Jump to content

Σπουδαιοτητα επεξεργαστη?

therock

Recommended Posts

εγω, το πρωτο πραγμα που θα σου προτεινω να κανεις, ειναι να κατσεις και να ξανασκεφτεις τι ΑΚΡΙΒΩΣ θελεις να κανεις!!!

με ισως, αν, κλπ, δεν μπορουμε να βγαλουμε ακρη..!!

την μια μερα συζηταμε για 7850 Τ LE και 660, και τωρα κατεβαινεις σε αλλη κατηγορια.

650- 7770...!!!

Θελω κατι που να ειναι value for money, αλλα να μπορω ομως και να το αξιοποιησω στο επακρο. Γιατι Το προβλημα με τις 660/7870 ειναι οτι θα τρωει bottleneck απο επεξεργαστη και θα χω δυνατες καρτες που δεν θα μπορω να τις εκμεταλλευομαι. Οποτε σκεφτομαι ειτε να παρω μια 650ti και να χρησιμοποιησω και μια παλια 275 για PhysX, ειτε να παρω μια 7850, που ειναι λιγο ακριβοτερη απο 650 αλλα πολη καλυτερη και μπορω να την αξιοποιησω περιοσστοερο απο την 7870. Ξεχναω ομως PhysX σε αυτην την περιπτωση.

Και σε ενα χρονο που θα χουν πεσει και αλλο οι τιμες παιρνω μια 660ti (η οτι αντιστοιχο θα υπαρχει εκεινη τι περιοδο κοντα σε 200 ευρω πανω/κατω) για το συστημα με τον 920.

Αυτες ειναι οι σκεψεις μου.

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

ωραια. για να το πιασουμε απο το 0 τοτε να σου κανω (παλι) μια ερωτηση?

ποια ειναι/θα ειναι η χρηση του συστηματος που εχει τον 640 και ποια ειναι η χρηση του συστηματος που εχεις τον 920?

επειδη εχω κι εγω αντιστοιχα (σε χρηση) συστηματα.., θελω να δω τι θελεις να κανεις!

Ωραια θα στα απαντησω ολα κατηογρηματικο και θα προσπαθησω να μην αφησω κενα. Τον 920 τον εχω σε ενα συστημα, που εφτιαξα το 2008 με δυνατα χαρακτηριστικα σαν επαγγελματικο υπολογιστη γραφειου (CAD κτλ), αλλα επειδη ολα μου ειχε προβληματα, συν οτι ανεβαζε θερμοκρασιες και καναν θορυβο τα ανεμιστηρακια και γενικοτερα δεν με αφηνε σε υσηχια τον εκανα στην ακρη και δεν τον χρησιμοποιω. Επισης τον εχω σε σπιτι που παω μονο για σαβατοκυριακα οποτε ειναι παραμερισμενος. Αλλα μιας και ειναι δυνατον τον εχω στο νου μου μπας και μελλοντικα τον αξιοποιησω γιατι ηδη εχει αρκετη ραμ και καλο επεξργαστη και μητρικη. Αλλα οχι τωρα.

Αυτος με τον 640, τον ξεκινησα σαν σερβερ το 2010 για να εχω σκληρους δισκους και να τρεχει πολλες ωρες ανοιχτος. Επειδη ομως τωρα βρηκα αλλον σερβερ, θα τον σταματησω. Απλως σκεφτηκα απο το να τον σταματησω τελειως να του βαλω μια καρτα γραφικων που να μπορει να αξιοποιησει και να τον εχω για gaming. Τιπτοτα αλλο ομως. Θα τον ανοιγω μονο οταν θελω να παιζω και θα τον κλεινω. Ουτε ιντερνετ, ουτε ταινιες, τπτ.

Οτι αλλο θελεις να ρωτησεις πες μου, να παρεχω και αλλες διευκρινισεις για να βγει το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα.

λοιπον.

1 η μητρικη σου σε περιοριζει ως προς την επιλογη αναβαθμισης επεξεργαστη (μελλοντικα..), διοτι δεν υποστηριζει τους νεους FX. παιρνει μονο ολους τους Phenom-athlon. οποτε ο ισχυροτερος επεξεργαστης που μπορει να μπει, ειναι ο Phenom II X6 1100. αυτο αν σε ενδιαφερει καποια στιγμη να βαλεις κατι καλυτερο!

