paris Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2013 Λεω να παρω ενα usb stick και εχω καποιες αποριες. Μπορει η συσκευη αυτη να χρησιμοποιηθει για αναπαραγωγη ταινιας απο αυτη, ή ειναι μονο για μεταφορες αρχειων? Αν ισχυει η πρωτη περιπτωση, παιζει ρολο η ταχυτητα αναγνωσης και η διακριση usb2.0/3.0? Επισης ενα προγραμμα που θα τρεξει απο το stick και οχι απο το σκληρο θα ειναι πιο αργο ή δεν εχει σημασια? Με τα πολλα γραφοσβησηματα φθειρεται το stick και μειωνεται η διαρκεια ζωης του/πεφτει η αποδοση του? Ειδα οτι καποια εχουν εγγυηση ακομα και 10 χρονια... Βtw, πηρα μια mobo με usb3.0, υπαρχει καποιο κερδος αν συνδεσω εκει το usb mouse? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Φεβρουάριος 22, 2013 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2013 Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οτιδήποτε θες ... και για αναπαραγωγή ταινιών.Η ταχύτητα ανάγνωσης και εγγραφής παίζουν ρόλο. Φυσικά και τα USB 3.0 πετυχαίνουν πιο καλές επιδόσεις σε ανάγνωση/εγγραφή συνήθως από τα USB 2.0. Αν ένα πρόγραμμα τρέξει απο το stick θα έχει την ταχύτητα του stick. Υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιοι αγοράζουν πολύ γρήογρα usb sticks και έχουν εκεί τα games τους για να τρέχουν πιο γρήγορα. Αν δεν είναι USB 3.0 κατά πάσα πιθανότητα θα είναι πιο αργό από τον σκληρό σου.Η απόδοση συνήθως δεν πέφτει. Η ζωή του stick μειώνεται με τις εγγραφές αλλά συνήθως έχουν αρκετά μεγάλο κύκλο εγγραφών ώστε να αντέξουν μέχρι να ξεπεραστούν τεχνολογικά. Αν δεν πλακωθείς να το γεμίζεις-σβήνεις σε καθημερινή βάση δεν θα έχεις πρόβλημα. Καλού-κακού προτίμησε κάποιο με μεγάλη εγγύηση αν σκοπέυεις να του αλλάξεις τα φώτα στις εγγραφές.Αν δεν υπάρχει απαίτηση πάντως για μικρό μέγεθος θες καλύτερα κάτι σε δίσκο SSD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris Φεβρουάριος 22, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2013 Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οτιδήποτε θες ... και για αναπαραγωγή ταινιών. Η ταχύτητα ανάγνωσης και εγγραφής παίζουν ρόλο. Tι διαφορα υπαρχει κατα την αναπαραγωγη ταινιας απο το stick αν αυτο ειναι 2.0/3.0? Αν ένα πρόγραμμα τρέξει απο το stick θα έχει την ταχύτητα του stick. Υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιοι αγοράζουν πολύ γρήογρα usb sticks και έχουν εκεί τα games τους για να τρέχουν πιο γρήγορα. Αν δεν είναι USB 3.0 κατά πάσα πιθανότητα θα είναι πιο αργό από τον σκληρό σου. Δηλαδη το stick 3.0 θα κανει το προγραμμα να τρεξει γρηγοροτερα απ οτι στο σκληρο δισκο?... Ακομα κι αν ο δισκος ειναι ssd? Αν δεν υπάρχει απαίτηση πάντως για μικρό μέγεθος θες καλύτερα κάτι σε δίσκο SSD. Αυτο δε καταλαβα που απανταει. (ssd παντως εχω και στα δυο συστηματα μου. Αν μεταφερω αρχεια απο το ενα pc στο αλλο μεσω stick και γρηγοροτερα θα κανω και δε θα φθειρω τους ssd, σωστα?