Jump to content

mini ITX με: A10 5800Κ ή i3 3220+6670 ή G860+6670

CrazyAnt1416003257

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Αφου πλεον εδιωξα το βασικο μου μηχανημα (2500Κ+6950) γιατι δεν παιζω παιχνιδια οποτε τσαμπα καθοταν, πλεον ειμαι σε αναζητηση του διαδοχου :jump1:

Οπως φενεται και απο τον τιτλο, ειμαι μεταξυ των παραπανω επιλογων

Θελω να κρατησω σφικτο το μπατζετ γιατι ειναι οι αναγκες μου απλες που δεν χρειαζομουν τον 2500Κ, αρα δεν εχει νοημα να παω σε κατι πιο ακριβο

Το μηχανημα θα ειναι υποχρεωτικα σε mini ITX

Η χρηση αφορα web browsing και Office και απο παιχνιδια, κανα μανατζερ, ΑΝ κατσει κανα Pro και παλαιοτεροι τιτλοι (strategy)

Τα κομματια που ηδη εχω ειναι

ενας Samsung 830,

WD 640gb sata2 storage,

2*8 ddr3 @ 1600 (low profile),

Xigmatek Gaia cooler (συμβατη με ΟΛΑ τα υφισταμενα σοκετ)

και για οθονη εχω μια 24αρα (1920x1200)

Kουτι θα παρω ενα Ρrodigy και τροφοδοτικο ενα 450αρι XFX που ειναι τα σιγουρα

Οι πιθανοι συνδοιασμοι και η διαφορα κοστους αγορας ειναι οι παρακατω

1. Asrock FM2A85X-ITX + A10 5800

2. Asrock B75M-ITX + i3 3220 + Ati 6670 2GB (+30 euro απο την πρωτη επιλογη)

3. Asrock B75M-ITX + Pentium G860 + Ati 6670 2GB (-15 euro απο την πρωτη επιλογη)

Η διαφορες στην τιμη ειναι μικρες οπως βλεπετε

Λιγα λογια για το σκεπτικο των επιλογων

1. Απο πλευρας καταναλωσης, τα 3 συστηματα θα ειναι μια η αλλη, γιατι η μειωμενη καταναλωση των Ιντελ, αντισταθμιζεται απο την καρτα γραφικων, οποτε θα ερθουν στα ιδια επιπεδα.Και ισως το AMD συστημα να ειναι πιο οικονομικο σε idle+browsing στην τελικη

2. Απο πλευρας γραφικων, θα ειναι παλι μια η αλλη, με ενα μικρο προβαδισμα στα 2 ιντελ σετ, γιατι το οφελος της 7660D θα αντισταθμιστει απο την 6670 (δεν υπαρχει αναγκη να κανω hybrid crossfire με τον 5800Κ)

3. Επελεξα τον 3220 εναντι του 3225 γιατι η HD4000 εναντι της HD2500 δεν επιρεαζουν καθολου απο τη στιγμη που θα υπαρχει η 6670 και τον 860 εναντι καποιου Celeron γιατι ειναι στα ιδια χρηματα ολως παραδοξως..., με τον 860 να ειναι πιο δυνατος

4. Τους Α10 5700 και Α8 5500, δεν τους επελεξα, τον πρωτο γιατι το οφελος στην καταναλωση μπορω να το πετυχω με undervolting του 5800Κ (και ειναι στα ιδια χρηματα) και τον δευτερο γιατι εχει υποδιεστερα γραφικα

5. Δυστυχως δεν υπαρχει αξιοπρεπης μητρικη ΙΤΧ σε ΑΜ3/ΑΜ3+ (2 της Ζοtak 880G/890GX που εχω βρει παιρνουν μεχρι 8γιγα μνημη που ειναι γελοιο...) για να επαιρνα καποιο Phenom II x4 965 ή καποιον FX 4100 + 6670...Αν εχει κανεις σας κατα νου καποια αλλη μητρικη, πειτε την...:fist:

Επι της ουσιας μιλαμε για εναν 4πυρηνο, σε συγκριση με εναν 2πυρηνο με HyperThreading και εναν χωρις ΗΤ

Σε ολα τα συγκριτικα οπως ηταν και αναμενομενο (πχ HardwareSecrets & Anandtech, ο 3220 ειναι πιο μπροστα απο τον 5800Κ σε single threaded εφαρμογες, ενω σε multithreaded ο 5800Κ εχει ενα μικρο προβαδισμα