2 η αναλυση του μονιτορ που εχεις τωρα (1680χ1050) υπερκαλυπτεται ακομα και απο μια 7770..!!! οποτε η 7850 θα μπορει να σε καλυψει ΑΝΕΤΑ και σε μονιτορ 1920χ1080.

3 για να μην υπαρχει θεμα "μπουκωματος" της καρτας απο τον επεξεργαστη, μπορεις να βαλεις μια καλυτερη ψυκτρα στον 640 και να τον ανεβασεις, οσο μπορεις..!! πανω απο τα 3ghz, και οσο παει..!!

Έχεις παραμερίσει τον i7-920 για χάρη του athlonII X4 640? :crazy:

Για τις θερμοκρασίες (που είμαι σίγουρος οτί ο τελευταίος που φταίει είναι ο 920) και επειδή κάνουν θόρυβο τα ανεμηστηράκια του κουτιού του??

Kαι περιμένεις να τον αξιοποιήσεις στο μέλλον... πότε? Όταν παλιώσει τελείως και του την λένε τα τότε cpu των <100€? :hang2:

Intel Core i7 920 vs AMD Athlon II X4 640

Aυτό στα 2.66 Ghz. Σχετικά εύκολα τον ανεβάζεις 3.6-4.0 και ξεφεύγει περισσότερο.

Αναθεώρησε asap.-

Αν δεν τον χρειάζεται τον 920 δεν μου τον στέλνει από εδώ να τον αξιοποιήσω καταλλήλως; Κι ας μουγκρίζει σαν Ρέο το ανεμιστηράκι...

σωστος και ο virus777..!

θα μπορουσες καλλιστα να κανεις τραμπα τα 2 αυτα μηχανηματα, και να χρησιμοποιησεις τον 920 σαν gaming PC, και τον 640 να τον πας στο σπιτι του Σαβ/κου..!!

ετσι θα εχεις ενα δυνατο μηχανημα για All around χρηση, και τον 640 για τα σαβ/κα, θα ειναι ο,τι πρεπει!!

οσο για θερμοκρασιες και θορυβο...? αυτο λυνεται ευκολα με μια καλη θερμοαγωγιμη παστα και μια καλη ψυκτρα!!!

Δεν ειναι μονο η ενοχληση του θορυβου που με χαλασε. Ειχα πολλα BSOD οταν αναβαθμιζα, και ακομα και σε stock Που γυρισα ολα τα settings στο BIOS αρχισε να μου σβηνει αποτομα λες και γινοταν διακοπη ρευματος, μετα οταν το ξεπερασε αυτο ειχα προβληματα με την Οθονη που μερικες φορες δεν αναβει. Ε λιγο το ενα λιγο το αλλο, απυδησα στο τελος. Ειχα ριξει και πολλα λεφτα και περιμενα οτι θα ξεγνιαζα αλλα καθε αλλο. Ας πουμε ειχα παρει μια θερμικη παστα υδραργυρου που εκανε 10 ευρω μια τοσοδουλα συριγγα, ειχα ριξει 2 panaflo σε Push pull διαταξη, και αλλα 4 s-flex μεσα στο κουτι και ακουγοταν σαν ελικοπτερο.Αλλα τελικα Οσο τον προσεχα εγω, αλλα τοσο με εφτυνε αυτος!

Αλλα το σκεφτομαι και αυτο. Αν καταφερω και λυσω ολες του τις αναποδιες να τον κουβαλησω στο κεντρικο χωρο και να τον τραμπαρω με τον αλλο.

Για τον Athlon η coolermaster Hyper 212+ δεν κανει για αναβαθμισεις? Ειχα ακουσει οτι ηταν πολυ καλο value for money οταν την πηρα.

μια χαρα ειναι. απλα ειπα μιας και εχεις πιο δυνατο μηχανημα, μηπως εκμεταλλευτεις εκεινο σαν gaming PC.

οχι οτι με τον ATHLON 640 δεν θα μπορεις να παιξεις..! ανετα θα παιξεις τα παντα. απλα ο 920 ειναι πιο πανω, οπως και να το κανουμε..!!

