Jump to content

Συμβουλές για mini αναβάθμιση !

panos1com

Recommended Posts

Χαιρετώ και την παρέα του thelab :) Παρακολουθώ καιρό το φόρουμ (ανεξάρτητα απο το πότε γράφτηκα,είχα γραφτεί παλιότερα αλλά έχασα password του mail μου [σαν καλος noob τότε το χα γραψει σε χαρτί ] .

τέσπα, θα ήθελα να ακούσω και τις δικές σας απόψεις περί της mini αναβάθμισης που σκέφτομαι να πραγματοποιήσω. Συνοπτικά,σκοπεύω να φέρω το pc μου εδω που ειμαι τώρα , γτ δεν εχω pc της προκοπης το οποίο αποτελείτα από :

---δείτε υπογραφή :p ----

Σκέφτομαι να αφαιρέσω GPU ,CPU PSU και τους δισκους , και να αγοράσω μια νεοτερη μητρική με ddr3 ram ... Ωστε τα "υπόλοιπα" που μένουν πίσω στον πύργο να καλυφτουν με τπτ used parts ή «ξεχασμένα στο συρτάρι» parts που έχω.[επειδη πισω μου πρεπει να αφησω ενα pc δε μπορω να αφησω συντριμια ή κενο :p ] Μήπως δε με συμφέρει; Μήπως να αφήσω άπαντα εκτος της βάπορ και του τροφοδοτικου και να πάρω όλα νεα?? (καλα ισως παρω και το κουτι και βαλω τα άλλα σε ενα πιο παλιό που έχω,με το κουτι τα βρισκουμε) . Ο προβληματισμός μου ομως ειναι , με ας πουμε 130 ευρω [περιιιιπου] δεν «πιάνω» σε επιδόσεις το υπάρχον συστημα μου ... Το pc ασχολειται ...εεεμ ο χρηστης του pc δλδ ιγώ [που λεει κ ο Ζηκος] ασχολουμαι με gaming [περαν των τυπικων ,ταινιες , σερφαρισμα κουλουπου] , παιχνιδια που παιζω ή σκοπευω να παιξω εινα ι sims 3 , manager, GTA IV και GTA LCS , need for speed και αν τα καταφερω το GTA V οοοοοοοταν βγει ! Γενικα δεν ενδιαφέρομαι για οβερκλόκιν , ουτε για παιχνιδια fps ξερω γω . Τις εμπειρότερες απόψεις σας ή και προτάσεις σας, μια σκέψη κάνω και είπα να τη μοιραστώ μαζί σας :) ευχαριστώώώώ :happy:

Καλημερα φιλε μ!Τι ποσο προσφερει η τσεπη σου για να δουμε τι σε συμφερει! Επισεις εχει καμια προτιμηση amd-intel-nvidia-ati??? Η καρτα αντεχει ακομα κανα χρονο οποτε δωσε βαρος σε motherboard-cpu-ram-ssd!

τι βροχη ριχνει εδω στον πειραια....ωραια πραματα!!!

Nαι;;; Μου χει λειψει ο Πειραιάς και ας βρέχει ..Αλλα δε βαριέσαι, εδω στο Λας Πάτρας ετσι μουντος υγρος και βροχερος ειναι ο καιρος... anyway ξεχασα να το γραψω ,γυρω στο 130 με 150 προς το παρόν . Δε ξερω αν θα προκειται να ανεβει το ποσον ... Οχι δεν εχω προτίμηση ιδαιτερη για μαρκες ... (πιο παλια ημουν κολλημενος ,τωρα καταλαβα οτι το συμφερον ειναι οσο πιο κοντα στο vfm και να ικανοποιουμαι κ εγω οσο το δυνατον) ..

απο περιέργεια,γιατι 8 gb? μήπως παιζει ρόλο -χωρις να ανοιξω το link ακομη- που ειναι 2 στικακια των 4 ? γιατι μεχρι στιγμης ,μμμ οχι στιγμης μεχρι πριν φυγω απο πειραια εστω, ημουν με 6 gb , 1+1+2+2 (τα στικακια λέω τωρα) και δεν ειχα θεμα... οποτε μήπως με 6 πάλι κανω δουλειά ή μπα;

ο επεξεργαστης,περαν της νεας τεχνολογιας, σε τι υπερτερει απο τον 9550 ?

για τη μητρικη θα το ψαξω later ,δεν ανοιγει -σε μενα- το link !

η ερωτησεις ειναι αποριες στυλ οχι οτι ερωτησεις που να το παιζω εξυπνακιας , το διευκρινηζω γτ ο γραπτος λόγος παρερμηνεύεται ;) θενξ:daisy:

με 150Ε αναβαθμιση της προκοπης απο q9550 δε κανεις 40-45Ε εχουν μονο οι μνημες.

για να δεις πραγματικα διαφορα που να αξιζει τα χρηματα της πρεπει να πας τουλαχιστο σε καποιον i5 ή καποιον fx.

φιλε Πανο, κατα τη δικη μου γνωμη, το συστημα σου δεν χωρει αναβαθμιση, προσπαθωντας να κρατησεις την ιδια πλατφορμα (775). το να πας σε DDR3 μνημες, δεν θα σου δωσει τπτ σημαντικο. η ποσοτητα που εχεις, ειναι υπεραρκετη για τις εργασιες που κανεις, ακομα και με τα 7 64bit!

