει στικακι και για αλλους λογους, σου εδειξα το πιο γρηγορο που κυκλοφορει.Για 1-2-3-4Ε απο οποιοδηποτε αλλο προτιμησε το και ας σε καλυπτει με το παραπανω.(μιας και παραειναι γρηγορο)

Tο ξερω οτι αυτο το στικακι που εβαλες ειναι πολυ γρηγορο και εχει και καλες κριτικες στο newegg.

Aλλα η ταχυτητα δεν ειναι το μονο κριτηριο μου. Δεν ειναι το παν το να μεταφερεις κατι 1 λεπτο γρηγοτοτερα, δε μας κυνηγαει κανεις :p

Eπισης ειπα οτι θα αγορασω απο συγκρεκριμενο μαγαζι, και αυτο δεν το εχει.

Τώρα για downloading και torrents και ταινίες όπως και να το δεις δεν είναι ιδανικό το stick. Καταρχάς ξεκινάς με μικρή χωρητικότητα δίσκου. Θέλεις να έχεις μεγάλο όγκο αρχείων στο stick που σημαίνει ότι θα το καταπονήσεις εξ ορισμού. Αν το χρησιμοποιείς για καθημερινή μεταφορά μεγάλων αρχείων από έναν υπολογιστή σε έναν άλλον είναι ζήτημα χρόνου μέχρι να συμπληρώσεις τους κύκλους εγγραφών του και να το "χαλάσεις". Η ατυχία θα είναι να συμβεί αυτό και εκτός εγγύησης. Τώρα αν δεν σε πειράζει να διαθέτεις ποσό για νέο usb stick κάθε μερικά χρόνια it is fine with me.

Για το θόρυβο που λες πάντως στους μηχανικούς δίσκους οι τελευταίες σείρες 2,5'' που δοκίμασα είναι πρακτικά θόρυβοι και πραγματικά εξεπλάγην θετικά.......................

Για downloding λες δεν ειναι ιδανικο το stick. Ναι, αλλα η αλλη μου επιλογη ειναι ο ssd, οποτε...

Οταν κατεβασω μια ταινια στο stick, αμεσω ή μετα απο λιγο θα τη παρακολουθησω, κατοπιν θα τη σβησω. Αν ολα αυτα τα κανω στον ssd θα τον φθειρω, σωστα?

Και να καταπονηθει το stick δε πειραζει, αφενος ειναι φτηνο, αφετερου εχει καμποσα χρονια εγγυηση.

Η μεταφορα αρχειων απο τον εναν υπολογιστη στον αλλον δεν γινεται καθε μερα.

Για να μεταφερεις ασυρματως ενα αρχειο μεταξυ δυο pc, περαν της φθορας των ssd δισκων, υπαρχει και μια Α αργη ταχυτητα. Κανοντας ομως τη μεταφορα μεσω ενος usb stick σου λυνονται τα χερια :)

Για το θορυβο, η συγκριση ηταν μεταξυ μηχανικου σκληρου και usb stick.

Είτε μιλάς για usb sticks είτε μιλάς για SSD ο τρόπος λειτουργίας είναι παρόμοιος.

Τώρα πιο από τα 2 σε συμφέρει να καταπονήσεις περισσότερο σηκώνει πολύ συζήτηση. Σίγουρα ο SSD αντέχει περισσότερους κύκλους εγγραφών και έχει και τεχνολογίες για να κατανέμει την φθορά εξίσου σε όλες τις μνήμες, κάτι που δεν μπορώ να πω ότι ισχύει και για τα USB sticks.

Ναι αλλα ο δικος μου ssd δεν ειναι 64GB, η δε ποιοτητα του ειναι Α κλασης :)

Στο skroutz.gr βλεπω οτι ο φτηνοτερος samsung 830 64ρης κανει 72€.

(offtopic: Τι εννοεις "nο case at the moment", εξω χυμα τα εχεις τα εξαρτηματα?)

Ο Samsung 830 δεν είναι Α' κλάσης; Τί άλλο θα ακούσουμε;;

Ναι χύμα στο πάτωμα τα έχω. Εδώ και 2 εβδομάδες μέχρι να με πιάσει η προκοπή να βάλω και την υδρόψυξη.