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Φεβρουάριος 22, 2013 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2013 Εξαρτάται πόσο απαιτητική είναι η ταινία σου (bitrate)Από μηχανικό δίσκο μπορούν να είναι γρηγορότερα. Ίσως και γρηγορότερα από 1ης ή και 2ης γενιάς SSD αλλά μην περιμένεις θαύματα. Οι τωρινοί SSD είναι καλύτεροι/γρηγορότεροι από οποιοδήποτε usb stick αφού στην ουσία στην ίδια φιλοσοφία πατάνε μόνο που στους SSD έχεις λάβει μέριμνα για μεγάλες ταχύτητες και πολλούς κύκλους εγγραφής.Μεταξύ 2 υπολογιστών πάντως αν είναι στον ίδιο σχετικά χώρο εγώ θα χρησιμοποιούσα ethernet ή FTP crossover cable για μεταφορά/αναπαραγωγή αρχείων και πιθανώς κοινόχρηστους φακέλλους. Πιο ακριβή φιλοσοφία να στήσεις ένα NAS υπό την προϋπόθεση και πάλι ότι οι υπολογιστές είναι σχετικά κοντά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris Φεβρουάριος 22, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2013 Εξαρτάται πόσο απαιτητική είναι η ταινία σου (bitrate) Πες οτι ειναι 1920x1080 με αψογο bitrate. Το usb3.0 κανει τη διαφορα απο το 2.0? Το usb3.0 μπορει να ειναι καλυτερο απο τον ssd? (για την αναπαραγωγη ταινιας μιλαμε παντα) Μεταξύ 2 υπολογιστών πάντως αν είναι στον ίδιο σχετικά χώρο εγώ θα χρησιμοποιούσα ethernet ή FTP crossover cable για μεταφορά/αναπαραγωγή αρχείων και πιθανώς κοινόχρηστους φακέλλους. Πιο ακριβή φιλοσοφία να στήσεις ένα NAS υπό την προϋπόθεση και πάλι ότι οι υπολογιστές είναι σχετικά κοντά. Δε χρησιμοποιω καλωδιο, ολες οι μεταφορες μου γινονται ασυρμάτως. Αν μεταφερω αρχεια απο το ενα pc στο αλλο μεσω stick, και γρηγοροτερα θα κανω και δε θα φθειρω τους ssd, σωστα? Εξυπηρετει σε κατι αν βαλω το ποντικι μου στην usb3.0 θυρα? Κι αλλη μια ερωτηση, μπορω να κατεβαζω τα αρχεια του μTorrent στο stick? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Φεβρουάριος 22, 2013 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2013 To usb3.0 είναι κατά κανόνα πολύ καλύτερο από usb2.0 αλλά χειρότερο από ssd. Προφανώς και θα κάνει (μεγάλη) διαφορά εάν διαβάζεις από usb3.0 που είναι συνδεδεμένο σε θύρα usb3.0 .Το ποντίκι είτε το βάλεις σε θύρα usb3, είτε σε usb2 είτε με μετατροπέα σε PS/2 το ίδιο κάνει, εκτός και εάν έχεις ποντίκι με πολλά κουμπιά οπότε ίσως να μην δουλέψουν σε σύνδεση PS/2*.*PS/2 είναι η παλιά θύρα με τα πολλά pins και το κυκλικό σχήμα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris Φεβρουάριος 22, 2013 Author #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2013 Ελπιζω να προλαβες να δεις το post#5 μετα τα edits του. To usb3.0 είναι κατά κανόνα πολύ καλύτερο από usb2.0 αλλά χειρότερο από ssd. Προφανώς και θα κάνει (μεγάλη) διαφορά εάν διαβάζεις από usb3.0 που είναι συνδεδεμένο σε θύρα usb3.0 Eξυπακουεται οτι το 3.0 ειναι καλυτερο του 2.0 Το θεμα μου ειναι εαν υπαρχει προβλημα το να τρεξεις(αναπαραγεις) μια HD ταινια μεσα απο usb stick, αντι μεσα απο σκληρο. Το ποντίκι είτε το βάλεις σε θύρα usb3, είτε σε usb2 είτε με μετατροπέα σε PS/2 το ίδιο κάνει Αυτο φανταστηκα κι εγω, αλλα γιατι το manual της mobo λεει να το βαλω στην 3.0? