liangour Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19, 2013 καλησπερα προσπαθω να εγκαταστησω τους drivers για την 6870 στο ubuntu 12.10 κατεβαζω τους drivers απο δω Αφοτου τους αποσυμπιεσω, παταω διπλο κλικ να το εκτελεσει και μου ανοιγει το παραθυρο που φαινεται στην εικονα απο κατω το οποιο ομως κολλαει και δεν ολοκληρωνει ποτε τη διεργασια που κανει κανω κατι λαθος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
darien Φεβρουάριος 19, 2013 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2013 άνοιξε τερματικό, πήγαινε στο φάκελο του και εκτέλεσε το με ./ Link to comment Share on other sites More sharing options...
liangour Φεβρουάριος 19, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2013 ειναι η πρωτη μου επαφη τα 12.10 με ubuntu οποτε περα απο το ctrl+alt+T για να ανοιξω το τερματικο δεν ξερω πως να το κανω αυτο που λες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inglor Φεβρουάριος 19, 2013 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2013 ειναι η πρωτη μου επαφη τα 12.10 με ubuntu οποτε περα απο το ctrl+alt+T για να ανοιξω το τερματικο δεν ξερω πως να το κανω αυτο που λεςΈστω ότι το αρχείο λέγεται amd-drivers-installer_xxx.xxx.xxx.zip στον κατάλογο ~/DownloadsΑφού το κάνεις unzip θα εμφανιστεί ένα αρχείο amd-drivers-installer_xxx.xxx.xxx.run (το έχεις κάνει από ότι βλέπω)Άνοιξε το Terminal όπως είπεσ Ctrl+Alt+Tκαι τρέξε:$ cd ~/Downloads$ chmod +x amd-drivers-installer_xxx.xxx.xxx.run$ ./amd-drivers-installer_xxx.xxx.xxx.run Link to comment Share on other sites More sharing options...
liangour Φεβρουάριος 19, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2013 δεν το βρισκει το αρχειο!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas213 Φεβρουάριος 19, 2013 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2013 Από όσο θυμάμαι (είμαι σε Linux αλλά όχι σε Ubuntu και έχει περάσει καιρός από τη τελευταία φορά που έπαιξα με Ubuntu, οπότε σου λέω ό,τι θυμάμαι), υπάρχει μία επιλογή που λέγεται "Additional Drivers" ή "Restricted Drivers" στο μενού με τις ρυθμίσεις, όπου σου κατεβάζει αυτόματα τον driver της κάρτας γραφικών.Αν δε σου δουλέψει αυτό, δες εδώ καλύτερα: https://help.ubuntu.com/community/BinaryDriverHowto/ATI. Πριν προσπαθήσεις manual εγκατάσταση, καλό θα ήταν να προσπαθήσεις να το κάνεις μέσα από τη διανομή, για να σου κατεβάζει και τα απαραίτητα updates όταν είναι. Στο link έχει και πληροφορίες για και το hardware acceleration για τα βίντεο.Βασικά το αρχείο είναι στο directory Λήψεις και εσύ είσαι στον home folder. Οπότε πρέπει να πατήσεις "cd Λήψεις" στη γραμμή εντολών για να πας εκεί. Επίσης λογικά θα χρειαστεί να κλείσεις το γραφικό περιβάλλον (τον X Server) για να κάνεις την εγκατάσταση του driver με το αρχείο που κατέβασες.Edit: απλά πρέπει να πατήσεις κενό ανάμεσα στο "cd" και στο "Downloads". Τώρα είδα προσεκτικά την εικόνα σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Φεβρουάριος 20, 2013 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2013 δεν το βρισκει το αρχειο!! Είναι γιατί έχεις την ελληνική έκδοση και αντί για ~/Downloads έχει ~/Λήψεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
liangour Φεβρουάριος 20, 2013 Author #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2013 τελικα εφταιγε και το κενο και το "ληψεις" οταν ομως παταω εγκατασταση μου βγαζει αυτο το μηνυμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inglor Φεβρουάριος 20, 2013 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2013 οταν ομως παταω εγκατασταση μου βγαζει αυτο το μηνυμα Δοκίμασε να απεγκαταστήσεις τους οδηγούς που έχει βάλει το Ubuntu: $ sudo apt-get remove --purge xorg-driver-fglrx fglrx* Ερώτηση: Γιατί προσπαθείς να βάλεις τους AMD οδηγούς από τον official installer? Το πακέτο που σου δίνει το Ubuntu δεν σου κάνει για κάποιο λόγο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