Ο 860 ειναι πιο αδυναμος και απο τους 2, με εξαιρεση ισως τα παιχνδια οπου με την 6670 ισως και να ειναι ελαφρως καλυτερος του 5800Κ, οποτε συγκεντρωνει τις λιγοτερες πιθανοτητες να επιλεχθει

Σε καθημερινη χρηση ομως, οι πολλοι πυρηνες δεν χρησιμοποιουνται σχεδον πουθενα (δεν ασχολουμαι καθολου με επεξεργασια βιντεο κτλ)

Προσπαθω να σκεφτω που θα μπορουσαν να μου χρησιμεψουν οι 4 πυρηνες του 5800Κ σε καθημερινη χρηση, αλλα δεν βρισκω κατι (παρα το γεγονος οτι ο Chrome και ο FF κανουν χρηση πολλων πυρηνων, ειναι τετοια που εχω την εντυπωση πως το ΗΤ του 3220 τους φερνει στα ισα)

Απο την αλλη μου καθεται στραβα να παρω 2πυρηνο συστημα εν ετη 2013, οταν ειχα quad εδω και 5-6 χρονια...Ελα ομως που δεν παιζω παιχνιδια, οποτε τι να τον κανω?Μαλλον εχω ξεπερασει αυτον τον συμβιβασμο :tongue:

Στα θετικα των 2 και 3, ειναι πως αμα μου την βαρεσει (που το κοβω απιθανο βεβαια), μπορω να βαλω αργοτερα καποιον i5, ενω στο FM2 σοκετ, δεν υπαρχει αναβαθμισιμοτητα

Τα πλουσια χαρακτηριστικα του Α85, δεν αποτελουν κριτηριο που κανει τη διαφορα, γιατι θα βαλω πανω μονο 2 δισκους

Overclocking δεν θα παιξει (αμα επιλεξω τον 5800Κ μπορει να κανω καμια δοκιμη απο περιεργεια)

Ο βασικος μου προβληματισμος ειναι πως αν παω σε Ιντελ, θα πρεπει να παρω και μια 6670 για να μπορω να παιξω αυτα τα λιγα παιχνδια που θελω και απο εκει προκυπτει και η διαφορα τιμης επι της ουσιας.

Σκεφτηκα να βρω καμια μεταχειρο 5850 ή μια καινουρια 7770, αλλα απο τη στιγμη που θα παιχω παιχνιδια επι της ουσιας, δεν αξιζει τα παραπανω χρηματα εναντι της 6670

Στα θετικα του Α10, ειναι πως αν χρειαστω λιγη παραπανω ισχυ σε γραφικα αργοτερα, μπορω ειτε να κανω CF με μια 6670, ειτε να παρω μια πιο δυνατη καρτα να παιξει μονη της

Και με τους 3220/860 παιζει αυτο το σεναριο (οχι του CF), αλλα ειναι μαμακια να παρω μαι 6670 και μετα να παρω μια αλλη.Ελα ομως που η HD2500 δεν παλευεται...:fight:

Τελος η αγορα θα γινει με τιμολογιο, οποτε μιλαμε για ~ -20% στις τιμες καινουριων

Για πειτε λοιπον τη γνωμη σας, μπας και καταληξω καποτε.... :rubik::p

Τρελλομερμυγκα, με το χέρι στην καρδία, πες μας ακριβως για τι χρήση προοριζεται, τα πιο βαρια προγραμματα που προκειται να χρησιμοποιήσεις, αν εχεις βλεψεις για παιχνιδια γιατι στα σεναρια με τους ιντελ βλεπω επιπροσθετες καρτες γραφικών και αυτα τα 16gb μου δημιουργουν υποψίες (φακ μι, αναθεμα με αν καποιο απο τα συστηματα μου εχει χρησιμοποιήσει ποτε πανω απο 3Gb σε οτιδηποτε και να κανω, απο Cubase και Powerdirector εως και παιχνιδια)...

