manos83 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2013 Καλησπερα,εχω αποφασισει να παω σε custom υδροψυξη αλλα δυστυχως δεν γνωριζω σχεδον τιποτα και ουσιαστικα ξεκινω απο το μηδεν. Γνωριζοντας πως το κοστος ειναι αρκετα μεγαλο θελω να ξεκινησω αρχικα μονο για τον cpu (2600k) και αργοτερα οταν βρεθουν χρηματα και για gpu.Οποτε λοιπον θελω να ξεκινησω με ενα αξιολογο συστημα με δυνατοτητα αναβαθμισης χωρις να χρειαζονται αλλαγες στα κομματια που θα εχω. Θα παρακαλουσα να μου κανετε δυο προτασεις : μια με high end parts και μια με med range parts.Θελω να κανω συγκρισεις να δω διαφορες στις τιμες για να καταλαβω που κυμαινονται μιας και οπως αναφερα ειμαι ασχετος με το αθλημα. Επισης θελω να ξερω αν υπαρχουν καποια λινκς στα οποια να περιγραφεται το πως λειτουργει μια υδροψυξη και απο τι parts αποτελειται καθως και καποιες εικονες που περιγραφουν την συναρμολογηση τους. Εχω διαβασει αρκετα ως τωρα αλλα κατι συγκεκριμενο δεν εχω βρει ακομη.Το budget μου στην αρχη θα κειμενεται περιπου στα 150-200€ αλλα δεν εχω προβλημα αν το υπερβαινει να μαζευω λιγα λιγα τα χρηματα και να αγορασω τα υπολοιπα σε μερικους μηνες. Βασικα απο που να ξεκινησω;Αρχικα θα ξεκινησω με αγορα νεου κουτιου μιας και το CM 690 που εχω τωρα δεν πρεπει να επαρκει σε χωρους.Εχω βρει το συγκεκριμενο AEROCOOL XPREDATOR WHITE Aerocool XPredator και πιστευω πως θα ειναι οκ για το project μου, εκτος αν εχετε να μου προτεινετε καποιο αλλο σ αυτα τα χρηματα ή και λιγα παραπανω. Η εμφανιση δεν μ απασχολει και τοσο , οσο η καλη λειτουργια και αξιοπιστια του ολου συστηματος, και φυσικα και το οικονομικο.Ευχαριστω εκ των πρωτερων.Η οποια βοηθεια σας θα μου ειναι πολυτιμη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VasPoly Φεβρουάριος 22, 2013 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2013 Κατ' αρχην καλως ηρθες στο club!!! Ας αρχισουμε απο το κουτι σου, δεν νομιζω οτι χρειαζεται να αλλαξεις το κουτι για να βαλεις υδροψυξη ενα παραδειγμα για το πως μπορει να γινει. Για εμενα οτι αφορα την υδροψυξη high end parts και mid range δεν υπαρχουν, υπαρχουν τα κανονικα parts που βαζει ολος ο κοσμος και τα parts που τα βαζεις σε ενα project μονο και μονο για το "wow" και τιποτα αλλο πχ τα ρακορ της bitspower ειναι τα πιο ακριβα αλλα διαφορά με τα αντίστοιχα της EK δεν υπαρχει. Αφου δεν εχεις ξαναστησει υδροψυξη καλο θα ηταν να σε βοηθησει καποιος που να το εχει ξανακανει, αν δεν υπαρχει τοτε καλο θα ηταν να αδειασεις τελειως το κουτι σου να στησεις την υδροψυξη σου κανονικα και να την γεμισεις ετσι θα δεις που εχεις κανει λαθος και να το διορθωσεις πριν βαλεις μεσα τα υπολοιπα. Αφου τα βαλεις μεσα παλι στηνεις την λειτουργεις χωρις ρευμα στα υπολοιπα μερη του συστηματος με χαρτι στα ρακορ εκει που μπορει να σταξει υγρο και το διορθωνεις