Balticus Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2004 Μένω στην Φινλανδία.Στο διαμέρισμα έχω Desktop συστημα συνδεδεμένο στο internet με cable modem. Μέχρι εδώ όλα καλά. Σε λίγες μέρες θα πάρω notebook και θέλω να έχω την δυνατότητα να έχω και τους δύο υπολογιστές συνδεδεμένους ταυτόχρονα στο δίκτυο. Το cable modem (ZyXEL prestige 941) έχει μόνο ένα port. Σκέφθηκα πως ένα hub θα βοηθούσε. Πάω σε ένα κατάστημα και εξηγώ στον υπάλληλο τι θέλω. Τον ρωτάω αν χρειάζομαι hub ή switch. (του έδειξα τα παρακάτω)http://www.bdog.fi/cgi-bin/netstore/tuote.pl?tuote=3426000007568http://www.bdog.fi/cgi-bin/netstore/tuote.pl?tuote=3436000007564Αυτός μου είπε ότι δεν μου κάνουν και αντιπρότεινε αυτό http://www.bdog.fi/cgi-bin/netstore/tuote.pl?tuote=3461419608986το οποίο για να πω την αμαρτία μου μου φαίνεται απλά να έχει επιπλέον firewall. Επειδή απο δίκτυα είμαι ψιλοχοντρονυχτωμένος έχει κανα παλληκάρι καμμιά καλήν ιδέα; Εσείς αν έιχατε cable modem για ένα βύσμα (δεν έχω το δικαίωμα να αλλάξω modem) και θέλατε να είχατε 2 υπολογιστές ταυτόχρονα on-line τι θα κάνατε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaNd Σεπτέμβριος 10, 2004 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2004 Χρειαζεσαι Router + switchΑλλιως το modem σε ενα pc το οποιο θα δινει Ιnternet κ στο αλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrong method Σεπτέμβριος 10, 2004 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2004 Γίνεται και μέσω windows μόνο με το modem που έχεις.Το μειονέκτημα είναι ότι ο υπολογιστής που έχει το modem πάνω του πρέπει να είναι μονίμος ανοιχτός για να "έχει" σύνδεση ο άλλος."Ideal for Small Office/Home Office (SOHO) applications, the Prestige 941 Cable Router is a router and cable modem in one" Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Σεπτέμβριος 10, 2004 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2004 Οπωσδηποτε router... Κοιτα της Netgear.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Σεπτέμβριος 10, 2004 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2004 αν το pc είναι μόνιμα ανοικτό, τότε χρειάζεσαι απλώς μια 2η κάρτα δικτύου στο pc.αν όχι χρειάζεσαι router.επειδή αναφέρεσαι σε notebook, τα περισσότερα (όλα τα centrino) έχουν ενσωματωμένη 802.11b ή g κάρτα, οπότε θα σου πρότεινα κάποιο router με wifi υποστήριξη.αλλιώς αν τα κάνεις όλα μέσω του pc τότε απλά μια pci->802.11 κάρτα για να συνδέεις το laptop. 802.11b = 11Mbit/sec802.11g = 54Mbit/sec Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balticus Σεπτέμβριος 10, 2004 Author #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2004 "Χρειαζεσαι Router + switch"Αλλιως το modem σε ενα pc το οποιο θα δινει Ιnternet κ στο αλλο.""Γίνεται και μέσω windows μόνο με το modem που έχεις.Το μειονέκτημα είναι ότι ο υπολογιστής που έχει το modem πάνω του πρέπει να είναι μονίμος ανοιχτός για να "έχει" σύνδεση ο άλλος."Δεν ειμαι σίγουρος ότι τα κατάλαβα αυτά. Το modem είναι εξωτερικό. Παίζει κανενα ρόλο αυτό;΄Το notebook αναλυτικάhttp://h18000.www1.hp.com/products/quickspecs/11996_na/11996_na.HTML Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Σεπτέμβριος 10, 2004 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2004 Χτύπα το LinkSys WRT54G Router. Κάνει για τη δουλειά που το θέλεις και έχει 4πλό switch για την περίπτωση που το laptop είναι κοντά του και θέλεις να μεταφέρεις με μεγάλη ταχύτητα ένα αρχείο (γιατί ακόμα και με το G δεν πρόκειται να δεις πάνω από 20Mbps). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balticus Σεπτέμβριος 10, 2004 Author #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2004 Router λοιπον.΄Οτι μου ειπε και ο υπάλληλος στο κατάστημα. Η συνδεσμολογία είναι modem-καλώδιο-router-2 καλώδια-1 desktop & 1 notebook; Κάτι άλλο; Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Σεπτέμβριος 11, 2004 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2004 Όχι είσαι οκ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.