therock Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2013 Προσπαθω να βρω εναν καλο Low profile usb3 controller για ενα HP Microserver που εχω αγορασει αλλα ολο σκαλωνω καπου. Αρχικα σκεφτομουνα να εχει 3-4 θυρες ωστε να μπορω να εχω ταυτοχρονα πολλους δισκους συνδεδεμενους, αλλα υστερα σκεφτηκα πως αφου η pcie x1 ειναι ουτως η αλλως πιο αργη απο μια Usb3 ολες οι θυρες ειναι μοιρασμενες, οποτε ακομα κια με δυο θυρες και ενα Hubaki στην δευτερη θα κανω δουλεια.Το θεμα ομως ειναι να βρω κατι με τα ακολουθα κριτηρια. Low profile, να μην θελει Molex Που θελουν σχεδον ολες, και να εχει και καλες ταχυτητες γιατι εχω ακουσει πως οι περισσοτερες που κυκλοφορουν δεν αποδιδουν καλα και οι ταχυτητες τους ειναι αθλιες. Μια μονο που ξεχωριζει ειναι της WD την οποια δεν μπορω να την βρω πλεον Ελλαδα.WESTERN DIGITAL USB3.0 PCI-E CONTROLLER CARD - CONTROLLER CARD - E-SHOP.GRΕπισης αλλες που εχω βρει αλλα δεν ξερω αν αποδιδουν καλα ειναι οι ακολουθες.3+1 αλλα θελει ρευμα απο sataCONNECTLAND PCI EXPRESS USB 3 3+1PORTS www.dshop.gr2 αλλα θελει ρευμα απο molexDIGITUS DS-30220-4 PCI EXP USB 3.0 2 PORT+L.P. - Easy Buy WorldΑλλα σκεφτομαι πως ειναι ρισκο γιατι δεν βρισκω πουθενα reviews Και δεν ξερω πως θα αποδιδουν...Εσεις τι λετε, εχετε καθολυο εμπειρια και καμμια ετοιμη προταση, αυστηρα ομως με τα κριτηρια που εθεσα?
Spirosssss Φεβρουάριος 21, 2013 #2 Φεβρουάριος 21, 2013 Είχε γίνει review εδώ για ένα hdd docking station μαζί με ένα usb 3.0 controller της Akasa. Δεν θυμαμαι όμως αν σε καλύπτουν σε όλα. Ρίξε μια ματιά. Ο ίδιος controller βγαίνει και 4πλος κ 2πλοςSent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
YDinopoulos Φεβρουάριος 21, 2013 #3 Φεβρουάριος 21, 2013 Πρέπει να έχει ρεύμα, αλλιώς ΔΕΝ θα τροφοδοτήσει σωστά τις 3.0 συσκευές.Εγω θα σου προτεινα τον 3+1 και παρε ρευμα με slitter απο την τροφοδοσια του 5.25
NoDsl Φεβρουάριος 21, 2013 #4 Φεβρουάριος 21, 2013 Πρέπει να έχει ρεύμα, αλλιώς ΔΕΝ θα τροφοδοτήσει σωστά τις 3.0 συσκευές.Εγω θα σου προτεινα τον 3+1 και παρε ρευμα με slitter απο την τροφοδοσια του 5.25 Συνήθως οι USB3.0 controllers έχουν fuses για περισσότερα A απ' ότι οι πλειοψηφία των USB2.0. Παράδειγμα ένας εξωτερικός με το ίδιο μακρύ καλώδιο δεν μπορούσε να κάνει initialization στις USB2.0 της Rampage ενώ στις USB3.0 πέταγε. Εν τω μεταξύ από μιας αρχής παρουσίασαν ως feature τη φόρτιση συσκευών στο usb3.0
YDinopoulos Φεβρουάριος 21, 2013 #5 Φεβρουάριος 21, 2013 Θα πειραματιστω το βραδυ με στικακια στο πισι μου οπου εχω... Για το δευτερο σκελος, μιλας για τις onboard οπου (υποθετω) οτι εχουν κυκλωμα τροφοδοσιας ?