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Φεβρουάριος 22, 2013 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2013 Λοιπόν, το usb3 δίνει μέγιστη θεωρητική ταχύτητα 5Gbit/s, το οποίο μεταφράζεται σε 625MB/s. Τα usb3 sticks έχουν μια μέση ταχύτητα ανάγνωσης περί τα 25-30MB/s (αν θυμάμαι καλά). Μια ταινία High Definition κωδικοποιείται στα 25-35Megabits/s, δηλαδή στα 3,13-4,38MB/s. Αν οι υπολογισμοί μου είναι σωστοί τότε δεν έχεις κανένα πρόβλημα να τρέξεις την ταινία από το USB. Μα τον Τουτατή το Blueray ROM έχει πιο μικρή ταχύτητα ανάγνωσης από το stick αλλά βλέπεις μια χαρά ταινία.Πόσο παλιό είναι το manual? Μπορεί να το προτείνει ως μέθοδο αποφυγής μείωσης του bandwidth στις usb2 θύρες εάν τυχόν συνδεθεί επάνω στον ίδιο controller και εξωτερικός σκληρός... Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris Φεβρουάριος 23, 2013 Author #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2013 Λοιπόν, το usb3 δίνει μέγιστη θεωρητική ταχύτητα 5Gbit/s, το οποίο μεταφράζεται σε 625MB/s. Τα usb3 sticks έχουν μια μέση ταχύτητα ανάγνωσης περί τα 25-30MB/s (αν θυμάμαι καλά). Μια ταινία High Definition κωδικοποιείται στα 25-35Megabits/s, δηλαδή στα 3,13-4,38MB/s. Αν οι υπολογισμοί μου είναι σωστοί τότε δεν έχεις κανένα πρόβλημα να τρέξεις την ταινία από το USB. Μα τον Τουτατή το Blueray ROM έχει πιο μικρή ταχύτητα ανάγνωσης από το stick αλλά βλέπεις μια χαρά ταινία. What about usb2.0? Περα απο τους υπολογισμους, εσυ δε δοκιμασες ποτε να τρεξεις ταινια απο usb? Πόσο παλιό είναι το manual? Μπορεί να το προτείνει ως μέθοδο αποφυγής μείωσης του bandwidth στις usb2 θύρες εάν τυχόν συνδεθεί επάνω στον ίδιο controller και εξωτερικός σκληρός... Tωρα που το ξαναπροσεξα λεει οτι λεει και για τα usb2.0, γενικα δηλαδη οτι μπορουμε να συνδεσουμε εκει ποντικι, εκτυπωτη κλπ Η μπροστινη υποδοχη usb3.0 που εχουν καποια cases δεν εχει διαφορα απο το usb3.0 του back panel ε? Μια προεκταση usb που εχω απο παλιοτερη συσκευη, θα δουλεψει σαν usb 3,0 αν τη συνδεσω στο αναλογο port της mobo? Κι αλλη μια ερωτηση, μπορω να κατεβαζω τα αρχεια του μTorrent στο stick? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Φεβρουάριος 23, 2013 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2013 Το USB2 έχει μέγιστη θεωρητική ταχύτητα μεταφοράς τα 12Mbit/s ήτοι 1,5MB/s οπότε δεν μας κάνει. Θα μπουκώσει ο controller και θα περιμένεις να φορτώσει στην cache (εάν μπορεί) για να δεις ανθρωπινά την ταινία.Η μπροστινή υποδοχή δεν έχει διαφορά εφόσον είναι συνδεδεμένη σε USB3 controller. Θα πρέπει να δεις από το manual εάν τα ports της μητρικής που είναι για το μπροστινό panel ακολουθούν το USB2 ή το USB3 πρότυπο.Η προέκταση που έχεις δεν θα δουλέψει σωστά στο USB3 (νομίζω). Μπορεί το USB3 να έχει backward compatability αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι USB2 συσκευές και τα περιφερειακά τους δουλεύουν ως USB3. Εκτός εάν πάνω στην προέκταση βάλεις USB2 συσκευή.Τα torrents μπορείς να τα αποθηκεύεις όπου θέλεις (και στο stick).Συνήθως δεν βλέπω ταινίες στον υπολογιστή... Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris Φεβρουάριος 23, 2013 Author #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2013 Το USB2 έχει μέγιστη θεωρητική ταχύτητα μεταφοράς τα 12Mbit/s ήτοι 1,5MB/s οπότε δεν μας κάνει. Θα μπουκώσει ο controller και θα περιμένεις να φορτώσει στην cache (εάν μπορεί) για να δεις ανθρωπινά την ταινία. Ωστε το usb2.0 ειναι ακαταλληλο για ταινιες? Μαλιστα, θα το διασταυρωσω και θα παρω usb3.0 τοτε. (τα 3.0 σπανιζουν και συνηθως χαλάνε συντομα, απ οτι ακουω) Ηξερα παντως οτι για τη ταινια υπευθυνος ειναι ο επεξ/στης και η καρτα, δε περιμενα οτι μπορει να παιζει ρολο και το μέσο στο οποιο βρισκεται(δισκος ή usb). Αληθεια, με το dvd τι ισχυει? Ειναι το dvd δισκακι γρηγοροτερο απο το usb2.0? Η προέκταση που έχεις δεν θα δουλέψει σωστά στο USB3 (νομίζω). Μπορεί το USB3 να έχει backward compatability αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι USB2 συσκευές και τα περιφερειακά τους δουλεύουν ως USB3. Mαλλον δεν εγινα αντιληπτος, η συσκευη usb3.0 θα ειναι(πχ. ενα stick) και το port της mobo 3.0 επισης. Μπορω, λεω, να χρησιμοποιησω το καλωδιο επεκτασης(δηλαδη αν το case δεν εχει μπροστινη υποδοχη usb3.0 να τραβηξω την επεκταση)? Τα torrents μπορείς να τα αποθηκεύεις όπου θέλεις (και στο stick). Βασικα μιλαω για το κατεβασμα. Οπως ξερεις οταν κατεβαζουμε torrents στον ssd αυτος φθειρεται, γιατι τα κομματακια του torrent ειναι πολλα και διασπαρτα. Μπορουμε λοιπον να κατεβαζουμε σε πραγματικο χρονο στο usb stick ωστε να μη φθειρουμε τον ssd? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Φεβρουάριος 23, 2013 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2013 Επαναλαμβάνω ότι μπορεί να κάνω λάθος στους υπολογισμούς. Απ΄ότι είδα όμως αυτό που παίζει στο DVD είναι κωδικοποίηση MPEG 2 (9,8Mbit/s) γι' αυτό και δεν καταλαβαίνουμε πόσο αργό μέσο είναι. Αυτό σου εξηγώ. USB3 συσκευή συνδεδεμένη σε USB2 προέκταση μάλλον θα δουλέψει σαν USB2. Μέσα από τις ρυθμίσεις του μtorrent μπορείς να του πεις να ρωτάει κάθε φορά πού θα αποθηκεύσει το αρχείο οπότε θα του δίνεις το stick (kinky, ε. ΥΓ. Δεν χρειάζεται να παραθέτεις κάθε φορά αυτά που γράφω. Το λέω για να μην τρώμε χώρο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris Φεβρουάριος 23, 2013 Author #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2013 Επαναλαμβάνω ότι μπορεί να κάνω λάθος στους υπολογισμούς. Απ΄ότι είδα όμως αυτό που παίζει στο DVD είναι κωδικοποίηση MPEG 2 (9,8Mbit/s) γι' αυτό και δεν καταλαβαίνουμε πόσο αργό μέσο είναι. Kαι γιατι δε βαζεις κατι να δεις? Θα σου παρει λιγα λεπτα και θα βεβαιωθεις στη πραξη, αντι να κανεις θεωρητικους υπολογισμους. Συνήθως δεν βλέπω ταινίες στον υπολογιστή... Ουτε κι εγω. Μιλας για το pc monitor? Μπορεις να συνδεσεις το stick στο htpc και να δεις στη τηλεοραση. Αυτό σου εξηγώ. USB3 συσκευή συνδεδεμένη σε USB2 προέκταση μάλλον θα δουλέψει σαν USB2. Εσυ φιλε μου εγραψες "αυτό δεν σημαίνει ότι οι USB2 συσκευές και τα περιφερειακά τους δουλεύουν ως USB3" οποτε κι