Vadergr Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19, 2013 Kαλησπέρα.Θέλω να αγοράσω ενα access point το οποιο θα στριμάρει υλικο στο media player που έχω στο σαλόνι.Ενα καθαρό draft n 150αρι θα μου κανει για αυτα που θέλω (ετσι και αλλιως draft 150 ειναι η εωτερικη κεραια του player).Η αποσταση ειναι περιπου 8μέτρα και παρεμβάλλεται ενα τοιχος και μια πόρτα.Ασχετως εντασης/ταχυτητας , με ενδιαφέρει και η εμβέλεια ετσι ωστε να εχω γενικα wireless στο σπιτι (το ΖΤΕ του ote vdsl απο εμβέλεια χάνει λίγο).Απο χαρακτηριστικά κοιταζω τα tp link , αλλα διαβαζω διαφορα περι κακου fw και σταθεροτητας.Μεχρι τα 60-70ε τι μπορω να αγοράσω και να εχω το κεφάλι μου ησυχο?Κατα προτιμηση draft n 300 μηπως μελλοντικα το ταιριάξω με ομοιο του το οποιο να παιζει ρολο client.Ευχαριστω προκαταβολικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Φεβρουάριος 19, 2013 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2013 UniFi AP Pro. Sent from my Samsung S3, using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Φεβρουάριος 19, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2013 thanks...Ubiquiti UniFi AP, Long Range, indoor access point MIMO 2,4GHz | 14-ΔΙΚΤΥΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ | ΤΕΡΚΕΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε - ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ, ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΔΙΚΤΥΑ, WIFI, HOTSPOT, ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ, ΔΙΚΤΥΑΚΑ, TPΚατι σαν το παραπάνω?Αυτο που εγραψες κοστιζει 200+ και νομιζω ειναι ψιλο overkill ... Noμιζω δεν βλέπω και λειτουργια client. Link to comment Share on other sites More sharing options...
flyer Φεβρουάριος 20, 2013 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2013 Έχω αυτόΔούλεψε out of the box και είναι απροβλημάτιστο εδώ και 2 χρόνια περίπου.Δίνει internet σε 4-5 συσκευές, τις συνδέει με τον home server, αλλά και στριμάρει hd υλικό σε όποιο laptop απαιτηθεί χωρίς πρόβλημα (720 πάντα, ο media player τροφοδοτείται ενσύρματα φυσικά για τις 1080 απαιτήσεις). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Devil_7 Μάϊος 20, 2013 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2013 Έχω αυτόΔούλεψε out of the box και είναι απροβλημάτιστο εδώ και 2 χρόνια περίπου.Δίνει internet σε 4-5 συσκευές, τις συνδέει με τον home server, αλλά και στριμάρει hd υλικό σε όποιο laptop απαιτηθεί χωρίς πρόβλημα (720 πάντα, ο media player τροφοδοτείται ενσύρματα φυσικά για τις 1080 απαιτήσεις).Με αυτό τo access point μπορώ να συνδεθώ ασύρματα στο ρουτερ μου και πάνω στο access point να συνδέσω κάτι άλλο? Να ενισχύσω στην ουσία το σήμα του ρούτερ ασύρματα όμως, χωρίς καλώδιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Μάϊος 20, 2013 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2013 Άμα θες να επεκτείνεις το wifi σήμα σου ασύρματα θες wifi repeater (ή access point/ρούτερ που να έχει και αυτή τη λειτουργία). Άμα θες να συνδέσεις μία συσκευή που έχει rj45 (lan) αλλά δεν έχει wifi (π.χ. κάποια τηλεόραση) τότε θες access point.