Στα @@ το σκρουτζ, τον είχα πάρει weekend offer από το Π.

Γενικά ερωτοαπαντήσεις:

1)Σε usb2 θα παίζει ότι σκ@τ@ και να του βάλεις από ταινίες. Ολόκληρο dual layer bluray να βάλεις μέσα και η ταινία να είναι μόνο 90 λεπτά, άμα το flashακι δεν ειναι της πλάκας θα το παίζει.

2)Να γράψεις από pc σε μέτριo usb2 στικακι μία ταινία των 4GΒ παίρνει 6-7 λεπτά. Για να γράψεις μία ταινία από usb2 στικάκι σε εσωτερικό το μίσο περίπου.

3)Στέξε δε κατάλαβα...θες να πάρεις usb stick για να κατεβάζεις torrents εκεί αντί για τον ssd; Το flashακι σε 3-4 μήνες τέτοιας χρήσης θα είναι για πέταμα. Ο ssd δε θα μασάει καθόλου. Δε θες να καταπονείς τον Α κλάσης SSD που έχεις στάξει 200e δώσε ένα 50ρικό και πάρε ένα εσωτερικό ή εξωτερικο μηχανικό να τελειώνεις. Και θόρυβο δε κάνει ο green δίσκος σε τυπική χρήση. Μόνο όταν κάνεις μεταφορές αρχείων. Όταν βλέπεις ταινίες/torrent-αρεις δεν ακούγεται καθόλου (Έχω 3).

Ο Samsung 830 δεν είναι Α' κλάσης; Τί άλλο θα ακούσουμε;;

Ναι χύμα στο πάτωμα τα έχω. Εδώ και 2 εβδομάδες μέχρι να με πιάσει η προκοπή να βάλω και την υδρόψυξη.

Στα @@ το σκρουτζ, τον είχα πάρει weekend offer από το Π.

Δε ξερω τι αλλο θα ακουσεις αλλα εγω δε θα επαιρνα samsung 830 οταν υπαρχουν καλυτερα μοντελα και πιο αξιοπιστα.

Κι εγω ειχα για ενα διαστημα χυμα τα εξαρτηματα μου. Οχι στο πατωμα, πανω στο τραπεζι. Μια χαρα δουλευε και ηταν και πιο δροσερα...

Τι σοι 64ρη ssd πηρες με 45€ δε μπορω να καταλαβω. Mηπως τον εδωσαν κοψοχρονια γιατι ηταν στα αζητητα ή για πεταμα? Τα κανει κατι τετοια και το e-shop.

Ποσα χρονια εχει εγγυηση? Τι σκορ δινει το wei?

1)Σε usb2 θα παίζει ότι σκ@τ@ και να του βάλεις από ταινίες. Ολόκληρο dual layer bluray να βάλεις μέσα και η ταινία να είναι μόνο 90 λεπτά, άμα το flashακι δεν ειναι της πλάκας θα το παίζει.

Aν η ταινια ειναι 190 ή 300 λεπτα, εχει σημασια?

2)Να γράψεις από pc σε μέτριo usb2 στικακι μία ταινία των 4GΒ παίρνει 6-7 λεπτά. Για να γράψεις μία ταινία από usb2 στικάκι σε εσωτερικό το μίσο περίπου.

Βασικα ρωτησα για ασυρματη μεταφορα.

Παντως αν για 4GB το usb2 στικακι θελει 3,5 λεπτα για μεταφορα στο σκληρο, το usb3 στικακι ποσο θελει?

3)Στέξε δε κατάλαβα...θες να πάρεις usb stick για να κατεβάζεις torrents εκεί αντί για τον ssd; Το flashακι σε 3-4 μήνες τέτοιας χρήσης θα είναι για πέταμα. Ο ssd δε θα μασάει καθόλου. Δε θες να καταπονείς τον Α κλάσης SSD που έχεις στάξει 200e δώσε ένα 50ρικό και πάρε ένα εσωτερικό ή εξωτερικο μηχανικό να τελειώνεις. Και θόρυβο δε κάνει ο green δίσκος σε τυπική χρήση. Μόνο όταν κάνεις μεταφορές αρχείων. Όταν βλέπεις ταινίες/torrent-αρεις δεν ακούγεται καθόλου (Έχω 3).