εγω διευκρινησα οτι δε μιλαω για usb2 συσκευες αλλα για usb3. Αnyway θα εχω την ευκαιρια να δοκιμασω ο ιδιος. Μέσα από τις ρυθμίσεις του μtorrent μπορείς να του πεις να ρωτάει κάθε φορά πού θα αποθηκεύσει το αρχείο οπότε θα του δίνεις το stick Παγια εντολη θα δωσω να κατεβαινουν στο stick. Γιατι να φθειρω τον ssd? Με 50ευρα μπορεις να παρεις 64GB usb2 (ιδια περ. τιμη με φτηνο ssd). ΥΓ. Δεν χρειάζεται να παραθέτεις κάθε φορά αυτά που γράφω. Το λέω για να μην τρώμε χώρο... Παραθετω ακριβως τo σημειο στο οποιο απανταω. Νομιζω οτι το ακριβες quote ειναι χρησιμο Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Φεβρουάριος 23, 2013 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2013 Το USB2 έχει μέγιστη θεωρητική ταχύτητα μεταφοράς τα 12Mbit/s ήτοι 1,5MB/s οπότε δεν μας κάνει. Θα μπουκώσει ο controller και θα περιμένεις να φορτώσει στην cache (εάν μπορεί) για να δεις ανθρωπινά την ταινία.αυτο ειναι το usb 1μια χαρα θα τρεξουν ολες οι 1080mkv ταινιες απο usb2 στικακι, ακομα και ριπαρισμενα blueray αρκει το στικακι να μην ειναι για πεταμα.η διαφορα για την οποια αξιζει να παρεις usb3 στικακι με αξιωσεις ειναι στο write, ωστε οταν γραφεις κατι σε αυτο να γραφεται γρηγορα και να μη περιμενεις.τα καλα usb 2 στικακια εχουν write πανω ή περιπου 20ΜΒ/s και read απο 20MB/s και ανω μεχρι 35.τα καλα (και ακριβα) usb 3 στικακια εχουν write πανω ή περιπου 40-50ΜΒ/s και read απο 60MB/s και ανω.απο εκει και περα ζυγιζεις απαιτησεις που εχεις και αγοραζεις.Παγια εντολη θα δωσω να κατεβαινουν στο stick. Γιατι να φθειρω τον ssd?Με 50ευρα μπορεις να παρεις 64GB usb2 (ιδια περ. τιμη με φτηνο ssd).με 50Ε αγοραζεις εξωτερικο δισκο 2.5" που δεν εχει τις φθορες του read write που εχουν τα στικακια και με απειρως μεγαλυτερη χωρητικοτητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Φεβρουάριος 23, 2013 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2013 Αντι να καταπονείς SSD ή USB stick με ταινίες και torrent γιατί δεν αγοράζεις έναν μικρό μηχανικό δίσκο 2.5''. Οι περισσότεροι συνδέονται απευθείας με USB2.0 ή USB 3.0 και δεν θα υπάρχει θέμα καταπόνησης. Η ταχύτητα των μηχανικών δίσκων επαρκεί για όλες τιες δουλειές που θες, έχουν μεγαλύτερη αντοχή, έχουν χαμηλή κατανάλωση ισχύος και οι περισσότεροι 2.5'' είναι και σχετικά αθόρυβοι σε σύγκριση με κανονικούς δίσκους.Μπορείς να κοιτάξεις για απευθείας έτοιμη λύση όπως π.χ. wd passport ή να αγοράσεις ένα hdd case των 10-15€ και να βάλεις μέσα όποιον δίσκο 2.5" εσύ θες.Γενικά για "αποθήκες δεδομένων" τα usb stick και οι SSD δεν είναι ότι καλύτερο. Μηχανικοί δίσκοι FTW Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Φεβρουάριος 23, 2013 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2013 Γενικά για "αποθήκες δεδομένων" τα usb stick και οι SSD δεν είναι ότι καλύτερο. Μηχανικοί δίσκοι FTWΕξαιρείται η αποθήκευση συγκεκριμένων λιστών...και ο νοών νοείτω... :whistling Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Φεβρουάριος 23, 2013 #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2013 Εξαιρείται η αποθήκευση συγκεκριμένων λιστών...