παλι αν υπαρχει προβλημα αναίμακτα χωρις να καψεις τιποτα. Αυτα περι στησίματος και λειτουργιας σιγουρα θα υπαρχουν και αλλες αποριες που θα εχεις αλλα σιγουρα θα τις βρεις μονος σου αλλιως εδω ειμαστε να τις λυσουμε! Parts για αρχη βλεπεις πιο κουτι θα εχεις, ειτε το παλι ειτε το καινουριο θα πρεπει να μετρησεις ποση αποσταση εχει η μητρικη σου απο το πανω μερος του κουτιου ετσι ωστε να καταληξουμε σε τι ψυγειο θα πας για την οροφη. Ενα διπλο για αρχη ειναι οτι πρεπει αφου θα ξεκινησεις μονο για το cpu και αργοτερα αν βαλεις και την καρτα σου προσθετεις ενα μονο στο πισω μερος ή στο κατω ή και τα δυο μαζι (μιλαμε παντα για το 690 ή το aerocool. Κατι σαν Universal λυση στα ψυγεια οροφης ειναι τα 45αρια (45mm παχος) κατι σαν αυτο Aqua Computer Airplex XT 240 μετα παμε στο block για το cpu τιμιο για τα λεφτα του ειναι αυτο το οποιο μπορεις να το χρησιμοποιησεις οταν θα αλλαξεις πλατφορμα σε intel μερια. Αντλια θα σου προτεινα την γνωστη VPP655 αφου εχεις διαβασει για υδροψυξη σιγουρα την εχεις δει πολλες φορες για εμενα και για πολλους ειναι οτι καλυτερο. Για tank αν πας στην αντλια που σου ειπα καλο ειναι να παρεις ενα προσοψης σαν αυτο δειχνει ωραιο και γλιτωνεις και χωρο απο το να την βαλεις μεσα στο κουτι με ενα ξεχωριστο tank. Σωληνες και ρακορ τωρα η φωτο απο πανω εχει 1/2inch σωληνα αν σου αρεσει αυτη τη διασταση θα πας σε ρακορ 16/13 (οπου 16 ειναι η εξωτερικη διαμετρος του σωληνα και 13 η εσωτερικη) ή 19/13 ρακορ θα πρεπει να αποφασισεις πως θα ειναι η διαδρομη των σωληνων και μετα να παρεις ρακορ γιατι υπαρχουν ισια, γωνιακα 45° και γωνιακα 90° υπαρχουν και τα 13/10 ειναι πιο μικρη σωληνα και δεν δειχνει γκουμουτσα μεσα στο κουτι προσωπικα συμπαθω τα 13/10 αλλα ειναι αυτο που λενε περι ορεξεως...Διαλεγεις και το συζηταμε. Fans υπαρχουν πολλα που μπορεις να διαλεξεις καλο θα ηταν να παρεις καποια με πολλες στροφες και να τα συνδυασεις με ενα fan controller ετσι ωστε οταν πχ εχεις fans που γυριζουν στις 2000rpm οταν θα τους βαλεις στις 1000 δεν θα ακουγονται αλλα θα σπρωχνουν αερα για την ψυξη και οταν θα θελεις να κανεις ενα bench ή να παιξεις ενα παιχνιδι που ετσι και αλλιως εχεις φασαρια τους σηκωνεις στον θεο και παιζεις με χαμηλες θερμοκρασιες. Για την καρτα γραφικων τωρα μπορεις να πας σε full cover block που ειναι πιο ακριβο παιζουν περιπου στο 100αρικο αλλα ειναι καλυτερο για την ψυξη της καρτας κακο ομως για την τσεπη σου γιατι σε περιπτωση αλλαγης τοτε ή το πουλας μαζι αλλα με πολυ χαμηλη τιμη για το block ή το παντρευεσαι και μενει στην αποθηκη σου, μπορεις να πας σε universal για την καρτα αλλα ετσι ψυχεις μονο τον πυρηνα τα υπολοιπα μερη ομως μενουν ετσι και πρεπει να τους βαλεις ψυκτρες μικρες και να φροντισεις να πεφτει αερας απο ενα fan απευθειας στην καρτα σου αλλιως μπορει να καει. Ελπιζω να σε βοηθησα, αποφασισε σε πιο κουτι θελεις να πας σε τι διαστασεις σωληνων για να μπορεσω να γινω πιο συγκεκριμένος με τιμες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos83 Φεβρουάριος 23, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2013 [MENTION=20173]VasPoly[/MENTION] ευχαριστω πολυ για τη κατατοπιστικη απαντηση.