:coax:

Τρελλομερμυγκα, με το χέρι στην καρδία, πες μας ακριβως για τι χρήση προοριζεται, τα πιο βαρια προγραμματα που προκειται να χρησιμοποιήσεις, αν εχεις βλεψεις για παιχνιδια γιατι στα σεναρια με τους ιντελ βλεπω επιπροσθετες καρτες γραφικών και αυτα τα 16gb μου δημιουργουν υποψίες (φακ μι, αναθεμα με αν καποιο απο τα συστηματα μου εχει χρησιμοποιήσει ποτε πανω απο 3Gb σε οτιδηποτε και να κανω, απο Cubase και Powerdirector εως και παιχνιδια)...

:coax:

Τα 16 γιγα μαζι με τον Σαμμυ υπηρχαν για αυτο και θα τα βαλλω πανω

Σε διαφορετικη περιπτωση θα εβαζα 2*4

Η χρηση ειναι αυτη που αναφερω το τελευταιο 10μηνο...Για αυτο και αποφασισα να δωσω το προηγουμενο σεταπ:fist:

Τωρα αν καποια στιγμη μου την βαρεσει να παιξω κανα παιγνιο, θα δω τι θα κανω.

Παντως τελευταια φορα που επαιξα BF ήταν τον περασμενο Φλεβαρη και Pro πριν απο κανα 6μηνο για 3 ωρες με εναν φιλο...

Εχω και xbox το οποιο ανοιγω επισης σπανια, οποτε με τα παιχνιδια μπορω να την βολεψω και με την κονσολα

Να φανταστεις, σκεφτηκα μηπως παρω καμια κινεζικη ταμπλετα και την βαλλω πανω στην Οθονη μου...(ακομα δεν την εχω απορριψει ενελως την ιδεα, αλλα ας μην το μπλεξω παραπανω)

Τα 16 γιγα μαζι με τον Σαμμυ υπηρχαν για αυτο και θα τα βαλλω πανω

Σε διαφορετικη περιπτωση θα εβαζα 2*4

Η χρηση ειναι αυτη που αναφερω το τελευταιο 10μηνο...Για αυτο και αποφασισα να δωσω το προηγουμενο σεταπ:fist:

Τωρα αν καποια στιγμη μου την βαρεσει να παιξω κανα παιγνιο, θα δω τι θα κανω.

Παντως τελευταια φορα που επαιξα BF ήταν τον περασμενο Φλεβαρη και Pro πριν απο κανα 6μηνο για 3 ωρες με εναν φιλο...

Εχω και xbox το οποιο ανοιγω επισης σπανια, οποτε με τα παιχνιδια μπορω να την βολεψω και με την κονσολα

Να φανταστεις, σκεφτηκα μηπως παρω καμια κινεζικη ταμπλετα και την βαλλω πανω στην Οθονη μου...(ακομα δεν την εχω απορριψει ενελως την ιδεα, αλλα ας μην το μπλεξω παραπανω)

Θεσπεσια, πανω κατω στο ιδιο μηκος κυματος ειμεθα...

Οκ...

Κατα την ταπεινη μου και 101% υποκειμενική μου αποψη, την προσωπική μου εμπειρια και τις δικές μου αναγκες:

Α)Ξεχνα τις καρτες γραφικών...παιχνιδια ειπαμε δεν, οπότε μένουν οι ταινιες...καμια κακη εμπειρια τόσο με τον G530 όσο και με τον 877. Μαλιστα ενας απο τους ρολους του G530 είναι για προβολη ταινιων στην 32αρα tv. Κανενα απολυτως θεμα. Ακομα και ο 877 παιζει mkv 1080p (δοκιμασμενο απο την hdmi εξοδο του σε μονιτορ) χωρις κιχ και με χαμηλο utilization ποσο μαλλον οι νεοτεροι και δυνατοτεροι intel που σκεφτεσαι να παρεις...

Β)Ο 2600Κ μου ειχε πιασει σκονη εδω και μηνες δεδομενου οτι και εγω παιχνιδια, δεν...ανοιγε μονο για καμια γρήγορη μετατροπη βιντεο αρχειου (π.χ. απο avi σε mp4), για ίγο video editing και για τιποτα αλλο. Αυτο το αδυναμο φθηνο επεξεργαστακι (G530) στην δική μου περιπτωση είχε και εχει τους εξης ρολους:

-Browsing, emails, internet, κατεβαστηρι

-Ηχογραφησεις μεσω usb με Cubase5/Audacity, επεξεργασια ηχου κοκ. Δεν εχει κανενα θεμα απολυτως εχει δοκιμαστει σκληρα (π.χ. αναπαραγωγη 10 καναλιών μεταξυ των οποιων και μερικα midi με Groove Agent VST και ταυτόχρονη ηχογραφηση).