liangour Φεβρουάριος 20, 2013 Author #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2013 θελω μεσω του catalyst control center να βαλω τον ανεμιστηρα της gpu να περιστεφεται στο ελαχιστο γιατι δεν μπορω να τον ακουω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inglor Φεβρουάριος 20, 2013 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2013 θελω μεσω του catalyst control center να βαλω τον ανεμιστηρα της gpu να περιστεφεται στο ελαχιστο γιατι δεν μπορω να τον ακουω Έχεις εγκατεστημένο το `aticonfig`? Για να διαπιστώσεις αν το έχεις άνοιξε ένα Terminal (Ctrl + Alt + T) και γράψε: $ sudo updatedb$ locate aticonfig Αν δεν έχεις εγκατεστημένο το `locate` (δύσκολο αλλά μπορεί) τότε θα τρέξεις: sudo find / -name aticonfig Αφού λοιπόν βρεις αν έχεις το aticonfig τότε σημέιωσε το full path (<aticonfig-full-path>) της εντολής και τρέξε: env DISPLAY=:0.0 <aticonfig-full-path>/aticonfig --pplib-cmd "set fanspeed 0 85" Όπου 85 είναι το ποσοστό που θέλεις να τρέχει το fan. ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι θερμοκρασίες στις GPU ανεβαίνουν εύκολα και γενικά δεν είναι προτεινόμενο να πειράζεις το ανεμηστηράκι, μπορεί να καεί. DISCLAIMER: Δεν φέρω καμία ευθύνη, τα παραπάνω γίνονται με ευθύνη του κατόχου Link to comment Share on other sites More sharing options...
liangour Φεβρουάριος 20, 2013 Author #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2013 και στα windows 7 στο ελαχιστο τον εχω τον ανεμιστηρα γιατι ετσι κι αλλιως δε παιζω ποτεοποτε το χειμωνα ειμαι 38-40 και καλοκαιρι 40-45 Link to comment Share on other sites More sharing options...
liangour Φεβρουάριος 20, 2013 Author #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2013 [MENTION=4568]Inglor[/MENTION]που τις ξερεις ολες αυτες τις εντολες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
liangour Φεβρουάριος 20, 2013 Author #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2013 οσον αφορα το dual boot με windows7, αν,ενω εχω τα windows 7, και θελω να εγκαταστησω το ubuntu, επιλεξω την πρωτη επιλογη στη φωτογραφια που φαινεται τι ακριβως θα γινει? Και ποια η διαφορα απο το να κανω partition και να εγκαταστησω το ubuntu με την τελευταια επιλογη της φωτογραφιας, οπως δηλαδη εκανα τωρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inglor Φεβρουάριος 21, 2013 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2013 [MENTION=4568]Inglor[/MENTION]που τις ξερεις ολες αυτες τις εντολες?Χρόνια στο κουρπέτι.. [1]Η εγκατάσταση του λειτουργικού Ubuntu είναι για αρχάριους. Οπότε έχουν βάλει την επιλογή να το κάνει αυτόματα Dual Boot και να σου μεταφέρει τα αρχεία από τα Windows (όπως γράφει και στην παρένθεση).Αλλά επειδή ακριβώς είναι linux και μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις και αγαπάς σου δίνουν και την επιλογή και "Κάτι Άλλο" ώστε να μην σε περιορίζουν.Ουσιαστικά οι δύο επιλογές εκτός του "Κάτι άλλο" είναι Shortcuts για διάφορες επιλογές που μπορείς να κάνεις με την τρίτη.[1]: Πέρα από την πλάκα σχεδόν όλες τις πληροφορίες σχετικά με linux τις έχω από προσωπική εμπειρία και δοκιμές που έκανα. Φυσικά βοηθάει το Internet και να έχεις όρεξη να ασχοληθείς! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.