Βασικα το πρωτο που εκανα ηταν να μετρησω την αποσταση απο το πανω μερος του CM 690 και απο την μεταλλικη σιτα του κουτιου μεχρι την μητρικη εχω μονο 35 mm. αρα το ψηγειο που αναφερεις δεν μπορει να μπει απο πανω ,φανταζομαι και κανενα αλλο εφοσον θα προστεθουν και οι ανεμηστηρες. Απορω στη φωτο που μου δειχνεις πως τα χωρεσε ο τυπος. Μαλλον μονο αν κοψω τη μεταλλικη σιτα πραγμα το οποιο δεν θελω και παλι δεν ειμαι σιγουρος αν χωραει. Αρα παμε σε αλλο κουτι. Καινουριο ή μεταχειρισμενο (αν και δεν βρισκω κατι αξιολογο αυτο το καιρο). Το Aerocool XPredator δεν θα ειναι οκ; Διαφορετικα σε μεταχειρισμενα ποια κουτια να κοιταξω;Τα parts που που προτεινεις ειναι μια απο τις καλυτερες λυσεις συμφωνα με οσα εχω διαβασει. Για το tank αυτο εδωXSPC Acrylic Tank Reservoir for Laing D5 που ειναι και φτηνοτερο δεν θα μου κανει την ιδια δουλεια ή ειναι καλυτερο αυτο που προτεινεις;Οσο αφορα τα ψυγεια για cpu + gpu ποιο ειναι καταλληλο; Η θελω χωρια ενα για cpu και ενα για gpu;Οσο αφορα την αντλια οι DDC με τις D5 τι διαφορες εχουν; Μπορεις να μου κανεις μια λιστα με ολα τα parts που χρειαζονται;Απο εξωτερικο μπορω να τα βρω σε καλυτερες τιμες;Ευχαριστω και παλι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evolution Φεβρουάριος 23, 2013 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2013 @VasPoly ευχαριστω πολυ για τη κατατοπιστικη απαντηση.Βασικα το πρωτο που εκανα ηταν να μετρησω την αποσταση απο το πανω μερος του CM 690 και απο την μεταλλικη σιτα του κουτιου μεχρι την μητρικη εχω μονο 35 mm. αρα το ψηγειο που αναφερεις δεν μπορει να μπει απο πανω ,φανταζομαι και κανενα αλλο εφοσον θα προστεθουν και οι ανεμηστηρες. Απορω στη φωτο που μου δειχνεις πως τα χωρεσε ο τυπος. Μαλλον μονο αν κοψω τη μεταλλικη σιτα πραγμα το οποιο δεν θελω και παλι δεν ειμαι σιγουρος αν χωραει. Αρα παμε σε αλλο κουτι. Καινουριο ή μεταχειρισμενο (αν και δεν βρισκω κατι αξιολογο αυτο το καιρο). Το Aerocool XPredator δεν θα ειναι οκ; Διαφορετικα σε μεταχειρισμενα ποια κουτια να κοιταξω;Τα parts που που προτεινεις ειναι μια απο τις καλυτερες λυσεις συμφωνα με οσα εχω διαβασει. Για το tank αυτο εδωXSPC Acrylic Tank Reservoir for Laing D5 που ειναι και φτηνοτερο δεν θα μου κανει την ιδια δουλεια ή ειναι καλυτερο αυτο που προτεινεις;Οσο αφορα τα ψυγεια για cpu + gpu ποιο ειναι καταλληλο; Η θελω χωρια ενα για cpu και ενα για gpu;Οσο αφορα την αντλια οι DDC με τις D5 τι διαφορες εχουν; Μπορεις να μου κανεις μια λιστα με ολα τα parts που χρειαζονται;Απο εξωτερικο μπορω να τα βρω σε καλυτερες τιμες;Ευχαριστω και παλι.