-Αναπαραγωγή μουσικής (mp3, wav κοκ)

-Προβολή ταινιών στην 32αρα tv

-Χαλαρή επεξεργασία εικόνων (τιποτα σοβαρο, Fotocanvas 2)

-Office (Word, Excel ως επι το πλείστον)

-Καυτήρι DVD/CD

-ΠΛΕΟΝ λόγω ανωτερας βίας (το σύστημα με τον 2600Κ είναι off) αναλαμβάνει και τις μετατροπες βιντεο αρχείων (MTS converter)

Γ)Ο Φρόυντ και ο ψυχαναγκασμός:

Φυσικα οτι απο αυτα και να παρεις θα ειναι υποδυεέστερο απο τον 2500Κ σου...ΑΛΛΑ, θα σου λείψει? (ρητορική ερωτηση)

Εμενα προσωπικά ο 2600Κ μου λείπει μονο οταν είναι να ασχοληθω με βίντεο μετατροπη/επεξεργασία και θέλω το αποτέλεσμα χθες. Αλλο 30 λεπτα για 700ΜΒ μετατροπή απο avi σε mp4 άλλο 5. Αν το θελω αμεσα με ενοχλει. Αν οχι χου γκιβς ε φακ, βαζω καμια 10αρια ταινιες batch και το αφήνω ολη την νυχτα, παλι λιγοτερο θα καψει απο οτι το σύστημα με τον 2600Κ σε idle.

Θα σου φανει πιο αργός σε καθημερινη απλη χρήση? Στην αρχή ναι, μετα θα ξεχασεις πως ήταν ο 2500Κ και θα σου φαινεται μια χαρα. Το ποσο πιο snappier είναι ο 2600Κ στα 3.4Ghz σε απλα καθημερινα πραγματα απο τον G530 το καταλαβαινα μονο οταν μετα απο καιρο τον ανοιγα. Αλλα απο την αλλη καταλαβαινα ποσο πιο snappier ήταν ο 2600Κ στα 5Ghz σε σχεση με τα 3.4Ghz την στιγμη που τον χρησιμοποιουσα...το ιδιο και με την συγκριση G530 και 877...ματαιότης...

Κατακλειδα: ο καθενας μας εχει την δικη του αντιληψη κλπ κλπ...μολις πριν απο μερικα δευτερολεπτα, με πηραν τηλεφωνο απο το μαγαζι που ειχα στειλει την motherboard του 2600Κ για RMA. Πιστωτικο παλι. Η καλη καρτα γραφικών "εφυγε" και αυτη. Ε προσωπικά ΔΕΝ θα το στήσω αυτό το συστημα μέχρι να μου ερθει όρεξη για games. Ολες μου τις υπολοιπες αναγκες μου (καποιες απο τις οποιες φαινονται πιο "βαριές" απο τις δικες σου Τρελλομέρμυγκα) τις καλυπτει ο G530 με τον εναν ή τον αλλον τρόπο οπότε δεν έχει νόημα...για μενα προσωπικά παντα...

ΥΓ1: Μακαρι να ησουν Αθηνα να ερχοσουν και να δοκιμαζες οτι θελεις στο δικο μου το συστημα για να εβγαζε τα δικά σου συμπερασματα μαν...

ΥΓ2; Μεγαλο αβανταζ ο SSD

ΥΓ3: Ολα μου τα συστηματα τρεχουν 64άρια 7αρια

θα ελεγα να ξεπερασεις το ψυχολογικο εμποδιο του διπυρηνου εν ετη 2013..

..και να κοιταξεις τον 3225 χωρις την 6670.

Το ιδιο επραξα παλιοτερα διωχνοντας 920 και πηγα σε 2120 ..(οτιδηποτε αλλο αναφερεις δεν υπηρχε τοτε..ουτε καν ?77 σε μητρικη)

Ακομα και photoshop που δουλευω ψιλοερασιτεχνικα δεν εχει διαφορα στη χρηση.

