Jump to content



Συμβουλες


bouller1995

Recommended Posts

Γεια σας ειμαι καινουργιο μελος στο forum ονομαζομαι αλεξανδρος και ειμαι 17 ετων.Δημιουργησα λοιπον λογαριασμο σε αυτο το φορουμ διοτι θα ηθελα να μαθω περισσοτερα για την μεγαλη μου αγαπη μετα την μουσικη...Τους υπολογιστες.Ας μπουμε στο ψητο λοιπον.Πηρα λοιπον την αποφαση να κανω μια αναβαθμιση στον υπολογιστη μου και θα ηθελα να μου προτεινετα απο τι πρεπει να αρχισω.Επειδη λοιπον δεν διαθετω αρκετα χρηματα παλευω να στησω εναν υπολογιστη κομματι κομματι για χρηση gaming αλλα και graphics designs.

Μερικες πληροφοριες για το συστημα μου:

http://oi48.tinypic.com/1trevn.jpg

http://oi49.tinypic.com/2l8l1sm.jpg

http://oi46.tinypic.com/2hfifsx.jpg

http://oi47.tinypic.com/t7fs75.jpg

http://oi48.tinypic.com/65q0pg.jpg

Θα ηθελα λοιπον να μου προτεινετε απο ποιο μερος του hardware πρεπει να αρχισω την αναβαθμιση και τι πρεπει οποσδηποτε να αλλαξω.(Αρχικα ειχα σκευτει να αλλαξω τις μνημες και να τις παω 8 γβ,παρατηρισα ομως οτι τα σπεκς της μητρικης μου επερναν μεχρι 1333 mhz ενω οι μνημες που εκαναν την δουλεια τους και σε τομεα gaming αλλα και editing ηταν στα 1600 mhz.Tοτε βρεθηκα στο μεγαλο αυτο δυλημα στο οποιο ελπιζω να βρω μια ακρη με την βοηθεια σας)

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου Αλέξανδρε και καλώς όρισες.

Από ότι βλέπω ο υπολογιστής σου αποτελείται από:

Intel Q6600/Gigabyte g41/2GB DDR2-666.

Δυστυχώς δεν αναφέρεις τι κάρτα γραφικών έχεις. Επίσης θεμιτό θα ήταν να αναφέρεις άμα έχεις κάποια custom ψύκτρα στον επεξεργαστή ή χρησιμοποιείς την "μαμά" ψύκτρα της Intel.

Τέλος επίσης καλό θα ήταν να μας αναφέρεις σε τι αναλύσεις παίζεις τα παιχνίδια και το ποσό που μπορείς να διαθέσεις για την αναβάθμιση.

Link to comment
Share on other sites

η καρτα γραφικων ειναι η nvidia GT 610 2g την οποια σκευτομαι να την αλλαξω με την GTX 660.Δεν εχω βαλει δικια μου ψυχτρα εχει την μαμισια.Επισης οπως ανεφερα και παραπανω θα τον στησω κομματι κομματι διοτι δεν εχω πολλα χρηματα.Το καλοκαιρι που σκοπευω να δουλεψω θα εχω την δυνατοτητα να παρω καποια κομματια μαζι.Τα games τα παιζω σε υψηλα γραφικα πιο πολυ ομως χρησιμοποιω γραφιστικα προγραμματα οπως cinema 4d.

Link to comment
Share on other sites

Σε τι ανάλυση είναι η οθόνη σου;

Η GT610 δεν είναι για παιχνίδια.

Επίσης ποιο τροφοδοτικό έχεις;

Αν είναι να αναβαθμίσεις κομμάτι-κομμάτι, μπορείς να αρχίσεις από την κάρτα γραφικών. Πρώτα πες μας όμως για την οθόνη και το τροφοδοτικό σου.

Edit:

Αν θέλεις να βοηθήσεις τα γραφιστικά προγράμματά σου μπορείς να πάρεις 8GB (2x4GB) μνήμες DDR3 στα 1600Mhz. Τώρα μπορούν να δουλέψουν στα 1066/1333, αργότερα θα τις βάλεις στο νέο σου σύστημα.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα..

Και να ξεκινησεις απο καπου τωρα, στο ραφι θα το βαλεις και θα το χαζευεις μεχρι να αγοράσεις και τα άλλα..

Μάζεψε λεφτα και κανε την αναβάθμιση με ολα τα κομμάτια μαζι..

*S2

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=12655]TopCLR[/MENTION]

Δηλαδη εαν παρω αυτες τις μνημες -> δεν θα υπαρχει προβλημα στην λειτουργια τους? Corsair Vengeance 8GB DDR3-1600 Kit (2x4GB, PC3-12800, 8-8-8-24) | Skroutz.gr Aπλα θα δουλευουν σε χαμηλοτερες συχνοτητες?

H oθονη μου ειναι αυτη Samsung 21,5" T22B350EW LED HDMI monitor-TV LT22B350EW/EN και δουλευει στα 1920 χ 1080

[MENTION=3559]Oric[/MENTION]

Συνολικα υπολογιζω ενα 600αρι

Link to comment
Share on other sites

Aν γινεται ας απαντησει καποιος για να ξερω να προχορισω σε αγορα των μνημων?!. :hm:

εαν παρω αυτες τις μνημες -> δεν θα υπαρχει προβλημα στην λειτουργια τους? Corsair Vengeance 8GB DDR3-1600 Kit (2x4GB, PC3-12800, 8-8-8-24) | Skroutz.gr Aπλα θα δουλευουν σε χαμηλοτερες συχνοτητες?