Ο τυπος πανω πρεπει να εχει βαλει καποιο λεπτο ψυγειο (πχ αυτο) και εχει πιασει τα rad gril χωρις ανεμηστηρες πανω στο ψυγειο (δεν ξερω αν περνει το κουτι εξωτερικα ανεμηστηρες κατω απο τη σιτα )To tank που προτεινει ο [MENTION=20173]VasPoly[/MENTION] το προτεινει για τον λογο οτι θα ειναι πιο συμαζεμενα στις θυρες 5.25 tank με αντλια μαζι αλλα αυτο θα το διαλεξεις αναλογα τη συσκευες εχεις στις 5.25 σουhttps://www.aquatuning.de/shopping_cart.php/showkey/514a7afb2c7233dfd781a179bdf68860Μια συνθεση με οτι χρειαζεσε για τον επεξεργαστη ειναι εδω Αν θες να ριξεις το κοστος βγαζεις το ενα ψυγειο και 2 ρακορ και τα προσθετεις οταν βαλεις και την καρτα γραφικων Link to comment Share on other sites More sharing options...
VasPoly Φεβρουάριος 23, 2013 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2013 Εχεις δικιο αυτο στην φωτο ειναι το 690 II Advanced γι αυτο το χωραει ο φιλος, στην δικια σου περιπτωση μπορεις να κανεις κατι τετοιο αλλα Project: Cm 690 Water Cooled - Worklog (pics, Pics, And More Pics) - Cases, Power Supplies and Modding - OverclockersClub Forums απαιτει μοντα για να μπει το ψυγειο οποτε το αφηνουμε στην ακρη.Το κουτι το επιλεγεις εσυ, αυτο ειναι ok για την τιμη του επειδη αν θυμαμαι καλα το ειχα δει απο κοντα μια φορα το συγκεκριμενο κουτι δεν θα εχεις προβλημα με το ψυγειο στην οροφη, παιρνει σιγουρα διπλο ψυγειο ενα worklog που βρηκα ο φιλος εχει βαλει 30mm ψυγειο για να χωρεσει και τα fans μεσα στο κουτι αλλα αν δεν με απατα η μνημη μου μπορεις να βαλεις πιο χοντρο ψυγειο και να βαλεις τα fans απο πανω. Οταν με το καλο το παρεις αυτο το βλεπουμε. Αλλα κουτια καλα για υδροψυξη ειναι ειναι το HAF-X, 800D, 650D, 600Τ, NZXT Phantom, BitFenix Shinobi XL, CmStorm Stryker αλλα φευγουν απο το budget σου. Η ddc εχει μεγαλυτερη πιεση στο κυκλωμα αλλα η d5 ειναι βραχος αξιοπιστίας και πιο ησυχη η ddc απο την αλλη εχει ενα θεμα με την θερμοκρασια της και ειναι καπως πιο θορυβώδης. Οτι αφορα τα ψυγεια οσο περισοτερα τοσο το καλυτερο!!! Εδω τωρα αν διαλεξεις αυτο το κουτι μπορεις να βαλεις ενα διπλο στην οροφη και ενα 140mm στο κατω μερος. Για αρχη επειδη θα βαλεις μονο στο cpu ενα διπλο ειναι αρκετο οταν με το καλο βαλεις και στην καρτα σου προσθετεις και το 140αρι σε ενα κυκλωμα, δεν χρειαζεται να χωρισεις το κυκλωμα της cpu με αυτο της καρτας γιατι θα εχεις διπλα εξοδα(αντλια, tank) καθως και προβλημα χωρου.