Υ.Γ

αν σε ψιλοενδιαφερει η hd2000 παιζει φιφα2013 se 1920x1200 αλλα θα πρεπει να δω και τι εχει απο settings καθως και ποσα fps βγαζει με fraps...αλλα με το ματι δεν κολλαει.Το εβαλα για τον ανηψιο:p)

Πήγαινε σε

A10-5700 (65Watt TDP/7660D) κάτω από 100watt σε FURMARK + PRIME 95 (όλο το σύστημα)

ή σε A8-5500 (65watt tdp/7560D) και ακόμα χαμηλότερη κατανάλωση .

Μητρική θα σου έλεγα την MSI A75 MITX η οποία έχει επάνω της WIFI και Bluetooth @

Δεν είναι μόνο ο 5800 που έχει δυνατή κάρτα.

ειμαι ακριβως στην ιδια φαση με εσενα και το ψαχνω τι να επιλεξω για επομενο συστημα all around.

Koιταω προς επιλογη 1 asrock a85x itx + 5800K (με lite oc) που το igp του ειναι καλυτερο απο του 3225 + οτι αμα βαλεις καρτα ξεφευγει για τα καλα.

Μπουχτισαμε απο intel κιολας να δουμε και κατι καινουριο πια :p

Επιλέγω την κουρτίνα 1. Αφού έχεις σφιχτό budget και θες να παίζεις και κάνα παιχνιδάκι είναι μονόδρομος.. Δεν πιστεύω να σου λείψουν τα γκάζια του i3.Από την άλλη, είμαι σίγουρος ότι θα χαρείς τον all-around χαρακτήρα του amd πολύ!

[MENTION=58]Freedom[/MENTION]

Ησουν κατατοπιστικοτατος...:dirol:

@NTG

O 3225 εχει κανα 20ρικο διαφορα απο τον 3220, οποτε αν καταληξω στον ι3, μαλλον θα παω στον πιο φθηνο, ειδικα απο τη στιγμη που οπως λες, την παλευει η HD2000 (o 3220 εχει την HD2500) σε καποια βασικα παιχνιδια που ενδεχομενως να παιξω, θα κανω κρατει και αν προκυψει η αναγκη θα βαλω αν ειναι καποια καρτα γραφικων

Αυτη τη στιγμη σκεφτομαι να μην βαλω την 6670 με τα οσα βλεπω εδω

Μπορεις να μου πεις με την πρωτη ευκαιρια πως παει σε κανα Pro ( αν και δεν νομιζω να εχει διαφορα με το Φιφα) και σε κανα αλλο παιχνιδακι, οποιο να ναι, για να εχω ετσι μια εικονα μωρε :p

[MENTION=7477]adpanos[/MENTION]

O 5700 κοστιζει το ιδιο με τον 5800, οποτε δεν εχει νοημα.Αν θελω την καταναλωση του πρωτου μπορω να την επιτυχω με undervolting του 5800

Την MSI την εχω αποριχψει σαν επιλογη γιατι δεν με ενδιαφερει το ΒΤ και βασικοτερο, γιατι δεν εχει καθολου επιλογες για Cpu voltage control

H Asrock FM2A85X απο την αλλη, ειναι νεοτερο chipset με πολλες περισσοτερες επιλογες

Τον 5500 επισης δεν τον θελω

[MENTION=29381]akis_z80[/MENTION]

Αυτο το "παιχνιδι" με το τον APU ειναι το μονο που με κανει και το σκεφτομαι, αλλιως θα ειχα καταληξει οριστικα στον ι3 :o

Μαλλον καταληγω στο οτι δεν θα παρω ξεχωριστη καρτα γραφικων σε περιπτωση που επιλεξω τον ι3

Κατι ειναι και αυτο

Δεν εχω καταληξει ακομα, αλλα τουλαχιστον μπαινουν τα πραγματα σε μια σειρα :p

Και απο οτι βλεπω, κανεις σας δεν γουσταρει τον Pentium 860, ε? :upside:

Α10 ειναι πολυ καλος.....τα εχει ολα και οικονομικα!!!!!Μονο που θες καλες ραμ.Asrock FM2A85X που λες ειναι αρκετα καλα....:whip::whip: τι το σκευτεσαι ακομα??????

imo ή πας σε Α10 ή σε i3 + 7750.

EDIT: Βασικά πήγαινε σε Α10. Παίζει αρκετά παιχνίδια, εάν τυχόν όμως σου την βαρέσει και θες να παίξεις κανά τούμπανο game που δεν την σηκώνει, δανείσου μία κάρτα από κάνα φίλο, παίξε το game και μετά δώσ'τη πίσω.

