Jump to content

WD RMA ότι νανε

Guest

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Είχα κάνει τέλη του 2012 έναν δίσκο 1ΤΒ black rma στην wd και μου τον αλλάξανε χωρίς κανένα πρόβλημα με έναν ίδιο ή αντίστοιχο δεν συγκράτισα μοντέλο δεν με πείραζει κιόλας αφού μου στείλανε 1TB black comple λέω είμαστε

τις προάλες έστειλα άλλον έναν 500gb black και μου ήρθε σήμερα το πακετάκι

ανοίγω

βλέπω στα χαρτιά wd750aals

μμ κάνω τι 750?

κοιτάω το δίσκο

WD 750GB

wtf λέω :hehe:

καθόλου άσχημα

κοιτάω καλύτερα

βρε από εδώ βρε από εκεί

πουθενά caviar:nada:

ΕΛΕΟΣ λεω τη καταδίκη μου

και κοιτάω φυσικά στο registered product της wd και ήταν αυτός ο απλός και έχει και 1 χρόνο εγγύηση έναντι των 5 του black που τους είχα στείλει :whip:

ΔΛΔ να μου στέλνανε τον blue 750 να πω πάσο

μου δώσανε μεγαλύτερο capacity και μου το ρίξανε ένα click κάτω αλλά όχι και έτσι:dots:

πάω τώρα να τους στείλω και σε αυτούς ένα mail γτ δεν θα τα πάμε καλλά μου φένεται:dots:

όντως έχεις δίκιο :whistling

τι διάολο όμως γτ μου δίνουν 1 χρόνο εγγύηση?:nothing:

damn τώρα που βλέπω και τον 1tb που μου αλλάξανε την λήξη της εγγύηση του προηγούμενου δίσκου μου εμφανίζουν

Θα πρέπει να κοιτάξεις τί ισχύει για τις εγγυήσεις στην χώρα από την οποία στάλθηκε ο σκληρός καθώς και τί περιλαμβάνει η limited warranty της WD Europe (εάν απευθύνθηκες εκεί). Η εγγύηση των 5 ετών είναι προαιρετική από την εταιρία και έχει το δικαίωμα να την αλλάξει κατά το δοκούν αλλά όχι για διάστημα μικρότερο των 6 μηνών. Βέβαια εάν η αλλαγή πραγματοποιήθηκε εντός ΕΕ τότε εσύ έχεις δικαίωμα έγερσης αξιώσεων για διάστημα 2 ετών αλλά θα πρέπει με κάποιον τρόπο να αποδείξεις ότι υπήρχε κατασκευαστικό ελάττωμα ή ότι ο δίσκος δεν εμφάνισε κάποια από τα χαρακτηριστικά που διαφημίζει η WD.

τέσπα δεν πρόλαβα ευτυχώς να στείλω το πρώτο mail και τους στέλνω τώρα και τους ρωτάω αυτό με την εγγύηση

οκ WD sorry my bad:fist::yu::T::worship:

Το πράγμα με τις εγγυήσεις είναι λίγο μπερδεμένο και δυστυχώς οι διατυπώσεις των νόμων δεν μας βοηθούν, με αποτέλεσμα να κατηγορούμε τις εταιρίες χωρίς τελικά να έχουμε απόλυτα δίκιο. Μπορούμε, όμως, να ψέξουμε την κάθε εταιρεία εάν η δίπλα εταιρεία ανανεώνει αυτομάτως την εγγύησή της για 5 χρόνια και όχι για 1 χρόνο.

Στην περίπτωσή σου: Μήπως η limited warranty αναφέρει ότι σε περίπτωση ενεργοποίησης της αρχικής εγγύησης τότε ο δίσκος αντικατάστασης φέρει τόση εγγύηση όση αντιστοιχεί στο υπόλοιπο της διάρκειας της αρχικής εγγύησης με την επιφύλαξη οποιουδήποτε νόμιμου δικαιώματός σου;

Εκανες Advanced RMA? Νομιζω πως οταν κανεις Advanced RMA ο δισκος που σου στελνουν εχει μικροτερη εγγυηση , μεχρι να παραλαβουν αυτον που τους εστειλες και μετα σου περναν κανονικα την εγγυηση.

Το πράγμα με τις εγγυήσεις είναι λίγο μπερδεμένο και δυστυχώς οι διατυπώσεις των νόμων δεν μας βοηθούν, με αποτέλεσμα να κατηγορούμε τις εταιρίες χωρίς τελικά να έχουμε απόλυτα δίκιο. Μπορούμε, όμως, να ψέξουμε την κάθε εταιρεία εάν η δίπλα εταιρεία ανανεώνει αυτομάτως την εγγύησή της για 5 χρόνια και όχι για 1 χρόνο.

Στην περίπτωσή σου: Μήπως η limited warranty αναφέρει ότι σε περίπτωση ενεργοποίησης της αρχικής εγγύησης τότε ο δίσκος αντικατάστασης φέρει τόση εγγύηση όση αντιστοιχεί στο υπόλοιπο της διάρκειας της αρχικής εγγύησης με την επιφύλαξη οποιουδήποτε νόμιμου δικαιώματός σου;

ίσως κάτι τέτοιο παίζει

έστειλα mail στην wd

θα δείξει

Εγω νομιζα οταν μου εδωσες το λινκ θα εγραφες για τον αλλο δισκο :p

Τωρα για τον 750ρι απο 500ρι δε θα πω οτι εισαι κ@λ@φαρδος γιατι ρε φιλε εχεις καψει 100 δισκους χωρις λογο. Αντε να σπασει η γκαντεμια δηλαδη...