Μπορεις να παρεις το tank που μου εδειξες στο link και να το βαλεις πανω στο τροφοδοτικο αλλα για πιο καθαρη δουλεια θα σου προτεινα να παρεις το tank που σου εδειξα. Οτι θελεις διαλεγεις εσυ. Σου εφτιαξα ενα καλαθι με τα ιδια σχεδον προιοντα με σωληνα και ρακορ 13/10 να δεις οτι απο ελλαδα σου βγαινει φθηνοτεραAquatuning 279+20 μεταφορικαEworld 271+10 μεταφορικα Τα μεταφορικα ειναι στο περιπου αλλα καταλαβαινεις οτι δεν αξιζει να παρεις απο εξωτερικο αφου βρισκεις τα πραγματα που θελεις εδω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos83 Φεβρουάριος 23, 2013 Author #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2013 @evolution και @VasPoly ευχαριστω για τις προτασεις πανω κατω τα ιδια μου προτεινετε. @VasPoly οι fans που εχεις βαλει ειναι τυχαια επιλογη ή οι συγκεκριμενοι ειναι καλοι; εχω δει πχ αυτουςhttp://www.eworld.com.gr/eworld/products/details/376/Scythe-Ultra-Kaze-3000rpm-System-Fan-120mm που ειναι στις 3000rpm δεν θα κανουνε καλυτερη δουλεια; Οσο για κουτι γνωριζει καποιος να παιζει κατι καλο σε μεταχειρισμενο; ξεφευγω αρκετα στα χρηματα αν παρω και κουτι τωρα....το αλλο μου ερωτημα ειναι τι πρεπει να προσεξω στα ψυγεια, τι ειναι το διπλο τριπλο κτλπ. ,μαρκα, τυπος και αν φυσικα υπαρχει καποιο που να καλυπτει cpu+gpu ή αναγκαστικα παω σε 2ο για gpu; Link to comment Share on other sites More sharing options...
evolution Φεβρουάριος 23, 2013 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2013 @evolution και @VasPoly ευχαριστω για τις προτασεις πανω κατω τα ιδια μου προτεινετε. @VasPoly οι fans που εχεις βαλει ειναι τυχαια επιλογη ή οι συγκεκριμενοι ειναι καλοι; εχω δει πχ αυτουςScythe Ultra Kaze 3000rpm System Fan 120mm που ειναι στις 3000rpm δεν θα κανουνε καλυτερη δουλεια; Οσο για κουτι γνωριζει καποιος να παιζει κατι καλο σε μεταχειρισμενο; ξεφευγω αρκετα στα χρηματα αν παρω και κουτι τωρα....το αλλο μου ερωτημα ειναι τι πρεπει να προσεξω στα ψυγεια, τι ειναι το διπλο τριπλο κτλπ. ,μαρκα, τυπος και αν φυσικα υπαρχει καποιο που να καλυπτει cpu+gpu ή αναγκαστικα παω σε 2ο για gpu;μαζι με τους ανεμηστηρες που βαζεις παρε και ωτοασπιδες για σενα και ολη την οικοδομη σου θα εχεις μια ηλεκτρηκη σκουπα μεσα στο δωματιο ολη μερα Αν μεινεις στο κουτι σου με 2 διπλα(χοντρο και λεπτο θα εισαι οκ πιστευω για cpu+gpu (με τη προσθηκη ενος 120 ακομα πισω θα εισαι κομπλε ) αν και πιστευω οτι και με τα 2 θα γινει μια χαρα η δουλεια σου Με ενα χοντρο 3πλο θα μπορουσες να καλυψεις CPU+GPU ομως το υπαρχων κουτι δεν σε περνει αν δεν παιξει κοψε ραξε οποτε καλυτερα 2 ψυγεια και να εισαι κομπλε παρα αλλαγη κουτιου (ενα μτχ θα παιξει γυρω στα 100 ευρω) οποτε καλυτερα κρατα το 690 και παρε τα παραπανω να εισαι κομπλε και αργοτερα απλα πετας πανω και την καρτα γραφικων και εισαι οκ Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos83 Φεβρουάριος 23, 2013 Author #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2013 Το 690 ειπαμε δυστυχως δεν μας καλυπτει εχει μονο 30 χιλ. μεταξυ μεταλλικης σιτας και μητρικης και δεν θελω να κοβω, αρα αναγκαστικα παω σε αλλο. Το Aerocool XPredator που αναφερω βγαινει στα 100 περιπου οποτε παω μαλλον σ αυτο μιας και δεν παιζει κατι καλυτερο σε μεταχειρισμενο αυτη τη στιγμη.Για τα fans που λεω τοση διαφορα εχουνε τα 9 dbA; Link to comment Share on other sites More sharing options...