Link to comment
Share on other sites

Ψάξε καμιά 6850/460 μεταχειρισμένη στα ~70€ και πάρε κ 4G ddr3 1333 με κάνα 20ρικο (καινούρια). Προσπαθησε να πουλήσεις τις ddr2 που έχεις κάνα 10-15ρι.

Καθάρισε τον υπολογιστή σου από τις σκόνες. Μάζεψε όσο γίνεται τα καλώδια.

Τα παρακάτω κάντα με δικιά σου ευθύνη. Κατέβασε το OCCT και πάτα ON - δες τις θερμοκρασίες. Άμα οι θερμοκρασίες σου είναι <30 όταν δε κάνει τίποτα και <60 σε φόρτο, θα κάνεις overlock. Τράβα απλά στο bios και βάλε FSB frequency 300. Θα πάει 2700 ο επεξεργαστής. Τρέξε το OCCT και άστο κάνα μισάωρο. Βλέπε θερμοκρασίες ταυτόχρονα, άμα πάει πάνω από 70 πάτα off στο πρόγραμμα. Αλλιώς είσαι κομπλέ. Άμα σου βγάλει οποιοδήποτε πρόβλημα, τράβα στο bios και ρίχνε το fsb σταδιακά, 290,280 (266 είναι μαμά). Κανονικά θα έπρεπε να κοιτάξεις για volts κτλ, αλλά επειδή είναι ιστορία άστο.

Για παιχνίδια κάρτα γραφικών>μνήμη.

Για τα προγράμματα cinema4d κτλ η μνήμη θα είναι καλύτερη.

Link to comment
Share on other sites

Ok σκευτομαι να προχορησω στην αγορα αυτης της μνημης 2x4gb νομιζω ειναι η καλητερη στα mhz της http://www.skroutz.gr/s/294827/Corsair-Value-4GB-DDR3-1333.html Eαν συμφωνειτε μπορω να προχορησω σε αγορα, αλλιως μπορειτε να μου προτεινετε καποια?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Οι μνημες που κοιτας ειναι DDR3 και ΔΕΝ πανε στο συστημα σου, πρεπει να κοιταξεις για DDR2 που ομως ειναι πολυ πιο ακριβες οπως θα δεις.

εαν θες να προσθεσεις κατι παρε ενα dimm ddr2 2GB να σου δωσει λιγο αερα και για να σου βγει οικονομικα και το καλοκαιρι κανεις κανονικη αναβαθμιση.

Link to comment
Share on other sites

Με λίγα λεφτά δεν παίρνεις κάτι καλύτερό απο αυτα που έχεις.

Πάρε μονο μνήμες και ενα καλό cooler,και κλοκαρε τον επεξεργαστή που έχεις.

Κι άλλο ενα παιδι άνοιξε το ίδιο thread ακριβώς

Link to comment
Share on other sites

Όπως σου τα είπε και ο Volrath. Πάρε ένα κιτ μνήμες DDR3, 4 ή 8GB εσύ επιλέγεις πόσα € θέλεις να δώσεις. Και τις 1600αρες αν πάρεις θα δουλέψουν χαμηλά στα 1333.

Πάρε και μια κάρτα γραφικών έστω μεταχειρισμένη (από την GT210 θα είναι καλύτερη).

Edit: Τι τροφοδοτικό έχεις δεν μας είπες.

Κοίταξε και τα χαρακτηριστικά για τις μνήμες που παρέθεσες (καρτέλα "Tech Specs")

http://www.corsair.com/en/vengeance-8gb-dual-channel-ddr3-memory-kit-cmz8gx3m2a1600c8.html

Πάντως αν έχεις σκοπό να βάλεις μεγάλη ψύκτρα στον επεξεργαστή σου ίσως είναι καλύτερα να πάρεις μνήμες χαμηλού προφιλ (με κοντές ψύκτρες)

Link to comment
Share on other sites

Μπα, άσε το overclock. Χρειάζεσαι ψύκτρα, και δεν αξίζει να δώσεις εκεί φράγκα.

Δε μπορεί να σου εγγυηθεί κανείς ότι οι μνήμες θα δουλεύουν. Υπάρχει εδώ μία λίστα με τις μνήμες που υποστηρίζονται. Από ότι βλέπω, αυτές πρέπει να είναι ok. (Θα παίζουν σε 1333 από 1600)

Δε ξέρω τι γίνεται και πώς δουλεύει άμα έχεις 2dimms ddr2 και 2 dimms ddr3, προσωπικά δε θα στο συμβούλευα. Επίσης για 8GB μνήμη, πρέπει να έχεις 64bit windows, αλλιώς μέχρι 4 θα βλέπεις.

Όμως η μνήμη δε θα είναι τραγική αναβάθμιση. Για παιχνίδια ιδιαίτερα, από 4 στα 8 π.χ. στην πληοψηφία δε θα δεις καμία διαφορά. Ακόμα και παραπάνω από 2, πάλι ελάχιστες διαφορές θα δείς. Νταξ για εφαρμογές και ανάλογα πάντα για τι προγράμματα μιλάμε υπάρχουν βελτιώσεις.

Η πραγματική αναβάθμιση (πάντα για παιχνίδια μιλάμε) είναι να βρεις καμιά κάρτα γραφικών. Άμα έχεις στο νου σου ότι θα πάρεις σε λίγους μήνες νέα κάρτα, τότε προφανώς δεν αξίζει. Αλλιώς ψάξε εδω στο forum για:

460/6850/5850 (~70€) ή 5770/6770 (~55€).

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.