ετσι κι αλλιως σημερα, αν εξαιρεσεις sempron-athlon x2-celeron και καποιους pentium, με ολους τους υπολοιπους επεξεργαστες της αγορας, μπορεις να παιξεις οποιο παιχνιδι θες, αρκει να εχεις βεβαια και μια καλη gaming καρτα γραφικων..!

εκτος κι αν ψαχνεις το τελευταιο FPS και ολα τα φιλτρα ενεργοποιημενα...!!! εε, εκει θες υπεροπλο...!!!

για μενα, αν παρεις μια TAHITI LE, θα παιξεις υπερανετα και με τον 640! εγω παιζω με τον Χ3 425 + 6670....!!!!

EDIT θα μου πεις...., η 6670 ειναι πολυ πιο αδυναμη καρτα...!! ναι. αλλα πριν απο τον 425, ειχα εναν Athlon X2 250 και δεν μπορουσε να τερματισει ουτε αυτην την 6670! επαιζε στο 60-70% η καρτα και στο 100% ο 250, σε οποιο παιχνιδι και αν εβαζα. με τον 425, η καρτα τερματιζει χαλαρα, χωρις καν ο επεξεργαστης να ζοριζεται..! που σημαινει οτι εχει πολλα περιθωρια ακομα..! συν του οτι μπορω και να τον ξεκλειδωσω σε 4πυρηνο και να γινει ενας Χ4 640..!!!

Θελω κατι που να ειναι value for money, αλλα να μπορω ομως και να το αξιοποιησω στο επακρο. Γιατι Το προβλημα με τις 660/7870 ειναι οτι θα τρωει bottleneck απο επεξεργαστη και θα χω δυνατες καρτες που δεν θα μπορω να τις εκμεταλλευομαι. Οποτε σκεφτομαι ειτε να παρω μια 650ti και να χρησιμοποιησω και μια παλια 275 για PhysX, ειτε να παρω μια 7850, που ειναι λιγο ακριβοτερη απο 650 αλλα πολη καλυτερη και μπορω να την αξιοποιησω περιοσστοερο απο την 7870. Ξεχναω ομως PhysX σε αυτην την περιπτωση.

Και σε ενα χρονο που θα χουν πεσει και αλλο οι τιμες παιρνω μια 660ti (η οτι αντιστοιχο θα υπαρχει εκεινη τι περιοδο κοντα σε 200 ευρω πανω/κατω) για το συστημα με τον 920.

Αυτες ειναι οι σκεψεις μου.

εχεισ την εντυπωση αν θα αγορασεισ μια 7870 και (εχεισ) bottleneck θα το καταλαβεισ??

ΧΑΜΠΑΡΙ δεν θα παρεισ...

Αν παρακολουθεις το gpu usage μια χαρα το καταλαβαινεις

θα το κανει?? οπωσ και να εχει, η καρτα 7870 tahiti, ειναι πιο αξιοπηστη λυση σε βαθοσ χρονου! σε σχεση με τισ προιγουμενεσ, και αν αυριο μεθαυριο παρει την αποφαση για αγορα νεου επεξεργαστη πιο δυνατο απο το υπαρχον την αξιοποιει πληροσ (αν φυαικα τρωει bottlneck) στον υπαρχον που εχει..

EDIT ναι. αλλα πριν απο τον 425, ειχα εναν Athlon X2 250 και δεν μπορουσε να τερματισει ουτε αυτην την 6670! επαιζε στο 60-70% η καρτα και στο 100% ο 250, σε οποιο παιχνιδι και αν εβαζα. με τον 425, η καρτα τερματιζει χαλαρα, χωρις καν ο επεξεργαστης να ζοριζεται..! που σημαινει οτι εχει πολλα περιθωρια ακομα..! συν του οτι μπορω και να τον ξεκλειδωσω σε 4πυρηνο και να γινει ενας Χ4 640..!!!

Εμένα πάντως ο Athlon X2 260 που έχω τερματίζει την 7770!! ;) Μαζί βέβαια τερματίζει και ο 260!! :p

Εμένα πάντως ο Athlon X2 260 που έχω τερματίζει την 7770!! ;) Μαζί βέβαια τερματίζει και ο 260!! :p

1 αυτο δεν γινεται σε ολα τα παιχνιδια. παει αναλογα με το παιχνιδι. αν παιζεις παιχνιδι που ειναι GPU Depended, τοτε ναι θα τερματισει και η καρτα. αν ομως παιξεις ενα παιχνιδι που ειναι ΚΑΙ CPU Depended, τοτε θα δεις τον επεξεργαστη στο 100 και την καρτα στο 60...!!!