NoDsl Φεβρουάριος 21, 2013 #6 Φεβρουάριος 21, 2013 Θα πειραματιστω το βραδυ με στικακια στο πισι μου οπου εχω... Για το δευτερο σκελος, μιλας για τις onboard οπου (υποθετω) οτι εχουν κυκλωμα τροφοδοσιας ? Νομίζω πως όλες οι USB3.0 cards με πάνω απο 2 πορτς έχουν "εξωτερική" τροφοδοσία http://www.thelab.gr/ssds-hdds-and-controllers-reviews/akasa-duo-dock-2s-review-97938.html?garpg=7#content_start
felix Φεβρουάριος 21, 2013 #7 Φεβρουάριος 21, 2013 Προσπαθω να βρω εναν καλο Low profile usb3 controller για ενα HP Microserver που εχω αγορασει αλλα ολο σκαλωνω καπου. Αρχικα σκεφτομουνα να εχει 3-4 θυρες ωστε να μπορω να εχω ταυτοχρονα πολλους δισκους συνδεδεμενους, αλλα υστερα σκεφτηκα πως αφου η pcie x1 ειναι ουτως η αλλως πιο αργη απο μια Usb3 ολες οι θυρες ειναι μοιρασμενες, οποτε ακομα κια με δυο θυρες και ενα Hubaki στην δευτερη θα κανω δουλεια.Το θεμα ομως ειναι να βρω κατι με τα ακολουθα κριτηρια. Low profile, να μην θελει Molex Που θελουν σχεδον ολες, και να εχει και καλες ταχυτητες γιατι εχω ακουσει πως οι περισσοτερες που κυκλοφορουν δεν αποδιδουν καλα και οι ταχυτητες τους ειναι αθλιες. Μια μονο που ξεχωριζει ειναι της WD την οποια δεν μπορω να την βρω πλεον Ελλαδα.WESTERN DIGITAL USB3.0 PCI-E CONTROLLER CARD - CONTROLLER CARD - E-SHOP.GRΕπισης αλλες που εχω βρει αλλα δεν ξερω αν αποδιδουν καλα ειναι οι ακολουθες.3+1 αλλα θελει ρευμα απο sataCONNECTLAND PCI EXPRESS USB 3 3+1PORTS www.dshop.gr2 αλλα θελει ρευμα απο molexDIGITUS DS-30220-4 PCI EXP USB 3.0 2 PORT+L.P. - Easy Buy WorldΑλλα σκεφτομαι πως ειναι ρισκο γιατι δεν βρισκω πουθενα reviews Και δεν ξερω πως θα αποδιδουν...Εσεις τι λετε, εχετε καθολυο εμπειρια και καμμια ετοιμη προταση, αυστηρα ομως με τα κριτηρια που εθεσα?Η πρώτη έχει VLI (VIA) Chip και η δεύτερη NEC/Renesas. ΝΕC είναι από τα πρώτα που κυκλοφόρησαν, VLI είναι νεότερο και προσφέρει περισσότερα ports (σε σχέση με την πρώτη γενιά NEC).Ίσως επειδή είναι πιο μεταγενέστερο, να είναι λίγο πιό βελτιωμένο.Θα μπορούσες να ψάξεις και για αντίστοιχη συσκευή με ASMedia.Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν να ψάχνεις για τεστ με βάση το chip (VLI 800, ASMedia 1041/1042,NEC 720200/720200a/720201/720202).Πάντως περισσότερο θα ανησυχούσα για το πόσο γρήγορο είναι το μέσο που συνδέω, παρά για το 5% που μπορεί να κερδίσω από το chip, το firmware του και τους drivers του.Βρές ποιό chip θές και ψάξε να βρείς την φθηνότερη λύση με αυτό στην αγορά.
therock Φεβρουάριος 21, 2013 Author #8 Φεβρουάριος 21, 2013 Η πρώτη έχει VLI (VIA) Chip και η δεύτερη NEC/Renesas. ΝΕC είναι από τα πρώτα που κυκλοφόρησαν, VLI είναι νεότερο και προσφέρει περισσότερα ports (σε σχέση με την πρώτη γενιά NEC).Ίσως επειδή είναι πιο μεταγενέστερο, να είναι λίγο πιό βελτιωμένο.Θα μπορούσες να ψάξεις και για αντίστοιχη συσκευή με ASMedia.Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν να ψάχνεις για τεστ με βάση το chip (VLI 800, ASMedia 1041/1042,NEC 720200/720200a/720201/720202).Πάντως περισσότερο θα ανησυχούσα για το πόσο γρήγορο είναι το μέσο που συνδέω, παρά για το 5% που μπορεί να κερδίσω από το chip, το firmware του και τους drivers του.Βρές ποιό chip θές και ψάξε να βρείς την φθηνότερη λύση με αυτό στην αγορά.Μονο το chip παιζει ρολο στην αποδοση? Δηλαηδ δυο διαφορετικες καρτες με ιδιο chip, θα αποδιδουν το ιδιο σε ενα συγκεκριμενο μηχανημα?Ενταξει οι δισκοι ειναι αυτοι που ειναι, δεν θα κοιταξω να παρω γρηγοροτερους, απλως θελω να ξερω πως η καρτα που θα βαλω θα τους αξιοποιει οσο το δυνατον καλυτερα, επειδη με ανυσηχησε αυτο που ειπαν σε ξενο φορουμ πως μονο η WD αποδιδει καλα απο οσες καρτες low profile εχουν δοκιμαστει. Παρεπιπτνωτος η συγκεκριμενη φοραει NEC D720200AF1 που δεν ειναι καν το τελευταιο του συγκεκριμενου chip απο οσα μου ανεφερες πιο πανω.Παντως αν η πρωτη που ειπα (connectland) φοραει VIA και αποδιδει καλυτερα απο NEC, τοτε βολευει γιατι και σε καλη τιμη ειναι και εχει αρκετες θυρες, και ειναι και low profile! Αληθεια πουβρηκες πληροφοριες? Ειναι κινεζικη και εγω δεν μπορουσα να βγαλω ακρη!Επισης θα μου αρεσε και ενα τετοιο, αλλα δυστυχως δεν παιζει ΕλλαδαSIIG SuperSpeed USB 3.0 Bay Hub+Host Kit Model JU-H40411-S1 - Newegg.comΑ ρε τι καψονια μας κανει το Newegg.