+ ότι είσαι Steamroller ready.

EDIT: Βασικά πήγαινε σε Α10. Παίζει αρκετά παιχνίδια, εάν τυχόν όμως σου την βαρέσει και θες να παίξεις κανά τούμπανο game που δεν την σηκώνει, δανείσου μία κάρτα από κάνα φίλο, παίξε το game και μετά δώσ'τη πίσω.

H 7750 δεν παιζει σαν επιλογη

Και αυτο γιατι οπως ειπα, δεν παιζω παιχνιδια επι της παρουσης

Αν χρειαστει να παιξω ομως, δεν νομιζω πως η 7750 θα μου δωσει τα απαραιτητα που θα απαιτουνται

Αυτος ειναι επι της ουσιας και ο λογος που το σκεφτομαι τοσο πολυ αν θα βαλω καρτα γραφικων ή οχι

Απο τη στιγμη που τωρα δεν θα την χρσιμοποιησω, το να παρω μια αδυναμη καρτα, οταν θα την χρειαστω δεν θα μπορει να μου δωσει την δυναμη που θα απαιτουνται στα παιχνιδια

Και αν κρινω απο την μεχρι τωρα μη-ενασοληση μου με παιχνιδια, πιο πολυ ειναι για το γαμωτο, παρα ουσιαστικη αναγκη

Απο την αλλη, η δυναμη του ι3 μπορει να μου δωσει για ενα μεγαλο βαθος χρονου την ανεση που χρειαζομαι για τις απλες εργασιες που κατα κανονα κανω

Οσο για το upgrade path και τους Steamroller, μιλαμε για επεξεργαστες που θα βγουν στην καλυτερη σε εναν χρονο απο τωρα

Απο την μεχρι τωρα εμπειρια και πρακτικη μου, ποτε δεν εχω αναβαθμισει μονο επεξεργαστη

Βεβαια, παντα ειχα δυνατους επεξεργαστες απο το '06 και μετα (Ε6600,Q6600, i7 920, i5 2500K) οποτε δεν ειχε και κανενα νοημα η αλλαγη μονο του επεξεργαστη

Παντα αλλαξα πακετο μητρικη και επεξεργαστη

Συνεπως η δυνατοτητα αυτη μαλλον δεν παιζει κανεναν ρολο στην επιλογη μου

Ισα ισα που αν το καλοσκεφτεις, με το Β75 σε ιντελ, ΑΝ χρειαστει καποια στιγμη να γινει καποια αλλαγη, ειναι πολυ ευκολο να βαλλω πανω εναν i5 Ivy/Sandy

[MENTION=58]Freedom[/MENTION]

ξεχασα να πω, πως ταινιες δεν θα βλεπω σε αυτο το μηχανημα

Εχω κατεβαστηρι-HTPC για αυτην την δουλεια ;)

Τον 860 τον σνομπαρετε ολοι βλεπω,ε?

Αυτο το ριμαδι το ΗΤ θα κανει αραγε καποια ουσιαστικη διαφορα στην δικη μου χρηση?

Αν κρινω απο τα λεγομενα του [MENTION=58]Freedom[/MENTION] , μαλλον οχι

Τα γραφικα του 530 πως ειναι?

Μπορεις να παιξεις εστω το μανατζερακι ή και κανα ποδοσφαιρακι?

Μπορεις μηπω να δοκιμασεις?

Τα γραφικα του 530 πως ειναι?

Μπορεις να παιξεις εστω το μανατζερακι ή και κανα ποδοσφαιρακι?

Μπορεις μηπω να δοκιμασεις?

Αδερφε στο gaming είμαι ή ολα ή τιποτα. Το τελευταιο πράγμα που θα σκεφτομουν να κανω με ενα τετοιο μηχανημα θα ηταν το gaming και δεδομένου οτι το δικο μου gaming ισουται με παιχνιδια First Person ως επι τω πλειστον (και αυτά με πολλά κιλα AA και AF οπου με παιρνει και τερματισμένα τα in game settings), αυτο το σεναριο ειναι mega fail.