2 παιζει μεγαλο ρολο και η αναλυση που παιζεις. αν εχεις μονιτορ 1080p, τοτε παιρνει μεγαλυτερο βαρος η καρτα. αν ομως παιζεις σε χαμηλοτερη αναλυση, οπως εγω (1600χ900) τοτε θες και εναν καλο επεξεργαστη, να πουσαρει την καρτα..!!

1)Νομίζω πως τα παιχνίδια που παίζω είναι ΚΑΙ cpu depended. πχ BFD,COD,WRC3

2)ναι,η ανάλυση που παίζω είναι 1080p. Αλλά έχει σημασία αυτό? Δηλαδή αν είχα bottleneck,δεν θα γινόταν έτσι κ αλλιώς??

1)Νομίζω πως τα παιχνίδια που παίζω είναι ΚΑΙ cpu depended. πχ BFD,COD,WRC3

Τα δύο τελευταία δεν είναι. Το bf3 είναι. Το 99% της κάρτας είναι σχετικά ασφαλής ένδειξη για το bottleneck

αλλά όχι απόλυτη. Μπορεί με δύο διαφορετικούς επεξεργαστές να έχεις 99% στην κάρτα αλλά όχι το ίδιο framerate.

Έχω δοκιμάσει μια 7770 τόσο με celeron g540 όσο και με i5 2500. Και στις δύο περιπτώσεις η κάρτα τερμάτιζε

αλλά με τον i5 είχα περισσότερα frames. Και σκέψου ότι ο celeron είναι αρκετά ισχυρότερος του athlon X2.

2)ναι,η ανάλυση που παίζω είναι 1080p. Αλλά έχει σημασία αυτό? Δηλαδή αν είχα bottleneck,δεν θα γινόταν έτσι κ αλλιώς??

Όπως σου είπε και ο [MENTION=4092]cabdik[/MENTION] όσο μικραίνει η ανάλυση, τόσο περισσότερο βάρος πέφτει στον επεξεργαστή. Έχει

μεγάλη σημασία, ναι. Δεν είναι τυχαίο ότι όταν βλέπεις cpu benchmarks για gaming, αυτά είναι κυρίως σε

1280 χ 1024 ώστε να δουλέψει όσο το δυνατόν περισσότερο ο cpu. Βέβαια αυτό πρακτικά δεν έχει αξία, καθώς

κανείς δεν παιζει σήμερα σε τέτοια ανάλυση.

Trexx, πολύ ενδιαφέρον τα όσα λες!! :T:

Μια απορία όμως...ο celeron είναι πιο δυνατός από τον athlon II x2?? Και μάλιστα αρκετά ισχυρότερος?? :eek:

Γενικά είναι λίγο δυνατότερος και στα παιχνίδια αρκετά.

Απλά στον ίδιο αριθμό πυρήνων αποδίδει καλύτερα

γιατί έχει ισχυρότερους πυρήνες.

Μη φανταστείς ότι η δύναμη ξεχειλίζει βέβαια.. :)

Για άλλες δουλειές είναι αυτοί οι επεξεργαστές.

• 4 weeks later...

Πως μπορω να ξερω αν μια 7870 ειναι Tahiti LE? Πηγα να δω αν εχει πεσει καθολου η τιμη εκεινης της Black Edition που προταθηκε και δειχνει οτι δεν ειναι πλεον διαθεσιμη. Εχει ομως μια ολοκληρη λιστα που μερικες ειναι και αλλες δεν ειναι. Απο τις πιο φθηνες που φορανε μαλλον αυτη την Saphire XT κοιταω. Εχουν διαφορες οι διαφορες καρτες μεταξυ τους? Οι συχνοτητες επεξεργαστη και μνημης παιζουν ρολο? Επισης καποιες δινουν αναλυσης 2560x1600 και αλλες4096x2160.

Αξιζει να τις κοιταω και σε crossfire, η να παρω μια μεμονωμενη καρτα που να ναι και καλυτερη με τυχον παραπανω χρηματα?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.