evolution Φεβρουάριος 23, 2013 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2013 Το 690 ειπαμε δυστυχως δεν μας καλυπτει εχει μονο 30 χιλ. μεταξυ μεταλλικης σιτας και μητρικης και δεν θελω να κοβω, αρα αναγκαστικα παω σε αλλο. Το Aerocool XPredator που αναφερω βγαινει στα 100 περιπου οποτε παω μαλλον σ αυτο μιας και δεν παιζει κατι καλυτερο σε μεταχειρισμενο αυτη τη στιγμη.Για τα fans που λεω τοση διαφορα εχουνε τα 9 dbA;η διαφορα ειναι τεραστια στο θορυβο ναιΕγω οπως ειπα καλυτερα να δουλεψεις στο υπαρχων κουτι παρα να πας σε νεο κουτι Παντως πιστευω οτι αν βαλεις ενα χοντρο 2πλο στο πατωμα μπροστα στο τροφοδοτικο και ενα χοντρο μονο πισω θα εισαι μια χαρα για CPU +GPUΚαπως ετσι πχ https://www.aquatuning.de/shopping_cart.php/showkey/b02749dbec2847e7a40f64f248ac2441 Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolom Φεβρουάριος 23, 2013 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2013 για τα ultra caze fans 3000 που λες επειδη τυχαινει να ειχα παρει 2-3 τετοια στο παρελθον δεν παλευονται στη φασαρια, συν οτι εχουν και 38mm παχος. παρε 2 φτηνους πχ Arctic Cooling Arctic F12 System Fan 120mmκαι θα εισαι μια χαρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos83 Φεβρουάριος 23, 2013 Author #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2013 η διαφορα ειναι τεραστια στο θορυβο ναιΕγω οπως ειπα καλυτερα να δουλεψεις στο υπαρχων κουτι παρα να πας σε νεο κουτι Παντως πιστευω οτι αν βαλεις ενα χοντρο 2πλο στο πατωμα μπροστα στο τροφοδοτικο και ενα χοντρο μονο πισω θα εισαι μια χαρα για CPU +GPUΚαπως ετσι πχ https://www.aquatuning.de/shopping_cart.php/showkey/b02749dbec2847e7a40f64f248ac2441οταν λες πισω, που ακριβως εννοεις; Μπροστα απο το τροφοδοτικο εχω μονο 25 χιλ. και δεξια απο αυτο 180 χιλ μεχρι το μεταλλικο τοιχωμα που εχω τους δισκους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolom Φεβρουάριος 23, 2013 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2013 οταν λες πισω, που ακριβως εννοεις; Μπροστα απο το τροφοδοτικο εχω μονο 25 χιλ. και δεξια απο αυτο 180 χιλ μεχρι το μεταλλικο τοιχωμα που εχω τους δισκους.εκει που ειναι ο πισω ανεμιστηρας Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos83 Φεβρουάριος 23, 2013 Author #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2013 εκει που ειναι ο πισω ανεμιστηρας μονο αλλον εναν ανεμιστηρα να χωρεσει....