Τα AP της UniFi νομίζω δεν παίζουν σαν repeaters (δε κόβω και τις φλέβες μου όμως) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Devil_7 Μάϊος 20, 2013 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2013 Άμα θες να επεκτείνεις το wifi σήμα σου ασύρματα θες wifi repeater (ή access point/ρούτερ που να έχει και αυτή τη λειτουργία). Άμα θες να συνδέσεις μία συσκευή που έχει rj45 (lan) αλλά δεν έχει wifi (π.χ. κάποια τηλεόραση) τότε θες access point.Τα AP της UniFi νομίζω δεν παίζουν σαν repeaters (δε κόβω και τις φλέβες μου όμως)Το συγκεκριμένο που αναφέρει ο φίλος από πάνω (TP-Link Wireless Access Point N 300Mbps TL-WA801ND - Ασύρματα Routers - Acc. Points - plaisio.gr) λέει ότι "Χρησιμοποιεί λειτουργία Repeater Mode" άρα κάνει για αυτό που το θέλω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Μάϊος 20, 2013 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2013 Ναι, μπορείς.Σε περίπτωση που το πάρεις εδώ έχει οδηγίες.Σε περίπτωση που δεν έγινα κατανοητός:Έχεις το ρούτερ/μόντεμ στο δωμάτιο σου. Στο μπαλκόνι του σαλονιού όμως δε πιάνεις wifi. Θες repeater (ή AP/Router με αυτή τη λειτουργία) και το βάζεις κάπου ενδιάμεσα στις 2 τοποθεσίες αυτές. Το μόνο που θα χρειαστεί (αφού το setαρεις) θα είναι μία μπρίζα ρεύματος.Έχεις το ρούτερ/μόντεμ στο δωμάτιο σου. Έχεις σήμα στο σαλόνι, αλλά ο media player σου δεν έχει wifi. Έχει όμως lan μπριζάκι. Τότε θες απλά access point.Έχεις το ρούτερ/μόντεμ στο σαλόνι. Έχεις σήμα στο δωμάτιο και θες να συνδεσεις ασύρματα τον υπολογιστή σου. Θές access point άμα έχει ελευθερο lan port το pc ή ένα wifi usb stick αλλιώς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Devil_7 Μάϊος 20, 2013 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2013 Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου. TP-Link Wireless Access Point N 150Mbps TL-WA701ND - Ασύρματα Routers - Acc. Points - plaisio.grΗ διαφορά αυτού με του από πάνω είναι μόνο στην ταχύτητα? Ο λόγος που το θέλω εγώ είναι γιατί πριν λίγες μέρες μετακόμισα σε ένα σπίτι στο οποίο θα μείνω για την καλοκαιρινή season (4 μήνες). Ο σπιτονοικοκύρης που μένει από κάτω και λίγο δίπλα μου έδωσε τον κωδικό για να συνδεθώ αλλά το σήμα δεν φτάνει μέσα στο σπίτι. Αυτό που έχω κάνει τώρα για να καταλάβετε είναι ότι έχω συνδεθεί στο ασύρματο από το κινητό, το έχω βάλει στη μπαλκονόπορτα και με καλώδιο (προέκταση usb + καλώδιο κινητού) το έχω συνδέσει στο laptop και παίρνω ίντερνετ μέσω tethering. To κινητό σε συγκεκριμένη θέση πιάνει μία γραμμή και μερικές φορές δύο.Αν πάρω το access point για να το σετάρω θα πρέπει να έχω πρόσβαση στο pc που είναι συνδεδεμένο το router? Γενικά διάβασα ότι αρκετοί δυσκολεύονται με τις ρυθμίσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Μάϊος 20, 2013 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2013 Δε θα έχεις πρόβλημα, δε χρειάζεται καμία ρύθμιση στο ρούτερ. Εδώ έχει οδηγίες για το συγκεκριμένο μοντέλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Μάϊος 21, 2013 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 21, 2013 Άμα θες να επεκτείνεις το wifi σήμα σου ασύρματα θες wifi repeater (ή access point/ρούτερ που να έχει και αυτή τη λειτουργία). Άμα θες να συνδέσεις μία συσκευή που έχει rj45 (lan) αλλά δεν έχει wifi (π.