felix Φεβρουάριος 21, 2013 #9 Φεβρουάριος 21, 2013 Mε το ίδιο chip 2 κάρτες θα αποδίδουν το ίδιο.Απο τις φωτό είδα τι chip έχουν, τα υπόλοιπα είναι γνωστά.Αυτό το " μόνο η WD αποδίδει καλά" κλπ, θα το ξέχναγα προς το παρόν...Καλό θα ήταν να αρχίσεις να ψάχνεις προς ebay (UK και DE) και amazon (αντίστοιχα)....μην περιορίζεσαι στο να κοιτάς μόνο σε αμερικάνικα ή σε καταστήματα που δεν φέρνουν Ελλάδα.Δες και Delock και Sintech, ίσως και ORICO και Sharkoon για ποικιλία.
panoc Φεβρουάριος 21, 2013 #10 Φεβρουάριος 21, 2013 Επισης θα μου αρεσε και ενα τετοιο, αλλα δυστυχως δεν παιζει ΕλλαδαSIIG SuperSpeed USB 3.0 Bay Hub+Host Kit Model JU-H40411-S1 - Newegg.comΑ ρε τι καψονια μας κανει το Newegg.μπορεις να παρεις ενα τετοιο και ενα τετοιο
felix Φεβρουάριος 21, 2013 #11 Φεβρουάριος 21, 2013 CONTROLLER :: Delock Front Panel 3.5'' 61893 USB 3.0 with PCI-E USB 3.0 - Visionstudio.grCONTROLLER :: Logilink Front Panel 3.5'' PC0058 USB 3.0 with PCI-E USB 3.0 - Visionstudio.grΗ αρχική που δείχνεις (Connectland) είναι ίδια με αυτήν της Delock.Σου λέει κάτι αυτό ?
panoc Φεβρουάριος 21, 2013 #12 Φεβρουάριος 21, 2013 CONTROLLER :: Delock Front Panel 3.5'' 61893 USB 3.0 with PCI-E USB 3.0 - Visionstudio.grCONTROLLER :: Logilink Front Panel 3.5'' PC0058 USB 3.0 with PCI-E USB 3.0 - Visionstudio.gr πολυ σωστος για τις προτασεις απλα να σιγουρευτει ο φιλος οτι συνοδευονται για με Low profile bracket Η αρχική που δείχνεις (Connectland) είναι ίδια με αυτήν της Delock. Σου λέει κάτι αυτό ? οτι ειναι ολες φασον (ως συνηθως) και εχει τη μιση τιμη ?
therock Φεβρουάριος 21, 2013 Author #13 Φεβρουάριος 21, 2013 Δεν ξερω αν φοραει ιδιο chipset η Delock, αλλα οντως εχει την διπλασια τιμη, και απο την φωτο δεν εξερω και αν εχει Low profile bracket.απο τα front bay παντως αυτο της sharkoon δειχνει καλυτερο και πιο φθηνο, αλλα ειναι με παραγγελια και αυτα αργουν πολυ...
felix Φεβρουάριος 21, 2013 #14 Φεβρουάριος 21, 2013 Τα Delock τα βλέπεις στο site, όσον αφορά το ποιό περιλαμβάνει low-profile bracket και (στα περισσότερα)το τι chip έχουν.Τα front bay είναι exchangeable ανα τύπο, δηλαδή μπορούν να δουλέψουν με κάθε controller που έχει την αντίστοιχη σύνδεση...Τσέκαρε τιμές και εδώ
nmaggioros Φεβρουάριος 23, 2013 #15 Φεβρουάριος 23, 2013 Καλησπέρα!Τελικά που καταλήξατε γιατί με ενδιαφέρει και εμένα ένα USB 3 Hub (με Bay 2-4 ports).
therock Φεβρουάριος 26, 2013 Author #16 Φεβρουάριος 26, 2013 Ρε παιδια για ριξτε μια ματια και σε αυτο. Μπορειτε να βρειτε σημαντικες διαφορες ανα chipset?USB 3.0 Speed Tests: 7-Way Host Controllers Roundup by VR-Zone.com
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.