πες μας ομως σε τι δεν σε ικανοποιει το συστημα αυτο πλεον? ή απλα σου μπηκε το μικροβιο (της αναβαθμισης)?

Anyway, για να δεις σημαντικη αυξηση επιδοσεων, η μονη λυση ειναι αυτη που ειπωθηκε απο τον ετερο πανο. απο πανω...!! i5-3570K (s1155 + DDR3 Ram!!), αυτη η αναβαθμιση ομως θα κοστισει τα διπλα+ ..!

Καλα το μικρόβιο το χα απο ανέκαθεν,απλώς παρουσιάστηκε...ευκαιρια και είπα μπααας και. Επειδη θα φέρω εδώ τον υπολογιστή μου,και πίσω στο πατρικό θα μείνει ο,τι μεινει,ελεγα να αφησω ο,τι γινεται και να παρω κάτι πιο νέο... Ναι ε; κριμα :/ Ε δεν ειναι οτι δε με ικανοποιει,με ικανοποιει :) Απλα το μικροβιάκι ωθεί για σπατάλη μωρέ , δεν ξοδευω σε αλλα πραγματα εκτος των pc που χα κατα καιρους και των κινητων που αγοραζα κατα καιρους :p Παρολα αυτα αφου δε θα δω διαφορά ... θα παρω τπτ μετάχειρο για τον pc που μένει πισω... κ ολο αυτο ξεκινησε βλέπωντας πχ πως ddr3 μνημες εχουν ας πουμε 30 ευρώ σε σχέση με τις δυσέυρευτες (σε καινουριες) ddr 2 :p

απο περιέργεια,γιατι 8 gb? μήπως παιζει ρόλο -χωρις να ανοιξω το link ακομη- που ειναι 2 στικακια των 4 ? γιατι μεχρι στιγμης ,μμμ οχι στιγμης μεχρι πριν φυγω απο πειραια εστω, ημουν με 6 gb , 1+1+2+2 (τα στικακια λέω τωρα) και δεν ειχα θεμα... οποτε μήπως με 6 πάλι κανω δουλειά ή μπα;

ο επεξεργαστης,περαν της νεας τεχνολογιας, σε τι υπερτερει απο τον 9550 ?

για τη μητρικη θα το ψαξω later ,δεν ανοιγει -σε μενα- το link !

η ερωτησεις ειναι αποριες στυλ οχι οτι ερωτησεις που να το παιζω εξυπνακιας , το διευκρινηζω γτ ο γραπτος λόγος παρερμηνεύεται ;) θενξ:daisy:

Δεν εχει να ζηλεψει παρα μονο dd3+sata3+λιγοτερη καταλωση. 64μπιτα windows δεν εχεις???? απλα γεμιζουν για πλακα κ τα 8 γιγα πλεον! Σιγουρα μια πολυ καλη αλλαγη ειναι να πας σε fx-i5!

Η αναβάθμιση αξιζει μονο αν τα σκασεις .

Το σύστημά σου είναι καλό,και μονο για z77-3770k θα το αλλαζα...και οι i5 ivy κομπλέ είναι,απλα επειδή και τα δικά σου δεν είναι καθόλου άσχημα ,δεν ξέρω αν θα έμπαινα στον κόπο...

Εκτός αν είσαι σαν τους περισσότερους έχω μέσα και έχεις φαει το σκάλωμα να έχεις ότι πιο νέο...

αν μιλας για 150+250 με δεδομενο οτι κραταει την 5870 κατι γινεται παει σχετικα ανετα σε 3570Κ, 8gb z77, διαφορετικα με 250συνολο οχι δε κανει τιποτα.

150 συνολο εννουμε ο 9550 , οι ram και η mobo έτσι ?

..θα το κοιτάξω, απλώς είμαι διστακτικός ως προς τις αντικαταβολές,εκτός και -οταν αποφασισω να το πουλησω- βρεθεί άτομο απο Πάτρα ,να ερθει,να τα δει, να τον κερασω και καφεδάκι και να τα πάρει ατάκα και επιτόπου :) ή εστω χέρι με χέρι... Το σκέφτομαι με αντικαταβολή,πότε θα παρω τα χρηματα κυριως και επιπλεον να βρεθεί ο πωλητης κλπ...αλλα μακρυα το πηγα,ακόμα βλέπουμε :rubik:

edit: δεν είχα δει το last ποστ σου panoc

αν μιλας για 150+250 με δεδομενο οτι κραταει την 5870 κατι γινεται παει σχετικα ανετα σε 3570Κ, 8gb z77, διαφορετικα με 250συνολο οχι δε κανει τιποτα.

και με €~250~ κανει αναβαθμιση που ειδικα σε gaming θα δωσει κι αλλη ωθηση στην 5870..!!

AMD FX-6300 Box | Skroutz.gr

Asrock 970 Extreme3 | Skroutz.gr

Kingston HyperX Beast 8GB DDR3-1600MHz Dual Kit (XMP) | Skroutz.gr

παρ' ολα αυτα, επιμενω οτι αν δεν εχει προβληματα, να κατσει οπως ειναι...!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.