"Στεξε" ειπες?

Αν το φλασακι χαλασει σε 3-4 μηνες θα αντικατασταθει. Συνηθως η εγγυηση ειναι καποια χρονακια...

Ο ssd ασφαλως δε μασαει αλλα καταπονειται, δεν ειναι για torrents.

Bασικα οταν ειχα παρει τον ssd εκανε 400e.

Εχω ηδη μηχανικο πρασινο σε εξωτερικη θηκη, αλλα τον χρησιμοποιω για storage. Ο θορυβος που κανει οταν κατεβαινουν σε αυτον τορρεντς οπως ξερεις ειναι γκρ-γκρ-γκρ...:p

Aν η ταινια ειναι 190 ή 300 λεπτα, εχει σημασια?

Έχει ναι. Έχεις μία ταινία 20GB. Αν αυτή η ταινία έχει 60 λεπτά διάρκεια, τότε θα χρειάζεται 5,69ΜΒ/s τουλάχιστον read speed το stick. Άμα αυτή η ταινία εχει 120 λεπτά διάρκεια, τότε θα χρειάζεται 2,84ΜΒ/s read speed το stick (για να το διαβάσεις απευθείας εννοώ από το usb και να την δεις).

Βασικα ρωτησα για ασυρματη μεταφορα.

Παντως αν για 4GB το usb2 στικακι θελει 3,5 λεπτα για μεταφορα στο σκληρο, το usb3 στικακι ποσο θελει?

Εξαρτάται τις ταχύτητες. Μερικά usb3 έχουν ίδιες κ μερικές φορές χειρότερες ταχύτητες από ένα usb2. Άμα πάρουμε το τυπικό usb3 στικ, πες 2 φορές πιο γρήγορο -πολύ- χοντρικά.

"Στεξε" ειπες?

Στέξε ναι, από το "στέκομαι". Βάστα, περίμενε. Τι σου φάνηκε περίεργο;

Αν το φλασακι χαλασει σε 3-4 μηνες θα αντικατασταθει. Συνηθως η εγγυηση ειναι καποια χρονακια...

Ο ssd ασφαλως δε μασαει αλλα καταπονειται, δεν ειναι για torrents.

Bασικα οταν ειχα παρει τον ssd εκανε 400e.

Εχω ηδη μηχανικο πρασινο σε εξωτερικη θηκη, αλλα τον χρησιμοποιω για storage. Ο θορυβος που κανει οταν κατεβαινουν σε αυτον τορρεντς οπως ξερεις ειναι γκρ-γκρ-γκρ...:p

Δε θα "χαλάσει", με την έννοια θα πάψει να δουλεύει. Θα μειωθεί τελείως η απόδοση του. Έχω ένα stick το οπόιο έχει φτάσει 250kb/s write speed. Και στην εγγύηση να ήταν, από τη στιγμή που δουλεύει, σιγά μη το άλλαζαν. Ο ssd είναι για ΟΛΕΣ τις εργασίες. Δε πα να είναι για torrent, os, ταινίες κτλ. Και τορρεντ να κατεβάζεις όλη μέρα σιγά τα αυγά. Ο ssd που πήρες 4 κατοστάρικα τώρα κάνει 90. Δεν είναι η mona lisa, εργαλείο για τη δουλειά σου είναι. Δε θα βάλεις νέα λαστιχα στο αμάξι και μετά χρησιμοποιείς λεωφορείο για να μη χαλάσεις τα προαναφερθέν λάστιχα.

Ανέβασε την cache στα torrents σε κάτι πολύ μεγαλύτερο από το να γράφει κάθε 10-16ΜΒ το torrent και θα απαλλαγείς από τον θόρυβο τον κεφαλών.

Υπήρχε και λογισμικό και λογικά θα πρέπει να υπάρχει ακόμα που πείραζε τις ρυθμίσεις του δίσκου και τον έκανε πολύ πιο αθόρυβο με μεγάλο όμως κόστος ως προς τις επιδόσεις. Ουσιαστικά οι κεφαλές έκαναν πού πιο αργές και χαλαρές κινήσεις ειδικά στο seek.