Εγω νομιζα οταν μου εδωσες το λινκ θα εγραφες για τον αλλο δισκο :p

Τωρα για τον 750ρι απο 500ρι δε θα πω οτι εισαι κ@λ@φαρδος γιατι ρε φιλε εχεις καψει 100 δισκους χωρις λογο. Αντε να σπασει η γκαντεμια δηλαδη...

γααααααααααααααα τα

τον άλλο η αλήθεια είναι τον ξέχασα

για να στείλουμε κάνα mail γτ η άλλη η παραγγελία είναι σε εκκρεμότητα μμμμμ:hehe:

Γιατι δε λες τι επαθες με τον αλλο δισκο και στο φορουμ:p

Έλα ντε. 25 χρόνια ασχολούμαι με τα pc, έχουν περάσει εκατοντάδες εσωτερικοί σκληροί δίσκοι (κυριολεκτικά) από τα εκάστοτε pc μου, και μόνο ένας δυομισάρης WD των 40GB παρέδωσε εντελώς το πνεύμα του όλα αυτά τα χρόνια.

Επίσης 4-5 σκληροί χτύπησαν με το χαρακτηριστικό "κλανγκ" του μηχανισμού ανάγνωσης/εγγραφής με bad sectors, έχασαν φυσικά τα δεδομένα τους, αλλά μετά το φορμάρισμά τους ήταν και πάλι λειτουργικοί.

Οι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι είναι βέβαια άλλο ανέκδοτο. Ένας εξωτερικός 250άρης WD που τον έχω κάπου έξι χρόνια και τον έχω ξεσκίσει κυριολεκτικά, έχει φύγει τρεις φορές την ίδια μέρα, (!) ναι καλά διαβάζετε, και ξεσυνδεθεί από το netbook μου, την ώρα μάλιστα που του μετέφερα αρχεία, και έχει σκάσει σε τσιμεντένιο πάτωμα από ύψος μεγαλύτερο από ένα μέτρο και δεν έχει πάθει απολύτως τίποτα!!! :-O

Εντελώς αντίθετα, ένας 500άρης εξωτερικός WD της συνεργάτιδάς μου, παρέδωσε το πνεύμα του με την πρώτη φορά που της έπεσε κάτω, και μας έκανε να τρέχουμε και να μην φτάνουμε με τα σημαντικά αρχεία που χάσαμε. :p

Επομένως, πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι διάβολο κάνει ο φίλος GokuSS4 και βγάζει off όλους τους σκληρούς του δίσκους... :confused:

Μεχρι και psu αλλαξε το παιδι γιατι δε γινοταν αλλο τετοια γκαντεμια με τα bad sector. Πιστευουμε αυτο να ηταν αν και περιεργο τι να πω.

Αφου θέλετε να μάθετε λοιπόν ορίστε τι έπαθα με τον άλο δίσκο :p

img0203gy.th.jpg

img0204ek.th.jpg

και όχι δεν έβαλα δύναμη

το τράβηξα απαλά:p

Ναι αλλα πες τα ολα...εβγαλε bad sector ο δισκος ολοκαινουριος ημερων και απλα βγαλαμε το καλωδιο για να παει rma και εμεινε στο χερι χαχαχ...

Παλι καλα η wd το αναγνωσε ως προβληματικο οντως.

Ναι αλλα πες τα ολα...εβγαλε bad sector ο δισκος ολοκαινουριος ημερων και απλα βγαλαμε το καλωδιο για να παει rma και εμεινε στο χερι χαχαχ...

Παλι καλα η wd το αναγνωσε ως προβληματικο οντως.

γααααα τα

όντως να νε καλλά η wd :p

γτ αν περημέναμε από κάποια άλλα μαγαζιά:p

Σε συνέχεια των όσων λέγαμε περί αλλαγής της διάρκειας της εγγύησης:

Εάν η αντικατάσταση έγινε εντός ΕΕ (δηλαδή από την WD Europe) τότε η διάρκεια της εγγύησης ανανεώνεται αυτόματα για το εξάρτημα ή το υλικό που αντικαταστάθηκε, οπότε αυτό το "1 έτος υπόλοιπο εγγύησης" νομικά δεν ισχύει φίλε...

Σε συνέχεια των όσων λέγαμε περί αλλαγής της διάρκειας της εγγύησης:

Εάν η αντικατάσταση έγινε εντός ΕΕ (δηλαδή από την WD Europe) τότε η διάρκεια της εγγύησης ανανεώνεται αυτόματα για το εξάρτημα ή το υλικό που αντικαταστάθηκε, οπότε αυτό το "1 έτος υπόλοιπο εγγύησης" νομικά δεν ισχύει φίλε...

Υπάρχει και κάπου γραπτώς αυτό που ανέφερες;

Ευχαριστώ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.