Δυστυχως δεν εχω καν τετοια παιχνιδια στην κατοχη μου...να στησω κανα Farcry 3 να πεσει το γελιο της αρκουδας? λολ (εεεεεεχμ, αστο, μην μου ανοιξει η ορεξη και φυγουν ολα τα πιστωτικά με κανα 2 μισθους μαζι σε Τιτανες και ROG, lol)

:o

EDIT: Αρη, εσυ ξερεις καλυτερα αλλα εμενα μου μπαινουν υποψιες οτι καλυτερα να κραταγες τον 2500Κ και την 6950...

Η χρηση αφορα web browsing και Office και απο παιχνιδια, κανα μανατζερ, ΑΝ κατσει κανα Pro και παλαιοτεροι τιτλοι (strategy)

Αφου καταβαστηρι διαθετεις και αφου δεν θα ηταν ανοιχτο ολη την ωρα πια (C1E ενεργοποιημενο, offset και undervolting), δεν βλεπω σε τι θα σε χαλαγε κρατώντας το για τους παραπανω ρολους...αν ήταν χρηματικο το θεμα ή/και θέμα χωροταξικο τοτε απολυτως σεβαστο και δεν σηκωνει συζητηση...

H 7750 δεν παιζει σαν επιλογη

Και αυτο γιατι οπως ειπα, δεν παιζω παιχνιδια επι της παρουσης

Αν χρειαστει να παιξω ομως, δεν νομιζω πως η 7750 θα μου δωσει τα απαραιτητα που θα απαιτουνται

Αυτος ειναι επι της ουσιας και ο λογος που το σκεφτομαι τοσο πολυ αν θα βαλω καρτα γραφικων ή οχι

Απο τη στιγμη που τωρα δεν θα την χρσιμοποιησω, το να παρω μια αδυναμη καρτα, οταν θα την χρειαστω δεν θα μπορει να μου δωσει την δυναμη που θα απαιτουνται στα παιχνιδια

Και αν κρινω απο την μεχρι τωρα μη-ενασοληση μου με παιχνιδια, πιο πολυ ειναι για το γαμωτο, παρα ουσιαστικη αναγκη

Απο την αλλη, η δυναμη του ι3 μπορει να μου δωσει για ενα μεγαλο βαθος χρονου την ανεση που χρειαζομαι για τις απλες εργασιες που κατα κανονα κανω

Οσο για το upgrade path και τους Steamroller, μιλαμε για επεξεργαστες που θα βγουν στην καλυτερη σε εναν χρονο απο τωρα

Απο την μεχρι τωρα εμπειρια και πρακτικη μου, ποτε δεν εχω αναβαθμισει μονο επεξεργαστη

Βεβαια, παντα ειχα δυνατους επεξεργαστες απο το '06 και μετα (Ε6600,Q6600, i7 920, i5 2500K) οποτε δεν ειχε και κανενα νοημα η αλλαγη μονο του επεξεργαστη

Παντα αλλαξα πακετο μητρικη και επεξεργαστη

Συνεπως η δυνατοτητα αυτη μαλλον δεν παιζει κανεναν ρολο στην επιλογη μου

Ισα ισα που αν το καλοσκεφτεις, με το Β75 σε ιντελ, ΑΝ χρειαστει καποια στιγμη να γινει καποια αλλαγη, ειναι πολυ ευκολο να βαλλω πανω εναν i5 Ivy/Sandy

5800Κ και τέλος my friend. βάλε 1.35v και ανέβασε το multiplier όσο αντέχει και gg.

BTW υπάρχει και ο AMD Athlon II X4 750K.

Foul #1

A10 = FM2 socket

Steamroller = (μάλλον) ΑΜ3+ socket

5800Κ και τέλος my friend. βάλε 1.35v και ανέβασε το multiplier όσο αντέχει και gg.

BTW υπάρχει και ο AMD Athlon II X4 750K.

Foul #2

Ο 5800Κ έχει και καλή VGA ενσωματωμένη, ο 750Κ δεν έχει καθόλου. Οπότε θα χρειαστεί έξτρα κάρτα γραφικών.

Foul #1

A10 = FM2 socket

Steamroller = (μάλλον) ΑΜ3+ socket

Κύριε διαιτητά, ο Steamroller θα βγει και σε FM2 (Kaveri APU).

Foul #2

Ο 5800Κ έχει και καλή VGA ενσωματωμένη, ο 750Κ δεν έχει καθόλου. Οπότε θα χρειαστεί έξτρα κάρτα γραφικών.

captainobvious.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.