Δε ξερω τι αλλο θα ακουσεις αλλα εγω δε θα επαιρνα samsung 830 οταν υπαρχουν καλυτερα μοντελα και πιο αξιοπιστα.

Μη πάρεις, αφού εσύ έχει καλύτερο που κάνει 200 ευρώ.

Τι σοι 64ρη ssd πηρες με 45€ δε μπορω να καταλαβω. Mηπως τον εδωσαν κοψοχρονια γιατι ηταν στα αζητητα ή για πεταμα? Τα κανει κατι τετοια και το e-shop.

Ποσα χρονια εχει εγγυηση? Τι σκορ δινει το wei?

Χάλια σου λέω, αφού τον είχαν και τον κλώτσαγαν δεξιά-αριστερά μέσα στο μαγαζί.

Έχει ναι. Έχεις μία ταινία 20GB. Αν αυτή η ταινία έχει 60 λεπτά διάρκεια, τότε θα χρειάζεται 5,69ΜΒ/s τουλάχιστον read speed το stick. Άμα αυτή η ταινία εχει 120 λεπτά διάρκεια, τότε θα χρειάζεται 2,84ΜΒ/s read speed το stick (για να το διαβάσεις απευθείας εννοώ από το usb και να την δεις).

Aς αφησουμε τις διαρκειες, ας μιλαμε μονο για τα αρχεια. Αρα τελικα λες οτι με καποια αρχεια ταινιων, αυτα οπου η ταινια εχει διαρκεια πανω απο μια ωρα, θα εχουν προβλημα σε usb2 ?

Εξαρτάται τις ταχύτητες. Μερικά usb3 έχουν ίδιες κ μερικές φορές χειρότερες ταχύτητες από ένα usb2.

Σοβαρα υπαρχουν στην αγορα usb3 στικς με ιδια ή χειροτερη ταχυτητα απο τα usb2?

Ενας λογος παραπανω λοιπον να επιλεξω usb2.

Στέξε ναι, από το "στέκομαι". Βάστα, περίμενε. Τι σου φάνηκε περίεργο;

Moυ φανηκε περιεργο γιατι δε καταλαβα τι ελεγες, πρωτη φορα ακουω αυτη τη λεξη. Ειναι απο καποια τοπικη διαλεκτο?

Δε θα "χαλάσει", με την έννοια θα πάψει να δουλεύει. Θα μειωθεί τελείως η απόδοση του. Έχω ένα stick το οπόιο έχει φτάσει 250kb/s write speed. Και στην εγγύηση να ήταν, από τη στιγμή που δουλεύει, σιγά μη το άλλαζαν. Ο ssd είναι για ΟΛΕΣ τις εργασίες. Δε πα να είναι για torrent, os, ταινίες κτλ. Και τορρεντ να κατεβάζεις όλη μέρα σιγά τα αυγά. Ο ssd που πήρες 4 κατοστάρικα τώρα κάνει 90. Δεν είναι η mona lisa, εργαλείο για τη δουλειά σου είναι.

Προηγουμενως ρωτησα εναν φιλο αν τα πολλα γραφοσβησηματα φθειρουν(χαλανε) το στικακι ή αν μειωνουν την αποδοση του. Μου απαντησε το πρωτο, εσυ μου λες το δευτερο. Οποτε θα χρειαστει και μια 3η γνωμη για διασταυρωση.

Οι ssd ως γνωστο δεν ειναι για να κατεβαζεις τορρεντς. Εχω βεβαια ηδη κατεβασει πολλα, αλλα ουτως ή αλλως θα αγορασω ενα στικ, οποτε γιατι να μη το χρησιμοποιω και για τορεντς? Γιατι να μην εχω ντουρο τον ssd ακομα και μετα τα 5 χρονια της εγγυησης του?

200 κανει τωρα, οχι 90. Προφανως εγω γνωριζω καλυτερα ποιο μοντελο ειναι :p

Ανέβασε την cache στα torrents σε κάτι πολύ μεγαλύτερο από το να γράφει κάθε 10-16ΜΒ το torrent και θα απαλλαγείς από τον θόρυβο τον κεφαλών.

