Jump to content

Πως checkarw αν δισκος ειναι GPT?

therock

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Αγορασα εναν εξωτερικο 4TB, κια μολις τον εβαλα στο συτημα ηταν ετοιμος κομπλε και απλα ηθελε letter assignment. Ουτε initialize partition, ουτε GPT, Ουτε τπτ οπως θελει καποιοι αλλοι δισκοι. Απλως θελω να τσεκαρω σιγουρα οτι ειναι GPT γιατι θελω να του αδειασω μεσα τα περιεχομενα απο αλλους μικρους δισκους, και δεν θελω μελλοντικα να εχω προβληματα και να πρεπει να τον μετατρεψω αν δεν ειναι οπως πρεπει. Στο disk management απλως βλεπω ουτε ειναι ntfs. Που μπορω να δω ομως αν ειναι MBR ή GPT? Προφανως αν δεν ηταν GPT δεν θα αναγνωριζοταν καν σκεφτομαι, αλλα οπως και να χει θελω να ειμαι σιγουρος για να μην εχω τρεχαματα μολις τον γεμισω!

Ω ρε γμτ, MBR λεει.. Πως γινεται ομως αυτο? Αφου ειχα διαβασει πως πανω απο 2TB δεν αναγνωριζεται αν δεν ειναι GPT... Μηπως ειναι διπλος δισκους με RAID μεσα? Αλλα δεν νομιζω και παλι...

Αν δε μας πείς ποιον δίσκος πήρες δε μπορούμε να βοηθήσουμε και πολύ.

Hitachi Touro ειναι

HGST HTOLDX3EB40001ABB TOURO DESK DX3 4TB USB 3.0 BLACK - - E-SHOP.GR

Αλλα τελικα ειναι ενας δισκος. Σε αλλο thread διαβαζω πως εμαφνιζεται σαν πολλαπλα partition, εμενα πως μου εμφανιζεται σε ενα partition εφοσον το Populate μου δειχνει mbr style?

Εχω ηδη αντιγραψει 500+GB, αν τελικα χρειαστει φορματ και πρεπει να τα ξαναπερναω πισω, θα παθω!

Παιδια για πειτε καποιος. αν ειναι να κανω κατι να το κανω τωρα πριν γεμισει κι αλλο. Μηπως η πληροφορια απο το Populate δεν ειναι σωστη? Αλλος τροπος να δω αν οντως ειναι MBR υπαρχει?

EDIT: Εν τελη εδω διαβαζω πως το MBR υποστηριζει μεχρι και 4TB οποτε δεν ειναι Bug, και οντως ο δισκος μου ειναι MBR. Οποτε γιατι συνεχως ακουγεται οτι πανω απο 2TB θελει απαραιτητα GPT? Μυθος και αυτο τελικα?

http://www.techotopia.com/index.php/Adding_New_GPT_and_MBR_Disks_to_Windows_Server_2008_R2_Systems

Σορρυ που σας κουραζω, αλλα μεχρι το απογευμα ο νεος δισκος θα εχει γεμισει και αν τελικα χρειαστει τοτε για καποιο λογο (που προς το παρον δεν γνωριζω), να τον γυρισω σε GPT, θα ειναι τοτε αργα...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.