Jump to content

Προβλημα με τους processors, αναφορα απο event viewer.

alexnir

Recommended Posts

Log Name:      System
Source: Microsoft-Windows-Kernel-Processor-Power
Date: 19/02/13 11:03:36 πμ
Event ID: 37
Task Category: (7)
Level: Warning
Keywords:
User: SYSTEM
Computer:
Description:
The speed of processor 1 in group 0 is being limited by system firmware. The processor has been in this reduced performance state for 71 seconds since the last report.
Event Xml:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Processor-Power" Guid="{0F67E49F-FE51-4E9F-B490-6F2948CC6027}" />
<EventID>37</EventID>
<Version>0</Version>
<Level>3</Level>
<Task>7</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x8000000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2013-02-19T09:03:36.793643100Z" />
<EventRecordID>37078</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="4" ThreadID="44" />
<Channel>System</Channel>
<Computer> </Computer>
<Security UserID="S-1-5-18" />
</System>
<EventData>
<Data Name="Group">0</Data>
<Data Name="Number">1</Data>
<Data Name="CapDurationInSeconds">71</Data>
<Data Name="PpcChanges">1</Data>
<Data Name="TpcChanges">0</Data>
<Data Name="PccChanges">0</Data>
</EventData>
</Event>

Χαιρετε.

Το παραπανω μηνυμα ειναι απο τον event viewer του λαπτοπ (Samsung np300e5a-S05GR).

Ψαχνωντας στο google βρισκω σαν λυση το παρακατω:

Some processors/CPU have what Intel calls "Enhanced Intel Speed Step Technology" and in your BIOS usually identified as EIST. EIST downclocks/lowers/reduces the speed of your processor when the CPU is lightly loaded or at idle (not in use).

Enter your BIOS to see if this feature is enabled or diabled. Note: EIST is a power saving feature as usually does not cause any problems.

Intel EIST documentation: http://www.intel.com.../eng/203838.htm

(δηλαδη οι περισσοτεροι προτεινουν αυτο και αρκετοι που το εκαναν, διορθωσαν το προβλημα αλλα και παλι οχι ολοι οπως κι εγω).

Το θεμα μου ειναι ακριβως αυτη την επιλογη στο BIOS, δεν την εχω.

Ειχα μια παραπλησια που ελεγε για εξοικονομηση ενεργειας για τον επεξεργαστη, που απο Enabled το αλλαξα σε Disabled.

Παραολαυτα το μηνυμα στον event viewer, συνεχιζει και εμφανιζετε σε καθε εκκινηση.

Αντιθετα σε επανεκινηση, δεν εμφανιζεται.

Καποια ιδεα πως να το αντιμετωπισω?

Απανταω μονος μου λοιπον....

Μετα απο πολυ ψαξιμο, αυτο το μηνυμα ειναι κατι που αρχισε να εμφανιζετε σε πολλους(μεσα κι εγω) μετα την εγκατασταση του SP1 στα windows 7.

Η λυσεις ειναι :

1) να γινει disable η επιλογη απο το bios EIST

2) controlo panel \ power options \ change plan settings (στο plan που εχετε ενεργοποιημενο) \ change advanced power settings \ στις επιλογες του processor power management \ minimum processor state το αλλαζουμε και το βαζουμε σε ενα ποσοστο ΚΑΤΩ του 10% (εγω το εβαλα στο 5%)

Ολα τα παραπανω σε περιπτωση που οντως δεν υπερθερμαινετε ο επεξεργαστης και ειστε 1000% σιγουροι πως ειναι false alarm.

Σε διαφορετικη περιπτωση θα εχετε "καθυστερησεις" και "παγωματα" και καλο θα ηταν να ελεγξετε σε τι θερμοκρασιες παιζει η cpu ΚΑΙ η gpu.

Σε αυτη την περιπτωση συνισταται καθαρισμος και αλλαγης παστας απο εσας ή απο καποιον ειδικο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.