χ. κάποια τηλεόραση) τότε θες access point. Τα AP της UniFi νομίζω δεν παίζουν σαν repeaters (δε κόβω και τις φλέβες μου όμως) Παλι καλα, γιατι θα επρεπε να τις κοψεις... Δουλευουν κανονικα σαν reperaters. Εχω βαλει 3 στην σειρα σαν πειραμα σε μια μεγαλη αποθηκη στο Ηλιον. ΔΟυλεψε μια χαρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Μάϊος 21, 2013 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 21, 2013 Παλι καλα, γιατι θα επρεπε να τις κοψεις... Δουλευουν κανονικα σαν reperaters. Εχω βαλει 3 στην σειρα σαν πειραμα σε μια μεγαλη αποθηκη στο Ηλιον. ΔΟυλεψε μια χαρα Ναι μεταξύ τους κάνουν repeat, αυτό το ξέρω. Έχω την εντύπωση όμως ότι δε παίζουν σαν universal repeaters. Βάστα να το δω. Ναι π.χ. από το forum τους: Ubiquiti has no feature that is thesame as 'universal repeater' for any current product. Ubiquiti doesn't yet have a router line. Ubiquiti supports only WDS repeating for its repeater functions. If you want to use third-party firmware, consider going to the sites that those products maintain. Dave Τώρα άμα το έχουν φτιάξει με τπτ firmware κτλ δε ξέρω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Μάϊος 21, 2013 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 21, 2013 Αααα, οκ τοτε Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Μάϊος 21, 2013 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 21, 2013 Vadergr [MENTION=5917]Devil_7[/MENTION] προτίμησε το 701 ή το ακριβότερο 901. Το 801 έχει βγάλει θεματάκια : Η θα σου δουλέψει jet με την μία ή που θα σου βγάλει την ψυχή να παίξει σωστά, συνεπώς αν πας για το 801 προτίμησε καλό κατάστημα να μην σε πρήξουν σε περίπτωση που έχει πρόβλημα. Έχω το 801 και είναι jet πάντως και ετοιμάζομαι να του βάλω μεγαλύτερες κεραίες (http://www.thelab.gr/internet-and-networking/keraia-eswt-xorou-wifi-n-122821.html) για να έχω δίκτυο και στην βεράντα της γειτόνισσας και όχι μόνο στην δικιά μου βεράντα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Μάϊος 21, 2013 Author #15 Κοινοποίηση Μάϊος 21, 2013 Σε ποια αναφέρεσαι?Μπερδευτηκα λίγο ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Μάϊος 21, 2013 #16 Κοινοποίηση Μάϊος 21, 2013 Στα TP-Link TL-WA701ND, TL-WA801ND και TL-WA901ND. Έχω το TL-WA801NDSorry αλλά νόμιζα ότι εσύ ζήταγες γνώμες για access point αλλά στον [MENTION=5917]Devil_7[/MENTION] πήγαινε η απάντηση #14 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Devil_7 Μάϊος 21, 2013 #17 Κοινοποίηση Μάϊος 21, 2013 Στα TP-Link TL-WA701ND, TL-WA801ND και TL-WA901ND. Έχω το TL-WA801NDSorry αλλά νόμιζα ότι εσύ ζήταγες γνώμες για access point αλλά στον [MENTION=5917]Devil_7[/MENTION] πήγαινε η απάντηση #14Κι εγώ στο 701 έχω καταλήξει γιατί έχω διαβάσει για τα διάφορα προβλήματα του 801. Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Μάϊος 21, 2013 #18 Κοινοποίηση Μάϊος 21, 2013 Αν σου κάτσει και 701v1, παίζει και open-wrt http://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-wa701nd Link to comment Share on other sites More sharing options...
djsanse Μάϊος 22, 2013 #19 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2013 εγο δικια μου γνομι ειναι να βαλισ μικροτικ 751u Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Μάϊος 22, 2013 #20 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2013 εγο δικια μου γνομι ειναι να βαλισ μικροτικ 751uΕιμαι ετοιμος να παρω ενα πηρουνι, να βγαλω τα ματια μου και να τα καψω με αναπτηρα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.