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolom Φεβρουάριος 23, 2013 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2013 Setting up a Water Cooling Loop in the Cooler Master 690 II Advanced Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos83 Φεβρουάριος 23, 2013 Author #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2013 Setting up a Water Cooling Loop in the Cooler Master 690 II AdvancedΤο 690 το απλο εχω φιλε μου οχι το 690 II Advanced , αρα δεν χωρανε τα ψυγειααυτο το κουτι εχω http://forums.overclockersclub.com/index.php?showtopic=152692&page=1 , αλλα για να κανω ολη αυτη την ιστορια που κανει ο τυπος εδω και δεν μπορω και δεν εχω την ορεξη Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolom Φεβρουάριος 24, 2013 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2013 Το 690 το απλο εχω φιλε μου οχι το 690 II Advanced , αρα δεν χωρανε τα ψυγειααυτο το κουτι εχω Project: Cm 690 Water Cooled - Worklog (pics, Pics, And More Pics) - Cases, Power Supplies and Modding - OverclockersClub Forums , αλλα για να κανω ολη αυτη την ιστορια που κανει ο τυπος εδω και δεν μπορω και δεν εχω την ορεξηδεν στο ειπα για να το κανεις ετσι ,αλλα για να σου δειξω ποιο εννοω στο πισω μερος, παντως ενα διπλο με 30mm παχος το παιρνει επανω με 2 ανεμιστηρες σε push και ενα μονό πισω 45mm με 1 ανεμηστηρα και αλλο ενα μονό κατω Link to comment Share on other sites More sharing options...
VasPoly Φεβρουάριος 24, 2013 #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2013 @VasPoly οι fans που εχεις βαλει ειναι τυχαια επιλογη ή οι συγκεκριμενοι ειναι καλοι; εχω δει πχ αυτουςScythe Ultra Kaze 3000rpm System Fan 120mm που ειναι στις 3000rpm δεν θα κανουνε καλυτερη δουλεια; Οσο για κουτι γνωριζει καποιος να παιζει κατι καλο σε μεταχειρισμενο; ξεφευγω αρκετα στα χρηματα αν παρω και κουτι τωρα....το αλλο μου ερωτημα ειναι τι πρεπει να προσεξω στα ψυγεια, τι ειναι το διπλο τριπλο κτλπ. ,μαρκα, τυπος και αν φυσικα υπαρχει καποιο που να καλυπτει cpu+gpu ή αναγκαστικα παω σε 2ο για gpu;Tα fans τα εβαλα με την προυποθεση να παρεις και ενα fan controler γιατι κανουν φασαρια αν δουλευουν στις full στροφες αν δεν βαλεις αλλαζουμε fans, αυτους που μου δειχνεις στο link ειναι υπερβολικοι και εκει θελεις οπωσδηποτε fan controler.Για το θεμα του κουτιου βαλε μια αγγελια ζητησης και αν βρεις κατι τοτε το συζηταμε αλλα τα πραγματα πανω κατω τα ιδια θα ειναι. Θα σου προτεινα ομως να σκεφτεις να παρεις ενα καλο κουτι τωρα και σιγα σιγα να μαζεψεις λεφτα να παρεις τα πραγματα για την υδροψυξη επειδη κουτι παιρνεις μια φορα και το κρατας για πολυ καιρο.Για τα ψυγεια οτι μαρκα και να παρεις πανω κατω το ιδιο ειναι το μονο που αλλαζει ειναι το παχος 30mm, 45mm, 60mm και τωρα τελευταια παιζουν και κατι τερατα 80mm. To μονο ψυγειο παιρνει ενα fan 120mm το διπλο 2 fans το τριπλο 3 fans κλπ.