και ο νοών νοείτω... :whistlingΥπάρχουν και CD για αυτή τη δουλειά :whistling Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris Φεβρουάριος 23, 2013 Author #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2013 αυτο ειναι το usb 1 μια χαρα θα τρεξουν ολες οι 1080mkv ταινιες απο usb2 στικακι, ακομα και ριπαρισμενα blueray αρκει το στικακι να μην ειναι για πεταμα. η διαφορα για την οποια αξιζει να παρεις usb3 στικακι με αξιωσεις ειναι στο write, ωστε οταν γραφεις κατι σε αυτο να γραφεται γρηγορα και να μη περιμενεις. Μαλιστα, αρα παω σε usb2. Tα 3 απ οτι ειδα ειναι λιγα και συχνα μενουν στο δρομο. Πες μου ενδεικτικους χρονους, ποση ωρα κανει να γραφει ενα αρχειο 5GB με usb2 και ποση με usb3? Τα απο/προς και προς/απο ειναι το ιδιο? Αντι να καταπονείς SSD ή USB stick με ταινίες και torrent γιατί δεν αγοράζεις έναν μικρό μηχανικό δίσκο 2.5''. Οι περισσότεροι συνδέονται απευθείας με USB2.0 ή USB 3.0 και δεν θα υπάρχει θέμα καταπόνησης. Η ταχύτητα των μηχανικών δίσκων επαρκεί για όλες τιες δουλειές που θες, έχουν μεγαλύτερη αντοχή, έχουν χαμηλή κατανάλωση ισχύος και οι περισσότεροι 2.5'' είναι και σχετικά αθόρυβοι σε σύγκριση με κανονικούς δίσκους. Μπορείς να κοιτάξεις για απευθείας έτοιμη λύση όπως π.χ. wd passport ή να αγοράσεις ένα hdd case των 10-15€ και να βάλεις μέσα όποιον δίσκο 2.5" εσύ θες. Γενικά για "αποθήκες δεδομένων" τα usb stick και οι SSD δεν είναι ότι καλύτερο. Μηχανικοί δίσκοι FTW Και γιατι να μη παρω stick, εχω να χασω κατι? Το στικακι κανει 20€, και να καταπονηθει δε τρεχει τιποτα. Ο μηχανικος δισκος πιανει χωρο, τρωει ρευμα, κοστιζει και κανει θορυβο. Γυριζει ολη την ωρα. Βασικα εχω ηδη μηχανικο δισκο σε εξωτερικη θηκη(αποθηκη δεδομενων) και τον ανοιγω περιστασιακα Με το να κατεβαζεις τορρεντς δε κανεις αποθηκευση, κανεις downloading. Usb stick θα παρω ουτως ή αλλως γιατι εχει και αλλες χρησιμοτητες. Αυτο που διευρευνω ειναι τις δυνατοτητες του ωστε να επιλεξω αυτο ακριβως που ταιριαζει στις αναγκες μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Φεβρουάριος 23, 2013 #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2013 Aν και το πηγες λιγο αναποδα μιας και θα παρεις ουτως η αλλως...τεσπα..Οταν με το καλο πας για στικακι παρε αυτο SanDisk Extreme Flash Drive - USB 3.0 - 16 GB | Getitnow.grή με κανενα 10ευρω παραπανω το 32αρι.Αν το παρεις απο αμαζον βγαινει κανενα 5ευρω το καθενα πιο φθηνα..(~20 και 30 αντιστοιχα). Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris Φεβρουάριος 23, 2013 Author #20 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2013 Τι πηγα αναποδα φιλε μου? Νομιζω οτι τα στοιχεια που παρεθεσα για τη συγκριση stick-μηχανικου δισκου ειναι σωστα. Βασικα θα αγορασω απο συγκεκριμενο καταστημα που θα αγορασω και κατι αλλο μαζι. Γινεται να παρει κανεις κατι απ το amazon με μολις 20€? ποσα ειναι τα μεταφορικα? Θελει πιστωτικη καρτα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.