Υπήρχε και λογισμικό και λογικά θα πρέπει να υπάρχει ακόμα που πείραζε τις ρυθμίσεις του δίσκου και τον έκανε πολύ πιο αθόρυβο με μεγάλο όμως κόστος ως προς τις επιδόσεις. Ουσιαστικά οι κεφαλές έκαναν πού πιο αργές και χαλαρές κινήσεις ειδικά στο seek.

Εχω απαλλαχτει οριστικα απο τον θορυβο, απο τοτε που εβγαλα τον μηχανικο δισκο σε εξωτερικη θηκη και χρησιμοποιησα ssd για τορεντς. Το συστημα τωρα ειναι εντελως αθορυβο. Ο δισκος κανει θορυβο ακομα κι οταν δεν εχει δραστηριοτητα.

Δε καταλαβα αυτο που ειπες για την cashe, αλλα αν ειναι αποτελεσματικο τοτε ας το εφαρμοσουν οι υπολοιποι φιλοι μας ωστε να απαλλαχτουν απο το θορυβο των κεφαλων συμφωνα με τα λεγομενα σου.

Μη πάρεις, αφού εσύ έχει καλύτερο που κάνει 200 ευρώ.

Χάλια σου λέω, αφού τον είχαν και τον κλώτσαγαν δεξιά-αριστερά μέσα στο μαγαζί.

Δε ψαχνω να παρω ssd φιλε μου, πηρα προσφατα, αλλα σοβαρα ειχες την εντπυπωση οτι ενας ssd που πηρες στα 45€ ειναι ο ποιοτικοτερος της βιομηχανιας?

Aς αφησουμε τις διαρκειες, ας μιλαμε μονο για τα αρχεια. Αρα τελικα λες οτι με καποια αρχεια ταινιων, αυτα οπου η ταινια εχει διαρκεια πανω απο μια ωρα, θα εχουν προβλημα σε usb2 ?

Έχεις μία ταινία 20GB. Αν αυτή η ταινία έχει 60 λεπτά διάρκεια, τότε θα χρειάζεται 5,69ΜΒ/s τουλάχιστον read speed το stick. Άμα αυτή η ταινία εχει 120 λεπτά διάρκεια, τότε θα χρειάζεται 2,84ΜΒ/s read speed το stick (για να το διαβάσεις απευθείας εννοώ από το usb και να την δεις).

Σε usb2 θα παίζει ότι σκ@τ@ και να του βάλεις από ταινίες. Ολόκληρο dual layer bluray να βάλεις μέσα και η ταινία να είναι μόνο 90 λεπτά, άμα το flashακι δεν ειναι της πλάκας θα το παίζει.

Σοβαρα υπαρχουν στην αγορα usb3 στικς με ιδια ή χειροτερη ταχυτητα απο τα usb2?

Ενας λογος παραπανω λοιπον να επιλεξω usb2.

Όπως και υπάρχουν πολλά usb3 sticks που είναι πιο γρήγορα από usb2. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να προτιμήσεις usb2 από usb3 πλυν το οικονομικό, και πλέον οι διαφορές είναι μικρές για τα ποιοτικά στικς.

Ποιο ειναι το συμπερασμα που βγαζεις απο τα τρια πρωτα quotes που παρεθεσες?

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να προτιμήσεις usb2 από usb3 πλυν το οικονομικό, και πλέον οι διαφορές είναι μικρές για τα ποιοτικά στικς.
Υπαρχουν καποιοι λογοι. Μπορει το συγκεκριμενο μαγαζι απ οπου θα αγορασω το usb3 να μην πληροι τις προυποθεσεις μου (μεγεθος, εγγυση, τρυπα για μπρελοκ, διακοπτης εξαγωγης βυσματος κλπ). Το οικονομικο ειναι αμελητεος παργοντας.

Δε ψαχνω να παρω ssd φιλε μου, πηρα προσφατα, αλλα σοβαρα ειχες την εντπυπωση οτι ενας ssd που πηρες στα 45€ ειναι ο ποιοτικοτερος της βιομηχανιας?

Δεν μας είπες τελικά ποιος είναι αυτός ο SSD δίσκος που έχεις και είναι τόσο καλός ...

Προσωπικά έχω δοκιμάσει και τον Samsung 830 αλλά και έναν Plextor M5P και δεν έχω δει τραγικές διαφορές μεταξύ τους.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.