Βασικο ειναι να καταληξεις στο κουτι και μετα τα βρισκουμε τα υπολοιπα. Για cpu+gpu ενα τριπλο ψυγειο φτανει και αν εχεις χωρο για ενα μονο ακομα ειναι καλυτερο αλλα ολα αυτα πανε συμφωνα με το κουτι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evolution Φεβρουάριος 24, 2013 #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2013 Αν πας σε νεο κουτι καλυτερα βρες καποιο να μπορει να παρει τουλαχιστον ενα 3πλο μαζι με ανεμηστηρες (45μμ+25μμ) επανωhttp://www.eworld.com.gr/eworld/products/details/2103Kοιτα κατι τετοιο εχεις αρκετες επιλογες για ψυγεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Φεβρουάριος 24, 2013 #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2013 Εαν δεν ψαχνεις top επιδοσεις αλλα κατι ησυχο και επαρκες για το συστημα σουμπορεις καλλιστα να παιξεις με ενα λεπτο διπλο ψυγειο στην οροφη με 2 Scythe 12αρηδες slimπανω απο την οροφη κατω απο το πλαστικο cover (ισως μονο να χρειαστει να κοψεις το πλαστικο πλεγμα κατω απο τη μεταλλικη γριλια με ενα κοφτακι)Για αντλια πας χαλαρα σε μια DDC μαζι με ενα 5,25 single bay res για οικονομια χρηματων και χωρου(δεν θα εχεις θεμα πιεσης ακομα και τρια ψυγεια να βαλεις)βαζεις κι ενα μονο 12αρι μεσαιου παχους στον πισω exhaust fan κι εισαι κομπλε.Εαν στην πορεια διαπιστωσεις οτι χρειαζεσαι κατι παραπανω απο το κυκλωμα σουειτε ξηλωνεις το HDD rack και παιζεις με διπλο στο πατωμα ειτε αφηνεις το κουτι ως εχεικαι βλεπεις εαν μεταξυ HDD rack και τροφοδοτικου σου χωραει ακομα ενα 12αρι χοντρο.Για cpu block αναλογως του budget σου, πας σε κατι οικονομικο αλλα αποδοτικοτατοή κατι πιο ακριβο αλλα ακομα καλυτερης αποδοσης (υπαρχουν πολλες επιλογες οπου παιζει ρολο κι ο παραγοντας εμφανιση)Σωληνες πανω απο 2 μετρα δεν θα χρειαστειςοσο αφορα το υγρο, με 1λιτρο κανεις τη δουλεια σου ανετα με το παραπανω configuration (δεν ειναι κακο να εχεις ομως ενα εξτρα για καβατζα)Για ρακορ εαν θες να εξοικονομισεις χρηματα πας σε απλα barbedεαν σε ενδιαφερει η εμφανιση κι η επιπλεον πρακτικοτητα πας σε compression μαυρα ματενω εαν θες extra bling factor κοιτας και κατι τετοιοΓενικα με ενα τετοιο configuration κανεις μια πολυ καλη αρχη στο υπαρχον case χωρις μοντες.Εαν ομως εισαι αποφασισμενος οτι θελεις να αλλαξεις κουτι ετσι κι αλλιωςδιαλεξε πρωτα το κουτι που θες κι εδω ειμαστε να ξαναπροτεινουμε καταλληλα εξαρτηματα για το νεο case που θα εχεις επιλεξει.(in that case θα σου προτεινα να επιλεξεις κατι που εξαρχης να παιρνει ενα τριπλο παχυ ψυγειο ωστε να απλοποιησεις ακομα περισσοτερο τα πραγματα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos83 Φεβρουάριος 25, 2013 Author #20 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2013 @Κοπρίτης ευχαριστω πολυ, δυστυχως δεν μπορω να ανοιξω τα 3 πρωτα λινκ και το τελευταιο, δεν γνωριζω γιατι , θα μπορουσες σε παρακαλω να τα ξαναποσταρεις;ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.